icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
12. črc 2021

@marcicek84 ¨já test využiji jenom jendou o prázdninách. taky mne to netankuje.. hele ale moje předpověd je taková, že další krok bude nařízení že v práci musí být testovaní lidé... a firmy na to nebudou mít tak si zaměstnanci budou testy platit sami...
jinak také počítám s tím, že nejpozději konec sprvna budou zpřísnovat.. jo a nečekám že by děti šli do školy v září 😀 snad se pletu..

marcicek84
12. črc 2021

@marketka_m do skoly jit deti musi,jelikoz NSS toto opatreni zakaz prezencni vyuky ve skolach dal jako prltiustavni a cokoli podobneho typu shodi automaticky ze stolu,ze uz to ani nemuzou narizovat,takze deti budou chodit,ale budou je prudit s testy a rouskami a podobnymi kravinami...
No a s tim placenim testu v zamestnani to taky neni tak jednoduche,protoze i pozadovani testu na pracovisti bylo shozeno ze stolu,takze pokud firma po nekom bude chtit,bude mu to muset platit,ale urcite budou profese,kde uzakonni povinnou vakcinaci (ucitele,urednici,hasici,policiste,zdavotnici,soc.sluzby,mozna i prodavaci a rozvazkove sluzby,mozna to chytnou i lide pracujici ve sluzbach jako kadernictvi,v restauracich).Museli by zmenit ice zakonu a myslim teda,ze i to se muze stat,ale az po volbach...

marketka_m
12. črc 2021

@marcicek84 no ono to smetení ze stolu trvá několik měsíců, a za tu dobu si už lidé raději naočkují.. ono není od věci říct, že ve školách se bude testovat ale rodiče si to budou platit sami.. haha

marcicek84
12. črc 2021

@marketka_m tak to si uplne nemyslim,povinna skolni dochazka nemuze byt nicim podminena a uz vubec nemuze nekoho znevyhodnovat.Navic vakciny jsou zatim schvalene jen pro deti od 12 let vyse...ale v pripade,az budou mit potrebne studie bezpecnosti a bylo to ockovani povinne,je mozne vsechno....Navic by museli resit i neockovane deit na jine nemoci nez covid,sice prisly restrikce,ze nesly dat do skolek,ale do skol normalne chodi...Na druhou stranu uz by se to pak mohlo tykat stredoskolaku a vysokoskolaku...tak uvidime co bude...

marketa11112
12. črc 2021

@marcicek84 tve ,,kratke,, ruce jsme tu bohuzel museli loni resit na nekolika stranach, kdyz si tvrdila, ze ti ty kramy fakt musi otevřít, protoze si nutne musis koupit kabat, jinak neprezijes zimu. Prezilas, sakra...🙂). Ja sve kejticky verejne neresim, do kalhot se zatim vejdu.
Je skvele, ze mas starost o nase prazdniny. Neboj, deti si uzijou hromadu zabavy. Tohle s muzem naštěstí umime. V tomhle nas corona nijak neomezila. Dokonce ani ta zvirata nas neomezují. Vzdy se najde nekdo, kdo to nakrmi. Kazdopadne loni a letos je u vseho třeba pouzit rozum a nepritahnout si nic domu.

Ps : moc me zajima pojem prirodni zena. 🙂. A asi te zklamu, to uplne nejsem. Miluji vymozenosti dnesni doby .

Libi se mi i to tve ocekavani proockovanosti. O obdobnem cislu se mluvilo od zacatku verejne. Fakt jsi to nevymyslela ty. Jinak souteze a rizna lakadla jsou pouzivana po celem svete. Fakt to ani u nas nebude novinka. 😉

marcicek84
13. črc 2021

@marketa11112 asi nechapes,ze pokud je clovek vyskou maly,tak potrebuje zkacene rukavy,protoze pokud je konfekcni velikost sita na vyssiho cloveka,ma je vzdycky dlouhe,takze to neni o neproporcnim pomeru tela,ale chapu na to nemas bunky to domyslet,tak popojedem,pises plky a jaksi nemam zajem s tebou resit blbosti,najdi si na to nekoho jineho,ju? Moje ocekavani je stale stejne i pred tim,nez se to verejne zaclo hlasit,dokonce jsem tu pocitala,ze aby dosahli kyzeneho bez ockovani deti,ze by se museli naockovat temer vsichni dospeli,u tebe je vetsi problem nez tve kejticky kratka pamet,no co naplat,ne kazdemu je dano,na kurata to asi staci,tak se mej.PS:nemusis hned do zahranici,jde jezdit i po CR,ale za chvili se budes bat i tady,tak neotalej...

