Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar uvidime jak to bude pokracovat dal...
vicemene na moje dalsi otazky (snazila jsem se abych jenom zjistovala,nesnazila se prekonat na muj nazor), byly odpovedi jako zde ve skupine...typu:deti taky povinne ockujes(a rizika jsou vetsi),do afriky jsou taky povinne vakciny,jinak neletis..proc by zde nemohla vzniknout otazka zda covid nemuze byt povinny...lid se rozviji,vakcina take...
@marketka_m Tak ta otázka nejen vznikla, ale její reálnost vibruje světem každým dnem více.
Dnes jsem mluvila s kamarádkou a ta říkala že se nechce nechat očkovat, ale že má obavu že bez očkování se po rodičáku nebude moci vrátit do práce...
@gramar jj o navratnosti do prace jsme jiz mluvili..hey nevim co udelam ja..momentalne se tesim z toho ze to nemusim resit:(
@marketka_m No já momentálně řeším že potřebuji změnit práci a jsem z toho v troskách taky, skoro všude stop stav zvlášť když "potřebuješ" možnost pracovat i z domova... A zcela reálně začínám mít dojem že pokud by to stálo a padalo na očkování, tak asi tentokrát nebudu tak suverénní... Smutné je že to je pravděpodobně jeden z aspektů, na který spoléhají...
Holky povinnost ockovani a zamestnani neni na stole,nemaji to na zaklade vseho vyzadovat,ne u doprovolneho ockovani,ale nerikam,ze to nemuze prijit casem,ale to budou muset mi dokoncenou tu velkou studii a ockovani na covid nemuze byt schvsleno jen podminene.Navic muzou byt jen urcite profese,ktere to budou mit povinne...
@marge_s v čem fiasko si myslíš?
@marketka_m ze stejne nebudou vakciny
@marge_s spíš nebudou dobrovolníci 😀
Tak já nevím... www.facebook.com/endriko.predaj.9/videos/273562...
@gramar jo to už jsem viděla před měsícem...ale má v něčem celkem i pravdu...
@gramar tak to je husté...
hned na začátku říká.. nouzový stav další rok a další rok dokud nepříjde občanská válka.. nebo se nezhroutí svět.. hustá slova.
pár myšlenek z videa:
*kolem nemocných lidí v nemocnici musí skákat daleko více lidí než během běžného pacienta, takže ve skutečnosti nejde o problém s počtem lůžek
*porovnává úmrtnost 2014-2015 a říká že na covid by muselo zemřít 4 krát tolik lidi než doted (můj komentář:tomu moc nerozumím tomu porovnání, večer nad tou statistiku kouknu, těžce nevím jak to porovnává)
*2015,2017,2018 - cituji "sralo" se na úmrtnost
*špitály nejsou zahlceny těma co umírají... vypisujeme pořád stejný počet úmrtí
*jsou lidé co umřou na koronavirus, dokonce ne S ale NA - ano s rakovinou by žil stále dál... ano je to pravda, srdeční selhání atd.. ano to je všechno pravda... lidé můžou na to umřít, ale jejich počet není extrémní. Nevypisujeme 5-6 umrtí na coronavirus, a to jsme spádová pro 50 tisíc obyvatel.
*proč nestačily lůžka na koronavirus? protože ministři redukovali lůžkový fond!
*článek: "nikdy by mě nenapadlo jakým nesmyslům lidé uvěří" - v čr nevěříme vědě, proč ano? vědci píšou podle toho, kdo si jejich článek objedná
*plukovník si najal firmu na práci s dezinformacema! firma, která nás láduje informacema,
*kritizujeme porovnávání covidu s chřipkou - není pravda že koronavirus je tak lehký jako chřipka, ale chřipka může být tak těžka jako koronavirus
* zmizely z médií informace o chřipkách
* chřipka vezme 5-6-7 tisíc, koronavirus má kolik? ted kolem 3? ano můžeme se dostat na čísla stejná jako chřipka.. proč chřipku nebereme vážně?
* co se stane jak budeme testovat na chřipku? následek - nepujdete už nikdy do práce, bude zavřeno furt a všude
* co s tím? příroda je taková... na chřipku umírají batolata, děti... na koronavirus senioři... ano nezlehčuji, každý život je drahý, ale po 100 se umírá stále denně.
*lidé začli umírat na psychiatrické nemoci - kvůli cirkusu kolem corony
@hojda a jsme u toho.. kdo říká něco jiného než stát hodme ho do databáze...
@marketka_m jako,pokud ten pan pracuje v nemocnici,tak pochybuju,ze si to cele vymyslel,kdyz neco nejde vyvratit argumenty tak je nejjednodussi to oznacit hoaxem,abi castecne rika svuj nazor,ale to prece nenj hoax,jen jeho nazor na ktery ma pravo...
@marketka_m Jenže v době vydání toho videa už vyšlo ve statistikách, že ta úmrtnost je mnohonásobně vyšší než v předchozích letech. Mimo jiné tam argumentoval tímto grafem a na něm už je vidět, jak ta úmrtnost narostla. https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr?fbclid=Iw... Ten největší problém je stále, že covid pacienti zahltí nemocnice a nebude personál pro žádné jiné pacienty než covid, což už zase je, protože neakutní péče se omezuje. Dneska jsem mluvila s kamarádkou, která potřebuje odoperovat zlomeninu a i tuto operaci jí odkládají.
@marketka_m V databázi je pro to, že uvádí informace, které nejsou pravdivé, viz ty počty úmrtí.
@hojda vzdyt to video od Moravskeho Trolla je z 15.11.,tak ty pocty umrti byly v te dobe pravdive...
Na mě to video vyskočilo dnes na FB, nezkoumala jsem ho, ale je to k zamyšlení, protože minimálně je pravda v tom, že na chřipku (a momentálně i na jiné nemoci) se sere...
@marcicek84 15.11. je 46. týden, nárůst byl od 41.týdne.
@gramar presne,na chripku se vzdy kaslalo a nikdo nic neresil,jen ted se vytahla pohadka o humanismu a jak musime zachranovat zivoty mnohy prestarlych lidi...
@gramar Chřipka není kvůli opatřením proti covidu, ty opatření jí dost brání v šíření, na chřipku je to dostačující, ale covid je bohužel větší potvora. Jinak ten pan doktor má docela zajímavé CV: MUDr. Ctirad Musil, který byl dlouholetým členem KSČM, nyní kandidoval za stranu Moravané. Musil v minulosti vystoupil i na tzv. Antikapitalistickém kempu radikální levice a je také hvězdou dezinformačního webu Dav Dva
@hojda u nás nefunguje ortopedie. Prý jsou ortopedi na covid oddělení.
@marketa11112 Je to na prd. 😒
Tak si holky kupte leky proti vsim, pro jistotu 😉 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/lek-p...
A je to jako v Rusku u Sputnika,uz je u ockovani nedoporuceni konzumace alkoholu...ano,alkohol to svinstvo ve vakcine rozezene,tak kdyby byla povinna vakcinace,nezbude nic jineho, nez poradne chlastat 🤣🤣🤣 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/pred-...

@marcicek84 I tak je to zatím slušné skóre...