icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

jelenice_zavodnice
Autor odpověď smazal
jelenice_zavodnice
18. led 2021

@marketka_m Já ti teď reagovala na ten článek ze Seznamu o superhrubé mzdě a omylem jsme si to smazala. No nic, tak ve zkratce ještě jednou ať víš, co jsem psala. Ten článek je trochu zavádějící protože Seznam je protivládní, takže teď píšou se železnou pravidelností podobné články jelikož volby. Ale nelíbí se mi, že tam píšou, že z toho nebudou těžit všichni. Ale neřeknou ti už, kteří všichni. Že ti, co mají a měli minimálku nebudou mít nic navíc, protože proč by měli když systému skoro nic nedávají? Není právě cílem daňovým úlev ulevit trochu těm ostatním, co do systému odvádějí? A pak tam jako vzor současného manažerského uvažování dávají rozhodnutí státního molochu jakým jsou České dráhy. Kdyby manažeři soukromých firem fungovali a rozhodovali jako České dráhy, tak to se dlouho v konkurenčním prostředí fakt neudrželi. Ani v době hojnosti, natož v recesi nebo krizi.

marge_s
18. led 2021

Trochu propagandy, ale nekdo to tu chtel/nechtel pocitat:
v rozmezí jednoho týdne dostalo 560 tisíc Američanů vakcínu a vyšetřuje se pět případů alergických reakcí. Ve stejné době covid infikoval 1,5 milionu Američanů a přes 18 tisíc v souvislosti s infekcí zemřelo.

gramar
19. led 2021

@jelenice_zavodnice No potíž bude v tom, že se svého času dost argumentovalo právě tím, že ti nejchudší si polepší (což racionálně prostě nejde, pokud se to bude počítat procentně a za normálních okolností by to došlo každému oslu, ale jsme v ČR a tady prostě lidé nepočítají ani má dáti, dal a nemám tak neutrácím... 😒 ).
Jediný benefit který by to za daných okolností opravdu mělo, tak pokud je firma v krizi, tak toto opravdu může být kompromis mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem, kdy ten zůstane "na svém" a zaměstnavatel si sníží náklady, tak jak bylo uváděno v článku. Protože v současné chvíli by to bylo výhodné pro obě strany. Na druhou stranu asi je velmi málo lidí, kteří by to takto vzali (stylem jsem rád že mám práci, tak prostě udělám ústupek a vedení to jednou oplatí vstřícným gestem, až na tom bude lépe) a dobrovolně by podepsali nový platový výměr na méně peněz, v tomto jsme tu zase dost omezení, sobečtí a bez vize (včetně těch zaměstnavatelů, kteří by si to ve větším měřítku vyložili po svém a byla by to vychcanost...).
Poukazování na České dráhy je opravdu zcestné a tam se asi člověk nemůže divit ničemu, to je jako kdyby to byla Česká pošta, tam jediné co opravdu funguje výborně je vyplácení odměn za hodně špatně odvedenou práci, ale zato královských odměn 😂

marcicek84
19. led 2021

@marge_s to uz tu bylo,porovnavat hrusky a jablka by jim na Slovensku slo...

gramar
19. led 2021

Zde Norsko a očkování. Zatím z toho plyne že ne pro každého seniora je vždy lepší očkování (to je upřímně to, čeho jsem se trochu obávala), ale celkově jej nezatracují, tak to je celkem dobrá zpráva. https://echo24.cz/a/SEV2n/po-ockovani-proti-cov...

gramar
19. led 2021

A Kubek zase jede bomby... Mě by zajímalo zda je tne chlap prostě blbej, nebo navedenej... https://echo24.cz/a/SvCPW/jako-ockovat-u-benzin...

marcicek84
19. led 2021

@gramar aspon o tom Norove otevrene mluvi,ne jak nekde se souvislost s ockovanim mlzi,ze to neni mozne,v NU by tedy mela byt i Bellova obrna ci smrt a to by melo byt v informovanem souhlasu k vakcine...ale to tam nikdo dat nechce,uz tak ten zajem neni uplne zhavy...
Kubek no ten prece chce testovat decka ve skolach jazdy tyden,zak kdyby byly ty testy ze slin,ale antigenni testy se stourani detem v nose budou rodici odmitnuty,mozna ty male tycinky co nejdou do nosohltanu by jeste sly a jeste vymyslel,ze provoz prumyslovych podniku chce navazat na testovani,vzdyt na to nemaji ani testovaci kapacity...

marcicek84
19. led 2021

Hmm,zvlastni,kde porad ty nove pripady berou,kdyz to ockovani ma byt ucinne? Nemelo by to uz nejak zabirat,zatim,ale stale strmy narust?Ocekavala bych spise zplostovani krivky,kdyz masove ockuji uz od prosince...
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stre...

bigbig
Autor odpověď smazal
marketka_m
19. led 2021

ja se v tom ztracim...vakcina je ucinna i na britskou mutaci ktera se objevila poslednich dnech?neni to divne?jak to chapete

marge_s
19. led 2021

@gramar k tomu norsku uz se v denniku n (ktery o tom psal prvni) vyjadrili, ale nemuzu ti ten clanek odemknout. Ve strucnosti: ti lide by treba v cechach vubec nebyli naockovani, mame jina kriteria, davali to trochu “hlava nehlava” :/

arielka222
19. led 2021

@marketka_m mutace nemá na vakcinu vliv, oni s tím počítali, viry mutuji a je to normální. Ta vakcína právě cíli na receptory v plicích kde se vir replikuje, na to mutace v genetickém kódu viru vliv nemá...