marketa11112
13. črc 2021

@marcicek84 🙂). Kecas. O vysce nikdy nic nepadlo. Zase to zkreslujes. Pokud by jsi byla malicka, tezko koupis konfekcni kabat sity na 170 cm vysku. Opet kecy v kleci. Sama uz davno nevis, co vsechno jsi zde naplkala. V te hromade se tezko vyznas.
Kolik je v cr dospele populace je verejne znamo, to si se nemusela namahat s pocitanim. Proc asi bylo celou dobu hlasano, ze je treba naockovat 70% populace? K tomu ti staci zakladni znalosti o cr ( prvni stupen zakladni skoly). Pokud nakonec bude mit ockovani 60% populace cr, je to obrovsky uspech, je to totiz 84% dospelych. Tot k tomu, ze lide nemaji zajem o ockovani.

Ps: nemáš zdani jake znalosti jsou treba k chovu zvirat. Vypiplat dobre kure spravnych proporci , velikosti a barev, je slozitejsi ,nez vypiplat stene. A opravdu k tomu potrebujes nejake znalosti, trosku nacist i dohledat info. Nemas zdani o cem mluvis. 🙂. Jako vzdy. Kazdopadne, pokud myslis, ze se venuji jen kuratum, jsi fakt mimo.

marketa11112
13. črc 2021

@marcicek84 o me cestovani se fakt neboj. Mam mnoho moznosti a cestovat slo, lze a pujde stale.

marcicek84
13. črc 2021

@marketa11112 postradas zcela logicky usudek a bohuzel pokud nezijes v tele cloveka nizsiho vzrustu tak spis nevis o cem ty sama mluvis,to je tak si vse co k tvemu plkani lze rict,protoze kabaty,halenky dokonce i kalhoty jsou site na urcitou standardni vysku a kdyz jsi nizsi nebo vyssi mas problem s kratkymi nebo dlouhymi rukavy ci nohavicemi,tak to proste je,k tomu netreba nic navic plkat,normalne uvazujicimu cloveku to snad i dojde samo.Nekdo staci jen na ty kurata no.
Celou dobu bylo hlasano o 60 procentech proockovanosti,pak to zvedli na 70-75 a ted uz na 85, to ti taky nevyslo,uz se ti to cele plete,tak treba priste,protoze to tve plkani z klece fakt stoji dneska za to...mozna upal z moc slunicka?

glimmer
13. črc 2021

holky, nevíte jak je to s vystavením OČR, když byla dětem nařízená karanténa od 12.-26.7.2021 - důvodem byl kontakt s pozitivní osobou na táboře. Dneska děti byly na AG testu a negativní, v pátek jdeme na PCR test. Lékař mi řekl, že mi vystaví "klasické" OČR na 9 dní. Mám pocit, že někde kdysi bylo, že při nařízené karanténě bylo OČR po celou dobu té karantény. Nevíte jak to teď je? Děkuji

marcicek84
13. črc 2021

@glimmer delsi OCR nez 9 dni skoncilo s koncem skolniho roku,bylo to kvuli zavrenym skolam,takze ted uz to bude jen 9 dni...

marge_s
13. črc 2021

jestli je to tak, tak to teda dava smysl. jako by to nejak souviselo se skolami. 😠 Proc to tem rodicum nezkomplikovat, ze

marcicek84
13. črc 2021

@marge_s OCR bylo vzdy 9 dni,to ze to docasne prodlouzili tak nemohli nechat donekonecna a byla to hlavne podpora rodin pri zavrenych skolach,snad si tu nekdo nemysli,ze to tak zustane standardne naporad. 🤦🏻‍♀️

marge_s
13. črc 2021

@marcicek84 tak v pripade karanteny, vzhledem k tomu, ze je narizena na urcitou dobu, by to tak byt melo. V tomhle bych ocekavala vetsi podporu.

