icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
22. dub 2020

@marketka_m asi tak nějak 😂😂😂

marketka_m
22. dub 2020

🤐😢

marketka_m
Odpověď byla odstraněná
marketka_m
Odpověď byla odstraněná
bbn
23. dub 2020

Tohle už sem někdo dával?

https://www.youtube.com/watch?v=7gTCV_AdXe8
marketka_m
23. dub 2020

nevite proc byly odstranene odkazy?

autor
23. dub 2020

@marketka_m nechápu,proč v těch statistikách jsou věci, které si dobrovolně člověk zvolí... Alkohol, cigarety, drogy (btw drogy tady ani vtipné asi nejsou, nebo jsem si je aspoň nepředložila)... To vše si člověk zvolí dobrovolně... A potraty nevím, zda je vhodné do toho míchat...

marketka_m
23. dub 2020

jj.. je to dost takové divné.. se to mihlo na netu tak jsem to vložila pro zajímavost...

bbn
23. dub 2020

to jsou zase jen takové obrázky s čísly, co mají hlavně šokovat.

autor
23. dub 2020

@marketka_m jaké odkazy?

autor
23. dub 2020

@bbn zajímavé video 😉 já mám obavy z toho povinného očkování, ocenila bych, aby to bylo jen dobrovolné i tak se najde hodně slepých, co na to očko půjde dobrovolně a rádi. Akorát s jednou věcí se tam nekalkuluje a to tím, co se dělo pak i ve Francii a VB. No a teď to, co se děje v USA. Myslím, že to je svinstvo, nezlehčovala bych to, ale rozhodně se na tom svinstvo chtějí nabalíkovat. Osobně si myslím, že kdyby se třeba našlo skutečný lék proti rakovině, tak se ho smete že stolu, protože na rakovině vydělává hrozně moc lidí 😔 to že lidé umírají je vůbec nezajímá... To že lidé trpí buď primárně nebo sekundárně, je nezajímá jakby smet

autor
23. dub 2020

@bbn jo... A řízená ekonomická krize, s tím bych i souhlasila

marcicek84
23. dub 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/soud-...

a je to tady, první zákazy které jsou nikoli dle krizového zákona ale jen dle zákona ochranu veřejného zdraví napadeny u soudu...takže ve chvíli zrušení stavu nouze, roušky, zavřené obchody, zavřené školy a omezení pohybu atd. to vše není možné vynucovat.A krizový stav tu dýl jak do května nebude, je třeba se smířit s tím, že ty roušky nevydrží národu věčně...

autor
23. dub 2020

@marcicek84 ale oni mají čas to do pondělí upravit, takže uvidíme, co vymyslí 😉

marcicek84
23. dub 2020

anonymní to mají, spíš jde o to, že to budou muset dát na krizový zákon a tím je jasné, že jak skončí stav nouze skončí i tato opatření vč. roušek, které jsou taktéž dle krizového zákona a do zákona o ochraně veřejného zdraví toto nedají, ten takto osobně nikoho omezovat nemůže....jinak očekávám prodloužení stavu nouze do posledního dne uvolnění nebo do konce měsíce aby měli čas na vyhodnocení...

babanci
23. dub 2020

@marcicek84 Souhlasím s Tebou. Roušky jsou v tomhle počasí šílernství. Dnes jsem se byla koupat v rybníce,máme tam takovou otužileckou partu, ostatní už tam dávno normálně chodí. Nikdo roušku neměl,koupat se s ní je pitomost. Prymula tvrdil,jak jsme byli neposlušní na Velikonoce a jak se zhorší statistiky a zase budou muset zavřít hobbymarkety a ono houbelec,co?

