Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Anoooo vsichni svedci covidovi povinne na vytery ....a nejlip na stridacku pekne za sebou nosohltan - konecnik - vykloktat - 100 procentni spolehlivost 🤣🤣🤣🙊🙈🙉
@alcar beru to pozitivne. Striham vse co mi prijde pod ruku, vcetne sebe (mam to kratky, musim co 3tydny). Vsechny deti, manzel se striha sam. Pripadne skody nevadi, neni kam chodit, venku mame cepice. Timhle tempem, az skonci lock, budu mit natrenovano tak, ze pojedu moderni pecky a protoze budem na pokraji bankrotu, budu rada za usetrene penize za kadernika. Easy
Jak bylo receno, masinka a youtube - mohe vysoka skola zivota
(A nerikej, ze “kadernici nebudou mit co zrat” 😀)
@marcicek84 Já se ještě nerozhodla, zda už jsem v letargii, smířená, či rezignovaná... Ale do výbuchu už mnoho neschází... A to prosím pěkně už asi ani neřeším ty školy, zjistila jsem že když se dobře připravím, tak že je ledasco zvládnu naučit taky, sice pravda jinak ale umět to budou 😎
Normálně až přemýšlím, jestli vlastně budu chtít aby se do současné školy vrátili, protože už jsem z nich tak nasraná, že se obávám co udělají s těma dětma a ž je uvidí...
@gramar já uz jedu s dcerou pripravu na skolu na skolku nespoleham,ta moc nefunguje dle mych predstav,kdyz prijdeme o zapis bude to skoda,kazdopadne aspon si pilujeme soustredenost a nejake povinnosti ne jen hrani,tak to snad pro ni nebude takovy sok a hlavne zkousim jak bych dala kdyby zavreli i prvni tridy,uz jim neverim ani nos mezi ocima...
U me to byla ignorace, ale zase to eskaluje a hranice unosnosti se uz blizi...
@hojda Já bohužel mám a je to fakt blbka co se tváří jak svatý obrázek...
@marcicek84 Jo tak já tady fičím učebnice a dá se říci že mě momentálně vlastně ta online výuka sere a hlavně zdržuje, nemůžu po nich chtít zázraky po čtyřech hodinách čučení do pc...
@gramar no to mas pravdu 4 h na Pc jsou pro deti dost,.....
no aspon toho kadernika mame poresenyho na dceru i manzela si troufnu a kdo ma good "rodinu" ,tak se jeho problem vyresi u kavy 🙂
@gramar No vidíš a ještě uděláš kariéru ve školství, už můžou učit i neučitelé. https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/ve-sko... Já díky online výuce zase zjistila, že naše děti 90% času ve škole čekají, až látku pochopí zbytek třídy☹.
Takze Plaga si mysli,ze se otevrou skoly,ze pomuzou kloktaci testy?A co vlastne chce u tech deti testovat,kdyz WHO jasne napsala,ze se vysledek testu musi spojit s vysetrenim pacienta a zjistit klinicky stav?To mu je pak trochu k nicemu to zjistovat u deti,ktere nevykazuji priznaky,to sireni u bezpriznakovych totiz neni zas tak divoke...a vkadtne mame dostatek kapacit abyvhom testovali deti,ve firmach aspon?To si tez nejsem jista.Ale mozna by nejrychlejsi a nejefektivnejsi bylo ty vytery jen z nosu ne z nosohltahu,ktere vymysleli v Olomouci,ani by nikdo nikde neplival...
MSK - PES nam tady steka na 3.stupen,tak toho PSA musime predelat,abychom mohli zprisnit,situace je opavdu vazna,ale spise s temi zavrenymi skolami a ze ta dalsi 1,5 mesice PSA zmeni,to je uz k smichu,chteji nas udrzet doma stuj co stuj
@marcicek84 ujasni si, co vlastně chceš. Několik stran zpět tady vykrikujes o použití testu že slin ve školách a když to konečně vyjednaji, tak je to zase špatně. Ty jsi věcne nespokojený remcal...
