icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
21. dub 2020

@marulu nebo spíš se nenechat tím omezováním zblbnout až k totalitě...

pratensis
21. dub 2020

Ještě taková rouhačská myšlenka: ví někdo, čí je rouška vlastně vynález? Abychom se nakonec nedivili, čí kulturní dědictví to je... 😀
P.S. Já to nevím.

marcicek84
21. dub 2020

holky nezlobte se dobře se mi s vámi povídá, ale bohužel mám i jinou práci, už bohužel na mateřské nejsem jako některé, které potřebují mít na diskuzích pořád vzrůšo....

marketa11112
21. dub 2020

@marcicek84 nauc se cist. Nenapsala jsem jedine slovo o tom,ze nenosis rousku. Psala jsem,ze ti je fuk,ze by jsi v pripade nenoseni rousky ,mohla nekoho nakazit. Jde o chvili,kdy si to nenoseni rousky nekde vyrves. Treba v te praci.
A kecy jde o princip. Take znas mozna prislovi : pokud nejde o zivot,jde o hovno. Tady bohuzel o zivot jde. A nejaka pitoma rouska je opravdu pro normalniho cloveka, malickost.
A jeste jedna vec: ty s rozhodnutim vlady souhlasit nemusis. Ale musis ho respektovat. Pokud ne, musis pocitat s nasledky.

marketa11112
21. dub 2020

@marcicek84 totalita = rouska. To je fakt moc...

marulu
21. dub 2020

@heligona díky, taky jsem měla cukani zeptat se co je papectejsi 🙂

marketa11112
21. dub 2020

@marcicek84 to bylo take vtipne. Vsak vzrusa mas ,kvuli rousce ,az az.

marcicek84
21. dub 2020

@marketa11112 V té práci se to řeší plošně, to není moje aktivita, sama jsem byla překvapená, že se to řeší...tam budou roušky jen na společných poradách, ve společných prostorách a nebo na jednáních...tož tak... vzrůša kvůli rouškám ještě bude, však si ještě užijeme…však bys měla nechat na ostatních to budou dělat, ale PČR nemůže být všude, takže dle toho to taky vypadá...chlapi nikdy řvát nebudou, ti si dělají podle sebe, ti totiž po diskuzích nepíšou, ale píše jich hodně právě v diskuzích pod články na netu, doporučuji ti pročíst a zjistit, jak údajně neřvou, by ti spadla čelist...

@marulu řešit překlepy, to by vám holky šlo...no jo...já bohužel nemám primární starost dneska psát po diskuzi, takže asi tak...

marcicek84
21. dub 2020

Jinak holky všem doporučuju nasadit roušku a jít se vyvětrat na procházku, už jste ze sezení doma protivné 😉

marulu
21. dub 2020

@marcicek84 promiň, normálně překlepy neřeším, sama jich mám spoustu, ale od tebe jsem tenhle překlep četla už asi počtvrté 🙂

marcicek84
21. dub 2020

@marulu nepovídej...překlep je prostě překlep, jestli máš potřebu to zveličovat, je to tvoje vizitka ne moje... 🙂

mourovatakocka
21. dub 2020

@marcicek84 A nechtěla jsi jít pracovat? Respektive dělat něco užitečného? Když už tady ostatní posíláš na vzduch?

marcicek84
21. dub 2020

@mourovatakocka děkuji, činím tak neustále, proto mám ty překlepy...😉

heligona
21. dub 2020

@marulu už jsem na to kdysi upozorňovala. Zpapouškovala to od nicku s nějakým číslem, když ještě kopala za roušky 😀

marcicek84
21. dub 2020

@heligona ty se nedokážeš v těch myšlenkách posunout ani o kousíček do předu, viď, pořád jak zaseknutá gramofonová deska...ach jo...je to marný, je to marný, je to marný...

