icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

werumka
23. dub 2021

Víte čemu nerozumím? Jak se furt všichni diví tomu nízkému zachytu mezi žáky.
Vždyť ty děti před 14 dny přišly z lockdownove izolace. Pár děti i přes to přišlo do školy infekčních. Kdyby se ten první týden netestovalo, tak z těch 300 dětí je na konci týdne potenciálně 9000 lidí. Bohudíky není. Proč furt všichni čekali, že budou vycházet nějaká šílená čísla? Ta by vycházela, kdyby za 1. nebylo jaro a za 2. nefungoval aspoň elementární zachyt. Kdyby se těchto 14 dní netestovalo a testovalo se až pak, tak bychom byli jinde. Jenže do tohohle experimentu nikdo nepůjde. Díky aspoň za to málo, abychom už v září uměli být efektivnější.

@marcicek84 víš, co mě celkem poslední dobou mrzi? Když někdo říká, že "žije úplně normálně a nijak se omezovat nemusí." Jo, taky se asi pár cizích lidí kolem neomezovalo a já to odnesla dvakrát. A podruhé kvůli tomu, že ve školkách se ještě netestovalo.

ilonne
23. dub 2021

@marcicek84 Když dva dělají totéž, je to totéž a ne, že není.

ilonne
23. dub 2021

@werumka Asi tak. Spíš by bylo divné, kdyby těch zachytu bylo mnohem více. Každopádně u dcery ve škole jedná třída ve čtvrtek v karanténe skončila .

werumka
23. dub 2021

@ilonne před tím než se uzavřely školy i školky, se mi z těch případů kudla v kapse otevírala. Dost by mě zajímal zachyt v té době. Kdy učitelky musely volat rodičům, aby si vyzvedli dítě, které kašle, až zvrací nebo má teplotu. Nebo dítě, které by mělo být v karanténě s tím, že jim to mezi řečí řeklo. A rodiče to oduvodnili tím, že ještě nemají výsledek testu. A pak ta houfně zastoupena skupina rodičů která s dítětem na test nešla a pak se divila, že to dítě vlastně bylo infekční déle, než byla karanténa.
Dalo by se spolehnout na selský rozum, ale to bychom ho tak nějak všichni museli mít naděleno stejně ☹

marcicek84
23. dub 2021

@werumka takze co,nakazila ses ode me?No nepovidej...fakt me fascinuje ta jistota,ze si nekteri mysli,ze od ockovaneho nebo testovaneho cloveka nic nehrozi...

werumka
23. dub 2021

@marcicek84 prosím?

marcicek84
23. dub 2021

@ilonne na nektere nic jineho neplati...
@werumka cemu nerozumis? Ze po 7 mesicich maji lide pravo na normalni zivot bez prehnanych opatreni?Myslis,ze ne?Hele tak pak jedine se oockovat v kombinaci s respikem FFP3 a nikam nechodit,at mas jistotu,protoze lepsi uz to nebude,spis te ochoty bude ubyvat...

ilonne
24. dub 2021

@marcicek84 Jenže ty takto "stekas" na všechny. Viz tvoje poslední příspěvky směrem k @werumka . A zrovna ta se vždycky chová velice slušně. Měla by ses u ní inspirovat a ne po ní "štěkat".

marcicek84
24. dub 2021

@ilonne zkus odhlednout od nemoci a prestat davat mym prispevkum nejaky ton,ktery se rodi jen ve tve vlastni hlave,ju?😉
Snaha nekterych prispevku na pocit viny za to,ze se nekdo nakazil v jinem meste a ze to odnesl je uplne mimo a dost se miji ucinkem,opatreni jsem dodrzovala velice dlouho.Moje hranice unosnosti skoncila,kdyz se nebudu citit dobre (nemoc),nebudu chodit mezi lidi.Ale abych se mela prokazovat,ze jsem zdrava nejakym prihlouplym testem,ne, to me vazne nezajima.Vubec tady davat za vinu to,ze se nekdo nakazi virem,ktery utkvi na provrsich nebo je ve vzduchu,mi prijde zvracene.
Vem si,ze kazdy historicky masakr skoncil odebranim prav lidi a stvani je proti sobe.To se vlade dari dobre a to plizive zlo se vkrada do spolecnosti,aspon ty soudy reaguji.On si kazdy ministr mysli,ze na nej neni metr,ale ruci svym majetkem za sva rozhodnuti.A po te pravni strance prijde ti v poradku pozadovat tak diskriminacni opatreni,ze mnozi podnikatele za techto podminek ani radeji neotevrou?Ano tebe tam ta bota netlaci,nicmene stat ty lidi dotlaci do sede ekonomiky a nevybere nic ani na danich.Asi to tak chce.Vymysleji se prihlouple aplikace do mobilu,lide si ty mobily budou pujcovat,co myslis,ze se to neda obejit?Da a vsechno,kdo chce zit s nelidskym omezovani,at si tak zije,ale at to necpe druhym 😉

ilonne
24. dub 2021

@marcicek84 Ta zase zkus odhlédnout od své sobeckosti a koukni se dál než za hranice naší republiky. Děje se to po celém světě. A ne, opravdu to není spiknutí naší vlády. A míra únosnosti nema nic společného se slušnosti. To že se neumíš chovat slušně tu ostatně předvádís už déle než rok, tak se neschovavej za události posledních pár měsíců.

