icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
28. dub 2020

@marcicek84 vaří nás pomalu.. hovno koronavirus.. potřebuji jiné věci upravit.. je to tady a bude toho více a více...demokracie neexistuje.. jenom my si myslíme že existuje

marcicek84
28. dub 2020

@marketka_m jako tohle je síla už, jestli si tohle nechají lidi líbit, tak fakt jako to už je moc...ať s tím jdou někam...to už dávno není o nějakém viru a rouškách...

misulka84
28. dub 2020

@marulu taky verim te Pekove, chytra zena

alcar
28. dub 2020

Ja mam deti skolkove a klidne hned zitra bych je tam dala. Jedine proti vidim v rouskach. Pokud by je musely mit, tak to ne.pokud otevrou skolky 25.5. stejne jako skoly a rousky nebudou vyzadovat, tak decka jdou. Z koronaviru strach nemam. Ta cisla na pocet obyvatel ČR jsou opravdu smesna (tedy samozrejme soudim ten vyvoj). V nasi ORP je aktualne asi 10nakazenych. Neresim. Mluvi se tu o jakesi druhe vlne na podzim (cemuz neverim), tak nac se trapit v cervnu z neceho, co stejne neovlivnime. A kdyz vezmu v potaz, ze uz budou otevrena divadla, kina, bazeny a koupaliste, tak zavreni skol je naprosto smesna (do oci bijici) zalezitost.

marketka_m
28. dub 2020

@marcicek84 přesně.. škoda že se potvzuje stále více čeho jsem se obávala, a to toho že vlastně koronavirus je jenom záminka této politické hry... vlastně už i A DOST potvrdilo že lidé byli nemocní už v prosinci.. takže kdyby se o koroně nemluvilo všichni si žijeme dál stejně...bez omezení

marcicek84
28. dub 2020

@marketka_m jo už to smrdí na hony daleko...neříkám,že ten virus není problém, ale není to dávno jen o něm...

marketka_m
28. dub 2020

@marcicek84 a ja si myslim ze prvni byla politika..pak az virus..chteji neceho docilit..my nevime ceho...nasli virus ktery prodela hodne lidi a zacali s nim operovat..velmi moudre vlastne..mazec..kdovi co nas jeste ceka

anina32
28. dub 2020

@marcicek84 Zrovna ty mi povídej něco o hysterii 😀

autor
28. dub 2020

@marketka_m @marcicek84 jsem zvědavá, co se z toho všeho ještě vyklube a jak to dopadne. Jen bych chtěla vysvětlit, jak je možné, že u nás nic nekolabovalo a vše klapalo... A jo... Možná to bude tím, že hodně lidí, co bydlí v zahraničí (Španělsko, Itálie, USA, VB) nasávají na lékařskou péči a jezdí se léčit do střední Evropy, odkud pocházejí (Češi, Poláci, Slováci). Prý to zdravotnictví je tam prohnilé a dobře se mají jen ti, co na to mají a neléčí se ve státním zdravotnictví. Akorát ta Francie mě trochu překvapuje... Ale i tak,jak se jim sakra podařilo, že jim to tak spadlo a tolik lidí umřelo? Nedivím se, že to u nás vyvolalo chaos a lidé pomalu v nakažených vidí zombíky... Btw. viděly jste to sestříhané video ze simsnů? Objevilo se kolem velikonoc... Pobavilo... Každopádně osobně si myslím, že autor má podobný názor na očko, jako já, že to bude větší zlo, než Covid sám... A ty ekonomické a sociální důsledky toho všeho, co se děje.... Děs a hrůza..

marketka_m
28. dub 2020

simsny jsem nevidela...a ohledne statistiky..co ty vis jake cislo je pravda...? to nevi nikdo..i v cr..nevis zda babis nerekne pustte dneska trochu vice do statistiky.potrebuji trochu je zase vystrasit..ha..je to utopie?nemyslim si.

alcar
28. dub 2020

@marketka_m nad tim jsem taky premyslela, jestli je nekdo schopen ty statistiky ovlivnit. Ale zase na druhou stranu, jak strasili Velikonocema a nic z toho nebylo. Az mi to prislo jako celkem propadak proti tem jejich predpovedim. 😁 Cekala jsem mega narust (bububu) a nejak jim to nevyslo.

marcicek84
28. dub 2020

@anina32 tak situace je jiná, nevidím nikde exponenciální růst jako na počátku, takže ti nerozumím, co by teď k nějaké hysterii mělo vést...je třeba se řídit aktuálním stavem, ne minulostí...

anina32
28. dub 2020

@marcicek84 Já se řídím tím co aktuálně denně vidím na vlastní oči a bohatě mi to stačí.

marcicek84
28. dub 2020

@alcar ted už to je jen o strašení a už na vládě se prý bouřila opozice kvůli tajení čísel, že je možné, že nárusty nejsou žádné, že ty nárusty jsou zpožděné výsledky odebraných vzorků, no to mají pravdu, že jim nikdo není schopen dát podrobná data, mě by to taky zajímalo, jak to vlastně je.

