Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar hele, ne kazdy potrebuje kocovny zivot bez cile, kazdopadne, ano, je to vas zivot a deti ani kdyz vyrustaji na jednom miste nemuseji nepoznat nic jineho,dnesni moznosti jsou nepreberne.Neber to jako vrtani,spis pohled z jine strany,nakonec at prijdes kdekoli po case prijdes na to jake jsou problemy v te jine zemi,zase te tam zacne stvat neco jineho...
@marcicek84 Stejně tak ne každý potřebuje zůstat na jednom místě a rozhodně to neznamená že člověk nemá cíl, spíše naopak... Jistě všude je něco, bylo by naivní si myslet že někam přijedeš a všichni si z tebe sednou na zadek, proto je výhoda že se můžeš posunout zas o kus dál. Hodně jsme se stěhovali, teď posledních pár let žijeme na jednom místě a přesto že máme to po čem jiní touží, tak to funguje jako past... V posledním cca roce jsem v plné míře pochopila proč věci které vlastníme, nás vlastní a ovládají... A zjevně ani dětem tento monotónní život moc nevyhovuje, evidentně jsme spíš dobrodruzi kteří se vymykají stereotypům všedního života a všeobecným představám toho co a jak je správné.
@gramar to se zda,v obdobi krize je prave ta monotonnost a jistota spise zachrana nez past. Vetsinou deti jsou takove dle toho co poznaly z detstvi,bohuzel se to pak s nimi tahne cely zivot.Jedno dite si muze diky tomu pripadat tak,ze je doma vsude kam prijde a druhe zase bude bloumat cely zivot bez cile hledat hledat misto kam patri,do psychiky je nekdy tezke vlezt.Nakonec bys mozna a tomu domacimu vzdelavani v zahranici ani moc neutekla,mozna bys ani poradne nemohla pracovat,tak to uz mas jedno,kdyz by se to tady zvrtlo,kdyz budes neockovana bez prace s detmi tady nebo tam.Protoze konketne ockovaci povinnost,kdyby byla nastolena by byla skoro vsude. A vir tu s nami mozna bude naveky,ale urcite ne v pandemicke forme...
@marge_s ja vim,ty nezvazujes pri dulezitem rozhodnuti vice pohledu? Tak pak chapu,proc jedes na vlne sebezniceni se kvuli pandemii,protoze uz mnohym doslo,ze o lidi a zachranu zivotu,i kdyz se o tom mluvi,tady vubec nejde...🤦🏻♀️
@marcicek84 marci, Vazne si myslis si, ze musis nekonmu vysvetlit jake to ma pro a proti, ze to @gramar nevi? 🤣 stejne jako si myslis, zes mi vysvetlila, ze se muzu zabit i s pasama. Dekujeme 🤣 az se budu o necem dulezitem rozhodovat, tak te rozhodne oslovim 🤣🤣🤣
@marcicek84 proč do toho dáváš očkování a pandemii, to že bychom šli do země kde pravděpodobně bude očkování povinné podstatně dřív než tady je jasné a s pandemií to má spojitost jedinou, že státy kolem se z finančního KO vzpamatují pravděpodobně rychleji a to je důvod přemýšlet proč bychom se jinde mohli mít lépe... A pro boha proč bych neměla pracovat, teď taky pracují i s distanční výukou, už prakticky rok a nikdo se nad tím nepozastavuje 🤷
Máš dojem že znáš mé děti lépe, nebo že jsem naprostý dement co nezvážil přínos a riziko?
Pohled z druhé strany ok, ale hrát si na to že o životech druhých víš víc než ti co jej žijí, nebo malování toho jak vlastně špatný to pro mé děti může být je stejná forma jako u toho "agresivního" tónů u očkování a to ti opravdu nepřísluší ani nesluší... Navíc když budu chtít znát jiný pohled, zeptám se lidi co nás znají, nebo vznesou dotaz, toto bylo konstatování ne dotaz...
@marge_s No to víš já to totiž vidím jen z toho jednoho pohledu, sebereme se dojedeme do země zaslíbené, všichni si z nás sednou na prdel a jmenuji nás králi dané provincie, z čehož budou mít naše děti doživotní trauma a nebudou vědět kam patří a já budu věčně neočkovaná trčet doma protože to je to co chci, když zvažují stěhování za prací 🤣
Jinak už máme zažádáno o pás, byla jsem v šoku tam nikdo nebyl, normálně tam bývá lidí jak na spartakiádě 🤣
@marge_s 😴😴😴 jeste neco?
@gramar psala jsem nazor,reakci na tve verejne prezentovane myslenky,nejak se tady celou dobu prezentujes,takze nejak to na me pusobi. Jednou tady napises,ze mas cvokare v karantene,ze si nemas s kym o tom promluvit a pak v zapeti,kdyz ti nekdo napise jiny pohled nebo neco co s nim nesdilis,tak jsi zase pises o agresivnim chovani.Je agresivni napsat svuj nazor na vec? Je jasne,ze to kazdy musi udelat podle sebe,ale nekdy i pohled z venci prinese myslenky,kterymi by ses nezabyvala a unikly by,stale na tom nevidim nic spatneho.Jak vidis pasy lidi hromadne nevyrizuji,takze plasis zrejme predcasne.Nakonec asi bude pri uprku do cilove destinace dulezite i to,jake budou v tamni zemi panovat pomery a podminky za rok,protoze ostatni zeme maji zadluzeni na hlavu jiz ted o dost vyssi nez v CR,troufam si rici,ze je blahove si myslet,ze to do kopru pujde jen tady (tady je jeste rezeva,jinde jedou pres ne,mozna spis do kopru to bude driv jinde nez tady).Frustrace je tady neskutecna,ale nekdy mi prijde,ze kdyz hodnotime,ze to bude v kopru jen tady,ze to nevidime komplexne.