heligona
21. dub 2020

@marcicek84 to píšeš o sobě, že? 😀

marcicek84
21. dub 2020

@heligona bohužel o tobě a tvém stalkingu vůči mé osobě,nepíšeš jen sleduješ a to už je snad třetí diskuze když furt dokola a vždycky se snažíš nějak zaútočit, běž se raději projít a vem si roušku, už ti z toho tady solidně hrabe holka... musíš chodit i ven mezi lidi a nejlíp do lesa bez roušky na čerstvý vzduch, okysličení mozku pomáhá nastartovat přirozené myšlenkové pochody, to je boj proti zblbnutí a hysterii... 😉

marcicek84
21. dub 2020

škoda že se nedíváte na vysílání v poslanecké sněmovny, už 2 poslanci veřejně řekli, že se přes roušku nedá dýchat a skoro nebyli schopni dokončit svůj projev, tak tedy nevím, kdo tu psal o tom, že to je v pohodě a jde to vidět online od zákonodárců, jestli si náhodou tady tak trochu nelžeme do kapsy...že by to byl problém jenom jednotlivců???zřejmě nikoli...

mourovatakocka
21. dub 2020

@marcicek84 Já teda nemám TV, odpoledne trávím jinak. Ale kdysi jsem nějaký záznam viděla a měla jsem dojem, že to není vždycky právě zpovědnice pravdy, ale občas říkají to, co se jim hodí do krámu. Ale třeba se to od té doby změnilo 🤔

pratensis
21. dub 2020

Taky nemáme tv. Ale hlavně nevím, jaký by výroky nějakých dvou poslanců měly mít vliv na to, co jsem tu dnes napsala. Jakože online výroky zákonodárců mi mají ukázat, co si mám správně myslet?

marcicek84
21. dub 2020

@mourovatakocka ja to mám jako podkres na netu, jsou to online přenosy na to netřeba mít TV 😂

marcicek84
21. dub 2020

hlavně to byli zatím poslanci 2 a min. dalších 5 zadýchaných, před kolapsem s kašlem, někteří v tom chraptí...někteří víc jak 10 min. nedokážou v tomto mluvit (to většina)...to mi nepřijde, že to je pro všechny bezproblémové opatření...úplně ta praxe popírá teoretické výroky zastánců, ano, je to levné, to je tak asi všechno...ale aspoň se bavím, co si odhlasovali, to mají...😂

marketka_m
21. dub 2020

trochu Vam skocim mezi rouskama s jinym clankem...dlouho se zde o tom mluvilo..o vakcinaci..a dnes toto:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/to-nejhorsi-teprve-p...
takze asi prece jenom cilem bude vakcinace..

marcicek84
21. dub 2020

@marketka_m jo mi to došlo, že už ohledně vakcín upravili zákon, dneska znovu projednán...takže asi tak...

marcicek84
21. dub 2020

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/roman-prymul... jak zas ustupuje, no jo nebude mít nouzový stav, tak má smolíka…už aby ho zrušili...

marulu
21. dub 2020

@marketka_m tohle je asi nejhorší scénář, osobně doufám v lepší, ale jo, nejspíš se nám opravdu uleví až bude vakcína nebo účinný lék, což je ale asi větší pravděpodobnost vzniku vakcíny. Jen bych to nenazyvala, že cílem bude vakcinace, ale že budeme doufat v co nejdrivejsi vývoj vakcíny.

marcicek84
21. dub 2020

@marulu ty se necháš očkovat? já ani náhodou, ta vakcína nebude odzkoušená, takže za mě ne...

mourovatakocka
21. dub 2020

@marcicek84 A neustupuje třeba proto, že situace se mění, dostává info o číslech, je realista a dokáže uznat, že v něčem je třeba změnit názor? To moc lidí neumí.

marulu
21. dub 2020

@marcicek84 pokud se vakcína vyvine, tak bude jistě bezpečná, i když možná bude proces zrychlený, tak stejně bude muset být zachovany proces testování. Ano nechám se očkovat, stejně to zřejmě jako zdravotník budu mít povinné. Ale ono se stejně asi bude muset očkovat plosne, aby to mělo efekt.

marcicek84
21. dub 2020

@mourovatakocka on ale ten názor mění ze dne na den a pokaždé trochu ubere...takže kdyby to bylo dle vývoje z týdne na týden, tak to pochopím...to tu epideimiologickou situaci opravdu vyhodnocuje, ale ze dne na den, těžko, sám říkal, že na to potřebují minimálně 7 dní, takže za mě to je pofiderní....ono vynucovat roušky lze jen po omezenou dobu stavu nouze, už jsem to psala několikrát, jestli se jim to vejde do zákona o veřejném zdraví si nejsem jistá, tak jsem na ně upřímně zvědavá...teď se asi začnu dlouhodobě bavit, mně to je nakonec jedno, roušky, neroušky...

Strana