Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m Za normálních okolností nepodléhám panice, ale tady si říkám, že štěstí přeje připraveným a s ohledem na to jak to vypadalo na jaře, kdy všichni dělali zásoby jak na třetí světovou, s přihlédnutím jak to vypadá teď, si říkám že nebudu čekat a začnu hned. Vím že u toho očkování hraju o čas a nikdo neví co se vymyslí a klidně se může stát že budeš chodit s "hvězdou na triku". Jen se podívej jak se k sobě lidi chovají, vyhazují se z tramvaje pro špatně nasazenou roušku, za malé děti dostáváš pokutu, když na ulici jedí rohlíky... Jsme národ bonzáků a já nebudu nikomu podávat kulku na vlastní hlavu 🙂
@gramar @marketka_m Ale jinak je mi z toho celkem uzko a taky se trochu bojím, kam až to může zajít... Když bych to chtěla dotáhnout do extrému, tak co třeba hlasovací právo jen pro očkované atd...
@pajula123 OK, budeš první na seznamu :D Já moc necestovala, nebylo kdy, ani za co... Letos jsme prvně říkali že si splníme sen a pojedeme na svatého Patrika do Irska, měli jsme odletět 16.3. no a kdy zavřeli hranice :D Takže já už leda na šumavu, tím bych nemusela ohrozit zase světovou ekonomiku :D
Já jsem stále optimista a říkám si že už jsou věci co se nestanou, ale pravdou je že jsem taky tvrdila že už se nedožijeme toho že budou zavřené hranice, nebo že se v obchodech budou lidi u regálů prát a ejhle... Bohužel ve jménu "dobra" se dá udělat tolik prasáren, až je z toho blivno... Má "výhoda" je v tom že nesnáším obchody a velkou koncentraci lidí, takže jsem celkem "v pohodě" a nebojím se viru, technicky vzato i toho očkování se bojím méně než "rozzuřeného a vyděšeného davu"... Možná že můj muž nakonec bude mít pravdu s tou zombie apokalypsou :D
@gramar taky mam pocestovano,paradoxne v cesku mam kde jezdit a co objevovat,takze s morem radi poseckame,asi bez nej prezijeme,i kdyz jej mam moc rada...prezijeme chvili i bez kultury...kam sz to muze zajit je otazka,ti co se cgteji ockavat vyhrozuji v diskuzich,ze neickovani by si meli sami platit pripadnou covid lecbu,to uz je dost velky extremismus,vzhledem tomu kolik jsem odvedla na ZP a ze jsem skoro nic necerpala,tak nevim, kde se tahle zcestna uvaha v lidech bere,navicbockovabi ma chranit prevazne pred tezkym prubehem,dokonce se ockovani nemuzou zbacut rousek,vir muzou stale prenaset...
@marketka_m take nevim,kterych tech 40 procent se chce za techto podminek ockovat,ale pokud opravdu chteji,respektuji jejich volbu,jen si nejsem jista,ze oni budou v klidu respektovat tu nasi...pod ockovacimi clanky se mezi sebou lide v diskuzich dost hadaji,spolecnost je stale rozdelena,jen jaksi ti co cakcinu nechteji nikoho nenuti,aby se neockoval kdyz chce...opacne by nas nekteri ockovaci chteli donutit cimkoli...
@marcicek84 No v pořádku, v takovém případě budu žádat navrácení odvedeného zdravotního pojištění a i sociálního, protože by do budoucna mohlo někoho napadnou že neočkovaní nedostanou důchod :D Tím si zajistím slušný kapitál na vybudování permakulturní zahrady i lokálního moře, trumfnu i Cimrmana a jeho české moře :D No a nakonec si na pozemku vyhlásím vlastní stát a i Amišové budou závidět :D
@gramar 🤣🤣🤣 tez se na ti chystam,ale nemyslim,ze by k tomu mohlo dojit,zhroutil by se jim system,proto toto udelst nemuzou,pokud platis,mas narok,tak to tady funguje...
@marcicek84 Tady to funguje i tak že když neplatíš tak máš nárok, takže mě to nechává chladnou, zatím :D :D
@gramar presne tak...
@gramar delas zasoby jidla nebo ceho?ja si porad rikam ze hur nemuze byt...alr kdovi:(
a jinak s narodem pravda...my jsmr museli pred zimou pokryt strechu pristresku a trnuli jsme zda sousede na nas nrzavolaji hlidku ze v nouzovem stavu maka vic jak 2 lidi...
@marketka_m Chraň bůh, zásoby jsem nedělala na jaře, v létě ani teď s tím nebudu začínat. I když dlužno říci, že na jaře se to trochu vymstilo, protože jak lidi šíleli, tak jsem třeba nesehnala balík těstovin na oběd, to bylo docela vtipné :D Spíš od jara koukám na to jak to postupuje a došla jsem k závěru že když mám zahradu, tak jí využiji a budu pěstovat co půjde, za jedno mě v obchodě dost šokoval květák za 79,- a za druhé domácí má něco do sebe a s ohledem na to že nevíš dne ani hodiny, kdy zůstaneme bez práce, tak se to může hodit :D
@gramar nestras...
