icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
5. bře 2021

@marcicek84 Za agresivní formu považuji například toto "tak jestli ti je jedno co ti nebo i tvym detem daji s jakou bezpecnosti v dlouhodobem smyslu,tak ti drzim palce" a je to právě tato rétorika kterou používají militantní antivax...

Ty to ale stále bereš pouze v omezeném měřítku toho co je, či bylo do teď. Jenže pokud to půjde do kytek s touhle rychlostí, tak se spoustu věcí změní a už jsem několikrát psala že zákony se dají upravit a to i v rámci demokracie (tam to máš o těch právech, co končí práva druhých) a s ohledem na to že situace je v loji, tak ty změny prostě budou. To zda je to dobře, či ne už je potom na zvážení každého z nás a to jak se k tomu každý z nás postaví je další věc... S pistolí u hlavy tě nikdo nutit nebude, ale věci k životu nepotřebné ti omezit můžou (nepojedeš na dovolenou, nepůjdeš do divadla/kina atp.). V budoucnu se buď přizpůsobíme a najdeme určitou rovnováhu a vlastní zodpovědnost (ať je jakákoliv), nebo jsme prostě nuceni nějakým způsobem padnout...

pratensis
5. bře 2021

@hojda Jiný pohled na studii účinnosti invermectinu proti covid:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/prima...
Jako laik těžko posoudím, ale přijde mi to zajímavé. První, co mě napadlo, když jsem o výsledcích té studie četla, bylo, že je divné, jak jednoznačně vyšlo, že invermectin nemá efekt, když empirických zkušeností opačného rázu není zrovna málo... Snad budou další studie následovat.

marcicek84
5. bře 2021

@gramar ty zakony by ale musela nejdriv upravit cela EU,coz pokud ke tady nejaky zakon neharmonizovany s EU,je to chyba statu,takze uplne si delat co chteji tez nemuzou,Izraelci to maji v tomto snazsi...
Kdyz ctes od nekoho smirlive porazenecke prispevky,tak neco udelat musis,o zahranicni dovolene nejde,do kina i divadla lze jit s testem atd. atd.,jde o to mit nediskiminacni alternativu.Porad jako narod mame silu si nektere veci nenechat libit,ale vetsina jen umi nadavat u piva...

marketa11112
5. bře 2021

@marcicek84 hele, neprovokuj zase. Očkována nejsem. 🙂. Proti testování jsem nikdy nic neměla. Tak nelži. Já naopak testování v práci vítám, protože jinak bychom už byly nemocni všichni. Ti,kdo Coronu měli či mají , si ji donesli buď od dítěte ze školky nebo ji přitáhl domu manžel. Nikdo se nenakazil u nás na pracovišti. A to díky testování.
Jako pavijan tu vriskas ty už celý rok a jsou to stále stejně pitome řeči. Očkování ti nikdo necpe, nechceš, nech ležet. Za mě je to tak,že kdyby se lidé nechovali jako pitomci a dodržovali co mají, tohle by se tady nedělo. Je to o přístupu a jak celou dobu tvrdím, o zodpovědnosti a empatii. Pokud lidé nehlásí kontakty, dávají nemocné děti do školek a škol, nemocní chodí do práce, obchodu a pod a ještě s přikrytou hubou na půl žerdi, mají přesně to, co si způsobili sami. Takže pokud nakonec dojde k tomu,že ti začne stta dávat podmínky s očkováním, je to přesně to, co si tu lidé zaslouží.

marcicek84
5. bře 2021

@marketa11112 testuj se, jak uznas za vhodne,me se to netyka,takze jsem v klidu...ale tys byla proti ockovani a vriskala jsi,ze nikdy a uz polevujes,ze? Hlavne,zes jeste ns podzim hrozila vypovedi...hele je to tvoje vec,ale myslim,ze te zpracovali temi pravidelnymi testy...psychologicky te na to pripravili....

marketa11112
5. bře 2021

@marcicek84 víš co? Odstěhuje se na opuštěný ostrov, s tvým příjmem žádný problém, a budeš mít vystaráno. Nemusíš pak řešit nic a nikoho. Doufám,že tam nebudeš mít internet. To by byl klídek.

marcicek84
5. bře 2021

@marketa11112 😴😴😴

hojda
5. bře 2021

@pratensis díky!

marketa11112
5. bře 2021

@marcicek84 ty jsi vtipálek. U nás v práci již několik lidí očkování má a já mezi nima nejsem. Ty si věř čemu chceš. Na jaře jsi šílela z viru a smrti, teď šílíš z očkování , za rok budeš o očkování prosit. Mě je tak nějak fuk, čemu věříš a čemu ne, co chceš a co ne. Ty totiž nejsi důležitá. Důležitý je názor většiny společnosti a většiny světa. Ta naše pidi země v tom fakt nemůže zůstat sama kvůli jedné Marcele na netu, protože ta si dupla nožičkou a myslí si,že se kvůli ní všichni pominou.

marcicek84
5. bře 2021

@marketa11112 zapominas,ze ta spolecnost je rozdelena pul napul,takze to ted dupkas nozickou prave ty,protoze vis,ze budes muset,o ockovani prosit budu tezko...pokud bude alternativa a zachova a demokracie, neni duvod...

gramar
5. bře 2021

@marcicek84 Jenže svět i zákony se prostě měnit budou, tak to je bylo a v budoucnosti i bude. A bude se to měnit tak aby to vyhovovalo určité části (většinové?) společnosti a ten zbytek bude mít dvě možnosti, buď se přizpůsobí, nebo padne.

