icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
1. únor 2021

@gramar Já k tomu nemůžu najít žádné pořádné údaje☹.

gramar
1. únor 2021

@hojda Já nevím kde to je, ale zkusím prohledat FB, myslím že to tam někde sdílel brácha

marcicek84
1. únor 2021

@hojda no nosi se dost a konec v nedohlednu,nevypada to ani jako prechodne opatrenib a kdejake dite 1. ci 2.tridy uz opravdu muze mit nejake potize,ono se to dobre mluvi,bohuzel nezijeme zivoty jinych...

marcicek84
1. únor 2021

Jinak kazda nemoc muze byt pro tehotnou risk,zalzi ve ktere fazi ji clovek chytme a taky jaky ma prubeh,horecky tehotenstvi nesvedci,ale de facto lze potratit i po prodelani chripky...

gramar
1. únor 2021

@marcicek84 Jenže když má dítě problém, tak to soudný rodič nebude řešit s prominutím jako hovado v podobě žaloby dítěte na školu (zvlášť když všichni víme, že s tím škola nic udělat nemůže), jestli jsou to hrdinové, ať žalují stát, nebo konkrétního ministra, ale to už by nebylo tak easy a jestli jim to tak strašně vadí, tak ať si domluví domácí vzdělávání formou individuálního studijního plánu, z důvodu nepříznivého zdravotního stavu (ale to už by nebyla taková bomba)... Hele já ty roušky nesnáším, dokonce je teoreticky ani nemusím nosit, ani moje dítě je teoreticky ve škole nemusí nosit, ale máme je oba, tam kde to je vhodné a to obě víme jaký mám názor na tyto jejich hovadské nápady...
A ruku na srdce teď jsem se nedávno bavila s kamarádem o tom, že vlastně ty roušky i v době chřipkové epidemie nemusí být nutně od věci... Díky tomuto opatření jsem letos první rok přežila bez nemoci... 🤒

hojda
1. únor 2021

@marcicek84 Tady to vypadá, že je v ohrožení i matka, víc jich končí v nemocnicích, ne jen hrozící potrat.

hojda
1. únor 2021

To je ten ostrov v Británii, kde teď mají vše otevřeno, ne? https://denikn.cz/minuta/518303/

marge_s
1. únor 2021

@hojda zjevne maji 🙂 (pokud to nevidis cely, muzu ti to preposlat-jakoze mam predplatny)

hojda
1. únor 2021

@marge_s vidím🙂

ilonne
1. únor 2021

@marcicek84 Co to zase povídáš, roušky jsou ve třídách povinné až od 18.11.. Před tím byly pouze ve společných prostorách.

marulu
1. únor 2021

Já vůbec nechápu, že někdo žaluje školu kvůli roušce. Místo aby byli rádi, že jejich dítě do školy vůbec může. No evidentně rodiče oplývají vysokým IQ.😀 Já bych pro to, aby mé dítě mohlo do školy a aby bylo ve škole bezpečné prostředí pro učitele i děti, udělala cokoliv, tzn. klidně testovala á 3-5 dnů a povinně respirátory. Stejně tak bych testovala MŠ. Myslím, že by to situaci dost pomohlo.

marcicek84
2. únor 2021

@gramar no ale v tom clanku je,ze ta zaloba rozdelila na dve casti,jedna jde prave na stat,druha na skolu (nelze vyloucit z povinne skolni dochazky),ze to nekdo zdramatizuje tim,ze je zaluje dite,aby se o tom psalo,tak to je vec jina,nicneme jsem zvedava na vysledek

marcicek84
2. únor 2021

@ilonne ale byly,i od toho 18.11.to je dost dlouho a konec v nedohlednu,ja se te zalobe uprimne nedivim,byla jen otazkou casu...kdy budou mit vetsi volno od rousek,budou tyden jarni prazdniny a pak uz toho moc nebude...a decka v rouskach nekolik let?

marcicek84
2. únor 2021

@marulu respiratory u malych deti?🙉 Bez vzduchu se neco nauci a budou se soustredit?🙈a jak jim bude rozumet?🙊To je vtip roku.To mi neprijde,ze by tento napad byl vzorem IQ...a to testovani ma byt dle WHO spojeno s lekarskou prohlidkou na symptomy nemoci,to se bude delat v tech skolach jak?🤷🏻‍♀️

marcicek84
2. únor 2021

@marketka_m přesně tak nějak to vidím já...

