icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
24. bře 2020

@myleii zajímavé, ale možná bude něco na té karanténě, psali tam i že lidé můžou mít i 5 čísel (max), s karanténou přišly i problémy ekonomiky, hodně malých podniků, to nedalo a hodně zaměstnanců ztratilo práci (fabriky ve Wuchanu prý mají 30 až 40 % původních zaměstnanců - zdroj známý, co tam má obchodní partnery), lidé tam teď budou šetřit a živit jedno číslo je levnější než víc... takže pokles je zajímavý, ale za mě bylo zrušeno hodně služebních a nadbytečných čísel. Avšak Čína je Čína a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byl počet obětí mnohonásobně větší než skutečně zveřejnili,však to, co se děje v Itálii je do očí bijící. Ovšem Číňané poslouchají a šlapou jako hodinky, takže, když vláda řekla karanténa, byla karanténa a neočurávali ji, tak jak to dělají jinde ve světě. Btw. Když už jsem u toho poslouchání a dělání si, co lidi chcou, myslím, že další mega problém bude USA... Zdravotnictví na nic, lidé si dělaj co chtějí... Tam to ještě bude zajímavé a teprve podle situace v USA se ukáže, jak velká bude krize.

marcicek84
24. bře 2020

@myleii hmm,drsné, to pak není čemu divit, jak to probíhá v itálii a dalších evropských zemích, to se možná ještě máme na co těšit....

marketka_m
25. bře 2020

185 nakazenyh za den?zaciname nabirat tempo..takze se to rozjizdi

myleii
25. bře 2020

@marketka_m
@marcicek84 takze si fakt myslite, ze tam zemrelo az 21mil lidi? Ja jim teda taky vubec neverim jejich cisla, ale ze by to bylo az tolik? Co WHO? Byli primo v Cine, myslite, ze by to pred nimi dokazali utajit nebo ze v tom "jedou" s nima??

marketka_m
25. bře 2020

@myleii i kdyby deleno peti..tak 4 mln lidi...taky mazec...WHO je podle mne organizace ktera je na hovno..pardon..viz tajvan...nejsou pod WHO...a maji vse pod kontnrolou..nas WHO porad uklidnovalo....a ted?je to vsude..dokonce ty super sjizdeni se vsech na jedno misto...super..nakazte se a pak jedte do svych vesni at to dostaneme vsude

pincola
25. bře 2020

Holky přišla jsme teď, čtu posledních pár příspěvků. Kde se píše, že to někdo vyvinul, aby byli lidé neplodní? Já nevím..Evropa spíš porodnost potřebuje ne? nebo, že by to bylo určené jen proČínu a k nám se to dostalo omylem? To by přece ti, kdo to vynalezli museli vědět, že to zasáhne i Evropu.
je ale fakt, že je zvláštní, že to napadá staré a nemocné lidi, nahráá to tomu, aby se jim nemusely platit důchody.

autor
25. bře 2020

@marketka_m doznívá inkubační doba a Těšín už má 8 ofiko
@myleii až tolik si nemyslím

autor
25. bře 2020

Bilance
10 uzdravených
3 podlehli nemoci
Včera byl 3. Případ 😔😢😔
V Česku zemřel třetí člověk nakažený koronavirem. Jedná se o ženu narozenou v roce 1949, která byla kvůli plicnímu onemocnění od 22. března v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, měla další zdravotní problémy.

Paní měla chronické nemoci, Koronavirus tedy byl opět poslední tečka. Nakazila se v rodině

autor
25. bře 2020

@pincola myslím, že ob 2 (nebo 1) stránky je odkaz na knihu, která tuto konspirační teorii uvádí.

marcicek84
25. bře 2020

@myleii ne tolik ne, ale určitě o dost víc než uvádějí, byl tu článek, jak jim jedou non stop krematoria

mourovatakocka
25. bře 2020

@pincola Nenapadá to "jen" staré a nemocné. To je bohužel taková báječná sobecká hláška, co běhá médii. Mrkni se na statistiku nakažených podle věku, vyléčení mohou mít zdravotní následky a zdaleka neumírají samí starší lidi.

matire
25. bře 2020

@pincola Snad každá nemoc je horší pro staré, nemocné a oslabené. To je normální. Teorii s neplodností nevěřím. Přece potřebujeme mladé - produktivita.

matire
25. bře 2020

Čtvrtý... 😢 83 let. Celkem dlouho jsme se drželi, myslím, bez úmrtí, ale začlo se to nějak rozjíždět.

