Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@zelenaesmolda třeba by mohl někdo přehlídnout pěknej , věcnej a pozitivní článek ;) https://www.idnes.cz/technet/veda/co-se-o-koron...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek.... No jo Cina...
@marulu no to jo... Test starý 4 dny to už je totál vtip
@zelenaesmolda tak my to tady spolu řešíme už od ledna nebo začátku února. Tohle není původní diskuze, původní byla založena dřív, pak byla smazána. Tato diskuze byla založena pod názvem "Proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte", cca před měsícem admini tento název změnili. Na netu toho je spousta, to jo, ale vše je psáno na základě určitého úhlu pohledu, tady se ty úhly střetávají. Diskuze se různě vyvíjela, od nadávek a ponižování těch, co se zmínily, že to přijde až sem (počínaje ve staré diskuzi), přes různé názory na zásobování a následně názory na nakupni paniku, první případy u nás, opatření vlády, první smrťáky,různé konspirační teorie a hledání (dohazování se) pravdy. Ovšem bez hádek se to tady, jako v každé diskuzi, neobešlo. Takže si tady řešíme Koronavirus, protože chceme. Pokud se Ti to nelíbí, nikdo Tě nenutí tu s námi diskutovat 😉
Anonymni - ty testy vyznam nemaji,jenom si to obcane zaplati ale neochrani to nikoho,bude se to tady vozit,ale zas aby se nekomu zakazalo cestovat,to asi ne,to je tlak CK aby se nekam mohlo,porad premyslim,jestli bych letos k mori odjela,zatim to nevypada....
@marcicek84 ty testy jsou pro zklidnění některých občanů, kterým tento menší háček nedojde
@zelenaesmolda tak v diskuzích se velmi často řeší věci, které se řeší i jinde.... Tvůj dotaz mi přijde irelevantní 🙂
Včera jsem si na aktuálně přečetla něco ve stylu, že ve Fracii udělali nějakou studií, že které vyšlo, že nikotin brání tělo kuřáka před nakažením se Koronovarem. A že z toho důvodu zakázali prodej volně prodejných přípravků s nikotinem, aby to lidé nekoupili a neublížili si tak... Studií jsem nečetla, ale pravdou je, že mě to pobavilo. Další, co využívají situace... Proč nechají v prodeji ale cigarety, ecigarety a náplně do nich? Jako WTF? Přijde mi to jako lobby tabákových firem a firem na ecigára.
Není to tak dávno, co byli kuřáci označení jako ohrožena skupina a teď najednou jsou zvýhodněná? Za mě si akorát někdo zase hrál s čísly a promítal hrušky s jabkama a výsledek byl ve prospěch nikotinu.
Ale třeba to bylo na aktuálně.cz vytržené z kontextu a já tady píšu blbosti 😅
Co myslíte, prodlouží se nouzový stav?
anonymni - no jakože mě plno věcí sere, ale zrovna to postupné rozvolnění je třeba, myslím, že si to nikdo nelazne neprodloužit, ale vidím to tak do půlky května a pak už jen o týden...a pokud ne, tak ta práce byla úplně zbytečná...prymula tomu zas dal korunu s rouškama až do hrobu, to není normální tohle to, měli by rozvolnit ta veřejná prostranství, dlouhodobě takto fungovat nejde
Slovy klasika: A co myslíte? Měl ho tam! Přelom prosince a ledna. https://www.televizeseznam.cz/video/adost/exklu...
@alcar 😂😂😂
@marcicek84 popravdě dnes jsem ještě nemela prostor sledovat dění, takže netuším, co Prymula řekl..Prymula chce roušky dlouhodobě? Rozvolňování by určitě bylo lepší pomaleji než dup prásk vše je jako před tím... Každopádně viz příspěvek níže v lednu už to tu bylo
anonymní, tak je jasné, že je bude prodlužovat, ale nechtějí až do 25. ale míň a znovu se sejít...roušky Pymula chce do konce nouzového stavu bez rozvolnění (to víme, no dobře), ale ten by rád to ještě zachoval celý červen a díky tomu neotevřít školy, jako to si myslím, že to mají nechat v červnu opravdu jen tam, kde je to nutné ne všude bezhlavě...a to ještě nevíme, co si vymyslí na hotely a jestli vůbec budou nějaké dovolené v česku realizovatelné...tak uvidíme, já věřím, že v květnu musí na léto zákonitě přijít rozvolnění...
jinak já už jsem tím vším celkem tak znechucená, že to vypouštím, stal se z toho politický boj...
@hojda - jj, to je video, které ten stav potvrzuje, už další a nic se nedělalo a všichni spokojeně žili dál...
@marcicek84 přesně, politický souboj a předvolební kampaň 🙈 už pomalu ani nesleduju zprávy na netu, není tam nic zajímavého... A z některých opatření je mi ouzko... Rozdávají peníze, jako by byly jejich, dokonce i tak mluví, ale málokomu dochází, že to budeme platit my všichni... Docela mě štve, ze o tom, kdo umřel a proč nestěkne ani pes. Ve statistikách u zemřelých mám pocit, že snížili čísla u dvou věkových kategorií...