marcicek84
13. črc 2021

@marketka_m cetla jsi? https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/madar-testov... tak ze by ses nakonec trefila,kdo to tem.lidem bude platit,i zamestnavatele se zacnou asi skubat a stat tez nebude chtit...no bude to jeste zajimave...a budou to pry hradit jen detem do 12 ti let a lidem co se objektivne ockovat nemuzou...

marcicek84
13. črc 2021

@marge_s tak vzhledem k tomu,ze chteji donutit lidi k ockovani,tak zadna nebude a v nicem predpokladam,nez se to zase objevi u soudu jako protiustavni a zas neco platit budou muset,ale OCR to urcite nebude...

marge_s
13. črc 2021

@marcicek84 nevim jak to spolu souvisi 🤷🏾‍♂️ Ale to je jedno

marcicek84
13. črc 2021

@marge_s souvisi to tak,ze OCR bylo nejak nastaveno,jen prechodne se zvysilo,to k ustavnimu nedas,ale pozadovat testy po neockovanych a delit je obcany horsi kategorie,to uz je diskriminace jako prase a nema to obdoby,to myslim,ze u nepovinneho ockovani na dobrovolne bazi to u soudu proste neobstoji,neni to stale povinne ockovani,aby z toho nekdo mel mit restrikce,coz vyplyva i z logiky veci samotne...experimenty maji byt dobrovolne...

marge_s
13. črc 2021

@marcicek84 🤔 asi mam nejaky mentalni vypadek.
Ja nic k soudu davat nechci, jen jsem vyjadrila politovani nad tim, ze je skoda, ze to ocr pro karantenu nezachovali. Nic vic, nic min 🤷🏾‍♂️

marketka_m
13. črc 2021

@marcicek84 necetla .te pic..ja myslela ze jsem mimo..doufam ze stale jsem

marketa11112
13. črc 2021

@marcicek84 🙂). Ty ma kurata ti lezou na mozek. To mi zavidis mou malou bio farmicku? No jo, jist jen umelej hnus ze supermarketu, zanechava na lidech nasledky.
Tve kratke ruce mi jsou fuk, jenze jsi se s nima oháněla pri zavřených obchodech a tvrdila jsi, ze si nemuzes koupit kabat a v zime umrznes. Zjevne si si objednala kabat na netu nebo nosila ten obnoseny ze skrine. Zijes.
Jinak od zacatku se mluviko o 70 % proockovane populace. Mas to v te tve male hlavicce nejake pomotane.
Ps: koupit na 150 cm kabat Xxxl je veru problem. Tomu verim.
@marge_s bohuzel ma Marcela pravdu. Ocr je jen 9 dnu, upravrno bylo jen na prechodnou dobu. Ale je pravda, ze logicke to neni. Pri karantene ci corone by ho mohli nechat o neco delsi. Je to ale svadeno na ty, co podvadeli, a byli v karantene nekolikrat, nechali se schvalne hlasit jako kontakt. Cesi jsou vynalezavy narod.

marcicek84
13. črc 2021

@marketa11112 Ja psala nekolikrat,ze jsem kabat neshanela,ale,ze kdyby jo,tak bych ho chtela zkouset,ze ty lidi docrla chapu,fakt to mas popletene jak sklak,vytvorila sis v hlave domely a neexistujici pribeh a jeste mu veris,psychicka porucha opet uraduje?Ted pokracujes v domence xxxl kabatu,ale nebudu zla,poradim ti,delka neni to same co sirka,vis?to uz je fakt chocholousek hadra 😀 Kurata jsou mi fuk,jenom,ze naramne zapadaji do tveho iq profilu

marcicek84
13. črc 2021

@marketka_m tezko rict co s podzimem vymysli 🤷🏻‍♀️

marketa11112
Autor odpověď smazal
marketa11112
13. črc 2021

@marcicek84 jsi lharka. Opet zkreslujes puvodni info, prekrucujes, vymyslis si. Ale tak tim uz jsi znama.
Opet si vymyslis data, cisla, navic neumis pocitat. No jo, ta procenta.
A jak rikam, nevis o cem mluvis. Chov standartu je trosku slozitejsi, nez si myslis. A je fuk o jaky druh zvirete jde. Musis vedet neco trosku vic ( genetika je svine, vsak to znas, ne?). Je videt, ze jsi timto oborem zcela nepolibena - tim myslim chovem zvirat vseobecne. Ja uz par vystav se zviraty absolvovala.
A pro tve info : slepice neni pitome zvire. 🙂. Je videt, ze tomuhle tematu absolutne nerozumis.

