icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
30. pro 2020

@marketka_m tez si to myslim

gramar
30. pro 2020

@marketka_m
@marcicek84 Já si myslím že to jen tak shodit nemůžou, právě kvůli tomu že se stále zkoumá a je to nejsledovanější akce v posledních letech na světové úrovni... V tomto případě je primárně pro daného výrobce nutné zjistit co a proč byla příčina úmrtí. V opačném případě se může taky stát že dostane jeho vakcína stop stav, nebo budou země které jí zakáží a to je obrovská finanční ztráta...
Navíc racionálně vzato i při jiném očkování může člověk zemřít, otázka je spíš kolik jaké je to procento aby benefity převažovali rizika...

marcicek84
30. pro 2020

@gramar pro jednotlivce,ktery by mohl zemrit,je to riziko vzdy prilis vysoke...

gramar
30. pro 2020

@marcicek84 Tak ano, je to stejně zbytečná smrt, jako umřít na koronu, černý kašel, tuberu, nebo neštovice. Na druhou stranu je to medicína, věda která pro objev něčeho dobrého dost často stoupá přes mrtvé. Ač to je smutné, hnusné a v případě že se to dotýká někoho blízkého i nemyslitelné, ale na faktu to nic nezmění.
Vezmi si že by se třeba neočkovalo proti černému kašli a ten by tu jel ve velkém, bylo by pro tebe větším očkování, nebo nákaza? A za očkováním proti černému kašli je také hodně lidí kteří zemřeli, nebo mají vedlejší účinky (a ne vždy to byla jen zvýšená teplota)... Já se zatím proti koroně očkovat nenechám, ale vím že v případě že se mě to bude více dotýkat - vir začne mutovat a kosit všechny kolem, tak pro mě bude menší riziko "risknout to s očkováním" kde mám např. riziko že budu jedna z tisíce kdo bude mít vážné vedlejší účinky, které mohou vést ke smrti, než riskovat nakažení koronou, která bude všude kolem a mám tam riziko úmrtí vyšší.
Proto poukazuji na to že je nutné zvážit (a osobně si sám v sobě přebrat) jaké je procento benefitu, vůči negativům... Nevím jak ty, ale já takto řeším veškeré očkování, také veškeré léky (antibiotika, zázrak medicíny, ale i spoustu lidí v hajzlu díky nim...).

marcicek84
30. pro 2020

@gramar jj,tez to tak resim,zatim me ockovani na koronu nedonutilo s nim souhlasit a chtit jej...

hojda
30. pro 2020

@marketka_m je tam napsano, ze souvislost s ockovanim je nejasna. Nevim, kdy se to stalo, ale takhle rychle vetsinou duvod znam neni.

hojda
30. pro 2020

@marketka_m ockovane osobe bylo 91let, tam muze byt pricina umrti i jina, ale zatim vic nevim.

vodnarka2013
30. pro 2020

@marcicek84 příroda zařídí ? Tímto stylem by u na stále bylo plno mrtvých na prave neštovice, mor, černý kašel, tetanus atd. 😬

hojda
30. pro 2020

Ockovan byl 24. Prosince a zemrel 29. Prosince a pisou, ze souvislist s ockovanim je vysoce ne pravdepodobna. Ted se ockuji ti nejstarsi obyvatele.

marketka_m
30. pro 2020

@hojda tak to je fajn ze to neni spjato z ockovanim..i kdyby bylo tak to nepriznaji.a vek je pravda ze je uz dost vysoky

hojda
30. pro 2020

@gramar a vyuzivate treba nejake online programy na procvicovani toho co jim nejde? Ty jsi s nima doma na osetrovacce,nebo chodis do prace?

hojda
30. pro 2020

@marketka_m ono je pravdepodobne, ze se to jednou stane, ale to se deje i jinych ockovani a opravdu se musi porovnavat riziko s prinosem.

marcicek84
30. pro 2020

@vodnarka2013 jestli veris bezpecnosti koronavakciny,jejiz hlavninstudie bezpecnosti probiha do roku 2023 za pochopu,je to tvs vec,ja tomu proste neverim a ockovat se nenecham,uprimne mas na svou volbu pravo jako ja na tu svou,tim bych to uzavrela...ty vakciny,ktere zminujes nez se pouzily mely za sebou 10 lety vyvoj,zkoumani,pozorovani dlouhodobych ucinku...promin,nemam ani ocasek ani bily kozisek...

marcicek84
30. pro 2020

@marketka_m tak ta vysoka pravdepodobnost souvislosti nepotesi,budou to muset zjistit,jsem zvedava jak to dopadne...

hojda
30. pro 2020

@marcicek84 hlavni studie bezpecnosti? To je co? Dej link rada si poctu.

hojda
30. pro 2020

@marcicek84 vysoce nepravdepodobne bylo uvedeno.

