icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
1. dub 2021

@gramar taky by me to zaskocilo 🤣 tak uvidis 🙂

gramar
1. dub 2021

@marge_s no zvlášť když jsem včera koukala na tu kalkulačku, která řekla že nebudu moci ani do hospody ještě rok/dva, to jednoho položí když pak přijde info že by to šlo už v létě 🤣

werumka
1. dub 2021

Mě by zajímala jedna věc. Stejně, jako jiná očkování, nezabrání ani tohle, aby člověk nemoc nedostal. Takže vlastně čekám, co se stane na podzim, až se krásně nastaví super režim s covid pasem a netestovani ockovanych a zjistí se, že privilegia pro očkované nikam nevedou, protože tím, že to mohou chytit (byť v lehčí formě), mohou být pak i přenašeči.

marcicek84
1. dub 2021

@werumka ale to budou lidi po letnich dovolenych a zase tady bude plno novych natahanych mutaci 😉

werumka
1. dub 2021

@marcicek84 Myslím, že na dlouho bude jediná spolehlivá metoda testování. Jako prevence přenosu. Nic víc dělat nepůjde, dokud se z viru nestane běžný typ nachlazení, který neplní nemocnice.

gramar
1. dub 2021

@werumka tak já doufám že až se to ustálí, tak stále pojede nějaké trasování 🤷

marge_s
1. dub 2021

@werumka Ono to vypada nadejne 🙂 https://nedd.tiscali.cz/vakcina-od-pfizeru-bran...
Ale je to jen jeden stripek, testovani, trasovani bych cekala taktez.....

marcicek84
1. dub 2021

@werumka no zaslechla jsem,ze v Izraeli na podzim uz pojedou druhe kolo vakcinace,uz jednou ockovanych lidi...fakt maso ta pulrocni frekvence

marketa11112
1. dub 2021

@marcicek84 v lázních se opravdu neléčí jen respirační obtíže. Opět jsi mimo. Každopádně i kdyby, lázně jsou obklopené lesy a tam fakt respik nikdo nosit nemusí.

werumka
1. dub 2021

@marge_s Já se v té naší kotlině trochu bojím, že vrchnost bude mít pocit, že ockovanim vše vyřešili a kdy by začala čísla zase stoupat, začnou zase všechno hystericky uzavírat, nebudou vědět, co se děje a budou blekotat, že tohle nikdo nečekal 😄

werumka
1. dub 2021

@marcicek84 Já myslím, že je to v pořádku. Tohle už jsem četla před delší dobou. Buď se bude očkovat jednou ročně na podzim nebo u některých vakcín jednou za pár let (Pfizer). Stejně, jako u chřipky. Očkování na podzim je podle mě úplně cajk. Beru to i tak, že je lepší dát slabší dávku víckrát, než dát plnou dardu jednou a riskovat NU.

marge_s
1. dub 2021

@werumka presne z podobnych uletu mam obavy. Mam tendenci to delit "jak to bude ve svete" a "jak to bude u nas" 😒

werumka
1. dub 2021

@marge_s Tak nějak no 😄

gramar
1. dub 2021

@marge_s
@werumka já doufám že do té doby si zvolíme někoho svéprávného, co bude mít alespoň dvě mozkové buňky... 🤷

marketa11112
1. dub 2021

@gramar no, kdo ví, jak dopadnou volby. A že ta volba nebude lehká. A pak to bude mazec - jsem zvědavá na úpravu daní, příjmu i výdajů státu, co vše se zruší a co nového zavede....bude to masakr.

gramar
1. dub 2021

@marketa11112 no jednoduché to nebude, ale nutné to rozhodně je... Teď jsem koukala že Andrejko má sevřenou řiť, padají mu preference a už i vlastní mu jsou po krku...

marketa11112
2. dub 2021

@gramar jenže v ČR nikdy nevíš. Tady žije cvoků a naschválistů. Asi mě tu už nepřekvapí vůbec nic. Každopádně nová vláda to bude mít hodně těžké.

marcicek84
2. dub 2021

Nynejsi ockovaci usili je stejne zbytecne,potrebuji novou vakcinu https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/n...

jelenice_zavodnice
2. dub 2021

@marcicek84 Krasna masirka ten clanek, jen nevim, jestli s tim ty souhlasis nebo ne 🤔 protoze u podobnych clanku vzdy zapominas sdelit svuj nazor, ktery jindy ventilujes rychleji nez myslis.

