Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar To bylo jasné, že se to zhorší. Jak se na jednom místě sejde více lidí, tak se to prostě šířit začne a je jedno, jestli se to místo jmenuje obchod, škola, úřad, hospoda nebo posilovna. Bohužel máme vládu, která lidem neumí jasně říct, že musíme omezit setkávání, že jsou obory, které omezit nemůžeme vůbec (teplo, voda, elektřina, prodej potravin atd.) a pak jsou obory, které omezit můžeme, ale přinášejí hospodářství české republiky nejvíc peněz, takže musíme vybírat mezi těmi, které nenesou nejvíc peněz a sníží mobilitu obyvatel a tyto skupiny pak odškodnit. Jako vzal by mě čert za to plošné snížení daní všem. Mají podporovat ty, kteří jsou přímo dotčení omezeními a ne dát lidem víc peněz a doufat, že ty peníze doputují přes lidi k těm potřebným. Část sice ano, ale velká část ne. Oni ty rozdíly mezi lidmi stále prohlubují. Bohatí bohatnou a chudí chudnou. Bohatí si musí uvědomit, že společnost nebude fungovat, když ty nůžky půjdou od sebe, takže za mě raději nemít tolik, ale žít v klidné a stabilní společnosti.
@marcicek84 je jim 7, 9 a 11. Jenže já jsem koukala jak se to bere na té distanční výuce a mám fakt problém s tím jak to pojmou někteří vyučující, za dobu distanční výuky dostávali dobré známky ze zkoušení, úkolů testů, pak na pár dní nastoupili do školy a to byla jedna kule vedle druhé, což je asi fakt zvláštní a přístup pojďme nejdeme...
Peníze za doučování... Za jedno ne každý bude mít tolik peněz aby v podstatě najal soukromého učitele a za druhé tedy představa že přijdou ze školy, udělají si úkoly a další dvě/tři hodiny budou dohánět tenhle bordel... Já je nebudu trestat za to že někdo vymyslel hovadinu kterou nebyl schopen ani dotáhnout... Až se to vrátí do nějakého normálu, chci aby se vrátili ke svému živou, aby volný čas trávili venku s dětma, nebo na kroužkách, ne u psacího stolu nad učením které se "distančně" prolítlo, aby si Plaga mohl udělat čárku "splněno"...
@gramar škola je pruser no...
jak říkáš online to nejde známkovat... děti to opisuji (ti menší ne), ale jsou u toho rodiče a hlavně přes počítač těžko požnáš zda to dítě pochopilo ne. jiné to je ve třídě, takže to známkování jedničky online a ve škole pětky... je zcela srozumitelné... a je to strašné.. takových eopizod bude přibývat.. ale víš jak to dopadne....? začne se nadávat na učitele že hovno dělali při distanční výuce.. a brali za to prachy a ted ve škole děti propadají, takto to dopadne, žídný plaga... ale učitele..
@marketka_m No mě právě dost překvapilo, že to neopisovali, seděla jsem u nich a vím co ne/uměli, proto mě ty pětky docela překvapili, navíc je to u paní učitelky, ke které jsem asi získala poněkud despekt při distanční výuce (vůbec se mi nelíbí její jednání s dětma i cizíma...), tak to asi řeším o to víc, že je to minimálně zvláštní...
No to je v háji, oni za to vesměs ty učitelé nemohou, jak říkám měla jsem to tu 3x v přímém přenosu, ano jsou učitelé u kterých byl přístup, no ehm... ale oni opravdu nemají šanci s tím nic udělat, stejně jako potom nebudou mít šanci "obejít" osnovy, protože prostě tak to mají nařízené... Už nemají kdy dohánět, ani jak... Protože by to znamenalo minimálně měsíc opakovat látku z korony, čímž by se o další dny zpozdili a v červnu budou prostě chtě nechtě minimálně o tři měsíce, jestli ne o půl roku pozdě... Dostanou podrb od rodičů a od vedení že neplní osnovy... Výsledkem bude hromada nasraných dospělců (rodiče/učitelé) a kopec nešťastných dětí, které si to slíznou z obou stran, protože učitelé se budou snažit zachránit co půjde = více úkolů na doma = více práce pro rodiče při pomáhání = nasraní rodiče, kteří bouchnou při první špatné odpovědi při sčítání...
Jo čím víc nad tím přemýšlím, tím více chci aby děti opakovaly :D
@gramar opravdu to neni stastne,ale taky na to muze mit vliv zmeny prostredi,musi se najizdet postupne,dle meho ma vliv i psychika deti a rozumny ucitel nerozdava hned pri navratu kule...problem bude s opakovanim v tom,kde nastoupi novi prvnaci?Budou se pridavat tridy?Myslim,ze to nemaji fest dotazene a nakonec nejvic tim utrpi ty deti a jejich budoucnost...
@marcicek84 já si nemyslím že rozdává kule.. jenom musáí rychle ověřit co dětí umí a neumí z online výuky.. a hold některé děti nepoberou vše,.. je to normální...
