Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar v nějaké diskuzi jsem četla, že se nárok ztrácí, ale nijak jsem to neověřovala, OČR neberu, tak mi to bylo docela i jedno...raději si zavolej...
@marcicek84 já ho taky neberu, proto vím prd, ale kamarádka to řeší a má dojem že vím všechno 🤣
@marcicek84 Prosím tě, to není žádná hra typu - "ke komu se přidáš". Ředitelé škol dostali pokyny a těmi se budou řídit. Nedělej z toho kovbojku. Pokud rodič nechce testovat dítě, holt si ho nechá doma a bude si vyzvedávat úkoly. Nic složitého v tom není.
@marcicek84 Plivací testy - to by to moc hezky vypadalo. To není jedno plivnutí - zase si to představuješ jak Hurvínek válka. Kamarádka je má v práci a sama říkala, že tedy ve školách by to byl pěkný humus a není to učitelka.
@hojda ja bych to dotahla, kdys si je tak jista, ze je to protipravni atd...at necha ditko otestovat a zaluje stat za ujmu o nejake penize, at z toho aspon neco ma 😀
Fakt bych chtela mit takove starosti a vnimat jako nejvetsi pruser a zverstvo sveho zivota cenťák uchostouru v nose.
@marcicek84 teď nebudu hodnotit kvalitu testů, to je zase jiná strana mince. Můžeš mi ale vysvětlit, co by se mohlo stát testem, kdy se dítěti zasune štětička do nosu cca na 1,5 cm? Ať přemýšlím jak přemýšlím, nic mě nenapadá. Snad jen kdybys hodně přitlačila, tak můžeš mírně poškodit sliznici, která se však zhoji do druhého dne. Jinak když to budeš šulit a nezajizdet do nosu, tak ty a tobě podobní rodiče zařídíte, že se školy zase zavřou. Ale jinak dobrý, budete fakt velký rebelové proti státu a vládě. 😀👏
@marcicek84 Trombózy a covid https://zpravy.aktualne.cz/domaci/i-mirny-covid...
@ilonne myslím že to tak nednoduché nebude... bude nějaké procento rodičů, kteří budou postupovat podle příloh které jsem zde sdílela....
@marketka_m Vždy bude část rodičů/lidí která nebude souhlasit (český národní sport i bez covidu 😂 ). Otázkou pak bude jak se to bude řešit dál, pokud odmítneš test u dítěte tak na to právo máš, už je i jasné že to bude omluvená absence ve škole (tak jako to bylo loni), ale už to nevypadá na to že to budeš mít jako omluvenou absenci v práci (a pravděpodobně zanikne nárok na OČR - ještě zjišťuji). Takže potom je otázka jak si to rodiče budou ne/schopní zařídit v práci, protože ne každý může být na HO...
Takže možnost volby sice je, ale je otázka jak ochotní pak budou rodiče do toho jít i za cenu logistické náročnosti, případně neplaceného volna/výpovědi... Což teoreticky bude zajímavé sledovat do jaké míry je to přesvědčení silné a kolik na tom má finanční benefit bez práce... Čímž nechci nikoho naštvat, ale spíš by mě to opravdu zajímalo na národní úrovni jak to vlastně je.
@ilonne bohužel si to představujete jako hurvínek válku vy učitelé a ještě si myslíte, že se my rodiče nebudeme bránit, ale budeme a vám se to líbit samozřejmě nebude, ale kdy se vymýšlejí hlouposti, tak akce vyvolá reakci...
@marulu a nebylo by lepší se starat sám o sebe...ano, ty jsi plašan, tobě se ten tichý nesouhlas nelíbí, ale víš, ne všichni rodiče dají své dítě k dispozici na nějaký šílený experiment. A ano, pak je třeba dělat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A vzhledem k tomu, že ty vybrané testy jsou u dětí spolehlivé jen z 25 %, u dospělých z 56 % a ještě v případě odborně správného odběru, ale vzhledem k té spolehlivosti 25 % si myslím, že tvůj postoj je poněkud přehnaný...
@marcicek84 ja jsem ti psala, že nehodnotím teď kvalitu testů. Já se ptala, jak můžeš odběrem z nosu na cca 1,5 cm poškodit dítě. Když to tvrdíš, tak ocekávam, že to máš nějak podložené. Jinak jsi mě pobavila tím, že jsem plašan. Myslím, že na tebe zdaleka nemám. Rozhodně neplaším z testů, z roušek, z očkování, před rokem z nedostatecnych zásob atd.😀
@marulu ale tak víš jaké jsou u odběru situace, dítě může s sebou trhnout, ne každé dítě má rádo ORL vyšetření a prostě ne každé bude v klidu a v pohodě. Navíc jak můžeš tvrdit, že když ty testy nemají schválení SÚKL, že by ty děti nemohly poškodit? Tady se řeší každá nebezpečná potravina či hračka, ale testy pro děti ne? To se na mě fakt nezlob, ale to je obezřetnost, obzváště u nějakých čínských testů... Ne ty nešílíš z ničeho, protože tvé jednání na mě působí jako jednání covid maniaka a takoví lidé jako ty,kteří schvalují porušování zákonů a práva pod rouškou covidu, jsou pro společnost nebezpeční...
@marcicek84
@marketka_m Jistě, můžeme klidně i nadále sedět doma na distanční výuce. Denně děkuji za moji skvělou třídu a úžasné a hlavně rozumné rodiče. Mmch i z řad zdravotníků.
