Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda cilem nebylo rozvirit diskudi o cipech...alr o hoaxu...ale budiz...nevim..rikali ze prej musis chodit na testy casto...vysmrkas..strci ti novy🙂🙂
jinak odkaz hoax dobre...ale dle tych bodu mohu sepsat cokoliv co je pravda...a taky dle tych bodu me oznacis za hoax..asi ne ze?
@puhelin pravé neštovice jsou stále ve schématu povinného očkování, myslím že řeč je o planých neštovicích, na které se očkuje dobrovolně a upřímně nechápu proč se na ně očkují děti... Chápu že pokud je jako dítě neprodělám, je vhodné zvážit očkování v dospělosti, s ohledem na to jakou paseku můžou udělat v případě těhotenství (ale tam jsme zase u toho co převažuje, zda klady nebo zápory).
Jinak u některých očkování je s podivem že se na ně v dospělém věku nekontrolují protilátky - příušnice u chlapů např... Nebo nechápu nač mimino očkovat proti žloutence ve věku kdy prakticky nemá kde jí chytit...
@marketka_m tady je odkaz,doporucuju i cele i ten konec je zajimavy...
https://www.youtube.com/watch?v=CstQdoPmG6w@gramar proc zloutenku nema kde chytit?
@marketka_m Jako jsou informace, které jsou fakt ujeté a člověk nemusí být Einstein, aby mu to došlo, ale pak jsou informace kde to tak jednoznačné není... Vypouštění hoaxů (bez ohledu zda budeme spíše konspirátoři a uvěříme jím, či "stádní" realisté a zasmějeme se) má dle mého jediný cíl, zasadit semínko pochybností a v tom nejlepším případě probudit určité kritické a samostatné myšlení, bohužel už je lidstvo tak vymazané že to úplně nefunguje a spíše to stahuje k dalšímu stádnímu jednání jen na opačné straně barikády 🙂
@marketka_m Jak musí projít každý? Když je jako dítě nechytneš, tak je prostě nemáš. Sama jsem je měla až po třicítce. Můj brácha taky, rok po tom, co se nechal očkovat (ale tohle očkování má opravdu malou účinnost o tom se ví).
@marketka_m B zloutenka (hexa) se prenasi pohlavnim stykem.
@marketka_m většinu hoaxů člověk pozná. Jsou psány takovou formou, aby to člověka vyděsilo. Snaží se působit na city a udává příklady nejlépe odněkud ze zahraničí. K tomu to jsou často takové nesmysly (např. čipy na testovacích tycinkach), že když se člověk jen trochu zamyslí, tak mu musí dojít, že to je blbost. Občas je ale samozřejmě potřeba ověřovat a hledat více zdrojů. Také je potřeba volit seriózní informační zdroje, protože v těch se nepravdy většinou nevyskytují a pokud ano, tak zpravidla ne záměrně.
@marketka_m No nevím, ale jaká je pravděpodobnost že tříměsíční dítě chytne žloutenku typu B (pokud nežije někde ve slumu)? Já bych jí pochopila třeba později, ale je to zase jen můj názor ;)
@marcicek84 Když to bylo odvysíláno na CT, tak to musí být pravda? Na ČT odvysílali i tento rozhovor. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10969027... A ta paní/slečna na na MK známá jako podvodnice. www.modrykonik.cz řešil opakovaný podvod. Paní/slečna??? Marie Šolcová Kaštanová Davidová??? slibovala zaslání zboží, vybrala peníze, ale zboží neodeslala, byla to nějaká kauze s kartáčky a když si poslechneš ten rozhovor, tak silně pochybuje, že se někdy potápěla....
@marketka_m Tady nejde o ten čip, zkus se zamyslet nad tou informací. To je taková blbost, že to nemůže být nic jiného než hoax.
@gramar ta technologie cipovani by byla asi pod kuzi a bylo by to hmatatelne,ale technologie vakcinace lze o vyterem z nosu,tedy be chvkli kdy rekli,ze budou mit velke databaze nejen o ockovanych nebo o tech co nemoc prodelali ale i k tech co se sli nejdy otestovat,tak si rikam,ze na co jim budou ty data o tech testovanych,pokud byli negativni...Ono totiz jim nehraje strasne hodne tvrzeni a duvodu,proto si myslim,ze se nam lze a covid je jen velke divadlo pro jine cile,asi pro nastoleni jineho rezimu jmenem kolektivismus,ale jak prepnou lidi na toro,kdyz je vychovaval demokraticky rezim v individualismu,to bez strachu nejde...