@marcicek84 stavíš to tak že tvůj jediný postřeh je správný a vší víc než ostatní, což agresivně působí. Jsi hrozně překvapená tom že tvé vyjádření lidé berou jako útočný mód, ale na jednu stranu tu argumentuješ tím že se lidé nezamýšlelejí na věci z druhého/jiného pohledu, na druhou stranu sama neuznáváš pohledy a názory ostatních a zesměšňuješ jejich postoj či obavu...
Ruku na srdce mě je úplně šuma fuk kolik lidí ne/zvažuje jestli tu zůstanou jejich život a rozhodnutí je jejich věc, ne moje... Mít rozdílný názor na věc a ten vyjádřit není špatné, ale přesvědčovat lidí o své jediné pravdě už špatné je, zvláště když o dané situaci víš prd, jen se domnivaš a rovnou predpokladaš že lidi kolem jsou nesvepravní a neschopní si svůj život uspořádat...
To že mám nemocného cvokaře je fakt, ale jestli se na tom chceš točit jako na argumentu, tak pálíš mimo terč... Bylo to spíše poznámka k odlehčení, ale jestli z toho chceš do budoucna vyvozovat argumentační otočku, je to tvá volba...
Na druhou stranu díky zájmu o mém potencionálním ne/stěhování se alespoň změnilo téma a třeba se předešlo další zbytečné hádce 🤔🤣
@marcicek84 ne, ne, pani ucitelko. Uz to bylo vylozeno vyse, uplne presne.
@gramar ale já tě o své pravdě nepřesvědčuji, zase tomu přikládáš význam, který to nemá, jaké zesměšňování, na základě čeho? Zkus zpomalit a zamyslet se nad tím, jestli to přijímání jiného názoru pro tebe není problematická záležitost, přece to, že něco napíšu, neznamená, že se podle toho musíš a máš řídit, každý si to musí udělat podle sebe. A pokud něco prezentovat tady nechceš, tak přece nemusíš, nikdo tě k tomu nenutí ani nenutil, vše o sobě jsi sem psala dobrovolně. O odjíždění tady píšeš poslední půl rok, když se tedy odhodlám k tomu něco napsat, tak to bereš útočně, možná o tom budeš psát i další rok, ale tak mi toto téma nepřišlo, že by nutně muselo být tabu...
@marcicek84 Nepřijde ti zvláštní, že evidentně všichni tu přikládají tvému vyjadřování "význam který to nemá"...? Z toho plynou dvě možnosti buď se špatně vyjadřuješ, nebo jsme tu všichni debilní... 🤔
S jiným a konstruktivním názorem normálně problém nemám, dokonce tu (troufám si tvrdit) mám od většiny diskutujících názory dost odlišné, což ti nevadilo dokud nějakým způsobem korespondoval s tím co jsi zastávala ty, ale najednou je někde chyba...
Zesměšňuješ názory ostatních dost často z toho co se tu dá dočíst...
A právě píšu to tu dejme tomu půl roku, přemýšlím nad tím ještě déle, ale i tak máš potřebu vysvětlit že si vlastně nedokážu uvědomit možná negativa a převedeš to do roviny toho že ublížíme vlastním dětem, protože nevím co chci... To není argument, ale jistý druh nátlaku, smutné je pokud to děláš záměrně. Ale je to spíše smutné pro tebe, já se sebou žít umím 🤔
@marge_s jo tuším když tu natáčel tak tam byl, navíc je to nemocnice která je v cizích médiích nejčastěji zmiňovaná 🤷 Jo je to moc pěkné, po těch ostatních tragických zprávách je trochu té lidskosti fajn 🤩
@gramar a co má být ten záměr, přemýšlej, vždyť se neznáme, myslíš, že tomu dávám takový význam, že tě chci držet v ČR? A proč bych to jako dělala? 🙈 Vem si, že ti sekunduje určitá osoba, která manipuluje názor na mě určitým směrem, to dělá celou dobu co tu jsem. Možná by stálo za to, se zamyslet, zda nereaguješ přehnaně a na věci, které nebyly myšleny ve zlém. Klidně si ze mě udělej tady toho nejhoršího, nebylo ani poprvé ani naposled, hlavně když ti to udělá radost. 💃
@marge_s tak co, paní učitelko, koukám, že už máš jasno ve změně profese, že? 🙏
@marcicek84 Asi tě to překvapí, ale za to mi nestojíš. Píšu pouze svůj dojem na některé tvé obraty a na to opravdu nepotřebuji sekundanty... 😎
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zajem...
Nějak to přestává být půl na půl...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/povinne-te... a povinné testování je u ústavního soudu...
@ilonne Máme naočkovaného dalšího člena rodiny. První dávka naprosto bez problémů, ani bolest ruky (která je často uváděná) se nekonala. Myslím že procento lidí kteří se budou očkovat se bude každý další měsíc zvyšovat. Protože bude opadat strach z vedlejších účinků a nad očkováním začnou přemýšlet i lidi (jako já), kteří čekali jak to bude probíhat. No a s ohledem na to že u většiny vakcín se nežádoucí účinky objevují do cca tří měsíců (jen velmi zřídka se postupně objeví dlouhodobé NÚ v řádu let), tak se s každým dalším dnem stává bezpečnější, zatím co covid se stává záludnějším...
Jako zatím se nechystám jít do fronty, ale už to pro mě není takové tabu, jako v prosinci/lednu a věřím že čím více bude naočkovaných lidí, tím více bude má důvěra v tuto vakcínu stoupat.

@werumka Tak do budoucna ano, stejně jako jiné nemoci se to snad nějak uklepe. Třeba vám teď protilátky vystačí ve velké míře a budete mít klid...