icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
31. bře 2021

@hojda to je už pár dní staré a ještě to nebylo schválené, bylo to v jednání a pokud vím zvedá se velká nevole veřejnosti, tak jsem na ně zvědavá...

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Velká nevole? Myslíš zase těch tradičních 10% rodičů, kteří mají problém se vším?

marulu
31. bře 2021

@marcicek84 nevole s tím, aby šly děti do školy? Nebo s testováním či rouškami? No ať už to je s čím chce, tak kdo má nevoli, tak ať dítě nechá doma. Já se naopak těším, že mé děti konečně snad po 3,5 měsících půjdou do školy. A že se bude dělat vše pro to, aby to bylo bezpečné a nezhorsovalo to stav epidemie. Na tom, jestli se stav nezhorsi po otevření škol, bude totiž záviset všechno další rozvolňování.

marcicek84
31. bře 2021

@hojda - asi zijes v jinem svete,ale u tebe se nedivim,procenta mas dost mimo.

marcicek84
31. bře 2021

@marulu a na zaklade ceho ho musi nechat doma,nemusi nic,budou resit reditele ve skolach a skolkach,bohuzel o povinne skolni dochazky se to podminovat testy neda...ty jsi jedna z tech testovacich a ockovacich ovecek,bohuzel jsi stale jste neprozrela,ze jde o prachsprosty byznys s testy a uz do toho tahaji i nase deti

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Já vím, budou opět velké demonstrace, lid si to nenechá líbit jako vždy, viď? Tak dej prosím vědět, až to bude opravdu velké😉

marulu
31. bře 2021

@marcicek84 to víš že jo, já jsem testovací a očkovací ovečka a ty jsi druhá Csáková, která prokoukla velké plány Billa Gatese a celého farmaprůmyslu 😀😂🤣. No vzhledem k tomu, že ke vstupu do školy tě bude opravnovat negativní test a nasazená rouška, tak je to bez diskuze. Stejně jako když máš do školy chodit řádně upravená a oblečená. Kdyby přišlo dítě nahé nebo v pyžamu, tak by ho taky poslali domů.

sarad
31. bře 2021

@marcicek84 Ptala jsem se jednoho pana, ktery je zamestnan u Astra Zenecy jako vedec, kde najdou deti pro testovani ockovani. Ja bych tedy na tohle y sveho ditete nepristoupila. K memu udivu mi rekl, ze nemaji o takove deti vubec nouzi a maji na to specialni procedury. Napr. pokud chteji vakcinu prodavat v Japonsku, velka cast vzorku musi byt japonske deti. USA ma take nejaky podobny pozadavek a dalsi zeme. Rekl, ze testovani covis vakciny na detech bude podobne jako testovani kterekoliv jine vakciny. Prihlasi se rodice deti, kteri chteji pomoci vede, chteji dostat zaplaceno anebo jejich dite trpi nejakou nemoci a od ockovani si slibuji ochranu/zmenseni obtizi. Vse na bazi dobrovolnosti a zajemcu je dost.

marcicek84
31. bře 2021

@marulu mas to v hlave popletene,chtit muzou ale nemaji pravni zaklad...jenom maminy tveho razeni budou nakrknute,coz je mi ale volne 😉

marcicek84
31. bře 2021

@hojda 😴😴😴

marcicek84
31. bře 2021

@sarad prachy a prodaji sve deti,je to hnus

ilonne
31. bře 2021

@marcicek84 spíš budou nakrnute ty druhé, uz jsi zapomněla na rozhodnutí soudu, že vyžadováni nošení roušky v prostorách školy, je v pořádku?

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Jak myslíš, že se testují léky, které svému dítěti dáváš?😉

marcicek84
31. bře 2021

@ilonne nevím nic o tom, že by tam bylo o rouškách ve školkách a testování ve školách či školkách, jak chceš povinnou školní docházku podmiňovat testem, proč se vyžaduje rouška v kolektivu, kde budou děti jíst a spát bez ní, je snad každému jasné, že je to holý nesmysl...jen matka bez mozku může něco takového chtít pro své dítě, opravdu zavádět horší podmínky pro vstup do škol než do fabrik, je dost mimo, ještě když ten personál má být očkovaný, takže...

marcicek84
31. bře 2021

@hojda takže své děti taky propůjčuješ k testování léků? aha, to jsem netušila, no každý se to snaží utáhnout co se dá....toto mi však přijde moc...

ilonne
31. bře 2021

@marcicek84 Všichni učitele očkování nejsou, jen zhruba 1/3. Já se bavím o ZŠ a rozsudku.

