Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 přijímačky na střední školy jsou v půlce dubna, pak už to pro deváťáky taky nemám moc smysl.....
No takže kocourkov
- zavřeme závodní jídelny, abychom je zase hned otevřeli
- policisté nebudou brát zítra el. doklady, aby si to odpoledne rozmysleli a vše cajk
- vyhlásíme karanténu 21 dní pro lidi, co se nemají jak izolovat, abychom ji v zápětí zrušil
Hele nerozmyslí si oni nakonec i to testování ve firmách? Ti zaměstnanci se jim začnou škubat, jsem zvědavá, jestli ty čínské testy mají třeba schválení SÚKLu, to bude ještě sranda...
Jinak u nás se testování nechystá, na HO není třeba. U manžela v práci by testovat asi měli, ale zatím stále ticho po pěšině...
@hojda no to je otázka, zda má či nemá, záleží na tom, co musí dohánět, když se stále neučí a mají jít dále...
zaregistrovali jste? bude se řešit, někteří mluví i o opakování ročníku https://tn.nova.cz/clanek/deti-maji-mezery-ve-v...
Tak hotovo. Potkala jsem asi 4 hlídky, nezastavila mě žádná. Dostali jsme Pfizer.
@marcicek84 Ročník se opakovat nemůže, už jen z kapacitních důvodu. Nemáš dost učitelu ani dostatečně prostory. A i kdyby letošní předškoláci zůstali ve školce, zase nemáš kapacity a prostory pro 3lete děti, jejichž maminky potřebuji do práce a děti do školky. Souhlasím, že situace je vážná, ale pro opakování ročníku jednoduše není prostor.
@marge_s tak ses vcelky dockala?a tos lamentovala,ze na tebe nevyjde rada...
@hojda nezustanou,zakon hovori tak,ze dite musi nastopit do povinne skolni dochazky do urciteho veku a kazdemu diteti to nevyjde...a spadova ZS musi zajistit prostory i ucitele...
@ilonne Mozna to bude tak,ze deti budou delat delat postupove testy a treba bude jen jedna trida opakovacu ze 3 trid,to by se jednalo o nabyseni kapacity jen 1 tridy navic a to prvnacku,u nas se otviraji 3 tridy ale predminuly rok otevrely v klidu 4 tridy,takze kapacita asi jak kde...
@hojda ale tak ono je jasne,ze by vsichni nepropadli,ze to nejde delat plosne...takze teoreticky ty testy jeste muzou prijit na radu a pak treba bude nejaky pocet propadliku v kazdem rocniku
@marcicek84 ted rikali v tv, ze toto reseni ne, propadnou jen nekteri, ostatni doucovani.
@marcicek84 plno skol ma jen jednu tridu v rocniku a je problem i s tim, ze obcas je mic prvnaku, odejde jedna trida a prijdou dve,nemas prostory ani ucitele.
@hojda problem to je,ale ne nas 🙂 reditele skoly
@marcicek84 No, to je spíš celostátní problém. Učitele nerozdvojíš a školu nenafoukneš. To je prostě fakt. Na škole kam chodí Anežka, také loni otevřeli 4 třídy prvňáčků, pak ale zase nemohli přijmout všechny vesnické děti do 6. ročníku. S tím, že nejsou učitelé ani prostory prostě nic nenaděláš. Ano, někde jsou, ale to jsou spíš výjímky a většina škol a školek by měla problém.
@ilonne nejak by se to vymyslet muselo...a neboj oni to zase za nas vymysli,3 x to odvolaji a nikdo s tim nic neudela,jako vzdy...
@marcicek84 Navrhni jak? Věř tomu, že nemůžeš říct "nějak to vymyslete" - ono to prostě nejde nijak vymyslet. Už takhle učí důchodci. Jinak už to mají vymyšlené - letní doučovací tábory a kurzy, stejně jako loni.
@ilonne tak zavrit nad problemem oci se slovy neni jak to vyresit mi tez prijde usmevne reseni
@marcicek84 Nikdo nad ničím oči nezavírá - učíme online, látku probíráme, kontrolujeme prostřednictvím kvízů, escape rooms a dalších materiálů, zda se děti učí, poskytujeme individuální konzultace. MŠMT připravuje letní doučovací tábory a kurzy. Ty naopak požaduješ plošné opakování ročníku, ale nepřicházíš s řešením, jak by se to dalo realizovat. Svíčková se taky "nijak neudělá"...někdo ji musí uvařit a musí mít všechny ingredience včetně volného nádobí a síly, která tu svíčkovou uvaří...
