icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
21. dub 2020

@marulu tak jo, tak se nechte očkovat, bezpečná vakcína se vyvíjí mnohem dýl...bylo by dobré, aby bylo co nejvíc vystrašených...ale myslím, že to dopadne jako s vakcínou na prasečí chřipku...

marulu
21. dub 2020

@marcicek84 tak buď to skoro všichni prodelame a nebo se vyvine vakcína a budeme se očkovat. Pořád ale toho moc nevíme, jak je to s imunitou po prodelanem onemocnění, jak se bude měnit virulence, jak bude mutovat, takže zatím nám nezbývá nic než dodržovat ochranná opatření a doufat ve výzkum.

autor
21. dub 2020

@marulu 😂😂😂 bezpečná vakcín 😂😂😂 ta vakcína bude mít víc nežádoucí účinků než sám Covid a je možné že i budou smrťáky a ne málo. Samozřejmě schované pod rouškou chronických chorob. S vakcinací ať jdou do háje! Navíc pokud nebude fungovat kolektivní imunita, očkování bude stejně neúčinné. Už tady byly i články, jak to prozatím dopadlo s vakcínami proti virům SARS! Vyvinutá vakcína byla účinná v laboratořích, ale jakmile se objekt potkal s "divokým" virem, bylo to pro objekt smrtelnější než kdyby vakcínu neměl. Tak na rychlo nebude nic bezpečné, místo laboratorních krys to odskáčou lidé, kteří budou laboratorními krysami. A pak akorát řeknou hups, chtěli jsme pomoct, tak asi tudma cesta nevede
@marcicek84 co zase schválili ohledně očkování?

autor
21. dub 2020

@marulu no a to je přesně to, kolektivní imunita je termín, kterým se ohánějí a nikdo neví, zda to skutečně tak funguje. Ukazuje se, že ani ne, možná pro daný typ, ale už běhají po světě min.3 a bude jich víc. Problém je, že na jeden prodělaný imunita možná bude, ale druhý si vychutnáš taky, když ho potkáš. A to samé platí i o očku. Na jedno by ses naočkovala, jiný typ tě zkolí.

mourovatakocka
21. dub 2020

To se mi líbí. Nikdo z nás nepracuje ve sklárně, ale budeme hodnotit jejich případnou práci v roušce. Nikdo z nás není virolog, ani nevyvíjí vakcíny, ale už předem víme, že vakcína bude nebezpečná, povinná a vypadají po ní chlupy z nosu. Hele sorry jako, ale proč se zabývat něčím, s čím nic neudělám a ani tomu nerozumím? Osobně nejsem fanynka do očko, dcera má jen to nejnutnější, já bych si chřipku dát nenechala, z představy, že by mě někdo nutil v zájmu vyššího blaha do řádně neotestovaného očko mi není příjemná, nicméně to prostě v tuto chvíli neřeším. Tady už bylo takových teorií, škoda, že tu nesedí nějaký spisovatel, to by bylo námětů.

marulu
21. dub 2020

No samozřejmě se může stát, že bude více typů a očkování jen na jeden, dva typy, ale i tak to třeba může zmírnit průběh těch dalších typu-zatim je to ale věštění z křišťálové koule. Chřipku taky vždycky upravuji pro nový rok a většinou to se trefí dobře, takže věřím, že si s tím poradí, uvidíme.

bbn
Autor odpověď smazal
autor
21. dub 2020

@marulu no vidíš, já bych si dobrovolně ani chřipku nenaočkovala 😉 to jsem prodělala fakt zákeřnou mrchu
@mourovatakocka ale diskuze je od toho, aby se diskutovalo a každý máme na něco nějaký názor. Kdyby všichni jen mlčeli a tupě vše odkývali, kde bychom tak asi skončili 😉

bonavoxa
21. dub 2020

Byla jsem dnes na zápisu do školy, ve škole byl každý v jiné místnosti jen s učitelem. Ale cestou jsem šla pro gumu na roušky a nějaké další věci, v jednom obchodě mě hned vyhodili ze dveří, že smím vstoupit až někdo vyleze, vzít si na ruce sáčky..jako rukavice...sáček se mi za chvilku prodřel. Mám svoje rukavice, ale nechtělo se mi to štrachat v kabelce. Město plné, drogerka, hlava na hlavě, město plné, žádný apokalyptický scénář, rodinky s kočárkama, hřište plné malých dětí s rodiči, většinou bez roušek.Flákající se mládež. Policajti nikde. Měsíc jsem nebyla ve městě, chodíme směr les a jednou týdně manžel na nákup. Docela jsem tenhle stav kvitovala, mám radši les, davy nevyhledávám ani normálně. Ale takhle to vypadá, že se reálně tak moc neděje.

marketka_m
21. dub 2020

@marulu a to byl cíl... si myslím teda já.. abychom doufali v vakcinaci... 🙂
plošně - aby to mělo efekt.. já tomu říkám: povinně, abychom vydělali. Lidem to neublíží ani nezachrání jenom dalších pár let o koronu nebudeme tolik mluvit v televizi, i když mezi námi bude dál 🙂