@marketka_m jo,ale kdyz to bouchnou na decka hned po 2 mesicich distancky,tak ten prechod nekterym neudela dobre a kule je jen z nesoustredeni,neoveri se tim nic...nekdo tady v minulosti psal,ze tim stridanim rezimu vyuky trpi psychika deti nejvic,jsou oak nesoustredene a je to pro ne to nejhorsi co muze byt a tady se to myslim potvrzuje v praxi.Jako uprimne nedokazu si predstavit,ze bych jako dite mela fungovat v tomto chaosu...uz by se dlouhodobe zavirat fakt nemelo...
@marcicek84 samozřejmě že máš pravdu, střídání atd.. ale ten tlak na učitele je obrovský.. při normální výuce se nestíhají osnovy, aby děti měly čas na zkoumání, přijetí a použití... a ted si vem že učí se něco vzdáleně, pak jdou do školy, ale učitele mají příákaz ověřit zda to dětí umí... ale přitom ještě musí stihnout další osnovy.. z toho není východisko...
@marketka_m proste nedotazeny system,nejde zavirat dale skoly za techto okolnosti,tlak je i na rodice i deti,nejen na ucitele,tlak je na vsechny a aby to jednou fakt nebouchlo a nastvani rodice nevysli tez do ulic,ze uz toho maji dost...pak vyjdou zade ucitele,proste to budou ty stavky a obvanske nepokoje jako vysite,mame se na co tesit...
@marcicek84 jj nezavírat je podle mne řešení... ale takto při zavřené škole není řešení.. není to jak udělat... ta vzdálená výuka je na prd.. jak pro učitele tak pro děti.. a není z toho ven :(
odbočka:
ted mi píše kamaráda ze švýcarska, že zemřel někdo po vakcinaci...
@hojda U první vlny to bylo pár hodin týdně, zato hromady pracovních listů atp., teď od září měli denně 4-6 hodin výuky
@marketka_m No právě že dvě kule přinesl hned první den co byli ve škole... Ale jak jsem říkala styl paní učitelky se mi nelíbil už na tom distančním, vlastně když se nad tím zamyslím už předtím jsem s jejím postupem měla problém, ale tím že jsem to neviděla "v přímém přenosu" tak jsem si říkala že dětská pravda může být subjektivní, ale po pozorování při distanční výuce s ní mám opravdu "problém"... Tím ovšem nechci útočit na učitele jako celek, jako všude i mezi učiteli prostě může být blb, vždy je to o lidech. Akorát ta distanční výuka dovolila nahlédnout pod pokličku a ne každý rodič se s tím ztotožní... Faktem zůstává, že já bych učit nešla ani za zlaté prase :D
@marketka_m No tak jestli se to prokáže (a jestli ne, tak tomu stejně nikdo neuvěří), tak to teprve teď začne hukot...
@gramar no prozatím české zprávy jsou potichu... odepsla ajsem jestli může poslat nějaký odkaz nebo jak to vypadá u nich.
@marketka_m Tak to jsem zvědavá, protože než to dojde do českých zpráv, tak už na to nejspíš vymře půl země...
@marketka_m i kdyby se to prokazalo,bude se to tutlat...
@marcicek84 I kdyby chtěli tohle by se neututlalo... Spíš bude problém v tom, že i kdyby to mělo jiný důvod, než vakcínu, tak už bude spoustu lidí co tomu neuvěří...
To je věc které jsem se od začátku bála...
@gramar no neututla,ututla,nekdo rad vymeni pravdu za tucne odskodneni...zalezi na lidech...
@marcicek84 I s veškerou konspirací kterou v sobě mám, to by neprošlo... ;)
Co si myslim 🤔 další nemoc se kterou se jako lidstvo dokážeme vypořádat. Není první a ani poslední. Buďme radi za očkováni. Díky tomu se podařilo spusty nemoci vymitit a v civilizovaném světě díky očkováni je spousta nemoci alspon minimalizovana. Tak tomu je i s coronacem ....
@gramar uvidime jestli se i zde objevi tyto zpravy ohledne ockovani...
@vodnarka2013 ona si to priroda vyresi sama i bez ockovani,kazdy do toho nepujde,ale je to kazdeho volba,zatim to neni povinne,takze kazdy zvoli dle sveho presvedceni...
@gramar
@marcicek84
tak pry to hlasi v radiu prozatim..a ze nehapou..ze neji prozatim duvod proc zemrel..momentalne to ypada reakce na vakcinu...cekaji co budou dal hlasit
@marketka_m tak to je sila,ale na druhou stranu hlavni studie bude probihat v nasledujicich 2 letech,takze se muze prijit na ledacos,podminene schvaleni je z nejakeho duvodu duvodu pouze podminene,ockovani bude po dobu techto 2 let dobrovolne,protoze ty pripadne nasledky nejsou dostatecne probadane...myslim,ze by se asi ani clovek v techto 2 letech nedovolal ani zadneho odskodneni...
A fakt, ze nekteri lide
by diskriminovali neockovane,zatim jen ti Nemci maji rozum... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/evropska-u...
@marketka_m Tak to jsem sama zvědavá, je možné že to bude mít spojitost s možnou alergii... Budu čekat na průběžné informace

@gramar to je az tak strasne?Jak mas vlastne stare deti?Jinak si myslim,ze to ucitele budou muset probrat vsechno,pak se pojede rychle aby se to stihlo,tak je treba pocitat s vydaji na doucovani,jine cesty asi nebude...