icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
8. dub 2021

@marulu Podle předběžných informací je to tak že na děti kterým bylo/bude v průběhu pobírání deset, tak budou mít stále nárok, protože technicky vzato nepřerušují OČR - ta žádost běží stále dál. Ale na 100% to zatím dle toho co vím potvrzené není, jasněji by mělo být zítra, nebo v pondělí...

marcicek84
8. dub 2021

@ilonne je plno tech,kteri nic nebrali,mne je nejake OCR ukradene...verim ale,ze kriklouni to nakonec vybojuji...

marulu
8. dub 2021

@gramar aha, tak já to právě četla jinak. Ale dává to logiku, bylo by divné, aby poslední týden v dubnu bylo dítě doma s rodicem a druhý týden v květnu už samo

gramar
8. dub 2021

@marulu Tohle byla informace z ČSSZ, ale paní říkala že ruku do ohně za to v tuto chvíli nedá 😂

marulu
8. dub 2021

@marcicek84 proc bych se jako bála, že budou moje děti chodit s netestovanymi, když do školy/školky můžou jen testované? Ale narozdíl od tebe se z testování fakt nehroutim a neřeším kolem toho blbosti. A tohle říkám i svým dětem, takže jsou z toho taky v pohodě.

marcicek84
8. dub 2021

@marulu a co budes delat,az to testovani zatrhnou?Presne kvuli takovych poplasencu se delaji ty protiustavni narizeni....a proc by ses mela bat?jestli myslis,ze test s 25 procentni spolehlivosti neco odhali,tak jsi blazen...to ma temer stejny efekt jako by netestovali vubec...vubec nevim co si od takoveho testovani slibujes...ale zazraky necekej ...

PS: kdyz proti necemu vystupuju,tak to znamena,ze se z toho hroutim? 😂 Proste nesouhlasim z jasne uvedenych duvodu,ktere poslapavaji prava deti,dokince mi ani nejde o cerpani OCR,jde mi o to prekrucovani prava,uz to moc bije do oci..

gramar
8. dub 2021

Tak teď jsem zmatená, já myslela že se mají testovat než na sebe v pondělí naskáčou, ne až potom co se olíbají, oslintají a vymění si roušky třikrát do kola 😂 : "Děti budou testovány 2x týdně (pondělí a čtvrtek) antigenními testy LEPU RAPID v první vyučovací hodině ve své třídě nebo v místnosti k testování určené pod dohledem třídního učitele a asistenta pedagoga (provozního zaměstnance)."

marcicek84
8. dub 2021

@gramar a to je dalsi nesmyslny paradox,fakt nevim proc utraceji penize danovych poplatniku za testy,kdyz to je takovy paskvil

gramar
8. dub 2021

@marcicek84 ne všude, v druhé škole je to úplně jinak...

marge_s
8. dub 2021

@marulu vitej v klubu 🤣 Taky se cely den treses, nevychazis a v koutku si okusujes hruzou nehty? Ja porad 😅

to je uvazovani, kam na to chodi

marcicek84
8. dub 2021

@marge_s tak kde vy chodite na to,ze se z neceho hroutim,je to uplne ten stejny styl 😉

marulu
8. dub 2021

@marge_s to je jasný, ze to mam stejně, nehty mám okousany do krve, okna máme zabarikadovany, radši ani nevětráme. Venku jsme nebyli už rok, děti teď půjdou do školy v plastenkach, rukavicích a igelitacich na botách. A až tady v ČR vyhraje právo a děti se ve školách přestanou testovat, tak z toho hrůzou skočím z okna😀😂🤣.

marge_s
8. dub 2021

@marulu ty jo, na plastenky jsem zapomnela 😱 jdu to čeknout

gramar
8. dub 2021

@marulu Tak to doufám že nebydlíš níž jak v pátém patře, protože pokud jo, tak to za ty zlomeniny nestojí 😂😂

marulu
8. dub 2021

@gramar no počítala jsem s tím, že skočím z okna ve sklepě 😀, cca metr výšky 😂🤣

marulu
8. dub 2021

@marge_s na pláštěnky nezapomeň, ty jsou nejdůležitější 😀🤣

gramar
8. dub 2021

@marulu Takže to bude skok vysoký, nooo tak pozor na rám, ať tě nebolí kebula 😂

marketa11112
8. dub 2021

Nám přišlo info do školky. Testovat se bude před nástupem do třídy. Bude vyhrazena jedna samostatná třída se samostatným vchodem. Dítěti udělá rodič test, čekat na vysledek se bude venku a echo můžeš do školky či vypadni člověk dostane u zadních dveří na terasu zahrady. Takže asi ok. Snad už bude teplo, aby venku nezmrzli.

marcicek84
9. dub 2021

@ilonne jo, kazdy kdo nesouhlasi s blbinami z ministerstva je manipulator,vime,zname...jako ty hoaxy,ve kterych aktualne zijeme...

