icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
28. únor 2021

@marcicek84 hele.. já počítám že týden to bude růst, pak se to uklidní a pujde to dolů-... musí se to projevit 🙂

marge_s
28. únor 2021

@marketka_m pokud neporesi ty fabriky, tak klesnem jen malinko a smytec. 🤷🏾‍♂️ A zase se budem placat kolem 10 000. A zacne se vymyslet co dal. Jasne, ze to prodlouzi.

marketka_m
28. únor 2021

@marge_s heke já se nedivím že nepořešili fabriky.. ono hodně z nich by krachlo :( akde tisíce lidí pak zaměstnáš???

marge_s
28. únor 2021

@marketka_m ale prdlajs. A obchody zavrit muzou dle stejne logiky? Nevidim jediny duvod, proc jedni ano a druzi ne. Tri tydny by je nevytrhli. Samo, ze by museli dostat kompenzace.

marcicek84
28. únor 2021

@marge_s trochu jde i o to,ze kdyz nefodrzis terminy,tak platis i sankce nebo o kseft proste prijdes,to zase chapu a dopredu to nsplanovst musis,jestli mas mit zavrino.Jinak je vtipne hak se pise o pivinnem testovani zamestnancu firmami,ale firma nema jak k tomuto jroku finutit zanestnance,navic je GDPR a nema ani pravo vedet s cim zamestnanec marodi,to panove ve vlade nedomysleli,ani nemuzou odmitace propustit a muzou ho sice chtit dat na prekazky na strane zamestnance,ale pojud tuto povinnost nema ve smlouve,tak to udelaji protizakonne a budou mu stejne muset platit 100 procent platu.Vim o hodne lidech,co chteji testy odmitnout,duvody jsou ruzne od nespokehlivosti a falesne pozitivity pres falesnou negativitu a nekteri z ekonomickych duvodu,protoze doplatek ke karantene neschvalili,takze jsem na to zvedava a stejne se nebudou testovat vsichni a co teda ty male firmy?s takovou to fakt budou prodluzovat do pulky dubna nebo az ke konci kv,snad jim to lidi spocitaji u voleb...
Fakt to nepojali dobre...

marcicek84
28. únor 2021

@marketka_m ja si nejsem jista,nedostanou ze za 3 tydny na 1000 nakazenych za den,to mozna za 6 tydnu pokud pak zavrou i ty firmy,testovani bylo k prdu i na Slovensku,tento typ testu toho moc neresi

marge_s
1. bře 2021

@marcicek84 jednoduche by to nebylo, ale to neni pro nikoho. A kdyz to slo jinde... 🤷🏾‍♂️ Takhle budeme i ekonomicky odmeneni vsichni.
“ Fakt to nepojali dobre...”- no, to je hodne velky eufemismus 🤔

ilonne
1. bře 2021

@marcicek84 Jenže když budeme odmítat testování - myslím za normálních podmínek, např. že tě budou testovat v praci a nebudeš muset bůh ví kam jezdit, budou testovat většinu apod..., a vůbec odmítat všechno s čím přijdou, tak se z toho fakt nevyhrabeme.
Vezmi si, že lidi jsou kolikrát fakt pitomi a chodí do práce i s jasnými příznaky nebo v karantene.

marcicek84
1. bře 2021

@ilonne s priznaky nemoci uz te ale donuti jit na test,tam uz bude to duvodne podezreni.Ale zase testovat pv polovine firemna jinde ne mi prijde belogicke,kdyz by testovali vsude,dobrovolne a treba by odnitla tretina lidi,tak stejne by ty ohniska odhalili a pak uz by byl duvod dotestovat zbytek,hygiena by naridila,kdyz buses restovat jen v polovibe firem a jeste to lidi odmitnou,tak se to vychytani zbrzdi.Fakt bych to pojala jinaj,mam totiz ten dojem,te lide se pri nucebi vice seknour a i ti,kteti by se u dobrovolnosti nesekli,tam kde testovali rikali,ze nejdriv se nechala polovina,podruhe uz 70 procent a ze to narusta ta ochota...prikazy a zakazy na lidi prestavaji platit,museji trochu zmenit retoriku...

marketka_m
1. bře 2021

nesouhlasim.obchody dokazou eshopy podrzet...ale prumysl tezko..zastavis vyrobu..to je pro skoro vsrchny firmy konecna...
jinak to se dalo cekat;
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyhlidky-po-...

marcicek84
1. bře 2021

@marketka_m ano a nejsou schopni kazdorocne preockovat takove mnozstvi lidi a vyrobit tolik vskcin,tedy vakcina a hlavni zbran,uplne mi to nesedi,to uz vidim vetsi nadeji v tom invermektinu nebo jinem leku...