Volne prelozeno, ty hnusny bohaty zapadni svete, ty se placej v lockdownech, uzavirkach a nezapomen nosit respiratory a rousky a prenech ty drahe vakciny tem chudakum, co si je dovolit nemuzou, protoze tam vzniknou ty mutace, ktere pak zlikviduji i tebe. Jo, a nezapomen je zaplatit, ty osklivej zapadnej svete...

marcicek84
2. dub 2021

@jelenice_zavodnice to je ten fakt,o kterem jsem psala pred 14ti dny i bez clanku.Takze pokud si nekdo mysli,ze kdyz se oockujeme a ostatni rozvojove zeme ne,ze se tim vyresi problem mutaci,tak nevyresi,protoze ty mutace v tech chudych zemi budou vznikat neustale a nektere obejdou i ockovani a bude to stale stejne.Prijde mi to logicke,pokud mas neco v hlave tak ti to tez muselo dojit,ale jak ctu tvuj komentar,vidim,ze nedoslo,tak to nech byt,kdyz tomu nerozumis,udelas sluzbu vsem pritomnym 😉

jelenice_zavodnice
2. dub 2021

@marcicek84 Bohuzel, z nas dvou ses ty ta jednodussi a nechapavejsi, ktere nedochazi, co se ti ten clanek snazi podsunout a nove mutace v rozvojovych zemi to rozhodne nejsou.

marketa11112
2. dub 2021

Aaaa? Já v tom článku vidím něco jiného...tedy jinou důležitou informaci.

marcicek84
2. dub 2021

@jelenice_zavodnice tak to je vec nazoru,jelikoz netrpim prehnanym optimismem ohledne vakcin,tak mi plno veci dochazi i bez clanku,bez leku ti jen vakcinace ten benefit neprinese.Bohuzel se snazis pusobit fundovane a nemas na to,tak to zkus v te skupince,treba najdes priznivce a prestan tady manifestovat svou nabubrelost,pac staci vzit spendlik a pak ta tvoje bublina splaskne,aspon na ty Velikonoce prestan s temi svymi jedopichy...

marketa11112
2. dub 2021

O čem je vlastně řeč? Já fakt nevidím důvod, proč neustále někoho dotovat. Do chudých zemí se vozí různé pomoci až až. Možná by bylo jednodušší a výchovnejší se na to vykašlat, zavřít jim hranice a ty země na dálku učit, jak to dělat jinak. Přeci Evropa nemůže dotovat celou Afriku, část Asie a pod. Je to nekonečný příběh...

jelenice_zavodnice
2. dub 2021

@marcicek84 To neni vec nazoru ale rozumove kapacity. Komuniste take nenapadne vymyvali mozky a jaka masa lidi jim na to skocila. Ted to zkousi takhle uz nejakou dobu ze vsech stran a je videt, ze tvuj kadrovy profil mas zatim v poradku a neumis cist mezi radky, takze jakmile jsou tam fraze covidoveho typu “nove mutace, nova vakcina, kazdy rok, bohate zeme, vakciny si nemuzou dovolit”, ze jim na to skocis a klidne radeji akceptujes to, ze na tyto vakciny jim prispejes z vlastnich zdroju a ty si budes za vlastni kupovat respirator. Urcite mate v praci na zdi ty progresivni hesla typu “Nase lod pluje k vychodu slunce”, “Kormidelnik drzi ten spravny kurz” a vedle na nastence visi tibetska vlajka.