marge_s
9. dub 2021

Pirat z Brna 🤣🤣🤣 wow

ilonne
9. dub 2021

@marcicek84 nebo každý, kdo s nimi nesouhlasí je hrdina a každý, kdo souhlasí je ovce, vid....😉. Jak vidíš není jen názor "tvoji většiny", ale i názor opačný...😉

marcicek84
9. dub 2021

@ilonne ale to ty pořád tvrdíš něco o většinách a menšinách, tak se prosím tě už vzpamatuj 😉

ilonne
9. dub 2021

@marcicek84 Tak to pozor - většina - tady používáš neustále ty 🤣🤣🤣

gramar
9. dub 2021

Já myslím že nejlépe to řekl Hřib, prostě dítě bez testu do školy nesmí, ředitelé to tak mají nařízené a neudělají s tím nic a musí to dodržovat. Pokud přijdou stížnosti/žaloby tak se to bude řešet, ale nic to nezmění na tom že do pravomocného rozhodnutí to prostě bude takto...
Navíc s ohledem na to že ve Štrasburku teď dali za pravdu školce která odmítla vzít neočkované dítě, tak si myslím že je to v celku precedens o tom co je nadřazeno a to je zákon o ochraně zdraví, nad právem na vzdělání v rámci instituce... Navíc pokud budu mít dítě doma, tak to není upření vzdělání, škola v tomto případě bude zadávat úkoly jako by bylo dítě nemocné, tedy vzdělávat se může, pouze nemůže navštěvovat instituci (školu/školku)...

Takže i ti co budou podávat žaloby se musí smířit s tím že ty děti budou doma, nebo budou testované, jakákoliv rozhodnutí už čas zpět nevezmou a všechna budou až po... Pak je jen otázka zda si z toho někdo nebude chtít udělat kšeft a vysoudit peníze 🙄

marcicek84
9. dub 2021

@gramar - tak to ale neřekli, oni jen řekli, že rodič se mohl rozhodnout a že měl právo neočkovat, ale pokud je státem v zákoně daná povinnost, tak je oprávněn v rámci ochrany zdraví k nějaké restrikci, což ti rodiče od samého začátku věděli. Těžko toto vztahovat na testování ve školách (zákon není, jde o nařízení) u povinné školní docházky, a hlavně pokud má i neočkované dítě právo do školy vstoupit a není po něm žádný test na nemoci požadovat, je dost mimo, že se požaduje test jen na jednu jedinou nemoc, to pak diskriminační je. Opravdu to rozdíl je.
No soudy to soudit budou a pak opravdu budou muset odškodňovat.

marcicek84
9. dub 2021

@ilonne a víš to, že 100 x opakovaná lež se nestane pravdou? A to ani v případě povinného testování dětí nebo dospělých...

gramar
9. dub 2021

@marcicek84 Ale v podstatě z toho plyne to že pokud je takové nařízení tak rodiče mají smůlu. Takže pokud tady vznikl pandemický zákon v rámci kterého je nařízení testovat, tak je to dost podobné...
Jistě že to budou soudy řešit a je otázka jak ty soudy dopadnou, což těžko předvídat s ohledem na to že se velmi liší i názory odborníků v rámci práva (tzn. u soudu to taky může být x let než se rozhodne). Ale pokud v tuto chvíli to nařízení je tak s ním buď souhlasím (ne nutně bezpodmínečně) a dítě do školy půjde, nebo s ním nesouhlasím a dítě si nechám doma (je zachována možnost volby) a budu jej vzdělávat po vlastní ose... Pokud bych s ním nesouhlasila a rozhodla se to dát k soudu, tak na to mám svaté právo (stejně jako mají to právo např. rodiče kteří se bojí že netestované dítě je pro to jejich ohrožení), soudy budou jednat rozhodovat a bude to na dlouho, co je v takovém případě adekvátní kompenzace, protože i kdyby rozhodli v můj prospěch (tedy prospěch dítěte), tak čas nevrátí a mé dítě tak jak tak v tom případě bude doma...

marcicek84
9. dub 2021

@gramar a cetla jsi ten pandemicky zakon?Tam nic o skolach a detech neni.Tam se pise o firmach,protoze by museli zmenit skolsky zakon a a hlavne ustavu. Zakon o ochrane verejneho zdravi je napsan tak,ze by ti museli prokazat kontakt s nakazenou osobou,aby mohli nekoho poslat na test nebo ze muzou zavrit skolu jako celek na nejskou dobu.Narizeni vlady opravdu neni zakon,to vubec nema tu potrebnou pravni silu,neplest si hrusky s jablkama.
Ano ted se musis nejak rozhodnout co udelas,ale de facto je to srovnatelne s natlakem ze strany vlady.V Nemecku a Rakousku se testuje,ale nejsou ve tridach rousky,jen na chodbach,tady se chce to i to,proto se neda rict,ze testovani = ochrana zdravi,kdyz ty rousky stejne ve tridach pozaduji. Kdyby bylo jedno druhe,tak se o tom muzem bavit ale takto je to proste prehnane.Stejne jako testovsbi 2 x tydne,kdyz se zamestnanci testuji jen 1x tydne.Je tam paradoxu vice,tady nelze pochybovat o nezakonnosti tohoto narizeni.
Nakonec rozsudek o kterem jsi psala se tykal povinneho ockovani nikoli provadeni lekarskych testu detmi a nuceni je k tomu.To ma i tuto rovinu,vlada si toho musi byt vedoma a jen hraje o cas.

Strana