icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

bonavoxa
23. bře 2020

Nemyslím si, že by to bylo ,,ono", těch koronavirů je více. Jen, že tohle mi všechno, co nastalo pak, hodně připomíná. Měli to i starší, v hojné míře, ale tehdy nebyl koronavirus to téma číslo jedna, tak se to mohlo rozptýlit jako ty běžné nemoci.
Ale za sebe jistě můžu říct jen to, že mi to přišlo, že to mělo jiný průběh, než to, s čím jsem se za život doposud setkala.
Zase to sedělo jen na průduškách...nešlo to několik měsíců vykašlat, dole na plíce se to nepřestěhovalo. Taky CRP bylo vysoké, což by se tedy spíš přiklánělo k bakteriím.
Spíš si z toho nesu, že ty viry a bakterie, nemoci, jaké jsme je znali, hodně mutují.

marcicek84
23. bře 2020

Pokud se školy neotevřou, tak hlavně aby takové maturanty někdo vůbec v praxi chtěl nabírat, byl to defacto takový ročník "prašivých psů".
Pokud nechají školy (hlavně základní a školky zavřené) a nouzový stav protáhnou na 3.měsíc., opět budou platit na OČRkách jak mourovatí a firmy nebudou mít zaměstnance, nemyslím, že by někdo prodlužovat nouzový stav o dýl jak 2 měsíce, to pak ten schodek teď je hodně ale hodně optimistický. Je v zájmu všech školy otevřít nejpozději k 1.6.
Ano, uvidí se dle vývoje, ale pokud vše půjde dle plánu, tak odložení maturit nebude a vůbec by to neměli těm děckám říkat, takhle jen podcení přípravu, budou spoléhat na něco, co je zatím dost na vodě.

autor
23. bře 2020

Tak tohle teda moc nepotěšilo:

Rychlotesty na koronavirus mohou mít chybovost až 80 procent, odhalili to lékaři na Ostravsku, kteří současně s rychlotestováním prováděli standardní odběry a výsledky poté porovnávali.

autor
23. bře 2020

@bonavoxa no to jo a začínají být rezistentní na ATB
@marcicek84 souhlasím, mě to třeba pěkně štve, takovéto "maturity"

marcicek84
23. bře 2020

no spíš to pro ty maturanty nebude výhra, budou mít nálepku maturantů co to dostali zadarmo, na druhou stran je k zamyšlení, je třeba ty maturity mít, když vlastně najednou jde udělat průměr z 3 leté práce na SS. Kdyby mladí věděli, že známky jim určí i jak odmaturují, možná se i lépe průběžně připravují. Ale zase nejde odhalit všechny opisovače, ti by to měli opravdu zadarmo

pratensis
23. bře 2020

Já nevím, holky, nechci to zlehčovat, obecně je určitě důležité, aby měly maturity vysokou úroveň a nedostal je každý zadarmo. Ale je nouzový stav, tak to prostě bude improvizovaně tak, jak to nejlíp půjde. Ať už to v tuto chvíli znamená cokoli. Upřímně, mě se na maturitu krom přijímaček na VŠ nikdy nikdo neptal. Jasně, kdo má maturitu jako nejvyšší dosažené vzdělání, asi ji bude prokazovat častěji, ale stejně bych se nebála, že ten ročník bude nějak znevýhodněný oproti ostatním.

bonavoxa
23. bře 2020

Jen tak mimochodem, docela by mne zajímalo i to, jak se k této výzvě staví ortodoxní vyznavači alternativního stylu. Opravdu, bez nějaké invektivy. Došlo mi, že jméno Roman Prymula je mi právě známé z různých diskuzí očko versus neočko. A teď jsme v té louži víceméně všichni. Jestli třeba jde ještě zachovat nějak non toxic myšlení, když celý svět se desinfikuje...

autor
23. bře 2020

@pratensis ano, ve výsledku to bude jedno. Za mě ale přijdou o hodně, co se týče zkušeností, jak zvládat stres a jak být zodpovědný. Zároveň takový ústní projev si zkusit má taky něco do sebe. Mno... Ti, co půjdou na výšku budou mít mega zážitek až bude zkouškové 😅 mno... Ale i na výšce už odstupují od ústního zkoušeni
@marcicek84 znám lidi, co ústní projev doslova nenávidí, takže to bude pro ně mega výhra.

