Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 tak ono je jasné, že se nikdo nepřizná... mimochodem ted letí nová konspirace.. že příjde "jiná" nemoc v září.... a největší reakci budou mít očkovaní...tak snad ne teda.. doufejme že to bude jenom konspirace.
@marketka_m tak to se ke me jeste nedostalo.A ma to byt nova nemoc,nebo nejaky postvakcinacni syndrom?
@marcicek84 jo tak to nevim..to mi uniklo..
U nás ve škole byl dnes cucací PCR a dle dětí prý zlaté šťourání v nose.
@hojda To je drsné. A to doba fenoménu "deep fakes" teprve začíná.
Víš co je ale nejhorší? I bez tohoto na nás zahraničí pořád pohlíží jen jako na zaostalý a postkomunistický Východ. Ne, fakt tam nikoho nezajímá Babiš, kterého v EU parlamentu propírají většinou je čeští volení zástupci, nebo Zeman na pokraji sil, nebo naše hašteření s Polskem kvůli Turnovu.
Bohužel tyhle šílenosti z webu si začínají všímat v zahraničí, jak se tomu u nás daří. Ne že by to oni neměli, často to vzniká právě tam a u nás se k tomu hodí patřiční titulky, někdo splácá překlad přes Google překladač, vyfotí to mobilem a už to jede. Slováci jsou na tom ještě hůř ale popravdě, porazit je fakt nemusíme v tomhle ohledu. 🙂
Poslouchám nové podcasty a dělám k tomu článek pro skupinu. A jeden příklad, německý hlavní virolog Drosten se v jednom z nich vyjadřuje o situaci v Evropě. Poukazuje na země, které jsou na tom blbě (třeba dovolenkové Řecko a má z toho docela obavy) a na země, které jsou na tom perfektně.
Jednou z těch zemí je ČR, kde se vyjadřuje, že díky kombinaci opatření, ohleduplnosti, dodržování a dostupnému očkování, jsme se i přesto, že nás druhá vlna úplně semlela, vyhrabali z toho s velkým úspěchem a jsme na tom fakt dobře. Bohužel poukazuje na to, že v Německu určitá skupina nevěří těmto úspěchům ČR, nevěří číslům, nevěří informacím, které se u nás prezentují, nevěří procentu a rychlosti očkování a poukazují na to, že východoevropské země jako ČR, SR, BG určitě nepodávají relevantní informace a že jednoduše lžou ve statistikách ve všech směrech co se covidu týče. A to mají Němci tvrdší opatření než my, covid testy potřebují i do běžných obchodů s oblečením, botami, vlastně snad všude kromě potravin a lékárny.
@jelenice_zavodnice Pamatuješ si časopis Hrom? Ten měl v ČR taky velký úspěch....
Hrom:
Muž žil deset let se sekerou v hlavě
Smečka vlků pomohla ženě při porodu.
Muž příliš zrychlil na motorce, skončil na oběžné dráze.
Lidé prostě potřebují věřit.
Hovadinám.
Bilance Covid-19 - zajímavé shrnutí https://www.ceskatelevize.cz/porady/14021364946...
@hojda Já jsem dokument ještě nedokoukala, ale zarazilo mě, že v Dánsku trasovali učitelé ve školách, zaměstnavatelé... na rovinu, nějak si to u nás v našich podmínkách nedovedu představit.. u nás nesměli učitelé ani náznakem sdělit, který ze spolužáků je pozitivní, i když byl v jedné třídě, jelikož Osobní údaje. Líbila se mi pasáž o tlaku různých svazů a ministerstvech mezi sebou na rozvolnění. Bohužel tam vidím také chybu, že rozvolnění při těch číslech bylo nesmysl, kdy bylo zjevné, že lidé budou jak urvaní z řetězu, což se následně potvrdilo. Uvidíme, jak to bude teď, hodně se sází na očkování, já v něj také věřím, ale na rovinu, jako fotografka na svatbách se snažím stejně držet odstup a testovat se budu stále, jelikož bych nerada byla třeba jen přenašeč..
@kamino Nevím, jestli to bylo myšleno, jako klasické trasování, nebo spíš takové ty pomocné činnosti. U nás v práci se také evidovalo, kdo byl který den na pracovišti, nešlo přijít do práce bez evidence, aby bylo případně snadnější dohledávat kontakty. Firma nechtěla, aby docházelo v práci k nekontrolovatelnému šíření.