@bonavoxa vzala jsi mi slova.. je to uplně u nás stejně.. já se zdržuji doma a jak vyjdu jednou za týden do obchodu nestačím se divit jak je všude pohoda, klídek a tabáček.

marketka_m
21. dub 2020

Jinak pardon, pokud někoho štvu svou teorii.. teda ne svou.. ale převzatou s xx videí a článků.. ono to sem dávám, aby "když to příjde" jsme možná všechny popřemýšlely dva krát, než se po hlavě dávaly očkovat... (dokud to tedy bude jenom doporučeno a nebude ještě povinné, pak už máme smůlu asi)

autor
21. dub 2020

@marketka_m přesně! Povinně, abychom vydělali 😉👍

autor
21. dub 2020

@marketka_m jako mě WHO teď opět pobavilo. Tvrdili, že netuší, kde se vir vzal a jak a najednou tvrdí, určitě není z laborky. Prostě není.

marcicek84
21. dub 2020

@marketka_m ano ano, vakcinace bude horší než covid...
@bonavoxa mám naprosto stejné zkušenosti, ale to asi ti, co nevylezou z úkrytu nevidí... :D
anonymní - když WHO varuje, tak nic nehrozí, dělají všechno opačně, to sis nevšimla :D schválili více povinností v očkování ale senát to vrátil, že hepatitida B nemůže být povinná a nemůžou bý t jen kvůli toho děti nepřijímány do školek...tak se to řešilo znovu...
@mourovatakocka - tvé příspěvky jsou už přehnané, ti poslanci co dneska nemohli dýchat v roušce jen řečnili, takže ani skláři netřeba argumentovat a o tom, že za 1,5 roku nebude bezpečná vakcína opravdu nemusíme polemizovat...jako dokud nebudou přesně známy účinky, tak do toho nepůjdu, blázen nejsem...
@marulu je mi líto, že to budeš mít povinné jako zdravotnice, stejně jako roušky, ale nemůžeš to nutit všem, to je od tebe sobecké, fakt už je jasné, jaké typy lidí to nutí ostatním, asi aby tobě samotné nebylo líto, že druzí náhodnou nemusí...ach jo...

marulu
21. dub 2020

@marcicek84 hele, moje případné povinné očkování ti líto být nemusí a ač jsem na nošení roušky v práci zvyklá, tak věř mi, že vyjít v tom poprvé na ulici bylo divné a musela jsem to překonávat a takhle to měli i moji kolegové, ale možná si víc uvědomuju, jak to je opravdu účinná ochrana,protoze chránis své okolí. Já samozřejmě předpokládám že nebudeme v rouskach běhat věčně, ale strašně mi štve takový to, že je to omezující atd. Ano, omezuje to všechny, ale není to tak hrozné a dá se to přežít, dýchat se v tom dá a je to jenom o ochotě člověka. Jo a mimochodem, trochu jsem googlila a první užití roušky bylo zaznamenáno v Paříži v roce 1897,takže ano, pochází z Evropy 🙂

marcicek84
21. dub 2020

@marulu od cloveka ktery je na defacto zvykly z prace opravdu nejde cekat nic jineho,dnes i Prymu priznal ze je cituji: "Rouska je neprijemna kazdemu.Take bych ji zahodi." Ale kdyz jsem se dovolila ozvat ja tady na diskuzi,tak jsem dle nekterych pritomnych dam vc. tebe na tento nazor nemela narok,automaticky kdyz jsem pouze vyslovila holy fakt jsem byla oznacovana za sobce atd. Proste je treba prijmou ten fakt,ze verejnost se dlouhodobym nosem rousek neztotoznila,vsichni se zapojili aktivne do akce s cilem rousky mit ne nezbytne nutnou kratkodobou prechodnou dobu,ktera byla puvodne prezentovana do konce brezna,pak do Velikonoc.To je samozrejme jine kafe i omezeni,to se vydrzet da,je to kratkodobe,kazdopadne je treba zacit rozvolnovat i timto smerem...dneska ve meste 50 procent lidi bylo s detmi bez rousek,PCR nikde,cim to???To opatreni je proste bezhlave a prepalene...lide rvou uz i kvuli zachovani v MHD,tomu se rika zhorsujici se trend ochoty naroda...je to k zamysleni...preji dobrou noc

marulu
21. dub 2020

@marcicek84 já se s tebou hádat nebudu, asi jste specifické město, já se dneska byla projít v loukách na okraji města a musím říct, že kromě pár cyklistů, u kterých je to diskutabilní, protože nebyli sami v lese, ale ani nebyli přímo ve městě, to dodržovali všichni. Že roušky nebudou přechodná záležitost muselo být asi jasný všem a že se to bude postupně rozvolnovat je taky jasný, ale bez roušky se v pandemii prostě neobejdeme. Taky bych ráda, aby mi někdo řekl, že to bude trvat do 31.7.a pak už to bude všechno jako předtím, ale bohužel, takhle to nebude. Je to těžký, taky to těžko vstřebávám, ale je to tak a tím, že si budeme pořád stěžovat a psát petice, tak to nezměnime. Proste to musíme přijmout, naučit se s tím žít a doufat, že se to bude vyvíjet co nejlíp to půjde. Když se na to vykasleme, tak jsme za pár týdnů nebo měsíců v další karantene, možná ještě horší. Já si opravdu nepreju nic jiného, než normálně žít, nemám potřebu někoho omezovat, ale tohle si bohužel musí uvědomit všichni.