@marcicek84 Každopádně u tebe je to jedno, když to nebudou testy, budou to roušky. Když to nebudou roušky, bude to rotační výuka. Když to nebude rotační výuka, tak ti budou vadit rozestupy. Když už padnou všechna opatření, najdeš si jiný problém......to jsi prostě ty....sklenice je vždy poloprázdna, nikoli poloplna....
@ilonne bla bla bla bla bla a ještě bla bla bla bla, to se uvidí, kde to jak bude 😉 Fakta jsem tady napsala, že to bagatelizuješ, to tě poloplnou nedělá. 🙈
@gramar při odmítnutí testu ? Tak děti mají nastoupit do školky a školy s testem, jiná varianta není. Předpokládám tedy ,že OCR u těchto dětí padá.
@marcicek84 Pravda bolí, vid 😉
@ilonne tak jestli tě bolí, to netuším, ale dle tvých reakcí zřejmě tě bolí hodně 🙂
@marketa11112 No je jasné že bez testu do školy/školky nesmí, ale už je deklarované že to bude bráno jako omluvená absence. Ten nárok na OČR nevím, snažím se to zjistit, ale loni když otevřeli tak tuším OČR se vyplácela i v květnu a červnu (pokud se nepletu?), takže těžko říct... Ale bylo by to logické, že na ní zanikne nárok minimálně na ten týden co má být dítě ve škole... Jinak v tom videu co jsem dávala odkaz Hřib říká že zatím mají relativně málo rodičů co test odmítají, ale více těch co se bojí že děti které nebudou mít test tam budou, takže vzniká třetí skupina, bude to ještě sranda...
A v případě že zanikne nárok na OČR, tak jsem zvědavá kolik lidí své důvody k netestování přehodnotí, když zjistí že budou bez peněz a "omluvenky" pro zaměstnavatele. Tam se pak ukáže zásadovost a pevnost názorů. Bude to zajímavý sociální experiment, si myslím... Mám známou co bude doma i kdyby měla dát v práci výpověď a jak jí znám tak tak si za tím stát bude, ale kolik takových bude?
@marcicek84 výter opravdu není ORL vyšetření
takže tento z nosu zvládne opravdu každý. Proč by testy měly mít schválení SUKLem, ten se stará o léčiva. Ty používáš SUKLem schválené kartáčky, steticky do nosu a uší, odsavacky pro děti? Principielne to je to samé. Já jsem pro společnost nebezpečná, no to jsi mě opět pobavila, ale je pravda, že jsem ráda, že nemám tvé vidění světa, to je fakt.
@gramar prostě mě to přijde logicke- je škola/školka, není OCR. Ale v této zemi se logikou nikdo neřídí, to je také pravda.
Kdyby mi chtěli děti očkovat, budí ječet také a zřejmě bych doma zůstala. Ale kvůli výtěru z krajíčku nosu, nee. Teď třeba vidím tady v lázních, jak jsou s dětma rády. Dcerka se mi tu snaží koupit roční holčičku, syn bere cokoli od dvou do12 let.
@ilonne Musím říct že mě osobně ten návrat do reality taky děsí (vlivem mé diagnózy), takže na jednu stranu jsem ráda že můžu být doma na HO, nikam nemusím a mám "klid", ale bylo by super mít tento benefit a zároveň děti ve škole, to by byl ideál 😂
@marketa11112 Tak logické by to určitě bylo, ale tady je málo co logického, proto čekám jak to dopadne a kolika lidem pak to testování přestane vadit, když by za pobyt doma neměli brát peníze. A myslím že dříve či později to na přetřes přijde, zvlášť po tom co jsem četla že se OČR nějak zvyšovala...
@gramar mělo by to být tak, že týden, kdy je dítě ve škole očr není, když někdo nedá dítě, je to jeho problém, musí si vyřešit sám. A pak když je dítě na distancni vyuce, tak se zase ocr pobírá. Co jsem pochopila, tak problém bude u tech dětí, co jim je nebo bude čerstvě 10 let, protože tím přerušením nárok zanikne, takže jeden týden nárok bude a za tyden už třeba ne.
@marulu - treba proto aby doplnovaly evropske normy nezavadnosti.Ani ty steticky do nosu z PCR testu co je dovazeli na jare je nesplnuji a mely v sobe bordel,ze fakt nebyly doporuceny SUKLEM k pouziti.A neco takoveho davat do nosu detem je mimo.Ty jsi ta treti dkupina,ktera se boji,ze jeji deti budou chodit do skoly s netestovanymi,pritom vid,ze testovani je jen s 25 procentni presnosti,takze efekt minimalni,takze ti to lronlem stejne nevyreni a nejen tobe,ani vlade.Proto mi prijdes jako covid silenec,co ztratil zdravy rozum.Ano jsi nebezpecna,protoze kvitujes porusovani zakonu CR...

@hojda tak pokud se stane u testování úraz dítěte ve škole, tak se žaluje škola, to tak prostě je, že škola nedohlédla, škola se z toho prostě nemá jak vyvléknout, to je na tom ta největší absurdita, stát nařizuje něco, ale škola některé věci nemá moc jak zajistit, ale pokud se ředitelé nebyli schopni ozvat, tak s těma žalobama hold musejí počítat...ředitelé se musejí rozhodnout na čí straně stojí, na obou stranách být nejde...jinak ano, stát a vydané opatření u soudu taktéž skončí...