@gramar no jaro se mi take vymstilo..ja nemohla zaklafni suroviny koupit.davova psychoza..ale ani ted nemam zasoby.s tou zahradou uvazujeme podobne
trochu jsem proletla cisla..finsko mi uniklo..ma celkem nizke cisla...a bez opatreni radikalnich
@marketka_m cimpak to asi muze byt? 🤔
@marcicek84 asi maji spravnou ekomoniku:D nevim:D
jinak pruser bude jak za ty dva roky zrusene superhrube mzdy..prijde dan kdovi jaka:(
@gramar za mě, pokud máš zahradu, využij ji. Mě by bylo líto nemít záhonky, keře, stromy. A opravdu nejde jen o nějakou virózu. Domácí je domácí. Máš to bez postřiku, žádná éčka a podobně hnusy, vše vždy po ruce, zvykneš si na chuť vlastního rajčete či okurky. Doma usušené bylinky voní opravdu jinak. A ano, také ušetřis. Navíc na té zahradě budeš trávit víc času a vzduch ti prospěje. Pro mě to je odpočinek. Ten užitek ze zahrady je druhořadý a přitom super.
@marketa11112 jj...zahrada je super..ono problem je v tom ze ta dnesni doba je na hovno..jsi v praci skoro do vecera..a pak chces byt s rodinou ..na toz jit nekam do zahonu..ale takx jsem pro to si neco vypestovat..letos budu zkouset prvne..doted jsme nic nemeli...
@marketka_m clanek super a hodne veci co si tak logicky myslim.je i posveceno odbornikem,tez tvrdim,ze to muze ovlivnit plodnost...a ano kdyby nas vlastni imunitni system pak napadal vlastni bunky diky vakcine,tak to tez dlouho neprezijeme,to bude jsko bychom meli akuti fazi HIV ...
@marcicek84 o covid pasech jsem slysela ale nevedela jsem ze to je uz realita...hnus fakt...
@marketka_m je to uz schvalene EU,ale dle vakcinacni strategie vyhody maji byt pro ockovanane,ze namuseji pp styku s nakazenym do karsnteny (to je ale uolne hloupost,nikdo nevi,zds nemuzoi byt skryti prenaseci) a ze nemuseji po navrstu z rizikove zeme predlozit negativni test...vse ostatni by toriz bylo diskriminacni.Nenoseni rousek je tez utopie...Nejvic mi vadi,ze se nevi jak je to bezepcne,resp.maji maly vzorek dat a diky tomu pouze podminene schvaleni....
@marketa11112 No potíž je v tom, že jsem na to nikdy nebyla, rýpání v zahradě bylo nutné zlo, ne odpočinek. Ale asi věkem měním názory, dřív jsem chtěla do Prahy, teď bych brala samotu uprostřed lesa. A nějak na mě asi dopadá osobní zodpovědnost za zasviňování planety, virus to jen uspíšil :D
@gramar pokud to neni v tobe,bude to tezky,treba te to chytne,ale treba taky ne,ja na to tez nejsem,byt by bylo vypestovat kde,nebavi me to,ale pripade nejvyssi nutosti lze s tim zacit,to by ale nemohly by byt ken o sebezapreni ale o preziti..
@marcicek84 Tak mě to právě tak nějak začíná bavit, postavila jsem si momentálně homemade hydroponii na okně a zdárně jsem vypěstovala jahody :D , nastudovala jsem akvaponické pěstování a už připravuji pokus ryby - kytky. Jak jsem psala. poslední měsíce, či roky tak přemýšlím nad osobní zodpovědností vůči přírodě a docházím k závěru, že bych vlastně chtěla žít tak nějak přírodněji, pěstovat/sklízet a být zodpovědná... Navíc pokud čekám jak dopadne vakcína kvůli možným obsahům "sraček", tak je přeci zcestné do sebe rvát pesticidy s každým soustem, když nutně nemusím 🙂
@marketka_m promin, ten pan reziser to ma jakesi pomotane 🙈 dna vakciny, genove informace,..,chjo, kdyby rekl, ze nesnasi sefa Pfizeru, tak by to bylo vic koser.
Po delší době článek ze seznamu, se kterým nemám problém https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-vyh... 🙂
@marketka_m ji
@gramar tak já v tom vyrostla a nesnášela jsem to, protože jsem musela pomahat. Ovšem přineslo mi to to,že to prostě umím. A s čím se jiní patlaji, je pro mě prkotina na malou chviličku. Ted vyrábím mastičky, tinktury, hrabu se v bylinkach. A baví mě to.
Do práce musíme , s tím nic nenaděláš. Ale člověk si může vybrat, zda ozeli trošku peněz a bude mít více času na rodinu ( u nás jde o nutnost) nebo zda je důležitější kariéra a plne konto. Já se snažím najít střed mezi tím vším.
Pekova promluvila,mame tady novou mutaci coronace,ze to tehdy nikdo nemohl vedet jaky to bude mit spad a ze zase musime pockat,az se to prezene,kdyby nebyla uz tu neni nic a vsichni jsou v klidu...

@gramar tvle..dobre ty...ja zvladam zaklady..ty jsi uz o par levlu vys..hele sranda srandou..ale abychom tak nedopadli...
bez servisu???hele pokud prijde na nejhorsi..tak rpijde to co kdysi..soused sousedem..to uz nezname...a vymenny obchod..a vratime se k jadru lidskosti..