icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
7. dub 2021

@ninive211 Já to bere z pohledu, že budeme moci být všichni víc venku i děti ve škole a snad počasí pomůže k zlepšení situace jako loni.

ninive211
7. dub 2021

@marketa11112 Já nevím, jak to vypadá, u nás už to vydávali v březnu poté, co jsme jako úřad byly zařazeni na úroveň IZS pro krizové školky. Formulář jsem ale neviděla, jestli je to nějaký oficiální...

ninive211
7. dub 2021

@marge_s Blatný rozhodně nebyl "dobrý". Ale ten "horší" zůstává stále a bohužel je princpálem toho všeho...

marge_s
7. dub 2021

A zajimalo by me, co to muze byt za cloveka (mysleno Arenberg), ze vydrzi ty blaboly nekomentovat - kdyz dnes stal vedle Babise nebo Zemana. Vubec nevim, co si o nem mam myslet. A to podotykam, ze jsem ho mela vzdycky docela rada.

marcicek84
7. dub 2021

https://fb.watch/4JnpDNYPTd/ viděli jste dokument o očkování vysílaný na ČT 2 už v roce 2015?

hojda
7. dub 2021

Zeman už asi hledá nového ministra 🙂 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-uved...

marge_s
7. dub 2021

@hojda Hele, on v tom tak podivne brusli... se mi zda "Ale pro ty, kteří nám píšou, že by chtěli jakoukoli vakcínu, tak se určitě pokusíme něco vymyslet tak, aby to bylo pro naše občany bezpečné,“ uvedl čerstvý ministr Arenberger."

hojda
7. dub 2021

@marge_s jj udělají vlastní studii a budou účastníky studie.

marcicek84
7. dub 2021

jo budou ho vyrábět v Bavorsku a na ČEŠÍCH budou Sputnik testovat, pěkně vymyšlené...

gramar
7. dub 2021

@marge_s Já s Blatným v mnoha věcech nesouhlasím, některé jsou až hodně stupidní, ale ten závěrečný proslov by měl být vzorem toho jak se chovat, když si vezmu jak se někteří projevují, tak by potřebovali školení ve slušném chování...

hojda
7. dub 2021

Mate uz info ze skol k navratu a testovani?

gramar
7. dub 2021

@hojda Z jedné dnes volali, jestli nastoupí do školy, když musí mít roušku a testy (asi dělají přehled kdo půjde kdo ne), takže tam už vím. U druhého nevím vůbec nic, nedávají žádné informace, tak čekám co bude, ale jestli nedají vědět během zítřka tak tam budu volat, musím dle toho zařídit organizaci příštího týdne. No a třetí je na druhém stupni, ten už asi do školy nikdy nepůjde 😂

marulu
7. dub 2021

@hojda zatím víme jen to, že na rotační výuku nastoupí dcera příští týden, testovat se asi budou sami, ale podrobnosti zatím nevíme a neví se asi moc ani ve škole, škola testy zatím nemá. Ve školce jen to, že máme přijít dřív, protože budeme dělat výtěr my rodiče a pak budeme muset počkat 15 minut na výsledek.

marge_s
7. dub 2021

Tak jo, je to cely o rusku, to je teda horlivost. Uz zase se mi chce zvracet https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/petr-arenb...

gramar
7. dub 2021

A v pondělí začíná komedie 😂 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-studie...

marge_s
7. dub 2021

@gramar ty dopadly blbe uz v tom minulem testu. 😡

gramar
7. dub 2021

@marge_s Ach jo, to jeden neví či se smát, nebo brečet 😂

marge_s
7. dub 2021

@gramar presne

hojda
7. dub 2021

@gramar Jsou to šikulové, vybrat nejhorší test, to jen tak někdo nezvládne.....

marcicek84
7. dub 2021

To neni o testovani deti,jde o kseft s testy a nase decka budou tim zbytecne stresovat i kdyz to nebude mit temer zadny efekt,uz aby to skoncilo u soudu...vsichni jsou z nich znechuceni a ja doufam,ze jednou pujdou vsichni za tohle protipravni jednani sedet...

