icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
21. dub 2021

@marketa11112 jak jsem minuly tyden vtrhla na luzkove na kontrolu a misto oddeleni nasla kovidarium, volala jsem pak na ambulanci, jak to maji. Rikali, ze to stoji za houby, jsou nacpani k prasknuti a vubec nevedi, kdy se standardni oddeleni rozjede. Vypadali dost nestastne. Neni to takova hitparada, jak to vypada.

marketa11112
21. dub 2021

@marge_s tak kdyz jsou tito nemocní vyrazeni z evidence covidaku, ale pritom v nemocnici stale jsou, jsou cisla neskutecne zkreslená. Nikdo vlastne nevi, kolik takových lidi je. Ja jen drzim palce uplne vsem, at se ve zdravi vrati domu. A opravdu obdivuji lekare a sestry. Jsou to borci.

marketka_m
21. dub 2021

@marketa11112 a zase hra s čísly ne? na jednu stranu oficiálně čísla klesají ale vlastně neklesají::: divné..

viděli jste rozhovor se žaloudíkem? hmmmm co říct... bavila mne ale jeho hra: ne to není že nesouhlasím, to je jenom otázka :D

gramar
21. dub 2021

@marketka_m Hra s čísly to byla od začátku, bohužel. Jenže už jí přepálili a teď je to v takové řiti, že si to ani v nejdivočejším snu neuměli představit... Nemocnice jsou plné stále, ano aktivní na covid už ne tolik, ale přehlcení ze stavů které poté následují a mnohdy jsou horší než původní průběh covidu... Jenže to už není taková senzace, teď se potřebují dostat do povědomí jako zachránci, konec konců Babiš slíbil dovolené a na krku volby. Teď mu ujíždí nervy i z toho čuněte obývajícího hrad a moc mu to na popularitě nepřidává, tak si přeci pod nohy nehodí granát s pravdou o tom že je to v hajzlu stále 🙄 Den ze dne jsem přesvědčenější že jejich další pole působnosti by měl být minimálně Mírov...

marketa11112
21. dub 2021

@marketka_m no tak nove nakazenych je ,,mozna,, mene. V nemocnicich je mraky lidi, kteri uz vlastne covid nemaji, proto nejsou ve statistice. Ale zda nekdo vi, kolik takovych lidi je, to nevim. Na takove cislo jsem nikde nenarazila. Ale je pravda, ze nejsem ta kdo vyhledava silene zpravy a sedi kvuli covidu na netu. Mam lepsi veci na praci, muj zivot, nas zivot, pokracuje i v dobe covidove, jen jsme se jednoduse prizpusobili dane situaci. Mame dve male deti, tak vlastne ani jina moznost neni. Preci neznicim detem mnoho mesicu zivota hekanim, staci uz i to o co prisly kvuli opatrenim. Do toho hnusna zima...jo, nesnasim zimu. 🙂. Cekam na jaro jako na smilovani, strasne nam to pomuze.

marketa11112
21. dub 2021

@gramar prezident mlci. 🙂. Co na to rict.

marketka_m
21. dub 2021

@marketa11112 nene v nemocnichc je 4 tisíce oficiálně přece, ne? bylo skoro 8 tisíc... takže je značně méně.. jinak v pondělí jsem si volala s kolegyní z třince - na covid oddělení 1 pacient...

marketka_m
21. dub 2021

@marketa11112 jasně, já třeba omezila internet dost s příchodem tepla.. jsme venku a je to fajn 🙂 je to fajn že máme dům... kámošky jsou na prášky v bytech.. co si budeme říkat.

gramar
21. dub 2021

@marketa11112 Zato ovce jede bomby, měl by jim na ten Mírov chodit mýt záda... Ono u toho prezidenta je otázka co je lepší, jestli mlčení a nebo když mluví... Je mi z toho všeho fakt nějak nevolno, jednu bombu střídá druhá a nějak nevím kolik toho ještě snesu 🙄 Navíc jsem udělala obrovskou chybu, když jsem u jednoho článku otevřela diskusi a v návaznosti na ranní informace o tom že chytají lidi co se snaží utéct na Ukrajinu, aby mohli bojovat s proruskými separatisty to byl dnes můj hrob...
@marketka_m Jáááj kéž by už bylo fakt pěkně a déle, aby naše zahrada přestala připomínat ring na zápas v blátě, to se tam pak nastěhuji a hned bude lépe a radostněji... Být teď v bytě, tak řeším to samé co kamarádka, která si posteskla, že její největší hloupost byla, prosadit si v bytě bodovky, protože se nemůže ani pověsit na lustru...