autor
23. bře 2020

@bonavoxa a on je pro očko nebo proti? 😅

autor
23. bře 2020

@bonavoxa já jenom doufám, že až bude očko vakcína, že ji nebudou plošně očkovat všem, já osobně bych ji teda nechtěla

bonavoxa
23. bře 2020

Myslím, že je spíš pro :D To už teď víš? Zatím je svět ve fázi modliteb, aby se na to něco našlo :D

marcicek84
23. bře 2020

@bonavoxa až bude, nakonec ji stejně nikdo nebude chtít...bude povinná asi pro ty rizikové věkové skupiny řekla bych a pro rizikové jedince

odula
23. bře 2020

@bonavoxa no ... Pro Prymulovu dceru to bude dobrá rejže, to zas jo. 😋https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.c...

marcicek84
23. bře 2020

@odula jj, pan Prymula no, ten už toho měl více...

pratensis
23. bře 2020

Což o to, zkušenost je to určitě dobrá a jedinečná, hlavně pro ty, kteří už nikam dál studovat nepůjdou. Lidi na VŠ naopak myslím, že si podobných i zátěžovějších zkoušek pak užijí ještě víc. Proti maruritám nic, jsou důležité i užitečné, jen jsem chtěla říct, že když se to u jednoho jediného ročníku v nouzovém stavu vyřeší mimořádným způsobem, nemyslím, že tím ten ročník nějak výrazně utrpí.

odula
23. bře 2020

Ve Švédsku je na JIPu 31letá těhotná maminka. :( Dávejte na sebe pozor

autor
23. bře 2020

Trošku jiné kafe:
Prezident Tuniska vyslal do ulic země armádu, aby dohlížela na dodržování zákazu vycházení. V zemi je 89 potvrzených případů. Tři lidé zemřeli a jeden se vyléčil.

autor
23. bře 2020

První oběť nemoci hlásí Zimbabwe. Smrt 30letého rozhlasového zpravodaje Zorora Makamby potvrdil ministr zdravotnictví.

autor
23. bře 2020

@pratensis jj, výška a zkouškové -> matura hadra 😅 s tím s Tebou souhlasím, že se jich to nějak nedotkne (možná si akorát někdo zarýpe - zejména vyučující na VŠ, že měli maturu zadarmo a ať si na to nežvýkají, že u něj na předmětu nic zadarmo nebude)
@bonavoxa jj, přesně tak, do očka něčeho takového bych nešla. Bylo by to něco ala očko proti chřipce a to je pěkné svinstvo... A navíc, stačí, že to zmutuje a už očko bude prd platné.
@marcicek84 povinné bylo očko i u prasečí chřipky u rizikových skupin a ve velkém dávali negativní reverz, jak stáří lidé a chronickým onemocněním, tak hasiči, zdravotníci atd... Jen hrstka se nechala naočkovat. Tady to bude obdobné
@odula achio 😔 a ve kterém je tt? A jak to s ní vypadá?

odula
23. bře 2020

Žádné další info neuvedli 🤷

autor
Autor odpověď smazal
ada22
24. bře 2020

@bonavoxa k těm nemocem u nás koncem ledna kolovala viróza, která vyřadila půlku školky a školy. Ředitelka říkala, že nic takového nepamatuje. Vysoké horečky a kašel, někdo měl horečky a zvracení . Kašel teda děti měly vlhký dospělí většinou suchý. Dokonce tuhle někde byl článek od nějakého epidemiologa, že to tu může v určité míře běhat již delší dobu.

autor
24. bře 2020

😔😢😔
V ČR zemřel druhý pacient nakažený novým typem koronaviru. Muž (ročník 1975) byl hospitalizovaný v Havířově, měl pokročilou rakovinu, uvedl Vojtěch.

marketka_m
24. bře 2020

nic nevim..vsichni se boji dat info..

marketka_m
24. bře 2020

Cina zverejnila clanek o tom ze koronavirus sice tabiji stare ale z mladych dela neplodne lidi...clanek byl stazen...info mam z polskych zdroju..stale vice verim ze cely virus je naplanovany lidmi..s nejakym cilem...a pomalu ho zaciname odkryvat..umiraji stari a mladi budou neplodni..takze depopulace je tady..

marketka_m
24. bře 2020

Dalsi informace z polskych zdroju..je kniha..ktera popisuje ze od roku 1999 Cina pracuje nad biologickou zbrani...
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/jacket/2252225...
kniha generala Spaldinga..

autor
24. bře 2020

@marketka_m no to se nedivím... Některé reakce jsou docela zajímavé
@marketka_m to je docela závažné info.. snad to je teda hoax

autor
24. bře 2020

@marketka_m tak na biologické zbrani pracuje víc zemí

autor
24. bře 2020

@marketka_m pošli polské zdroje 😉

marketka_m