@ilonne jenže před několika stranami zpět nebylo známo doporučení WHO, ty remcalko, běž i stěžovat jim, že vydali jiné doporučení, já se řídím tím, co aktuálně platí...snad to dokážeš mentálně zpracovat... 😉
Já mám jen technickou, chápu to tedy správně tak, že pokud bude "epidemiologická situace" dobrá, tak kolem půlky února půjdou závěrečné ročníky a na konci února/začátkem března by mohli i ostatní? Já už jsem z toho v lese 😂 Nebo to budou teprve řešit dnes, či co jako...?
@ilonne ještě technická, mně by nevadily ty testy ze slin jako takové, ale vadí mi, že v doporučení na WHO říkají, že kromě výsledku testu je také nutné zhodnotit zdravotní stav člověka a až pak dělat závěr a plošné testování dětí jde úplně mimo toto doporučení, jelikož nemocné dítě je přece doma a do školy chodí ty zdravé děti. Prostě se zamýšlím nad touto absurditou a protiřečením si, nic víc nic míň.
@gramar no něco se má řešit dnes, ale školy to asi nebudou, já myslím, že by šly děti do škol koncem února nehrozí, když jim roste číslo R, tak začnou čísla během následujících 14 ti dní růst, tedy bych počítala s tím, že možná se začne něco otvírat spíš začátkem dubna, i když je otázkou co a kdy se dostane na na který ročník. Ani nevím, jestli pustili aspoň ty závěrečné ročníky a maturanty.
@marcicek84 No z toho co jsem se právě dočetla nepustí od začátku února nikoho dalšího, proto se ptám... Já mám TEchnickySLAbší den, tak už se v tom právě vůbec nevyznám 🙈
@gramar já ani nevím, jestli se v tom ještě vyznat chci. :D Další absurdita https://www.novinky.cz/domaci/clanek/expresne-o...
@marcicek84 neeee 😀 oni nakoupí stříkačky a pak je vyhodí 😀 a takto přemýšlí češi dobré jak nic.
@marketka_m to ti hlava už nebere...
tiskovka školství...
hlava mě nebere.. na testy se pry připravit distatnčně umí studenti, ale na slohovku ne, takže slohovka zase zrušena...
nj... pak se divím že mají maturitu někteří... viz jedna ... nedala dva krát slohovku, neměla maturitu pak covid, slohovka zrušena, má maturitu.. oukeeeej
@marketka_m tak hlavně, aby se nám ta degradace školství budoucnu ještě nevymstila. Mně to celé přišlo takové Plaga za nic nemůže to ministerstvo zdravotnictví...takže styl já nic já muzikant a vzhledem k tomu, jak to natahují a praktické části maturit až v srpnu, tak si to můžeme říct otevřeně, děti se do škol v nejbližších měsících ještě nevrátí...Navíc jsem to pochopila tak, že o přijetí a formě zkoušek na další stupně škol a rozhoduje ředitel školy, že může udělat kombinací distanční zkoušky a prezenční pohovor...
@marcicek84 roušky, obleky teď stříkačky, no proč ne 😂
@marketka_m Něco zajímavého ke školství...?
@gramar školství, nevím, podle různých prodloužených termínů, to už všem asi pomalu dochází, jen tak se ty školy neotevřou... no možná si budeme vyrábět vlastní stříkačky, však na nadarmo se říká zlatý český ručičky...
@gramar více méně.. asi nemusíme doufat že se dtěí vrátí do škol letos 😀
@marketka_m v září je možná už vrátí, zase na měsíc a půl

@marketka_m No jako vždy:
s tímto problémem se obraťte na ministerstvo školství,
tam mě odkázali na vás,
aha no tak až to situace dovolí,
hmm výborně a to bude za jakých podmínek,
no říkám vám že až to dovolí, co chcete víc,
informace...
a co vám tady celou dobu říkám...
Jestli jsi z tohoto přepisu moudrá 😂