marketka_m
21. dub 2021

@gramar presne..take chapu me "milovane sousedy" kterym firma postavila kralicaky v radovce za 3 mega (na vesnici) ze nas maji "radi" a porad prudi cokoliv vysadime ze se jim nelibi..proste jde jim to na mozek.zavreni byli dlouho a my byli dlouho pred jejich ocima na zahradce ..ouuuuuu

marketa11112
21. dub 2021

@gramar 🙂. Mas pravdu : mlceti zlato v tomto pripade plati. Ne, ja jsem zvedava co vyblije, pry se uz chysta. Snad na nedeli?
Ta ukrajina je v pr....je hrozne, co se tam deje.
Chudak kamaradka-- s bodovkama jsi pobavila. Je ale pravda, ze uz pred rokem jsem dekovala za barak na vesnici. Klidek, zahrada, prostor, zabava, prace dost, clovek se fakt nenudi. A vylepsuje a vylepsuje. Ja navic rozsiruji pocet domacich mazlicku.
Ted prisla sousedka od naproti na kukandu. A pro vajicka. Pry premlouva muze na slepice, kdyby jako prisla ta valka, tak aby meli co jist. Prekvapila me teda dost 🙂. Ja si teda rikam, ze pujde spis o valku ekonomickou. Ale ono to muze dopadnout vlastne stejne. Ne, fakt se asi lide zacinaji bat. Ja nevim, co si o tom myslet.

marketa11112
21. dub 2021

@marketka_m V panelaku by me kleplo. Asi bych skocila z balkonu - ovšem byt jsem mela ve tretim patre, pod stale staly dodavky, takze bych to videla max na zlomenou nohu a dalsi izolaci doma. Takze k nicemu.

Ps: sousedy bych rada vystehovala, ta jejich zahrada by se mi sikla.

marcicek84
22. dub 2021

No valka,ve valce svym zpusobem jsme,pod rouskou covidu bylo zlikvidovano spoustu zivnostnikuna obchodu,v Nemecku demonstrace vuci pandemickemu zakoni kdy jakoli incidence nad 100nak./100 tis. vyvola tvrdy LD vc. zavreni skol.V pripade CR by se do leta neotevrelo zhola nic.Takove nesmysly prosazuje Makrela,jelikoz ted na to ma kazda oblast jiny nazor a kde je otevrino ta lidi z jinych oblasti jezdi zit,nakupovat,bavit se.Komu pomuze ekonomicka likvidaci zivnostniku a firem,pak se vyvere mene dani a ti co zbyli zaplati ucet tim,ze budou platit dane hak mourovati vc. sileneho zdrazeni potravin.A Nemci aspon maji koule se ozvat.My tu cucime na netu a dekujeme bohu za zahrady,nekteri sadi a shaneji slepice,aby se na tu bidu pripravili.Vite ono to klidne muze byt ve zdrazeni dani za dum nebo dalsi nemovitost ci byt,ktery nekdo pronajima.To se jeste budeme divit co prijde.A Rusko to jako spravni uzitecni idioti udelame parkrat ramena a tim to zhasne akorat,ze ve vysledku ostatnim dame zaminku a vyhody zadne jen to,ze energie a vse zdrazi,jelikoz dovoz naokolo vyjde draz.Takze ekonomicka valka uz na ty dvere doslova busi... A az bude hlad a opatreni neusnosne,pak uz pujde o valku obcanskou,celosvetovou. 🤷🏻‍♀️ To uz ani zelenina a slepice nebudou v klidu,kdyz bude hlad,bude se rozkradat druhym,lide z hladu budou delat zoufale ciny...

marketka_m
22. dub 2021

@marcicek84 cetla jsem ze musi prijit dan z vlastniho bydleni..tedy neco jako najem vlastniho...bude to 1procento z odhadni ceny....ha!!!!pokud by tohle prislo..tak to polovina obyvatel nezaplati...a stat zbohatne...

marcicek84
22. dub 2021

@marketka_m a tos cetla kde?je jasne,ze budou vymyslet,ale ta dan kdyz bude neumerne vydoka a lidi maji i pobrane uvery,tak fakt to by lidi ozebracili o majetek,to uz mozna ty lidi zvedne ze zadku,jin aby uz nebylo pozde ...

gramar
22. dub 2021

@marketka_m Jo vaši sousedi to je extra třída... pár dní dozadu jsme řešili takovou rostlinu, která tě sousedů dozajista zbaví, jen se jí nesmíš dotknout, abys ty sousedy nepředběhla 😂