Mě by osobně zajímalo kolik lidí to mělo a kde všude se Covid objevil už dřív... Ale... Video jsem neviděla, jen četla text, pokud tam v tom Hradci to bylo tak promořené a byli tam v nemocnici lidé ve vážném stavu, jak asi tam musel být promořený personál a ten to musel roztahat dál... A nedělo se to, co v Itálii. Vše pomalu poukazuje na to, že tahle panika je nějaká zvláštní a něco tu smrdí....přece pokud se to tam trhlo a jelo, není možné, aby to bujelo bez povšimnutí, krom toho, že letos někteří chytli chřipku, co měla grády a v ramci dané rodiny si tím prošli skoro všichni.
Holky, budete posílat děti do školy, toho 25.5.? já jsem stále na vážkách, mám 1. stupeň
@misulka84 já mám 1.stupen a MS. Tu mladší jsem do MS nahlásila, ale zatím nevím, jestli se otevře. Do školy dcera půjde pokud je bude mít jejich paní učitelka a budou tam děti z jejich třídy, budou se učit a opakovat co se naučily doma. Pokud by to mělo být hlídání s vypracovavanim úkolů bez jejich učitelky a třeba i s jinými dětmi než jen jejich třída, tak ji tam spíš nedám. Další dilema jsou tábory - ale do těch asi jo, pokud je povolí. Máme příměstský a skautský.
@misulka84 ono by chtělo vědět jak to v té škole bude vypadat.. je to nepovinné takže nic nového nemůžou učit.. :D
@misulka84 Jsem denodenně v práci mezi lidma, denně obsloužím 200-300 zákazníků, celou dobu co to tu běží, na velikonoce, na 1.máje, celou dobu v roušce a v rukavicích, vystavená zákazníkům, který nemají ani tolik slušnosti, aby měli ASPOŇ tu roušku přes nos, když si před vás stoupnou. Dospěla jsem do fáze, kdy se těch lidí štítím. A do toho svý dítě nevypustím, bydlíme na vesnici, máme velkou zahradu,nikam jinam nechodíme, od uzavření škol ve městě nebyl.
@anina32 - štítíš se lidí bez roušky, ale jsi de facto v první linii a nikdo tě nenakazil...no, jestli to už taky není spíše hysterie, děti by do těch škol měly chodit, v září situace nebude jiná, spíš bude horší v tom, že už tam nebude omezený počet dětí. Ted už je ten strach bezpředmětný, pokud se bude rozvolňovat a čísla budou nadále klesat, tak pak nevidím důvod tam dítě neposlat. Ano, asi bych napsala, že ano, pokud bude epidemiologická situace příznivá a že zhodnotíš situaci až když pošlou jaké budou panovat podmínky. To je odpověď chytré horákyně a vždycky můžeš říct nakonec ne. Jako já dceru do školky dám, koncem května už bude stabilní počasí, budu se rozhodovat jen dle podmínek ve školce, které vytvoří pro děti a dle epidemiologické situace, pokud tato bude příznivá, tak tomu opravdu nic nebrání, momentálně to je tak, že na 90 procent ji tam dám.
Me nejvíc na tyhle situace stresuje, že člověk neví, co je správně. Snažím se poctivě hledat informace, ale jsou mnohdy tak protichůdné. Jestli budete mít čas, tak si pustte na dvtv rozhovor s evolučním biologem Flegrem. Přijde mi, že celkem ví o čem mluví a říká, že si myslí, že když ten vir nepustime moc mezi lidi, že by mohl výrazně zeslabit na podzim a že mu školy teď v cervnu přijdou jako riziko. Kdybych věděla, že má pravdu, tak bych si ty děti klidně ještě doma nechala, kdybych byla přesvědčena, že to za to stojí. Jenže já nevím...... Ale Soňa Pekova si taky myslím, že by mohl vymizet, ta si to zase mysli na základě toho, že je přesvědčena, že je umělé vytvořený. Taky se ve finále budu rozhodovat podle aktuální situace a nastavených podmínek ve škole.
Jsem ve 31tt, pokud vydržím v kuse do termínu, tak malého dávat do školky nebudu. Ne kvůli koronaviru, ale nepotřebuju doma ani třeba neštovice, navíc ze školky už přišlo avízo, že kdo nemusí, by dávat neměl. Pokud bych ale musela být hospitalizovaná, tak do školky půjde, chodil tam rád.
tak tohle se mi už ale fakt dost nelíbí https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-chce... jak upravovat zákon, jako protiústavně??? jako to si schválí zákon, aby na ně nebyl metr??? to není normálně tohle to, už zavání koncem demokracie....mají zákon a to krizový...

A proc to neustale resit?Neni toho vsude na netu uz dost?