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Jsi sobec a pokrytec, chceš ze všeho pro sebe jen výhody. Asi bys mluvila jinak, když by se ti díky astmatu dusila dcera a neměla bys jí, co dát.... Takhle jí dáš lék a pro lidi, kteří ho byli ochotní otestovat máš jen urážky. Jsi fakt borec👍

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Bez roušky už ani do školky
Stejně jako testování platí téměř bez výjimky i nošení chirurgických roušek nebo nanoroušek všemi žáky. Ano, stejně jako venku ani ve školách už žáci nemohou nosit látkové roušky, šály nebo šátky. Ministerstvo školství se v tomto bodě odkazuje na mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví. Nově tato povinnost platí i pro děti v mateřských školách.

marcicek84
31. bře 2021

@ilonne já zase o školce, zš se nás ještě netýká....a byl rozsudek, že jsou SŠ zavřené neoprávněně, pokud víš

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 „MŠMT počítá s tím, že v případě dětí v mateřské škole a žáků 1. a 2. ročníků ZŠ bude moci být zákonný zástupce při testování ve škole přítomen tak, aby mohl být svému dítěti oporou (jak psychickou, tak fyzickou – formou asistence při testování samotném),“ píše ministerstvo školství v odpovědích na nejčastější otázky ohledně návratu žáků do škol.

ilonne
31. bře 2021

@marcicek84 Ty o voze, já o koze. Já mluvím o tom rozsudku, kdy asi sedmileta školačka zalovala školu kvůli nutnosti nošení rousek a prohrála to. Tak to zas neprekrucuj, respektive neobracej jiným směrem, jak se ti hodí.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rousky-skola...

marcicek84
31. bře 2021

@hojda ten co to vymyslel už tam dlouho nebude...a že je Plaga neschopný se ví, to zas je lobby určité skupiny postrašených učitelů, fakt ne, to už přehánějí...jestli to přijde u těch malých dětí normální, tak to rozhodně normální není...

marcicek84
31. bře 2021

@ilonne já jsem jen doplnila další z plejády rozsudků

marcicek84
31. bře 2021

@hojda mmch by ses spíše měla vyjádřit proč tvůj oblíbenec flégr také tvrdí, že je virus na 99 procent únik z labiny, nebo už té teorii jsi též začala věřit?

hojda
31. bře 2021

@marcicek84 Tvrdí to, protože si to myslí? Ještě nějaký dotaz?

ilonne
31. bře 2021

@marcicek84 nebo taky lobby postrasenych rodičů kvůli neinvazivním testu. Jasně, žádné malé dítě se nerype alespoň několikrát denně v nosu. Což je stejná ujma.

marcicek84
31. bře 2021

@hojda jenom, že to je to samé, co jste taky za to strhaly jiné, a všichni byli konspirátoři a šířitelé hoaxů, tak jenom tak jestli by se člověk neměl nad sebou zamyslet...

marcicek84
31. bře 2021

@ilonne no víš, pokud se týče výtěru tyčinkou, tak ta je napuštěna nějakou látkou to prvně a víš ty jaké je složení té látky? mně by prostě zajímalo jestli jsou schválené ty sady SÚKLem pro použití, pokud ne, tak mi nikdo nezaručí zdravotní nezávadnosti, za druhé, 2 cm výtěr u nosu malého dítěte ve školce, nebo 1. a 2. třídě, je jiná hloubka, než u dítěte na 2 stupni. Jen si to odměř. Jestli to mají být testy ze slin a PCR testy, tak ty se snad vyhodnocují do 24 h, takže princip udělejme test ve školce, to moc fungovat nebude, protože se ty děti prostě spojí do chumlu a jeden pozitivní všechny pošle do karantény a na invazivní testy. No a invazivní test rodiče nedovolí, to jim fungovat nebude...

Strana