Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m No musím říct, že ne jen vlivem korony, ale tak všeobecně už se pár měsíců zabývám myšlenkou toho že bych z toho systému chtěla pryč, ne úplně ale velkou měrou... A čím déle užívám antidepresiva a prášky na spaní, tím víc po tom klidu toužím :D
@gramar hm to mě mrzí, že musíš brát něco :(
jako taky někdy sním o nějakém opuštěném ostrovu, moře, děti si hrajou,jídlo klasické, bez přepychu, klidek, pohoda, bez nemocí, bez daní, bez stresu z práce.. prostě idylka.. ale jde tak žít? nevím....
už jenom představa že kvuli korony a mého rozhodnutí (očkování) dětí nepojedou k moři mě trochu zabíjí.. ne z důvodu že nepojedu ale že jim to budu muset jako matka vysvětlit :(
@marketka_m Tak já se sesypala dávno před koronou (mnoho zajímavých zážitků :D ) a korona mě zas hodila zpět do osobního šílenství.
Hele ono to s tím cestováním a očkování nebude zas až tak horké, možná "pár let", ale postupně to vyšumí, spíš je otázka zda nepřijde něco jiného :D
Jinak dá se tak žít osobně znám pána který se před lety odebral někam do pralesa (doslova) a třicet let tam žil bez přílišných vlivů venkovního světa, takže ano jde to, ale ono to taky nebude tak ideální jak to na první pohled vypadá :D
@gramar jj ideální to nebude, pravda.. ono možná ani tak by to nechtělo samotku.. opuštěný ostrov... ale mít sovji zahradu, nemít internet.. mít normální vesnickou školu. ... mobil - linka, která se volá když se něco děje z prominutím.. jako myslím že se kdysi neměli špatně.. nás sežírá to tempo a elektronika.. :( však si vem tady.. kecáme zde do pulnoci místo číst knížky nebo spát :(
o tom cestování nevím.. podle mně to nevyšumí... podle mě to je start dalších opatření.. nevím jakých, ale optimisticky to moc nevidím... co myslíš tím "něco jiného", máš tip?? :D:D:D
@marketka_m je to tak, jsme největší generace konzumentů a honíme se za chimérou kterou nám podprahově, nebo spíše naprosto bezostyšně cpou ostatní... Když jsem se prvně sesypala, dostala jsem se do stavu že jsem nemohla s nikým mluvit, když zazvonil telefon dostala jsem záchvat úzkosti a tak, takže jsem se na několik týdnů vypnula, věnovala se jen nejbližší rodině a bylo to strašně fajn, nevěděla jsem o okolním světě. Bohužel doba je taková že chtě nechtě musíš některé věci řešit, například se omluvit z třídních schůzek, nebo tak... Ale bylo to super, jenže chodila neschopenka takže byla nějaká jistota...
Hele nápadů na to co všechno může mám spoustu a obávám se že ani jeden z nich není duhou zalitá okupace jednorožců :D
@gramar "duhou zalitá okupace jednorožců" pobavilo :D:D:D:D
a víš proč ses sesypala?
@gramar ne promin.. moc zabíhám do osobní sféry!!!! neodpovídej
@marketka_m Klidně odpovím, protože reálně nevím. Hlavním důvodem asi vyčerpání, k tomu se přidal divný pocit naprostého zmaru, v noci jsem se začala budit s brekem, prochodila noci po ulici, pak to došlo tak daleko že jsem se bála usnout a čekala jsem až prostě padnu. Začalo se do toho nějak prolínat "veselé" dětství a skončilo to brutálním záchvatem panické ataky po níž si několik hodin/dní prakticky nepamatuji... No a od té doby se to tak nějak různě vrací i bez příčiny, například nemůžu být na místech kde je větší koncentrace lidí (sranda v Praze a luxusní v MHD... :D ).
@gramar hmm, drsné.. panika s lidí asi také co?? mazec.. má to moje dobrá kamarádka, a nezavidím :( ach joj :( nechápu.. nikdy jsem neměla problém s tímto.. jo zemřela mi babička.. já shodou náhod 3 týdny omdlévala, vstala, omdlela a tak.. pořád dokola.. po okruhu nemocnicí jsem se dozvěděla že musím brát antidepresiva, protože jinak už nic na mně nemají.. a já řekla, no tak to ne.. kašlu vám na to.. do dvou měsíců jsem byla fit.. ted to není na 100% ok.. ale když to na mně příjde, tak si říkám: jo omdlím, pohoda.. jaj, nic mi není, nezmatkuj... ser na okolí a tak.. a ono to funguje.. takže mozek je všemocný :D
tím nechci říci, že ty to děláš špatně, jenom jsi mi připomněla moji zkušenost..
