icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
3. led 2021

@marcicek84 I tak je to zatím slušné skóre...

marcicek84
3. led 2021

@gramar uvidime jak to bude pokracovat dal...

marketka_m
3. led 2021

vicemene na moje dalsi otazky (snazila jsem se abych jenom zjistovala,nesnazila se prekonat na muj nazor), byly odpovedi jako zde ve skupine...typu:deti taky povinne ockujes(a rizika jsou vetsi),do afriky jsou taky povinne vakciny,jinak neletis..proc by zde nemohla vzniknout otazka zda covid nemuze byt povinny...lid se rozviji,vakcina take...

gramar
3. led 2021

@marketka_m Tak ta otázka nejen vznikla, ale její reálnost vibruje světem každým dnem více.
Dnes jsem mluvila s kamarádkou a ta říkala že se nechce nechat očkovat, ale že má obavu že bez očkování se po rodičáku nebude moci vrátit do práce...

marketka_m
3. led 2021

@gramar jj o navratnosti do prace jsme jiz mluvili..hey nevim co udelam ja..momentalne se tesim z toho ze to nemusim resit:(

gramar
3. led 2021

@marketka_m No já momentálně řeším že potřebuji změnit práci a jsem z toho v troskách taky, skoro všude stop stav zvlášť když "potřebuješ" možnost pracovat i z domova... A zcela reálně začínám mít dojem že pokud by to stálo a padalo na očkování, tak asi tentokrát nebudu tak suverénní... Smutné je že to je pravděpodobně jeden z aspektů, na který spoléhají...

marcicek84
4. led 2021

Holky povinnost ockovani a zamestnani neni na stole,nemaji to na zaklade vseho vyzadovat,ne u doprovolneho ockovani,ale nerikam,ze to nemuze prijit casem,ale to budou muset mi dokoncenou tu velkou studii a ockovani na covid nemuze byt schvsleno jen podminene.Navic muzou byt jen urcite profese,ktere to budou mit povinne...

marge_s
4. led 2021

@gramar Tak hlasit se muze 😂 (bude to fiasko)

marketka_m
4. led 2021

@marge_s v čem fiasko si myslíš?

marge_s
4. led 2021

@marketka_m ze stejne nebudou vakciny

marcicek84
4. led 2021

@marge_s spíš nebudou dobrovolníci 😀

marcicek84
4. led 2021

@gramar jo to už jsem viděla před měsícem...ale má v něčem celkem i pravdu...

marketka_m
4. led 2021

@gramar tak to je husté...
hned na začátku říká.. nouzový stav další rok a další rok dokud nepříjde občanská válka.. nebo se nezhroutí svět.. hustá slova.

pár myšlenek z videa:
*kolem nemocných lidí v nemocnici musí skákat daleko více lidí než během běžného pacienta, takže ve skutečnosti nejde o problém s počtem lůžek
*porovnává úmrtnost 2014-2015 a říká že na covid by muselo zemřít 4 krát tolik lidi než doted (můj komentář:tomu moc nerozumím tomu porovnání, večer nad tou statistiku kouknu, těžce nevím jak to porovnává)
*2015,2017,2018 - cituji "sralo" se na úmrtnost
*špitály nejsou zahlceny těma co umírají... vypisujeme pořád stejný počet úmrtí
*jsou lidé co umřou na koronavirus, dokonce ne S ale NA - ano s rakovinou by žil stále dál... ano je to pravda, srdeční selhání atd.. ano to je všechno pravda... lidé můžou na to umřít, ale jejich počet není extrémní. Nevypisujeme 5-6 umrtí na coronavirus, a to jsme spádová pro 50 tisíc obyvatel.
*proč nestačily lůžka na koronavirus? protože ministři redukovali lůžkový fond!
*článek: "nikdy by mě nenapadlo jakým nesmyslům lidé uvěří" - v čr nevěříme vědě, proč ano? vědci píšou podle toho, kdo si jejich článek objedná
*plukovník si najal firmu na práci s dezinformacema! firma, která nás láduje informacema,
*kritizujeme porovnávání covidu s chřipkou - není pravda že koronavirus je tak lehký jako chřipka, ale chřipka může být tak těžka jako koronavirus
* zmizely z médií informace o chřipkách
* chřipka vezme 5-6-7 tisíc, koronavirus má kolik? ted kolem 3? ano můžeme se dostat na čísla stejná jako chřipka.. proč chřipku nebereme vážně?
* co se stane jak budeme testovat na chřipku? následek - nepujdete už nikdy do práce, bude zavřeno furt a všude
* co s tím? příroda je taková... na chřipku umírají batolata, děti... na koronavirus senioři... ano nezlehčuji, každý život je drahý, ale po 100 se umírá stále denně.
*lidé začli umírat na psychiatrické nemoci - kvůli cirkusu kolem corony