anina32
28. dub 2020

@marcicek84 A nebo je taky možné, že nárůsty jsou daleko vyšší, ale neví se o nich protože odmítají lidí testovat, odmítají dávat lidí do karantény... To nejsou domněnky, ale vlastní zkušenost, manžel byl v karanténě celých šest hodin, po pravidelném kontaktu s nakaženým, pak mu zavolali z hygieny a karanténu zrušili, protože třikrát týdně čtvrthodina, naposledy 24 hodin než měl dotyčný pozitivní test, a to kašlal a chrchlal už 10 dní předtím, tak to s ním prý byl v kontaktu málo.

marketka_m
28. dub 2020

kdyby cisla byla vyssi tak opravdu v nemocnicich je kolabs..ale to se nedeje... nemocnice prazdne..takze spise bych rekla ze je to nalezeny virus v tele ktery se dobre detekuje a ktery zas az tak draticky neni..ale jelikz se nakazit muze kazdy...a strach je hrozny..tak jak zacnes kaslat..zacnes se bat covidu..protoze media te zmasirovaly...ale pritom ti treba nic nehrozi..ale te strach u tebe vyvola daleko hroznejsi prubeh nemoci...snad chapete..uz je hodne hodin..moje myslenkove pocchody jsou omezene.tak zase zitra.

alcar
28. dub 2020

@anina32 co, prosim, vidis denne na vlastni oci? Specifikuj to.

anina32
29. dub 2020

@alcar Vidím jak se chovaj stovky lidí a je mi z toho na blití. Co chceš vysvětlovat víc? Je to vidět i na KZ tady, každej myslí jen na sebe, kdy odloží roušku, vyjde mezi davy, pojede na dovolenou... Nechci o tom s tebou diskutovat, svůj obrázek jsem si já i další kolegyně udělaly samy. Prostě nehodlám vystavovat experimentu jménem promořování i svoje dítě, myslím že děláme dost už tím že čelíme hordám nákazníků każdý den.

autor
29. dub 2020

@anina32 a Tvůj manžel to dostal?

ninive211
29. dub 2020

@anina32 To jsem se taky chtěla zeptat, jak jsi psala ohledně té zrušené karantény...jestli následně to manžel dostal nebo nic...
Ono i vzhledem k tomu pořadu A dost!, jak to tu nejspíš bylo už v lednu Krumlově...aby to člověk chytil, opravdu musí být spíš intenzivnější, delší kontakt, fakt je hodně absurdní představa, že jdu po lese a proti mně jde někdo potenciálně nakažený, mineme se dejme tomu na metr, s rouškou, během pár sekund...šance, že by mě nakazil někdo takový je nula nula nic. I těch prodavačů v kšeftech, jak se furt píše o tom, že jsou v první linii, je nakažených celkově úplné minimum, v porovnání třeba se zdravotníky, policajty, učiteli (v MŠ)...

alcar
29. dub 2020

@anina32 aha, ja myslela, ze vidis nejake hruzy ohledne koronaviru. Takze vlastne nic tak hrozneho nevidis. Poplasna a zastrasujici zprava... Proste se lidi chovaji uplne normalne, nehystericky a ne jako ovce. To ze ty to vidis vse tak cerne a evidentne ti to zatemnuje mysl a racionalni uvazovani jeste neznamena, ze to tak vidi jini.

alcar
29. dub 2020

@ninive211 nejaci ucitele v mš jsou nakazeni?

ninive211
29. dub 2020

@alcar No někde byla statistika a figurovali tam i učitelé a vzhledem k tomu, že školy jsou dlouhodobě zavřené, tak v diskuzích se psalo, že jde zřejmě o učitele z MŠ (nadále fungují MŠ právě speciálně pro děti lidí z "první linie" - hasičů, doktorů, lékárníků, policistů).

marcicek84
29. dub 2020

@ninive211 zajimave,tak spis bychom se meli bat my o deti nez ucitele pred detmi 😂

alcar
29. dub 2020

@ninive211 diky za odkaz, jen bohuzel neprectu, protoze je to placeny clanek. Je tam nekde informace, kolik tech ucitelu je nakazenych?

alcar
29. dub 2020
marcicek84
29. dub 2020

@anina32 taky jsem se chtěla zeptat, zda se tedy tvůj manžel nakazil, nebo to je opět nějaká hysterie...

autor
29. dub 2020

@marcicek84 😂😂😂👌 já se nedivím, že pedagogové byli častěji nemocní, jarní prázdniny to bohatě zajistily, buď přímo učitele jeli na lyzovacku, nebo žáci. Proto jich je tolik. Oni neuvádí časový úsek, takže předpokládám, že se jedná o celkové množství od začátku.

mourovatakocka
29. dub 2020

@anina32 Vůbec se ti nedivím, ono stačí se kouknout, jak nechutně se někdy chovají zákazníci i během normální doby. V krámě je člověk jak na pozorovatelně a ne vždycky je to k lidskému pokolení lichotivé 😒
Jen je otázka, tohle se jen tak nepřežene, člověk nemůže být stoprocentně opatrný napořád.

Strana