Ps : mam 160 cm, v bezne konfekci nakoupim veskere obleceni bez problemu. Jen ve velikosti S, max. M / 34-36, opravdu nemam problem s delkou rukavu ci kalhot ( dnes najdes v obchode minimalne 3 delky). Je jasne ,ze u velkých velikosti je problém i s delkou. holt to chce zhubnout prasatko, pri sezeni v kanclu roste zadecek ( ikdyz me to neublizilo, mam diky konickum dost pohybu i po praci. A fakt se nejedna jen o behani kolem kuratek. Ale nahody se deji a clovek nekdy zjistuje, ze dela neco, co by si ani drive neumel predstavit. A ono je to docela fajn, je to zabavne, zajimave a vynosne. 🙂. Navic luxusni voliera na zahrade se zakrslyma okrasnyma slepickama a nekolika papouskama na vrchu, vypada fakt skvele.
Mela by jsi vyrazit do prirody a trosku si vyvetrat hlavu. Cerstvy vzduch je pro cinnost mozku velmi dulezity. No, ale na ostravsku? Tam nic moc teda.

Ze te ten coronavir porad tak zere. Dle tve kamaradky Pekove uz tu od prosince neni, dle tebe jde jen o chripecku, co nikomu neublizuje, nikomu neznicil zivot a nikoho nezabil. Neni nebezpečný. Dokonce je vymysleny. A pokud ne? Tak uz tu davno zdomacnel. Proti ockovani jsi imuni, co mohou a nemohou neockovani ti je fuk, protoze si diky svym kontaktum vse stejne zaridis dle sveho. Financne te to neovlivniko, jeste si se ,,flakala,, doma, uzila jsi si krasny cas s ditetem. Pripadne jsi si dobre vydelala na home office. Kadernice byla, nehty byly, kabat potřeba nakonec vubec nebyl ( taky na co, kdyz se sedelo doma, ze jo? A na ty krátké ruce stejne nikde nic nemaji) Tak vo co gou? Vzdyt se te vůbec netýká. Vzdyt jsi za vodou. Tak prestan fnukat na netu.

marcicek84
14. črc 2021

@marketa11112 moc dlouhe i hloupe a hlavne OT

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 já chápu, že to bylo prodloužené když byla zavřená škola (já osobně jsem stejně na OČR nebyla ani tak), ale teď je dětem nařízená karanténa ... tudíž bych očkávala, že OČR bude placené celou dobu nařízené karantény ...
Hlavně mi jde o to, že lékař mi řekl, že OČR je jen těch 9 dní, a na sociálce na infolince mi řekli, že to je po celou karanténu ... tak právě jsem chtěla, jestli s tím má někdo zkušenost ...

marge_s
14. črc 2021

@glimmer https://www.mpsv.cz/osetrovne
Jsou to blbci. Zase podpora obchazeni karanteny. Co dodat 🤷🏾‍♂️

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer pravidla pro standardni OCR byla vzdy 9 dni,podporu v lete,kdy je relativne klid ocekavat nelze,na tabor deti jet nemusely,pokud jste je poslali za stavajicich podminek,to riziko nakazeni tam bylo vzdy. 🤷🏻‍♀️ Proste neni z ceho brat,miliardy se rozhazely a bude hur...

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 upřímně, děti na tábor jet nemusely, to máte pravdu ... ale potom nechápu, kde budu mít děti celé léto, protože tolik dovolené s manželem nemáme ... takže asi tak ... upřímně, riziko nákazy je i v blbém Kauflandu, tak řešit tábor je o ničem ... navíc na něj museli mít testy ... jde mi jen o to, že jedna instituce nařídí karanténu 14 dní, ale už není žádná podpora ...

Strana