@ilonne To je taky paskvil, jako ok pokud by se neučili vůbec a měli to jako prázdniny, ale pokud to jen trochu půjde tak většina lidí 30.6. zvedne krovky a pojedou pryč. A už vidím jak po tom všem se dohadují s dětma že o prázdninách jdou do školy 🤣 Jinak u nás loni žádný kemp nebyl, ani jsem o žádném v okolí neslyšela 🤷
@ilonne tak kde jsem psala o plosnem.opakovani rocniku?Psala jsem o postupovych testech a ze budou opakovat jen ti,kteri neuspeji a hold se reseni musi najit,protoze 30.6. to uz bude rok a pul on-line vyuky a to proste v urovni vedomosti zaku bure znat,at chces nebo ne.Takze kempy no nevidim to jako uspesne reseni,lodo ted musi sedet doma,budou fakt chtit vyfrcet pryc,odpocinout si od domaci vyuky,takze ze by to nekoho vytrhlo treba nejaky 14 denni kemp to asi ne,vem si ten primer toho jak dlouho se jede online. Takze bud se to teda odpiska nebo se to nejak poresi,ale jinsk nez jen pro forma ve stylu vlk se nazral a koza zustala cela,s temi detmi se to proste poveze...
Ps: jestli byly kempy,tak jich bylo tak malo a jen pro vyvolene,o skolnim neuspechu bych pri distancce pomlcela...to je spis i neuspech ucitele a hodit to zase na rodice,kteri uz jsou v zaprahu a vysvetluji detem cely rok co se nestihne ve skole,promin,ale i ti rodice potrebuji oddech,budou vycerpani az az...
@marcicek84 Tak byla bych trochu opatrná s tím, že za to vždy mohou učitelé. Většina škol poskytuje online výuku a látku vysvětlíme během online hodiny a věř, že prostoru je k tomu dost. Ano, ne každý učitel to takto dělá, ale ne vždy je to vina učitele. Na to pozor. Jinak s tím, že budou učit rodiče, se určitě na těchto akcích nepočítá.
A ano, distanční výuka ti nikdy plnohodnotně nevynahradí tu prezenční, ale hodně se toho zachránit dá. A pokud dítě doma nepracuje, není to vina učitele.
@ilonne Já vím že byli (zjistila jsem to až po, když to šlo ve zprávách), ale ve škole žádné info nebylo, ani na webu... Takže já ani nevím jak to probíhalo, jestli to bylo ve smyslu příměstského tábora na týden, jestli to bylo třeba pro jeden okres...? Já mám tedy taky plán, že jak to půjde vypadneme alespoň na chalupu, ale pokud by tam třeba byli jiné učitelky, než ty co děti mají teď a vzali by tam všechny tři kluky, přesto že ten nejmladší do školy "chodí" - druhák, tak bych nad tím uvažovala jako nad táborem, nebo tak... Ale třeba u nás se to bude vše odvíjet od toho jak to v létě bude s prací, protože pokud budu muset jít do práce, tak děti pojedou k prarodičům, protože by neměl kdo hlídat a pak je to zase logistický oříšek, nebo spíše hotový logistický kokosák velikosti melounu 😂
@marcicek84 a taky obcí, když budou muset budovat nové prostory, což je celkem časově i finančně náročné, nehledě na to, kdo ti tam bude učit....
@ilonne Ruku na srdce ani já nad tím nijak výrazně nepřemýšlím, vidím to spíš tak, že během léta si prostě (bez distanční výuky) každý den na hodinku sedneme a projedeme to učivo, čtvrtou třídu snad dám a šesťák na tom není tak zle, aby to sice třeba s horšíma známkama příští rok nedotáhl, jestli místo dvojek bude mít trojky, než se to nějak uklepe mě asi nijak zvlášť nesejří 😎 no a s ohledem na to že největší problém bych měla s druhákem s diskotékou v hlavě a ten do školy chodí, tak spíš doufám v tu dovolenou a změnu prostředí 🙂

@gramar no ale zapomínáš, že v tom plánu na březen a dubem se základky vůbec neobjevily, že měli jít po deváťácích středoškoláci, takže jestli se základky dostanou na řadu v dubnu neřekla bych, spíše až v květnu, já už nepočítám, že bude nějaký zápis v půlce dubna, zase to asi bude bez dětí. Co se týče testů stále stojí proti sobě právo na svobodnému přístupu ke vzdělání, takže mi to stále více přijde průchozí to testování ve firmách, testování učitelů a pokud testování dětí, tak pokud pak budou bez roušek, tak to jediné by pro rodiče mělo význam. Pandemický zákon nemůže jít proti jinému právu, to by mohl být označen za protiústavní a celý jim pak spadne a jestli budou požadovat po lidech invazivní testy, tak si myslím, že to testovací povinnost někdo dříve nebo později napadne a obávám se, že to vyhraje...