marcicek84
5. bře 2021

@gramar zalezi ale na tom,co bude vetsinova spolecnost,kdyz napr. tato se v Nemecku odmita nechat ockovat...a v Rakousku vetsinova spolecnost vysla do ulic odpiskala pokracovani LD ...v Polsku vetsinova spolecnost otevrela obchody a sluzby,ale v Cesku porad drzime,myslim,ze do konce dubna to nevydrzi a na ty firma kolem velikonoc bude muset dojit,protoze ve spolecnosti ta situace bude neudrzitelna a vi co cela vlada,mluvila o tom i prostoru X Malacova

marcicek84
5. bře 2021

@hojda To mas stare,situace se zmenila po ruznych vakcinacnich poskozenich maji strach se nechat ockovat,ale my bhdeme mjt taky strach,cim cice bhdeme lckovat zdrave tim vice budou vylezat priapdy,o kterych nebude moct rict,ze byl stary a kdo vi jaky...
Ted Pfizer a ten jejich pruser s nedodrzenim kvality v tech jeho vyrobnich zavodech,to fakt prida na duvere...

ilonne
5. bře 2021

@marcicek84 No oni to jsou spíše řvoucí menšiny než většiny. Na to pozor....

marcicek84
5. bře 2021

@ilonne posledni pruzkum jim ukazoval ochotu k ockovani jen ve 34 procentech,to mi prijde jako tretina,proto tady hojda vkladala,ze nemecko uvazuje o povinne vakcinaci,ale nemci,ze by si to nechali libit?nemyslim si

gramar
5. bře 2021

@marcicek84 No já bych nepředbíhala, navíc bych si asi neutvářela názor na základě českých médií... Nechám to na lidech, nakonec se tak jako vždy bude jednat dle většinového názoru a tomu není problém upravit zákony a za dané situace to ani nebude tak dlouho trvat. Pak už bude jen otázkou jak se s tím menšinová (a v tu chvíli i hlasitější a ublíženější) společnost srovná...

marcicek84
5. bře 2021

@hojda porad stare,ono jim to kazdy mesic klesalo a klesalo a uz je to na tech cca 34 procentech (v breznu)

marcicek84
5. bře 2021

@gramar zalezi jak velka cast spolecnosti to bude,je rozdil min 10 procentni mensinu nebo 40 procentni mensinu (vem si,ze v tech 60 procentech budes mit i lidi,kterym to bylo jedno a tak zvolili jednodussi cestu)

gramar
5. bře 2021

@marcicek84 Pokud jsi tolik přesvědčená o tom že máš v tomto pravdu a většina společnosti je proti, tak se přeci nemáš důvod bát a řešit co by kdyby. Pokud toto řešíš, tak ve skrytu duše asi nejsi tak přesvědčena o tom že většinová společnost sdílí tvůj postoj a tedy si připravuješ půdu pro to co pak budeš dělat.

Bez ohledu na osobní názor, jsem přesvědčená že většinový názor se bude přiklánět k proočkovanosti společnosti/světa...

hojda
5. bře 2021

66,8 procent z přibližně 1 000 dospělých dotazovaných v rámci monitorování míry očkování COVID-19 (Covimo) uvedlo, že rozhodně chtějí být očkováni. Dalších 13,2 procenta účastníků je „více“ ochotných tak učinit. 3,9 procenta „rozhodně ne“ chce dostat injekci proti COVID-19. 4,2 procenta má v úmyslu „mít tendenci se neočkovat“. Na druhé straně je necelých 12 procent dotázaných nerozhodnuto.

marcicek84
5. bře 2021

@gramar a proč si myslíš, že se bojím? mne vadí, co dělají s lidskými právy a jak si bezostyšně ohýbají zákony, toto mi vadilo vždy, takže v tomto se můj postoj prostě nezmění...zatím je to půl napůl ve společnosti, ale češi jsou na očkování skeptici, takže uvidíme kolik se jich ještě vystraší a poleví...

marcicek84
5. bře 2021

@hojda to už dávno ne, ja tam nějaký vzorek 1000 dotázaných, asi špatný zdroj, nevíš jak je vybírali atd., hele já tam mám rodinu a vůbec to není takové, očkovat se lidé nechtějí a oni vymýšlejí jak to udělat, aby se lidi naočkovali...

marcicek84
5. bře 2021

@gramar - já se dokážu zařídit sama, to ne že ne a naopak by pro mě bylo výhodnější, aby se očkovalo co nejvíc, aby těm co nechtějí dali pokoj, ale to tady v ČR neklapne, tady jestli naočkují polovinu, tak budou rádi...

hojda
5. bře 2021

@marcicek84 Takže to shrneme, data nemáš, ale máš tam rodinu, tak to musíš vědět???? 🙏 Takže zase Máňa z prasečáku....

hojda
5. bře 2021

@marcicek84 Ano nevybrali 1000 lidí, kteří odmítají očkování, ale vybrali reprezentativní vzorek 1000 osob, to se při výzkumech dělá, je to studie Kochova institutu...https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartige... 🙏

ilonne
5. bře 2021

@marcicek84 Já tam mám také rodinu a ta zase tvrdí, že většina je pro očkování....

marcicek84
5. bře 2021

@hojda no, mysli si co chceš, ale opravdu nechtějí, mám rozhodně více informací než ty, ale tobě je taky po tvých minulých výstupech odmítám jako zdroj vkládat, protože informace z místa nemáš žádné a chytrá jsi jak rádio a fakt to nemám zapotřebí, aby mi pak tady někdo psal o tom, že jsem si vymyslela sestru v Německu, to už byl vrchol tvých nejapných výpadů vůči mé osobě, takže si to zklamání můžeš užít...🙈🙉🙊

Strana