gramar
7. dub 2021

@hojda No je fakt, že to opravdu jen tak někdo neumí, na druhou stranu už mají zkušenosti s vybíráním roušek, objednáváním (rozumějme poděláváním) vakcín, takže toto byla jen drobnost v tom všem a po vyjádření NKÚ o tom kam zmizela půlka peněz už těžko býti překvapen čímkoliv 😎

marketka_m
7. dub 2021

totalni souhlas s
@marcicek84 . jde jenom o kseft..vubec nejde o dobro deti..protoze takove testy by zde nebyly..hruza..je mi spatne z toho..
byznys s detmi..jinak to neumim nazvat..a jdu blejt

marcicek84
8. dub 2021

@marketka_m hele reditelka psala,ze odbery budou z kraje nosu a ma to diteti delat rodic,navic se mnozi info,ze se ma odebirat z hloubky 1,5-2cm a to by znamenalo zajet diteti az ke korenu nosu a to zadny rodic neudela,nebude decko stresovat a neni zdravotnik,bude to dalsi fraska z mnohych frasek,ani nevim jak chteji zvladnout vsechny deti rano otestovat,kde se bude testovat.Navic ty testy ani nemaji schvaleni SUKLu ani EMA pro pouziti na detech,nekomu vznikne ujma a budou zalovat skolu,fakt se divim vsem reditelum,ze se neohradi...Je to protipravni ani ty omacky,co dostali k manualu nepomuzou testovsni zlegalizovat zlociny,ktere chteji zlegalizovat.Blatouch uz je z kola ven,jeste s Plagou pryc,at se to tam odspuntuje...

marge_s
8. dub 2021

@marketka_m
Neboj, 1,5 cm fakt neni ke korenu nosu. To se jen zda. ☝️ Vyzkousej klidne opatrne na necisto, pripadne zkus obrazky anatomie. Podivejte se, kam deti dodloubou prstama 🤣 tam se toho vejde

Ze nakoupili opet blbe o tom zadna. A ze za tim je budto extremni zabednenost nebo kseft taky. Ze je testovat potreba, taky neni pochyb. Tak je to zas “po nasem”. A muzem se radovat, ze mame nizke zachyty, idioti
A ne, nejde o dobro deti primarne, ale o dobro cele spolecnosti.

marcicek84
8. dub 2021

@marge_s mne je to u pr...kdybych mela testovat decko,tak jen z okraje,ten 1,5 cm,at si strci za klobouk,u nas polovina predskolaku nejde a druha polovina co jdou,tak to rodice budou sulit,ucitelky na decka sahat nebudou a nechteji,mine se to absolutne ucinkem,rodic tez neni zdravotnik a nebude vedome delat decku zle,takze tak 😉 tomu se rika tichy nesouhlas a udelej si sam...

marcicek84
8. dub 2021

@marketka_m no prostě je to právně v nepořádku a poslední Blatouchův protiústavní dáreček, co k tomu chceš dodat, už mu byly zrušeny 3 takové protiústavní nařízení, rodiče se budou bránit, protože toto fakt překračuje všechny meze už...není to dar společnosti, jde o ohrožení psychického zdraví a možná i fyzického zdraví dítěte (fyzického proto, že ten test postrádá schválení SUKL i EMA). Žádná společnost přece nemůže chtít obětovat děti a kdo tvrdí, že je to správné, tak by se měl jít léčit...ať vytáhnou ty plivací testy, ty jsou skutečně neinvazivní a dají pokoj...takto je to fakt na rodiče jen nátlak, protože když dítě nepošleš, bude znevýhodněné a toto není možné, když pošleš a něco se mu stane, bude se hledat viník...to se divím, že ten Plaga za toto zvěrstvo nebyl ještě odvolaný, ale jestli nebyl, tak s prvním průserem odvolaný bude...
navíc nikde nevidím ty zástupy souhlasících rodičů, jak mi tady některé chtěly tvrdit, vidím dvojí bojkot, buď neposláním dítěte do školky, nebo šulením s testy, tedy vyjádření tichého nesouhlasu, takže fakt mi ukažte souhlasícího rodiče s testováním alias šťouráním v nose, neznám...

hojda
8. dub 2021

@marge_s No přesně zase po našem, je potřeba něco udělat, tak to uděláme, jak to už je jedno...... Zase přistup napůl a o ničem.....

hojda
8. dub 2021

@marcicek84 Proč žalovat školu? 🙏🙏🙏 Pokud chce někdo někoho žalovat, ať to řeší se státem a ne se školou....

gramar
8. dub 2021

Právě jsem dostala dotaz, v případě odmítnutí testu, jak to bude s OČR? Vím že v takovém případě se jedná o omluvenku absenci, ale zdá trvá nárok na ošetřovačku jsem nikde nevypátrala, nevíte někdo, nechce se mi volat na úřad 🤣

Strana