@gramar Pravé neštovice už neočkují! V Čechách se začalo očkovat proti pravým neštovicím v roce 1821 na základě vydání císařského dokumentu. V roce 1919 pak bylo v ČR zavedeno povinného očkování a přeočkování proti neštovicím, které skončilo v roce 1980 v souvislosti s vymýcením (eradikací) pravých neštovic neboli varioly na celém světě.
@hojda coze? Tak myslis,ze to ma nekdo zapotrebi si v duchodu vymyslet?Ten pan uz stejne nezije...Proc by to ten clovek delal,byl to normalni rozhovor,co sem pletes nejake kartacky šolcove???Jako ja spis verim tomu,ze farmacie ma dost na to,aby uplacela lidi a taky tech ockovacich skandalu co jsme si v minulosti zazili tomu jen nahrava...ale zrejme zase si hrajeme na kacire,aha,zapomnela jsem,ze ty to jinak neumis...
@marcicek84 Reaguji na to, že jsi psala, že to odvysílala ČT, protože ani ČT není zárukou toho, že jsou informace pravdivé. K rozhovoru jsem se vůbec nevyjadřovala.
@marcicek84 Jaké očkovací skandály myslíš?
@hojda vetsinou CT ale nepozve na rozhovor kdejakeho zahranicniho blazna,nebo myslis,ze by si tam pozvala treba Davida Ickeho 🤣
Já se omlouvám, ale asi jsem fakt ještě v opojení alkoholu, tak jsem si vyhledala ty žloutenky :D
Zdroj nákazy žloutenkou A
Původcem nákazy je virus hepatitidy A (HVA). Zdrojem nákazy jsou lidé akutně nemocní a bezpříznakoví nosiči (nemocní bez vnějších projevů onemocnění). Záludnost tohoto onemocnění spočívá především v jeho snadném přenosu. Cesta přenosu je přímým kontaktem s infikovanou osobou, dále kontaminovanou vodou, ledem v nápojích, zeleninou, ovocem a syrovými mořskými plody, zvláště mušlemi, špatně tepelně zpracovaným masem i dotekem s kontaminovanými předměty.
Zdroj nákazy žloutenkou B
Původcem nákazy je virus hepatitidy B (HBV). Zdrojem onemocnění je infikovaný člověk před objevením prvních příznaků onemocnění, během akutního průběhu onemocnění i v průběhu chronické formy infekce - nosičství. K přenosu infekce stačí minimální množství krve při kontaktu s porušenou kůží (poranění rizikovým předmětem, piercing, tetování, akupunktura, zdravotnická zařízení, injekční užívání drog apod.). K infekci dochází také přes sliznice při sexuálním styku nebo intimním resp. blízkém styku v rodině (sdílené kartáčky na zuby, ručníky, holicí strojky, žiletky apod.). K přenosu může dojít taktéž z infikované matky na dítě. Virus se vyskytuje téměř ve všech tělních tekutinách, pro přenos infekce má největší význam krev, sperma a poševní sekret. Někteří chronicky nemocní jsou nakažliví po celý život.
Zdroj nákazy žloutenkou C
Původcem nákazy je virus hepatitidy C (HCV). Onemocnění se přenáší krví a stává se v současnosti velkým zdravotnickým problémem. Určení diagnózy je často velmi obtížné, nemoc probíhá i několik let bez příznaků. Nejrizikovější skupiny populace nejsou vyšetřeny a léčeny (injekční uživatelé drog), počet infikovaných není v současnosti možné odhadnout. V méně vyspělých zemích může dojít k přenosu ve zdravotnickém zařízení (transfuze, injekce, chirurgický zákrok), při piercingu či tetování nebo jiných invazivních výkonech. Počet nakažených je značně podhlášen a celosvětově i u nás neustále stoupá.
@hojda vzdy vsechny obeti jen ve jmenu vedy https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3238780-nejh...
@hojda Je to v jedné vakcíně, na druhou stranu proč tam není i A když technicky k němu přijdeš snáz... Navíc je otázka zda by nebylo na místě přehodnotit očkovací vakcíny a případný schéma povinného očkování. Hexa se sestavovala na určité potřeby a ty se už zase změnili, ale nikdo to moc nereflektuje...
@gramar a ta hepatitida dela detem nejvetsi problemy a nesnasenlivost teto vaciny...ale to je zase o tom zisku farmaceutickych firem ne o potrebach spolecnosti nebo nejakem prehodnoceni
A nejlepsi je zamysleni: prave nestovice nekdo ockuje kvuli osetrovacce 🤣🤣🤣 pobavilo 🤣
(Chapu, ze slo snad o zamenu, ale znelo to hodne verohodne 🤣)

@hojda ockovani proti planym nestovicim snad jen pro ty,kteri je v detstvi neprodelali,aby meli ochranu,pak je to nezbezpecne,neni duvod se proti nim chranit v detstvi..