@hojda I kdyby škola prozradila mezi ostatní žáky, že Pepíček je pozitivní, tak by měli problém. U nás učitelky nesměly ani sdělit pohlaví dítěte, když nám volala učitelka, že ve třídě je pozitivní dítě, tak mi nesměla sdělit, jestli mé dítě s tím dítětem sedí v lavici, kamarádí se víc, je s ním v partě ( vyšší riziko ).. apelovala jsem, že máme doma seniory, tak mi bylo sděleno, že nesmí nic říct, ale ať raději separujeme, ale na test prý nemusíme. Super info. Tak jsem dva dny počkala ( byl víkend ) a objednala nás raději na testy.. pak jsme se dověděli, že to byla holčička, která už týden ve škole nebyla a rodiče dali vědět o pozitivitě až za 5 dní.. to by se asi v Dánsku nestalo..
Tak tohle je hodně zajímavý test: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/test-...
No mne se vice libilo cteni o NSS o protizakonnemu noseni respiratoru uvnitr budov,takze vsechno co narizovali byly fakt nezakonne blaboly....
@marge_s Teď jsem poslouchala rozhovor s Radkem Kašpárkem. Měl covid 2x, jednou v říjnu, v prosinici byl na operaci, to měl ještě protilátky a v lednu už to chytil znovu, druhý průběh horší než první. Kamarádka měla v lednu, tak jsem myslela, že na očkování zatím nepůjde a prý už prolilátky neměla. V lednu 4 dny horeček, tak to úplně bezpříznakově neprodělala.
@hojda tak co, kolik už máš za sebou dávek, nebo to jen tak se snažíš strašit lidi a sama nic? nicméně nevím čemu se podivuješ, vždyť se ví, že to není jen o protilátkách, ale hlavně o buněčné imunitě...
@marcicek84 Koukám, že ty kvůli mému očkování skoro nespíš, ptáš na to v každé diskuzi😂😂😂. Zajímavé, že buněčná imunita Kašpárkovi v druhém kole moc nepomohla, když měl průběh podruhé horší.
@hojda a on si ji po prvním kole měřil? tak ty pořád píšeš o očkování kdo jde a kdo ne, nic jiného z tebe za poslední dobu nevypadlo, jen strašení lidí a kdo se ve tvém okolí nechá či nenechá očkovat. Už si totiž delší dobu o tobě myslím, že ty nic ty muzikant a ostatní o tom přesvědčuješ a takoví jsou právě nejhorší...🙈🙉🙊
@marcicek84 Měřil si je kvůli tomu, že šel na operaci, tak aby věděl, jestli je dost chráněný, aby mu to nezkomplikovalo případně rekonvalescenci po operaci. Tebe to straší??? Tak se nech naočkovat a budeš mít klid😂. Já se fakt bavím tím, jak moc to ty potřebuješ vědět😂😂😂.
@hojda špatný pokus😂, ty strašíš celkově lidi a už je to trapné...hele tak o tom očkování pořád dokola nepiš, nikdo se ptát nebude, já vím, že nechceš vylézt s pravdou ven. Upřímně je mi jedno, jestli ses opíchala vakcínou nebo ne, ptala jsem se v souvislosti s tím jak se tady prezentuješ a koukám, že jsem se docela trefila 😉
navíc já se s tebou nebavila o měření protilátek, ale o měření buněčné imunity (psala jsem ji, nikoli je), takže opět jako každá diskuze vždy s hojdou...
@marcicek84 Jako že měl protilátky, ale buněčnou imunitu nemá? To trošku nesedí s tím tvým tvrzením o bezpříznakovém promoření a následné ochráně buněčnou imunitou, která se vytvoří po setkání s virem.
@hojda prosím tě, ty nerozumíš psanému textu? znovu kopíruju: nicméně nevím čemu se podivuješ, vždyť se ví, že to není jen o protilátkách, ale hlavně o buněčné imunitě... opravdu nechápu, kde jsi přišla na ten svůj vývod...ale víš co, nech to být, člověk si se Švejkem nepokecá, marné...
@marcicek84 Vývod???? čeština být tvůj koníček, že? kopírovat nemusíš - nedává to smysl. Tvoje teorie nemají hlavu ani patu v 99%.
@hojda moc hloupé...

@marketka_m tak vinik se jen tak neprizna,musel by platit tucne odskodne,to je jasne.No co uz...