@marketka_m Tak ono je to v hlavě a racionálně to vím a umím, jen jsem se ještě nenaučila to kompletně ovládat i ve vypjatých situacích, ale jsem optimista jednou to přijde :D
Ono je problém v tom že já jsem byla už jako dítě nucena předvídat několik kroků dopředu a analyzovat možná rizika tak abychom nějak propluli dětstvím, což svého času bylo velmi fajn, jenže teď je to na obtíž protože stále domýšlím dopředu, tím sama sebe naprosto dokonale odrovnám ještě dřív než se vůbec dostanu k věci a to je část mozku která se nechce vědomě vypnout a já zas odmítám být kapustička, takže nechci prášek který mě vypne. Takže za pomoci psycho kde co a terapeutů pracuji na vědomém ovládání vypínače 🙂 ¨
Potíž je v tom že díky koroně jsem zase dlouho izolovaná a už teď mám hrůzu z toho až budu muset ukončit home office a jít znovu do kanceláře a jet metrem :D
@marketka_m no jako ja myslim,ze tad, se na nas bude pusobit,ze se vsichni budou ockovat,aby co nejvice lidi podlehlo...vzdy mame nejakou volbu,nesmis pripustit,ze ne...
Ale oni psychologove pripousteji,ze nasledky izolace si poneseme jeste radu let po korone a to tam uvnitr,protoze je nam zasevan strach...pak neopodstatnena kolektivizice,abychom upozadili na dlouho sve vlastni potreby a presvedceni,kdo takto nesmysli a neudrzi si svou zdravou mysl,tak to bude mit jeste hodne tezky...
@gramar njn, držím palce!!!!
@marketka_m Jo to bude dobrý, jednou to přijít musí :D
@gramar a podle mně už vyhráváš v tom, že víš že to je v hlavě i kdybys dál brala prášky.. no a... už to je výhra.. dneska končím, dobrou noc.. 🙂
P.S. někdy je fajn mít kamarádky online.. ale není to ono upřímně.. člověk nevidím jak se tváří.. nevidí usměv a slzy.. je to jak bych mluvila s počítačem.. ach joj
@marketka_m Třeba jednou zajdeme na kafe, až nás pustí :D
DNeska zajímavý názor kamaráda,...
"hele covid je vymyšlený.. takže vakcína je vymyšlená, tedy je to nějaké placebo. tak proč se neočkovat, jde jenom o biznys pro firmy.. já klidně pujdu jakmile to pujde, je mi to fuk..."
zajimavé..
@marketka_m 🤣🤣🤣 ale taky nazor na vakcinu...
@marcicek84 jasne...ale tak trochu me tim dostal:D
@marcicek84 a vlastne namitka..to jako fakt..tak mi rekl..divej..kdyby to bylo svinstvo..tak to bohaci zjisti...jak?proste daji obalku..zkontroluj mi davku..
a rikam..hele to se nedozvis jak to dopadlo..a on..nemusim.. firmy ktere vakcinu vyrabi si ted na nic netroufnou..proc? protoze vi ze bohaci si to zkontroluji...
@marketka_m jezisi,kde na to chodi? Ale jako musim uznat,ze to jsou uvahy uplne jinym smerem,ja bych ale neverila,ze by to bohaci vytroubili do sveta...nechali by si to pro sebe...a pokud budou naockovani i zdravotnici,na ty obalky vubec nemusi dojit...
@marcicek84 no vlastne nejde o to ze bohaci to vytroubi..ale spise o to ze bohaci si to zkontolujou...a proto vakcina je bezpecna..takto
@marketka_m spis bych verila tomu,ze obalky se davaji aby se neco urychlilo nebo se nad necim prihmourily oci...konecna studie bude az za 2 roky...
O bezpecnost vakciny budu presvedcena az pote,ja videla dnes taky zajimave video minimalne k zamysleni,vlozim ti ho tu...
@marketka_m taky jeden nazor... https://www.facebook.com/100000014688514/posts/...
@marketka_m Taky zajímavá myšlenka, takže očkování ano, až bude proočkováno alespoň polovina lidí ze seznamu Forbesu, pak je to sichr :D
Kazdopadne i kdyby byla ze vseho pravda jen z pulky,tak porad to vychazi tak,ze covid je jen zasterka...
@gramar tak aby to nejak medializovali,at vime kdy bude ten spravny cas 😉
@marcicek84 Napíšu do forbesu, nebo jmenovitě těm lidem, už je nový žebříček...? :D

@gramar asi nijak.. to asi nejde.. já nesleduji noviny už vůbec, to se nedá, jenom internet.. ale také to není sláva.. snažím se na vše najít svůj názor, ale pod tlakem rádia a internet to jde ztuha.. nevím co dál můžu dělat...
ono uvidíme na kolik ten tlak bude pokračovat.. pak už asi budeme muset nějak razantně.. třeba nemít doma internet? hmm pro děti nemožné.. jako to je bludný kruh, že?