marcicek84
24. dub 2021

@ilonne zase zkreslene hodnoceni,od tebe je docela neucinne.Schovavat se chces za jakou slusnost?Ze se ekonomicky znicime,ze znicime vsechny drobne zivnostniky,uz byly dalsi skolni rok obetovany deti.Slusnost musi byt vzajemna,nejde nikoho nutit k vecem se kterymi nesouhlasi,nefungovalo to tak nikdy,nefunguje to ani ted,nikdo venku nenosi rousku ci respik,je to masa lidi a rekla bych,ze vetsina.Poslanci ve snemovne vsichni ostrihani a oni budou zakazovat kadernictvi,tak kde ta slusnost je?O jake slusnosti se tady bavime?Jo a ty tve deti se setkavaly v NS s ostatnimi byt to nebylo dovolene,takze tvoje rodina a ty muzete porusovat opatreni?A co ti pak dava pravo psat o nejake slunosti nebo nekoho kritizovat?Tak asi treba zacit u sebe a nedivat se na to co delaji druzi,sama dobre vis,ze nejsi bez viny,ale hazet na druhe kameni ti jde skvele 😉💃

marge_s
24. dub 2021

@marcicek84 ses nejak zacyklila, ne? 🤔

ilonne
24. dub 2021

@marcicek84 Uklidni se. My opatření dodrzujeme, případně se domluvíme. Nikde nevyrvavame nesmysly jako ty. Chápu, že každý máme míru psychické odolnosti jinde a někdo se muze psychicky hroutit. Pak ale není řešení urážet ostatní. Řešení je najít si nějakého "supervizora/terapeuta" a starat se o své duševní zdraví. Prospěje to nejen tvym nejbližším a tvému okolí, ale hlavně tobě.
Každopádně v létě by už mělo být dostupné očkování všem zájemcům. Tak se nech naočkovat a nebudeš se muset prokazovat testem.

marcicek84
24. dub 2021

@marge_s proc myslis?zacyklili se tazatele...

@ilonne jestli potrebujes psychickou pomoc,nevnucuj ji ostatnim 😉 ockovat by se v lete meli hlavne ti,kteri se boji zit zivot bez omezeni a testu,ostatni se nejak zaridi...jen to ti ostatni neradi ctou,ze je i jina cesta.Vis,lide kteri ziji normalne,nejsou ti,kteri jsou na pokraji zhouceni a cekaji na nejaky pichanec experimentalni veci,ale je vtipne cist,jak jim je to vycerpanym a vystrasenym okolim vnucovano.Bohuzel se to miji ucinkem.Takze jestli nic nemas,objednej se na tu terapii,zacni se striktim dodrzovanim opatreni u sebe a sve rodiny a prestan prudit ostatni 😉 Stejne jako ockovane ti to prece muze byt jedno,pokud tedy veris na to,ze te vakcina ochrani...💃

marge_s
24. dub 2021

@marcicek84 marci, zvedni se od kompu, vykasli se na ucty a bez! Bez mezi lid, bez do politiky, bez hlasat svou nekonecnou pravdu a konej! V tomto svete, kde ziji vsichni ve zbytecnych represich je to tvoje moralni povinnost! Ty to vidis! Otevri i jim oci, vyved je z otroctvi testu a ockovani!

marcicek84
24. dub 2021

@marge_s meesho a nechces si dat pohov? 🙈🙉🙊 Jo vlastne, ty zas potrebujes pri sobote zaprudit...

ilonne
24. dub 2021

@marcicek84 Jsou lidé, kteří s testy a očkováním nesouhlasí a chovají se slušně a mám je i mezi kamarády. Ano, ti jsou v pohodě. Pak jsou ti, kteří se chovají podobným způsobem jako ty, což je známka psychické nepohody. Někteří si to umí přiznat a vyhledají pomoc, což je super. Jiní si to přiznat neumí a když se jim druhý snaží hodit záchranné lano, otáčí to proti němu a chovají se dál stejným způsobem, který má tendenci se zhoršovat. Sedni si, vydechni a zamysli se.