marketka_m
1. bře 2021

sestřička - důvod proč se nenaočkovala, její odpověd: je to takove zvláštní vidět na ampulce rok výroby 2008 a trvanlivost 3/2021

marcicek84
1. bře 2021

@marketka_m cože? to máš odkud? :D

marketka_m
1. bře 2021

@marcicek84 taky nevím zda tomu mám věřit 😀 ale viděla to pry na vlastní oči tak nevím :D

marcicek84
1. bře 2021

@marketka_m to pak jsou naše konspirační teorie hadra a mělo by to mnohem větší rozměr, než si myslíme :-O

marketka_m
1. bře 2021

@marcicek84 hele já si říkám že špatně viděla :D ale kdoví :D

jelenice_zavodnice
1. bře 2021

@marketka_m Market, ty ses rozhodla gradovat své příspěvky a každý den vydolovat z FB větší a větší blbost? 😉
Ještěže tím tajným sdílením přes soc sítě došlo k omylu a "původní vakcína" měla trvanlivost jen do 05/2021 nikoliv do 03/2021, takže máme ještě dva měsíce k dobru.
No jo, svislá sekvence čísel dokáže oblbnout kdekoho 🙂
https://napravoumiru.afp.com/fotografie-sdilena...

gramar
1. bře 2021

Tak první zprávy z hranic 🤣 ráno kolem šesté žádná kontrola při vjezdu do Prahy, u nás do tohoto okamžiku jen jeden průjezd městskou policií a v kapsách mám i prohlášení že vejcím psa, radši... 🤣

marcicek84
1. bře 2021

@gramar tak s 30 000 policisty a vojáky má jeden člověk na starost uhlídat 353 lidí... to neuhlídá, ještě když nevíš, kteří chtějí něco obcházet...

gramar
1. bře 2021

@marcicek84 Já čekala že zavřou hned zrána vstup do Prahy, ale... Každopádně teď jsem koukala a na dálnici stojí policie a aut jezdí minimum, takže asi hlídají, inu uvidíme dopoledne 🤣

marcicek84
1. bře 2021

@gramar u nás se hlídá na hlavním tahu do Ostravy na hranici okresu, tak to se zrovna dalo čekat, jestli ale uhlídají všude všechny vedlejší cesty si nemyslím...takže to samozřejmě bude o lidech...
no kolegyně z práce je objednaná přes 2 kraje k srdcaři, tak přemýšlí jestli ji pustí, odsunout to nemůže, chce to po ni pojišťovna, kde má životko. Ale chtěla přespat u rodiny, že to je daleko a to nevím, jestli ji teda klapne, ne druhou stranu, asi kdyby měla potvrzení, že jeden do práce, tak by ji po víkendu měli pustit. Asi má jistější jet na otočku si myslím, ale bude to záhul....4 h cesta tam a 4 h cesta zpět...

gramar
1. bře 2021

@marcicek84 jela bych na otočku, k lékaři smí, ale s přepsáním už by mohla mít problém...
Hele já jsem dětem i sobě vysvětlila že jim dávám ty tři týdny, budu to dodržovat co to půjde ale pak už na ně seru 🤣

marcicek84
1. bře 2021

@gramar tak to jsme dvě, poslední šance, ale jelikož to je zase udělané napůl, úplně si nejsem jistá tím, že se dostaneme s čísly tam, kam máme...

ilonne
1. bře 2021

@marcicek84 Jela bych s přespáním, tohle se dá pochopit. Kardiak a 4h tam a 4 zpět je na jeden zátah hodně. Bude mít přece potvrzení.
Já jedu zítra přes 5 okresů na 2,5 hodiny tam a 2,5 hodiny zpět. A i tak je to záhul. Už to má vyzkoušené.

marcicek84
1. bře 2021

@ilonne nikdo neví, to je právě to...a bude přespávat v jiné domácnosti, tam stačí jeden bonzá... Jsem ji řekla, ať zkusí infolinku, jestli ji tam k tomu neřeknou více.

marketka_m
1. bře 2021

@jelenice_zavodnice já nemám FB takže klid.

marcicek84
1. bře 2021

@ilonne na infolice kolegyni řekli, že musí jet v pátek ráno (v den vyšetření), k rodině vůbec, na přespání vůbec.. a její doprovod (řidič) musí mít taky ČP, o tom, že zajištuje potřeby jiné osobě...jinak mají problém a můžou být pokutováni...takže jestli někam jedeš, tak si na to dej taky pozor

ilonne
1. bře 2021

@marcicek84 Tak pokud má doprovod, tak to zvládne. Já jedu sama. Mám formulář i potvrzení o pobytu.

jelenice_zavodnice
1. bře 2021

@marketka_m Do klidu by si se mela hodit ty, protoze ti to uz pekne leze na mozek. Nebo to delas schvalne aby rec nestala 😉

Strana