@hojda a jsme u toho.. kdo říká něco jiného než stát hodme ho do databáze...

marcicek84
4. led 2021

@marketka_m jako,pokud ten pan pracuje v nemocnici,tak pochybuju,ze si to cele vymyslel,kdyz neco nejde vyvratit argumenty tak je nejjednodussi to oznacit hoaxem,abi castecne rika svuj nazor,ale to prece nenj hoax,jen jeho nazor na ktery ma pravo...

hojda
4. led 2021

@marketka_m Jenže v době vydání toho videa už vyšlo ve statistikách, že ta úmrtnost je mnohonásobně vyšší než v předchozích letech. Mimo jiné tam argumentoval tímto grafem a na něm už je vidět, jak ta úmrtnost narostla. https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr?fbclid=Iw... Ten největší problém je stále, že covid pacienti zahltí nemocnice a nebude personál pro žádné jiné pacienty než covid, což už zase je, protože neakutní péče se omezuje. Dneska jsem mluvila s kamarádkou, která potřebuje odoperovat zlomeninu a i tuto operaci jí odkládají.

hojda
4. led 2021

@marketka_m V databázi je pro to, že uvádí informace, které nejsou pravdivé, viz ty počty úmrtí.

marcicek84
4. led 2021

@hojda vzdyt to video od Moravskeho Trolla je z 15.11.,tak ty pocty umrti byly v te dobe pravdive...

gramar
4. led 2021

Na mě to video vyskočilo dnes na FB, nezkoumala jsem ho, ale je to k zamyšlení, protože minimálně je pravda v tom, že na chřipku (a momentálně i na jiné nemoci) se sere...

hojda
4. led 2021

@marcicek84 15.11. je 46. týden, nárůst byl od 41.týdne.

marcicek84
4. led 2021

@gramar presne,na chripku se vzdy kaslalo a nikdo nic neresil,jen ted se vytahla pohadka o humanismu a jak musime zachranovat zivoty mnohy prestarlych lidi...

hojda
4. led 2021

@gramar Chřipka není kvůli opatřením proti covidu, ty opatření jí dost brání v šíření, na chřipku je to dostačující, ale covid je bohužel větší potvora. Jinak ten pan doktor má docela zajímavé CV: MUDr. Ctirad Musil, který byl dlouholetým členem KSČM, nyní kandidoval za stranu Moravané. Musil v minulosti vystoupil i na tzv. Antikapitalistickém kempu radikální levice a je také hvězdou dezinformačního webu Dav Dva

gramar
4. led 2021

@hojda Nemluvím o chřipce teď, ale o chřipce všeobecně a technicky vzato je opravdu podobně nebezpečná a máš širší rozsah.
Četla jsem co tam píšou, ale jsem si skoro jistá, že pokud bych se dala do hledání, odhalím i světlé informace na jeho osobu ;)

marketa11112
4. led 2021

@hojda u nás nefunguje ortopedie. Prý jsou ortopedi na covid oddělení.

hojda
4. led 2021

@marketa11112 Je to na prd. 😒

marcicek84
4. led 2021

Tak si holky kupte leky proti vsim, pro jistotu 😉 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/lek-p...

marcicek84
4. led 2021

A je to jako v Rusku u Sputnika,uz je u ockovani nedoporuceni konzumace alkoholu...ano,alkohol to svinstvo ve vakcine rozezene,tak kdyby byla povinna vakcinace,nezbude nic jineho, nez poradne chlastat 🤣🤣🤣 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/pred-...

Strana