Jinak k té dani, nevím jestli myslíš to samé, ale tam se jednalo o daň z nabytí nemovitosti, ne každoroční platbu a řeší se v souvislosti se zrušením platby daně při koupi (tedy ty předchozí 4% z kupní ceny, co původně hradil prodejce, potom kupující a teď je to zrušené). jako ruku na srdce mě by nevadili daně (i když v té výši co tu máme, je to trochu na palici) i vyšší, kdyby se smysluplně použili. Trochu mi to připomíná tady Matějskou pouť, při vstupu zaplatíš vlezné a následně si za každou atrakci zaplatíš dalších 150,-. Tady platíš daně prakticky nonstop (přímé i nepřímé), není to vůbec málo, ale vidět to moc není... Primární problém není v daních, ale jejich smysluplném využívání, které tady kulhá na všechny končetiny...
@marketa11112 No na neděli, až ho zase přivážou k židličce, Ovčáček požádá Duku o požehnání a pak začne nejlépe placené divadlo v historii ČR, jsem zvědavá jestli se z toho něco dozvíme, nebo to bude jen hromada zvratek... Mimochodem už tak mě "baví" fakt že to bude v soukromé TV, tak teď hádám které Barrandov, Prima, Nova je nepravděpodobná, nebo to přes Duku zvládnou hodit na TV Noe, místo nedělní bohoslužby? 😎

marketka_m
22. dub 2021

@gramar ty vole..co to je za rostlinu...mas take fajn sousedy ze hledas rostliny...my uz mame stav ignoruj a mozna te budou ignorovat

marketka_m
22. dub 2021

@gramar nene...urcite ti byla rocni dan..takova konspirace proste ...

marcicek84
22. dub 2021

@marketka_m procento je trochu moc, na to, že už daních při stavbě materiál, navíc kdo by platil ty každoroční odhady? A co důchodci, ti by skončili pod mostem, ale jako 0,1% procento by bylo i reálné a tam si myslím, že to asi směřovat bude, ale asi by to museli udělat na lokality a na pásma, protože ty odhady, to jsou další výdaje.

gramar
22. dub 2021

@marketka_m Já si nepamatuji jak se to jmenovala, zkusím dohledat, ale byla to taková fakt svině, protože tě v podstatě dožene k sebevraždě, je to něco jako kopřiva, ale když na ní sáhneš tak už na věky máš bodavý pálení v tom místě, chtěli jsme to sázet na místech zvýšeného výskytu politiků - strakovka, hrad a tak 😂 Já se sousedy udržuji status quo a naštěstí to většinou funguje...

Aha, tak jako roční daň to si myslím že byl spíš něčí výstřelek do tmy, tam by to technicky ani finančně možné nebylo (pokud tedy ujko Babiš nemá v plánu ještě skoupit veškeré nemovitosti), ale o zvýšení daně z nemovitosti se diskutovalo svého času, ale ta je na výměru pozemku a lokálních poměrech a v tuto chvíli je to nula nula nic, já platím kolem cca dvou tisíc ročně, sice smysl této daně nějak nechápu (nebo rozhodně jsem ho nechápala když se ještě platilo z nabytí a tak...), ale je to jedna z těch co mě až tak netankuje, spíš čekám co se vyvrbí na daních z příjmu, to asi budeme mrkat na drát a ten zmetek to ví, proto nechali zrušit super hrubou, aby byli za svaté, ale že díky nim budeme platit jak šílenci ještě xx let, to už málo kdo uvidí a toto pohřbí jakoukoliv další vládu i kdyby byla sebelepší, bohužel...

marcicek84
22. dub 2021

@gramar nejen mrkat na drat,ale jeste stat s hubou dokoran,od roku 2022,nejpozdeji od roku 2023 to zakonite musi prijit.Cekam,ze budou opet prijmova pasma a vice danovych sazeb,aby to nebylo takove,ze vsem se to zvedne skokove o x procent.

marketa11112
22. dub 2021

@gramar s danema- jen idiot rusi dane v dobe, kdy stat nema prachy. A pak opet vymysli nove s tvrzenim, že tyto jsou lepsi a prehlednejsi.
Ja bych ten projev rada videla. Moc to ted nestiham sledovat, napiš případně kdy a kde to bude.

marketa11112
22. dub 2021

@marketka_m za me silenost. Proc by mel byt znevyhodneny vlastnik ? Tvrde makal na to, aby mel kde bydlet a vylepsil si bydleni. Bylo by teda lepsi bydlet v hajtre a necpat do bydleni penize? To by to za chvili vsude vypadalo jak za komousu. 1%? Nemovistosti sli strasne nahoru... To by jim nikdo nedal. Ona staci klasicka rocni dan z nemovitosti, porad stoupa. A defakto si s ni mohou delat co chteji.