marcicek84
23. dub 2020

@babanci jj,uz to byla velka nafouknuta bublina,ktery ted splaskla,jen si zase plno lidi odvyklo chodit do prace a zit...a ted jak bylo lide v soku z tech opatreni,tak jslu stejne v soku z tech skokovych rozvolnovani,ale ted si myslim,ze to bude nastaveno tak akorat,jen ty skoly a skolky by se mely otevrit od 25.5. bez omezeni (kdyz pojedou i hospody a dalsi veci)

pafca4
24. dub 2020

tak já nevím. jsem pro rozvolnit opatření-obchody, hotely....ale proč otevírají hranice,když všude ve světě to ještě dost řádí? My jsme u nás přísnými opatřeními zmírnili nákazu a ted si ji sem zase navlečeme zpět z ciziny? Neříkám lidi, co v cizině pracují, ty, kdo tam mají příbuzné (za určitých podmínek),ale snad proboha lidi vydrží jeden rok bez moře.... myslím,že kdyby se vše uvolnilo zatím v rámci České republiky, bylo by tu dost možností, jak se zabavi,t užít si (když by se vše otevřelo)

pratensis
24. dub 2020

@babanci Nikdo soudný snad nemůže předpokládat, že by se s rouškou dalo plavat. Je jasné, že nejpozději po prvním tempu bude mokrá. Pokud je situace taková, že je potřeba nosit roušky, tak snad není životně nutné plavat. Případně je řešení geniálně jednoduché: neplavat hlava na hlavě.

babanci
24. dub 2020

@pratensis Jako myslíš,že bychom se letos neměli koupat?Jen brouzdat lesem? Samozŕejmě to byla nadsázka,ale obávám se,že lidi prostě chtějí žít a dlouhodobě je držet pod krkem není možné. Rybník byl včera totálně obleželý a ani strážníci si netroufli do toho hejna jít. Lidi by je uštěkali.

pratensis
24. dub 2020

@babanci Tak snad je dost rybníků, řek, písníků, zatopených lomů nebo se dá plavat v rozestupech. Promiň, jen mi některé problémy kolem roušek přijdou vážně úsměvné. Jako že když se hledají problémy a důvody, tak se najdou.
A ano, i my žijeme. Taky už jsme se letos koupali. A nepotřebovali jsme k tomu obležený rybník, v pohodě jsme našli idylku bez lidí.

marulu
24. dub 2020

@pafca4 já bych v možnosti vycestovat zas takové riziko neviděla, když pak člověk musí buď do karantény nebo musí mít negativní test- který si tedy doufám bude hradit sám. Každý si zváží sám, jestli mu vycestovani za to stojí. Já jsem třeba moc ráda, že hranice jsou otevřené, protože ten pocit, že člověk nemůže, je hrozný, alespoň pro mě.

babanci
24. dub 2020

@marulu Pro mě taky. Dokonce moje 77 letá máti se letos chystala do Egypta s kamarádkou. Jezdí spolu 2 x do roka. Je zoufalá a tvrdí,že než žît v izolaci jako teď, i bez návštěv vnuků a pravnuků,tak radši bere ten covid.🙂

marulu
24. dub 2020

@babanci jo, chápu, že pro tyto starší lidi to musí byt hrozne, obzvláště když jsou zvyklí žít aktivním životem. Sama si pamatuji, jak za každý rok cestování byli vděční moji prarodiče a jak je pak sebralo,když to už nezvládali. Sice je ta možnost vycestovani zatím spíše hypoteticka, ale snad se to brzy zlepší. Záleží to hlavně na nás - no a v pripade cestování I na ostatních státech 🙂.

sticker
marulu
24. dub 2020

@babanci ten kůň se mi do předchozího komentáře dostal omylem 🙂

autor
24. dub 2020

@marulu ten negativní test je pěkný vtip s ohledem na inkubační dobu... Projde hranicemi, test negativní a za pár dnů to pro popukne a bude vesele roznášet dál

marulu
24. dub 2020

No mě zarazilo, že ten test může být starý 4 dny.Tomu nerozumím. Myslím, že by měla být povinná karantena. Necháš si udělat test, další den se nakazis a za další 2dny se vesele vrátíš domu.

marulu
24. dub 2020

Spíš by mi prislo logické nechat si udělat ten test až po návratu do ČR a do té doby být v karantenim režimu.

marketka_m
24. dub 2020

@marulu pokud se vrátíš do čr tak nemusíš mít 5 dnů nic a pak najednou pozitivní test.. takže blbost.... a nebo něco nám soudruzi tají? nějaké informaci mají jenom oni? 🙂

Strana