gramar
19. led 2021

@marge_s Jo já vím čím to vzniklo a nezpochybňuji tím očkování, spíše se mi právě líbí že tam bylo uvedeno proč k tomu došlo. Bylo to jen informativní k tomu že jsem tu před časem psala že naočkovat všechny důchodce bez rozmyslu je špatný nápad a Norové to (snad) vyzkoušeli za ostatní a teď se to bude brát individuálně, na základě chorobopisů a ne jen věku 😉

gramar
19. led 2021

@marcicek84 řekla bych, že je to díky časovému odsunu projevu, což tam i zmiňovali a pak je otázka jestli je očkování účinné po těch čtrnácti dnech od první, či druhé dávky, protože ten "mezičas" může být dost důležitý si myslím, protože kdyby to bylo po druhé tak to máš od prvního očkování měsíc a půl a to je dlouhá doba na to to chytit... 🤷

marge_s
19. led 2021

@gramar presne 👍

marge_s
19. led 2021

@gramar mohu-li se do toho vmisit, asi vime prave zase malo, treba z jakych vekovych skupin jsou nakazeni, kolik jich bylo ockovanych, jestli ti na jipkach jsou jeste ze zacatku ockovani a tak. Navic prvni zpravy poukazovaly na pokles v tech skupinach o 50% uz po prvni davce a 14dnech (pretrvavajicich 17% tezkych pripadu). To novinky nezminuji. Myslim, ze tech dat je fakt malo na to, neco z toho vyvozovat 🤷🏾‍♂️

autor
19. led 2021

@hojda tak tohle mě teda ohledně očka ani nenapadlo, na tož ohledně Covidu. Každopádně tohle pro mě není argument, proč se dobrovolně očkovat 😉
@gramar no to jo, ono celá ta situace je na houby

hojda
19. led 2021

Autor. No věří tomu docela dost lidí. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3232956-va...
Pokud je to takovej sajrat, který v tobě přetrvává a vlastně ani nevíš, co to s tělem udělá za několik let, tak trošku padá ten argument dlouhodobých následků očkování, protože dlouhodobé následky covidu taky ještě úplně neznáme. Co jsem teď četla, tak třetina hospitalizovaných se zase vrací do nemocnic a část z nich umírá, takže ani prodělání těžké formy ti nezaručí, že tě to podruhé nepoloží. Prodělání lehké forma, zase nezaručí, že máš dost protilátek....i u lehčí forem se pak našla poškození organismu☹.

hojda
19. led 2021

@marge_s K tomu očkování seniorů. Já jsem žila v tom, že při té registraci se budou uvádět i zdravotní komplikace, které senior má, aby se právě zvážilo, jestli očkování ano, nebo ne. A nikde nic.....jen si zarezervuješ termín☹. Slyšela jsem, že třeba pacienti s roztroušenou sklerózou se očkovat nebudou.

hojda
19. led 2021

Tady info k té opakované hospitalizici:
https://cnn.iprima.cz/az-tretina-pacientu-je-po...

marge_s
19. led 2021

@hojda jj, to nekdo vypustil, ale aktualne to kontraindikace neni, mluvili o tom v te neuron prednasce. Nevime v jakem stavu ti norove byli, ale ja si predstavuju treba nekoho, kdo je krmeny sondou upoutany na luzko. Urcite se tesne pred bodnutim probira anamneza (to bodnutim je fakt z celeho ocka to nejmensi) a myslim, ze senior, ktery je schopen se dopravit a ucastnit nebude nekdo v terminalnim stadiu onko onemocneni. Myslim, ale nevim 🙂

hojda
19. led 2021

@marge_s švagrová má RS + se od jara léčí s rakovinou a říkala ,že jí neoočkují, ale mohlo se to už změnit, tolik to zase nesleduji.

hojda
19. led 2021

@marge_s těsně před bodnutím je možná pro někoho docela pozdě, když si vezmeš, že těm lidem je kolikát přes devadesát a jen to dopravit je na to očkování je dost problém. Takže je tam horko těžko dopravíš a oni ti řeknou, že je neoočkují?

marge_s
19. led 2021

@hojda myslim, ze meni a bude menit. Moje posledni informace byla u RS vyckat, asi budou lekari opatrni. Hoschl rikal, ze je to KI a ostatni ho “sepsuli”, ze aktualne jednoznacne ne. Svagrove drzim palce, je to situace na pytel

hojda
19. led 2021
marge_s
19. led 2021

@hojda jeste na zacatku ledna psal dalsi elaborat, at se chrani rizikovi a ostatni prpmori. Pak mu bylo blbe, ale “tezko rict jestli covid”(tak urciteee, po dvou dnech v nemocnici to nevedel) a ted tohle. Chjo. Kez by si ostatni z toho vzali ponauceni :/

hojda
19. led 2021

@marge_s No jsem na to zvědavá, jak se k tomu vyjádří.

marge_s
19. led 2021

@hojda obavam se, ze se jen tak nevyjadri :/ ale pokud to prezije, tak by mohl udelat hodne dobre prace

Strana