marketa11112
22. dub 2021

@gramar dane urcite porostou. Vsechny. To je uz jiste.

gramar
22. dub 2021

@marketa11112 Porostou, je to nevyhnutelné a o to víc idiotský nápad byl zrušení super hrubé mzdy, zas šlo jen o populismus... Já bych proti tomu opravdu nic nenamítala, kdyby to bylo nějak rozumně, ale když už teď se platí pálky na sociální, zdravotní, daně a k tomu aby si člověk ještě bokem šetřil na důchod, soukromé pojištění, protože když se mu nedej bože něco stane tak ze státní almužny určitě nepřežije (pokud ještě něco takového vůbec bude)... Dle mě by byla ideální varianta že by se vše platilo v jednom, bohužel to tu nejde protože by v tu ránu bylo vybráno všechno (zdravotní pojišťovny, sociálka a i ty daně 🤪) ... Ale dost razantně jsem proti více úrovním daní (jako daň pro bohaté atp.), protoze nechápu proč člověk co vydělá třeba 200 tisíc by měl platit např. místo 15% osmnáct... Daň za úspěch a snahu je prasarna... 🤷

marketa11112
22. dub 2021

@gramar souhlasim. Proc by to meli delat jednoduse, ne? Kdyz je to slozite, sem tam se někde neco ztrati. A o to jde.
Procentualni vymera je asi nejspravedlnejsi moznosti (pr 15 % dan pro vsechny.) Preci i tak ten bohatsi zaplati vic, nez ten chudsi. Take nechapu, proc by mel najednou zaplatit 20% a pod. Kazdopadne nas stat ma novou strategii, teda jde o strategii evropy - humanita, solidarita, empatie- vse na plne care. Trosku takovy novodoby zaklad komunismu, ale je tu snaha o dobrovolnost. Tento cil se ma prenest do skolstvi a deti uz v tom maji primo vyrustat a formovat se, aby jim to v dospelosti prislo normalni. Ano, na jednu stranu pekna myslenka, na druhou - proc makat vic....

marketa11112
22. dub 2021

@gramar ps: Ja namitku mam - nechci statu platit vyssi dane! Stat se musi naucit hospodarit s tim, co ma. Mel by se zacit ucit od beznych domácnosti a rodin v cr ( ted to vypada, ze se uci od lidi z chanova ci janova).

marketka_m
22. dub 2021

@marketa11112 ano, jak říkám drsná konspirace... a i kdyby chtěli 0,01% roční mzdu od všech... stejně je to mazec platit za to že máš své...

gramar
22. dub 2021

@marketa11112 Tak já tomuto státu také nechci za dané situace platit nic, protože když to vidím brečela bych 😂 Ve chvíli kdy by bylo jasné kam se ty peníze cpou a jak to funguje, tak bych s tím problém opravdu neměla, ale pravda je že za dané situace, kdy se sem tam ztratí miliardy to smysl opravdu nemá. Jinak ano já pro solidaritu určitě jsem (ale právě tu dobrovolnou) a jsem si skoro jistá že spoustu lidí, kteří ty možnosti mají již teď dost pomáhají i když nemusí. Třeba jedni známí zřídili jaký si "fond" pro děti v nouzi, o tom zda je dítě v nouzi rozhoduje učitel/ředitel školy podle toho co vidí, takže žádná byrokracie zkoumání posouzení či odsouzení. Když někdo napíše že dané dítě je ve složité finanční, potažmo rodinné situaci (mají nějaký mechanismus ověření, ale to nevím jak dělají), tak se mu z toho platí obědy, nebo kupují pomůcky, školy v přírodě atp. což je hrozně fajn a funguje to už pár let a dobrovolní dárci přibývají...

Jenže tady už je to zas u toho že tento stát prostě věci nechce řešit, ale zneužívat... A přesně jak píšeš, musí se naučit hospodařit, lidi se musí naučit soběstačnosti, musel by se překopat systém od základů... Jenže to se tu zdá den ze dne jako větší utopie...

gramar
22. dub 2021

@marketka_m Jak ne že by to nemohli zkusit, je to banda idiotů, takže s tím někdo přijde, ale bude to právě zaměřené na "bohaté", protože těch chudých ne jen duchem, je více a to znamená větší voličskou základnu, takže pokud s tím někdo přijde odhaduji nějakého dobrého populistického osla - SPD, KSČM, možná i ČSSD ty poslední léta taky jedou bomby 😂

Strana