marcicek84
22. dub 2020

@marulu ale prosim te,podivej se na ty cisla,podminovali to tim a cisla jsou na polovine oproti planu,oni jak berani nerozvolnuji,tak na zaklade ceho,kde maji tech 15000 nakazenych do konce mesice???jak jsem psala,pokud stav nouze ukonci krizovy plan ohledne otvirani pada,neda se aplikovat,vse pobezi,zadne zakazy nebudou platit,rousky budou mit formu doporuceni,pise to i Malacova,ze pokud skonci,ze nebude mit jak pomoci rodinam atd.,takze ani OCR nebude,kdyz mimoradna opatreni zmizi...nemyslim si,ze cesky narod neco ztrpi dyl nez bude muset,neni treba prijimat kazdou vladni saskarnu se slovy naucime se s tim zit...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️a musime?o to tady kraci,zda musime,kdyz ty cisla jsou na polovine predpokladu.A pokud nemusime,tak proc na tom vsude bazirovat..lidi si pamatuji sliby vlady a ona je neplni,tak kdyz neplni vlada a jeji predstavitele delaji hody v lanech,zabijacky nebo si zvou domu kadernika proc maji lide neco bezhlave dodrzovat???vysmech...uz se hadaji i o stav nouze...

marcicek84
22. dub 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/je-cas-na-... jak ho nemusim,tady ma v mnohem pravdu...

marketka_m
22. dub 2020

@marcicek84 ha .. možná klaus si uvědomil že se nejedná o pandemii ale skvělou hru s lidmi :D

marcicek84
22. dub 2020

@marketka_m snad v kvetnu bude ta vzpoura davu,ale cetla jsi v nouzovem stavu ani nemuzou demonstrovat pac te muzou postrilet...tak ono ani neni moc jinych moznosti,nez se ozvat na diskuzich ci na webech pod clanky...

mourovatakocka
22. dub 2020

@marcicek84 Moje příspěvky jsou přehnané a ty zase věříš všemu, co předvádí naší zástupci v PS 🤷

marcicek84
22. dub 2020

@mourovatakocka prosim te,pust si to,uvidis sama,kazdy druhy v te rousce co nedokazal dohovorit projev hral komedii???blbost🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcicek84
22. dub 2020

@mourovatakocka jo a mmch lide se zacinaji bourit v celem svete,u nas je relativne porad klid...

mourovatakocka
22. dub 2020

@marcicek84 Myslím, že od této debaty s tebou ustoupím, těžko se o tom domluvíme. Až bude dítě spát, mrknu do historie téhle diskuze, co jsi psala dřív, začínám být zvědavá. Ale nemyslím, že se na tomhle shodneme 🙂

marcicek84
22. dub 2020

@mourovatakocka jak se rika nechme to konovi,ten ma vetsi hlavu...vsak se ted budou dohadovat na vlade,vzrusa bude dost....tedy klidne si pocti,ale nevim co ti da mesic a pul stary nazor pri dynamicky se vyvijejici situaci 🤔🤦🏻‍♀️

marketka_m
22. dub 2020

@mourovatakocka
@marcicek84
dámy, vykašlete se na útočení jedna na druhou.. však každý píše svůj názor a svůj pohled na věc... je zbytečné se rozčilovat ...¨
jo a mimochodem o tom rozčilvání... když jdu s rouškou na prochajdu pohoda, když jdu do obchodu pohoda.. ale představa že mám něco bránit, prosazovat, diskutovat, kde moje emoce budou mít své místo.. tak v roušce to je z těžka dám.... Představuji si teď třeba státnice v roušce.. no potěš koště.. nebo v práci na jednání něco obhajovat v roušce... no nevím,.. takže uplně ve vládě chápu, že když něco mají obhajovat že se jim v roušce to dělá špatně.. uplně pochopitelné.. dejte si roušku a hádejte se s manželem :D já bych tu roušku hned si strhla :D

autor
22. dub 2020

@marketka_m rouška = náhubek na manželku, aby neštěkala 👍😂😂😂

mourovatakocka
22. dub 2020

@marketka_m Já útočila? Tak dobrá.

marketka_m
22. dub 2020

autor:jeste ze meho muze to nenapadlo..doufam ze necte tuhle diskuse

Strana