marulu
2. únor 2021

@marcicek84 všechno to,co jsi vypsala o respiratorech, tak jsou jen tvé předsudky. Rozumět by bylo dětem možná hůř, ale aspoň by musely snažit pořádně vyslovovat. To by bylo spíš pozitivum. 😀 Testování nemusí být spojeno s lékařskou prohlídkou, nikde na testovacích centrech se to edělá. Ale ono je, Marci, snazší si stěžovat na internetu než hledat cesty, viď. A pak event. podávat zaloby, když už něco náhodou začne fungovat.

marcicek84
2. únor 2021

@marulu jenže ty cesty mělo hledat ministerstvo školství a ministerstvo zdravotnictví dávno a to udělali pro žáky škol, nic, ani tu online výuku nemají rovnoměrně podchycenou. No co se týče respirátorů, tak bych chtěla vidět jak by ta výuka byla v první třídě efektivní, když se uvádí, že polovina prvňáčku nastupuje do školy s nějakou logopedickou vadou,nehledě na to, že fonematický sluch dětí se snad vyvíjí do 8 roku a hlavně nejvíc by si na to stěžovali učitelů, že se v tom nedá vydržet mluvit 4-5 hodin v kuse, trochu reality v tom uvažování. Mmch na stránkách WHO je jasné uvedeno, že se má kromě testů zjišťovat i stav pacienta, zda vůbec má nějaké příznaky, proč to zatím nedoputovalo do ČR je mi záhadou, to k tomu tvému výmyslu se stěžováním (nevymyslela jsem to já nýbrž WHO)...co se týče žalob, já na nikoho žádnou nepodala, ale velmi mě zajímá jak dopadne tato, protože zde půjde proti sobě ochrana společnosti a ochrana jedince (ústavou zaručené právo) a myslím, že to bude poměrně velký oříšek...

ilonne
2. únor 2021

@marcicek84 V kvalitních respiratorech se dýchá lépe než v rousce, fakt. Mám to vyzkoušené. Mám aktuálně od Respilonu, poradila mi tu jedna uzivatelka na MK.
S tou výukou je to pravda, ale vadí mi házení celého školství do jednoho pytle. My se můžeme přetrhnout, máme kvalitní online zázemí pro nás i pro děti, poskytujeme individuální konzultace, ale stejně nás ráda bl... hodí do stejného pytle

marge_s
2. únor 2021

@ilonne to zase vlada necemu pomohla, ja malem rozslapala televizi, jak se malacova nakrucovala, ze nemuze na tiskovku v respiratoru, ze neudycha mluveni, ostatni ji prizvukovali... To je fakt takovy slendrian. (Ti sami, co nakazali ucitelum ucit v respiratorech uz na podzim. To by si asi chudinka musela vzit neschopenku nebo ucit ve znakovce. Koza)

marcicek84
2. únor 2021

@ilonne já viděl nějaký rozhovor, kde ministr školství přiznal problém, že jsou školy, které najely na online výuku a ty se dokonce zlepšily a pak jsou ty, které v online výuce nejely a teď ji máji de facto v plenkách a budou na tom bity právě ty děti (alias rozevřené nůžky)...nejvíc nechápu proč tedy školství nesebralo data, jak to kde je, kde se jak učí, kolik dětí je připojených, kolik vyloučených, vždyť to přece školy vědí, jak to jde v které třídě je, ale místo toho, že by se alespoň sesbíraly a vyhodnotily tyto základní data se nedělá nic. To mi přijde jak hlavou proti zdi, děti trpí, my čekáme...a hlavně bychom měli začít pracovat s tím, co když ten virus tu bude ještě pár let, že by bylo dobré to školství nějak vyřešit, trochu mám pocit, že se čeká, že se v létě stane zázrak...no možná stane, ale když ne, tak asi není na místě nic neřešit, nebo to řešit až v létě, nebo až po létě a zase nevyřešit nic. Opravdu je mi z této situace hodně smutno.
S těmi respirátory od Respilonu nemám zkušenosti, tedy nemůžu posoudit...možná zkusím, pokud to někde dají povinné...A mají i dětské, kdybychom už se bavili o tom, kdyby to nosily ve školách děti, protože jinak to těm dětem moc nepomůže...