Nezavid mi moji skupinu a zaloz si vlastni, uz mi to tady pripominas po stopadesate, to te tak zere, ze se realizuji jinde nez v teto diskuzi? Treba najdes vlastni fanklub kde se budete poplacavat po ramenou jak jste to nandali svedkum covidovym 😉.

jelenice_zavodnice
2. dub 2021

@marketa11112 Uz davno dotujeme a to je jen zacatek. A covid to vsechno jenom urychli.

marcicek84
2. dub 2021

@jelenice_zavodnice a ja snad nekde psala o tom,ze souhladim s tim prispivanim?Ukaz mi kde,v opacnem pripade te poprosim,abys se odebrala ke svym a prestala prekrucovat ma vyjadreni,jelikoz se tim akorat tak dopoustis dalsiho argumentacniho faulu...Takze vem si svuj pytel jedopichu a bez k sobe do koronavirove skupiny,zavri se tam a prestan prudit 😉 Fakt nechapu proc mas neustalou potrebu za mnou dolezat,jeste kdyz me de facto nesneses,posedlost se tomu rika 🙈🙉🙊

marcicek84
2. dub 2021

@marketa11112 dotujeme je uz dlouha leta, protoze Afrika a Blizky vychod je pro Evropu bezpecnostni hrozba...az se nasyti u nas trh s vakcinami tak je tam stejne budeme za symbolickou cenu vozit. A ne,nikdo se nas na nazor ptat bohuzel nebude.

jelenice_zavodnice
2. dub 2021

@marcicek84 Nenapsala, protoze pri cteni clanku ti to nedoslo, pokud si ho vubec cetla cely. Tobe se zamlzilo uz pri cteni nadpisu a honem rychle si to lupla do diskuze bez toho aby sis uvedomila, ze clanek je masirka uplne jinym smerem nez to, ze vakciny jsou na prd, protoze bude potreba nove rok co rok.
Ja si budu delat to, co chci ja a nejaka frustrovana a jedovata Marcelka plna zloby je mi u zadele 😉
Zajimave, ja dolejzam ale jelenici ve treti osobe musis zminovat pokazde, kdyz tady neco napisu. Ja vim, chces si pokecat pac se nudis pres svatky, i to pocasi je blby ale problem je v tom, ze s tebou neni mozne diskutovat na urovni dospeleho a kultivovaneho cloveka. To clovek musi prepnout na modu skolkovneho ditete a teprve pak pochopi tvoje myslenkove pochody.

marcicek84
2. dub 2021

@jelenice_zavodnice ruku na srdce,ty se tady neprimo o mych prispevcich vyjadrujes neustale a posmesne,jeden jedopich za druhym,obvykle nereaguji a ignoruji,protoze jak se rika s blbcem se hadat nebudu,to by uz pak hadali dva blbci. Dalsim tvym problemem je,ze si neuvedomujes,ze masirkam nepodleham,proste ses chtela neceho chytit a prekroutit to,no nepovedlo se ti to.Ty se vuci me umis dopoustet jen urazek argumentacnich faulu,neumis reagovat normalne,tve prispevky mnohdy pusobi groteskne,porad nechapu proc mas tu potrebu ryt jen do me osoby,fakt se s tim bez nekde lecit,protoze vsechny tve komentare jsou ad hominem a opravdu jsou davno za hranici slusne a kultivovane diskuze,kterou bys tady tak rada chtela mit.Tak ono je asi na case zacit predevsim u sebe,vzit ten pytel jedopichu,udelat si v nem Velikonocni uklid a prestat prudit.Ja vim uz je skarede pocasi,tak se k Naplavce nechce a doma nuda...Zkus si sve mindraky vybijet na nekom jinem,ano? 😘 A pokud neco je nad uroven tveho chapani,je lepsi se nevyjadrovat,nez se zesmesnovat. 😉
PS:vubec bych na tebe nereagovala,abylas to ty,ktera napsala prvni komentar smerovany primo na mou osobu a jeste ukonceny s malym jedopisikem,sebereflexe v tem priapade je fakt nulova

Strana