marketka_m
25. bře 2020

@pincola Evropa sice potřebuje porodnost..ale to neznamená že se ji nebude snažit někdo zničit...
autor: už 8??? drsné... nesleduji to... takže v těšíně už bude daleko daleko více nakažených....
@matire ano potřebujeme mladé... MY.. dobře jsi to řekla... ale ne čína, která může chtít mít svět pod vládou.. tedy cizí mladé nepotřebuje.. potřebuje své lidi.. a tam jich je dost.. takže pár oběti svých není problém...mimochodem Němci se bojí že při této ekonomické krizi je koupí Čína.. vlastně už včera nebo předevčírem byla taková informace o značce mercedes.. že to vypadá že ji čínané koupí
----------------
Další dávka zajimavých informací (jestli pravdivých - tak jsme ve válce s čínou, jinak to nazvat neumím)
- vyvíjení očkovací látky proti koronaviru začalo již v záři - to potvrzuje i fakt, že.. v březnu čína souhlasila s očkovací vakcínou... - profesoři v číně upozornili, že pokud se vyvíjí nová látka k testování, tak to trvá minimálně 5 měsíců.. takže nad očkovací vakcínou se pracuje nejspíš již od září (jak to? když koronavirus se potvrdil později?). Jsou dvě možnosti vlastně.. buďto Čína lže, že má očkovací látku nebo o korona věděli dříve než „existoval”
18.9.2019 – čína v Wuhan provedla cvičení co dělat když se objeví náhodou nějaký koronavirus (trochu mazec co)

marketka_m
25. bře 2020

@matire ještě se to nerozjíždí.. 1 osoba denně, počkej až bude 10/20... 100 ... to bude mazec...

autor
25. bře 2020

@marketka_m doufám, že do takových čísel se nedostaneme. O čem vlastně píšeš, že Čína provedla cvičení v září?

marketka_m
25. bře 2020

že v září měli cvičení co když se objeví epidemie???? divné ne?

marcicek84
25. bře 2020

@marketka_m - ano číně se věřit nedá, tedy co se týče odkud vir je, počet nakažených a počet mrtvých, cvičení můžou mít nastaveny z dob SARS, záměr s plodností člověk chápe u číny, jsou přelidněni a nebo by se jednalo o řešení pro celou přelidněnou planetu s tím, že nejvíc to pokosí výběrové skupiny, 3.země, staré lidi, nemocné...sem tam toho, kdo má prostě smůlu...no nevím, my se pravdu stejně nedovíme

autor
25. bře 2020

@marketka_m mno... To jo 😉

autor
25. bře 2020

@marcicek84 přesně, my se pravdu nedozvíme 😉

autor
25. bře 2020

😔😢😔 Další starý pán, taky se nakazil v rodině

V Česku zemřel pátý pacient s onemocněním Covid-19, jde o 88letého muže ze Středočeského kraje. Byl v domácím léčení, trpěl chronickým onemocněním.

odula
25. bře 2020

Když už jsme u těch konspirací - muhehe. V Číně se rozšíří virus. Čína ho nechá volně šířit určitou dobu na určitém místě. Ale je připravena a v jisté fázi epidemie nastolí extrémní opatření, která epidemii v podstatě zastaví.. Mezitím se virus ale šíří po světě, vlády nereagují včas ( protože ani se začátku neví na co) a epidemie se šíří. Ekonomiky světa kolabují, systémy se hroutí - ale ne tak Čína, která je najednou pomalu jedinou stabilizovanou zemi s funkční ekonomikou, průmyslem, zdravotnictvím. Takže kupuje, prodává a posiluje svůj status ekonomické, průmyslové a hlavně politické velmoci. 2 měsíce ekonomického propadu a průmyslového lockdownu je malá cena za dlouhotrvající čínskou hegemonii. Vítejte v novém světě a učte se čínské znaky ... Tomu říkám konspiracni teorie. ;) Prosím vás hlavně to neberte , že si myslim, že to tak je. Je to TEORIE. A navíc konspirační, takže hledá spojnice i tam, kde žádné nejsou a opomíjí další důležitá fakta. Jako všechny konspirační teorie ;) ale je to zajímavý - popustit takhle uzdu fantazii...

autor
25. bře 2020

@odula já si říkala, kde jsi, že ses už dlouho neozvala 😉 plně souhlasím, jako konspirační teorie super, no ne? Ale tedy pevné doufám, že to je jen konspirační teorie 😅

marketka_m
25. bře 2020

@odula podle mne nejsi daleko od pravdy

odula
25. bře 2020
odula
25. bře 2020

@marketka_m víš co, on to je opravdu zlej režim, totalitní skrz naskrz. Lže, likviduje opozici, pronasleduje, vraždí, cenzuruje. A posledních pár let začíná mít spoustu státu ekonomicky v hrsti. Strašně doufám že jsem hodně daleko od pravdy, ale bojím se , že zas tak daleko ne :( a to jsem obvykle optimista. Ale, jak pravil Gandalf Šedý "v tomhle světě působí i jiné síly než zla vůle .... A to je povzbuzující myšlenka" ;)

odula
25. bře 2020

Anonym : mám všechny děti doma tak moc času není ;)

autor
25. bře 2020

@odula už i u Vás zavřeli školy?

odula
25. bře 2020

Kdepak. Ale děti kašlaly. ;) Tak jsem si je nechala doma všechny.

autor
25. bře 2020

"U infekce koronavirem je třicetkrát až čtyřicetkrát vyšší pravděpodobnost úmrtí, než je tomu u běžné chřipky. Toto v zásadě platí pro všechny věkové kategorie dospělých," píše SZÚ. Z nakažených chřipkou zemře jen 0,1 procenta, u Covid-19 průměrně 2,5 procenta, ale například v Jižní Koreji jen 0,5 procenta. U lidí nad 80 let z různých zemí 3,7 až 14,8 procenta.

Strana