marcicek84
2. únor 2021

@marge_s to respirátory mají učitelé nakázané, od kdy, pokud vím chodí v rouškách...ale třeba se něco změnilo...

marulu
2. únor 2021

@marcicek84 jo, to s tebou plně souhlasím, že tyto cesty mají hledat ministerstva, potažmo celá vláda a že školy by měly mít naprostou prioritu. Ale když vláda řeší vleky, ministr zdravotnictví zase jen to, co kolik bude stát a že to nejde, Plaga kromě maturit neřeší asi vůbec nic, tak je to těžké. Však by v těch respiratorech nemusely být pořád, třeba jen ve vyšších stupních rizika a pak napr. jen v případě pozitivních případů na skole. To je o nastavení. Myslím, že by to byla naprosto malá oběť za to, aby mohly chodit děti a mládež do školy.

marge_s
2. únor 2021

@marcicek84 hele, ja myslela, ze od te doby, co je fasovali. (Ty cinsky dusivy shity). Ale jak je v tom bordel, verim, ze to mohlo byt jen doporuceni. Nicmene, to na pristupu te debilni vlady moralne nic nemeni.

Bohuzel Respilon detske jeste nevyrabi, ani zadny jiny kvalitni vyrobce. Pracuji na tom, udajne.
Vyhodou krome ochrany je dobry strih, ktery eliminuje moznost nedbaleho nasazeni (oni je driv vyrabeli, tzv antivirove rousky, kupovavala jsem je pro syna v dobe chripkovych epidemii, sedely skvele, ale s koronou s vyrobou skoncili)

marge_s
2. únor 2021

@marulu presne. Je to ta jednoducha rovnice-priorita jsou obchody, hospody, vleky. Skola nikoliv 😡

marcicek84
2. únor 2021

@marge_s přístup vlády je opravdu na tom to nejhorší, opravdu mi jako rodiči, jehož dítě začne povinnou školní docházku to hodně není jedno jak to ve školách bude vypadat dál, ale bohužel vidím jen snahy ministra školství problém oddálit, prostě nechat vyhnít, už mu vyhnívá rok a mám pocit, jak by se na to ani nesáhlo, jediná věta, která z něj vypadla je, že VĚŘÍ, že školy nebudou zavřené do konce roku... (myslel školního nebo roku 2021? nebo nějakého ještě jiného roku - to ví jen bůh). No mít dítě, které se učí na kadeřnici a místo praxe aby to 3 roky nešlo, tak je to čiré zoufalství....totéž u dalších řemeslných oborů...být rodičem a rozhoduji o budoucnosti svého dítěte, tak hodně přemýšlím, kam ho dát na školu, aby se tam vůbec něco to dítě naučilo a to je prostě jedno s druhým...děti nemůžou sportovat, hodně aktivní děti asi jsou hodně v háji...

@marulu školství asi v ČR není priorita, je zapotřebí hodně dělníků do montoven se zahraničním kapitálem, navíc, hloupí lidé se snáze ovládají...😒

marge_s
2. únor 2021

@marcicek84 no prave, jenze resenim neni ted bezhlave otevrit skoly. Oni od zacatku nemeli nechat ten virus takhle rozjet. V tom je jejich hlavni selhani 😡
To by bylo halo, kdyby poslali lidi do hospody (obchodu) rotacne. Jo, vlastne nejak tak to bylo, 50% obsazenost, distance mezi stoly...a vsichni na to prdeli.
A slysis to porad, “hlavne nastartovat ekonomiku”. Plaga huci kdesi na pozadi. A vubec, ted jsem se zase nas..la.

marcicek84
2. únor 2021

@marge_s upřímně, myslím si, že školy - konkrétně I.stupeň otevřou po 14.2. ohlásí to před hlasováním o nouzovém stavu, aby je znovu podpořili komunisti...

marge_s
2. únor 2021

@marcicek84 br, a komunisti vymysli dalsi podminku....

Strana