marcicek84
24. dub 2021

@ilonne takze si dame opacko,uz jsem ti tady jednou psala,ze tve hodnoceni je tebou velmi subjektivne zkresleno,pokud to nedokazes pochopit, neni to muj problem. 🤷🏻‍♀️ Ale neboj prazdniny se blizi a to si trochu od te prace odpocines,treba prijde i ta psychicka pohoda 😉

marketa11112
24. dub 2021

@marcicek84 tak nam prozrad tu ,,jinou cestu,,. Zni to sice jako pri zakladani nove sekty, ale budiz. Kdyz ma nekdo plnou pusu reci a tvrdi, ze vi, mel by to vykecat a pomoci ostatnim, ne? Ale jsou to jen reci, prizpusobila jsi se situaci jako vsichni ostatni a kopes kolem sebe prave proto, ze vis, ze musis. Kazdy z nas se musel prizpusobit. Me rodiny se to take dotklo, od nemoci, zavrene podnikani, po testy....nejsem nadsena, naopak. Jako kazdy se snatim, aby to me deti a rodina odnesli co nejmene a abychom pritom byli omezeni co nejméně. Dari se. Na druhou stranu nekterym opatrenim verim, obcas mrkni do sveta a defakto vidim, ze na tom nejsme nijak spatne. Reci o bide jsou take zcestne, bida vypada trosku jinak. V cr vlastne bida neexistuje. I ten bezdak ma co jist a kde prespat, samozivitelky maji strechu nad hlavou a pod. Tim nesnizuji jejich situaci, maji to tezke. Ale nesrovnatelne s tim, co zazivaji jinde. Jsme rozmazleny narod zvykly na socialni davky , pomoc statu. Ikdyby tu meli vsichni vsechno zadarmo a neomezene příjmy, zdravotni peci a dalsi, budou tu lide jako jsi ty , najdou problem a budou jecet. Ale to je vse. Jecet. Nezvednou zadek a nebudou veci menit. Jsem rada, ze ziju jinak a nemam na takove kraviny cas.

marge_s
24. dub 2021

@marketa11112 jeji cesta je jasna, psala to tady, ty zdravejsi promorovat a delat, jako ze se nic nedeje. A ty co jsou rizikovejsi poslat asi do nejakeho izolacniho tabora, aby neprudili. Rikala, ze ona je kvalitni geneticky material, tak se neboji a ostatni at si trhnou nohou. Jo a babickam, ktere nepujdou do tabora navrhovala separaci ve sve komurce a jidlo ji bude nosit rodina v respiratoru.
@marcicek84 proc? jakej pohov? Ti rikam, s tim bys prorazila, vetsina lidi si mysli totez co ty. Jdi do toho

Kdybych chtela prudit, tak napisu, kam bys mela jit doopravdy

marcicek84
24. dub 2021

@marketa11112 nebud zvedava,budes brzy stara (nebudu bonzovat kdo co a jak)...hystericke ujecene sceny jsou tva parketa😉
@marge_s ale mne je jedno co si delaji druzi,ja jsem se zaridila a to mi staci,at si kazdy dela co chce...

marcicek84
24. dub 2021

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lide-venku... on to ale od pocatku venku nikdo poradne nenosil...

werumka
24. dub 2021

@marcicek84 Vůbec nevím, proč jsi reagovala s prominutím tak přiblble. Napsala jsem, že mě určitá prohlášení mrzi. Jak sama říkáš, mám na takový názor právo, ne? Tvůj vývod, že jsem.si jistá, že testovaného člověka nic neohrozí sis nějak vydedukovala mezi řádky. Psala jsem pouze o tom, že kdyby se tehdy ve školce testovalo, tak v našem konkrétním případě bychom se nenakazili. V tomhle jistotu mám a nepotřebuju obhajovat proč. Proto jsem ráda aspoň za elementární zachyt teď. Nic víc.

marketa11112
24. dub 2021

@marcicek84 ty jsi proste pripad. 🙂.
Jsi najivni,kdyz si myslis, ze jen ty jsi se zaridila. Predstav si, ze my ,presto ze dodrzujeme opatreni, zijeme uplne normalne, nas pandemie nijak zvlast nezasahla ( koncerty mi chybi, vystavy take, ale vse zase bude). Je mi ale lito tech, ktere zasahla. A pokud nas k normalnimu zivotu dovede testovani a ockovani, jsem proste pro.

@marge_s no jo, ja to ze zacatku brala spis jako vtip nebo nejake blouzneni v alkoholovem opojeni. Ale vypada to, ze je v limbu porad. Premyslela jsem , kdo by mohl na druhe strane sedet. A mam fakt bujnou fantazii. 🙂. S tim kvalitnim genetickym materialem 🙂)))) jsi me rozbila. To je narez.

marcicek84
24. dub 2021

@werumka ale to neni jiste,protoze ty testy nejsou spolehlive,takze mozna by se neco odhalilo,ale taky je dost mozne,ze by to dopadlo stejne.Tolik k te me reakci.

marketa11112
24. dub 2021

@werumka vsak mas pravdu. Testovani je ucinne a jasne. A diky bohu, ze je ted zachytu malo. Vlastne to jen dokazuje to, ze zavreni skolek a skol funguje. To ale nekteri natvrdlici nechteji slyset a nikdy to neuznaji, ikdyz to bije do oci.

werumka
24. dub 2021

@marcicek84 Říkám, že v tomhle konkrétním případě to vím a víc se v tom nimrat nemusíme, což? 😉

marcicek84
24. dub 2021

@marketa11112 moc dlouhe

marcicek84
24. dub 2021

@werumka a poznamenal te nejak ten covid?Protoze pokud ne,tak je zbytecne hrotit,ze jsi to 2 x prodelala jsi ok a mas i protilatky...

Strana