gramar
30. pro 2020

@hojda Hele programy používám spíš já, abych pochopila a následně mohla vysvětlovat, máme jeden PC, oni mají výuku staženou na telefonu. Navíc po vyučování měli ještě domácí úkoly (což mě furt baví :D ) a pak jsem byla ráda že na chvíli vypadli na zahradu... Jenže potíž právě je v tom, že když dostávali jedničky, tak jsem nepředpokládala že něco neumí a pak těch čtrnáct dní ve škole to vypadalo že propadne... Nemluvě o tom že si všichni učitelé stěžovali že jsou děti roztěkané a tak... jenže co čekat když jsou doma zavření a pak se pustí do kolektivu, to je jasný že bude zajímavější kamarád než výuka...
Jinak nejsem na OČR, to už bychom asi jedli kamení :D Ale musím říct že už toho mám nějak nad hlavu, ani školu, ani práci a ani nic jiného už moc nedávám, rozhodně ne na plný plyn, jsem ráda že nějak fungujeme...

gramar
30. pro 2020

@marcicek84 Někde jsem četla a zdá se to jako rozumný, že jediný důvod proč se tu tak brojí je, že je přístup k informacím obrovský a každý má dojem že rozumí všemu. První vakcíny se tak dlouho netestovali, to přišlo až s dobou a např. generace našich prarodičů je tak proočkovaná a vlastně to taky bylo v rámci "pokusů"... Inu uvidíme jak to bude dál 🙂

hojda
30. pro 2020

@gramar koukni na umimeto.org tam procvicis snad vsechno, muzou si to deti zkusit i samotne, rovnou to i opravuje a zduvodnuje chyby. Tam je i proklepnes, jestli to umi.

marcicek84
30. pro 2020

@hojda to ne nebyl preklep? pise o tom i SUKL i to podminene schvaleni je tim podmineno,hledej...

marcicek84
30. pro 2020

@gramar tak ja se chci rozhodovat dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a navic se nebroji jen tady u nas,je to vsude...

hojda
30. pro 2020

@marcicek84 to jsem cetla uz davno o zadne hlavni studii bezpecnosti se tam nepise. Pisou, ze zatim se nevi, jak dlouho bude ockovani fungovat a jestli naockovani budou virus sirit nebo ne. Zavazne nezadouci ucinky se nahladuji na sukl hako u jinych vakcim, je tam primo odkaz na formular s tim, ze mirne projevy se vubec nahladovat nemaji.

marketka_m
30. pro 2020

ja tomu nejak nerozumim...vakcinace-dobre..ale kdyz nevime zda nebude ockovany prenaset covid dal jaky to ma smysl???

gramar
30. pro 2020

@marcicek84 tak to rozhodování je jasné.
@hojda Kouknu děkuji 🙂
@marketka_m Od očkování se slibuje rezistence proti viru, nebo alespoň velmi mírný průběh, který zaručí nepřetížení zdravotnictví, protože v takovém případě to půjde vyležet stejně jako nachlazení...

marcicek84
30. pro 2020

@hojda pise se tsm,ze se nevi jake jsou dlouhodobe NU,to mi prijde podstatne...a souhlasim s @marketka_m ockovani chrani jen ockovaneho pred tezkym covid,ale ten bude stejne virus dale prenaset,proto to je v hodne prave pro rizikove skupiny a duchodce

hojda
30. pro 2020

@marcicek84 to se prave teprve zjistuje, jak je to s tim prenosem u ockovanych, tak nerikej, ze to tak je, kdyz to neni potvrzeno.

hojda
30. pro 2020

@gramar kamaradka s tim umimeto peipravila syna na prijimacky na gympl a to kluk nebyl ve skole od konce rijna do zacatku ledna a v breznu se skoly zavreli a prijimacky dal v pohode. Pololetni pisemky v lednu mel nejlepsi ze tridy a to tam pres dva mesice nechodil, protoze cestovali pi svete ( Amerika, Asie a Australie), takze na uceni tolik casu nemeli.

marcicek84
30. pro 2020

@hojda no,muselo by to ochranit nosni sliznici pred vniknutim viru do tela a to tohle ockovani dle sdeleni vyrobce nedela,takze aby to klaplo to chce spise hodne viry s modlenim,dle meho nazoru mala pravdepodobnost,ale nerikam,ze kdyby to vyslo,ze by to nym to nebodlo,bodlo...ale osobne s tim moc nepocitam...

hojda
30. pro 2020

@marcicek84 na to uz taky neco nasli, co se strika do nosu a chrani to sliznici.

marcicek84
30. pro 2020

@hojda zatim to neni v hromadne vyrobe,to by si toriz ani nemusely resit rousky (hlave u deti ve skolach,v MHD aspon),stacilo by si to strikat do nosu,jak ockovani tak neockovani,ale osobne bych to uvitala,i kdyz zase nevime zda je to bezpecne pri dlouhodobem pouziti...

Strana