icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

alcar
5. kvě 2020

@babanci ja mam obavu, aby uz se nejake stupidni opatreni nestalo beznym standardem. 🙈

babanci
5. kvě 2020

@alcar Právě. Třeba to šmírování,co mu říkají chytrá jarnténa.

babanci
5. kvě 2020

Karanténa. Už neumím ani psát.

alcar
5. kvě 2020

@babanci to budou za chvili pouzivat i na nestovice asi. 😂

babanci
5. kvě 2020

@alcar Mojí dceři dnes napsali ze školky. Že sice otevírají,ale jsou rizikové,paní učitelky a tak by bylo dobré,kdyby tam,kdo nemusí,děti neposílal. Taky fajn.

alcar
5. kvě 2020

@babanci jo to je ted desne v mode. A v zari riziko neriziko to stejne budou resit znovu. Ale to uz si rodice libit nenechaji.

marketka_m
5. kvě 2020

@babanci souhlas, chytrá karaténa je jenom pro to, aby nás kontrolovat co kde děláme a kde se pohybujeme 🙂

babanci
5. kvě 2020

Děvčata,vím,že víte. Můžete mi teda vysvětlit,jak to je s tou chytrou karanténou?Kdo jim dá souhlas,toho sledují. Kde se pohybuje,kde platí kartou a s kým se potká. Takže těch ostatních,s kterými se potká,se ale nikdo na souhlas neptá?

babanci
5. kvě 2020

@alcar Jak vysvětlit naší holčičce,proč Radimek sousedů do školky může a ona ne? Strašně se tam těší, chodí se na školku alespoň podívat,ale má "smůlu",že má mamku na další mateřské.

marketka_m
5. kvě 2020

@babanci už jsme dávno sledování, jenom ted to je více "oficiální"...
a přesně tak si myslím že to bude, ty dáš souhlas a zbytek už je nezajímá.

babanci
5. kvě 2020

@marketka_m Velký bratr všechno ví,ale co je moc je moc. Zabalují to teda moc hezky. :(

betelgeuzz
5. kvě 2020

@babanci ty údaje se nepoužijí na to, aby našli toho, kdo platil ve stejným obchodě, jako ty, ale aby vysledovali, kde ses ty pohybovala. k tomu stačí tvoje údaje - z karty, z telefonu. Ale pokud si ty údaje pamatuješ, kde ses pohybovala, ani není potřeba brát ty údaje z karet. Jde o vytvoření vzpomínkové mapy, pak kontaktovat ty lidi, s kterými si přišla do styku - např. prodavačku, kamaráda, pochybuju, že budou hledat všechny lidi, co tím obchodem prošli.
Na druhou stranu, pokud by byl důvod, nějaká kriminální činnost, tak ty údaje jsou a dají se také použít i bez tvého souhlasu. A moc nechápu, k čemu by někomu byly o mě nyní, takže být v té situaci, klidně k tomu souhlas dám. Spíš nechápu ty aplikace v mobilu, které neustále sledují, kde se pohybuje někdo s korovonavirem. Ale spousta lidí toho na sebe vyblije na netu tolik, že nějaká šmírovací aplikace jim nemusí vadit.

alcar
5. kvě 2020

@babanci a presne proto toto neresim. Bydlim na vesnici, kde beztak kazdy vi, ze do prace zatim nechodim (uz jsem mela, ale kvuli decek, ktere nastoupily cerstve do skolky jsem chtela jeste par mesicu zustat doma, jelikoz jejich nemoci a moje pripadne paragrafy by v praci asi netolerovali). Decka jsem dneska do skolky nahlasila a je mi uplne burt, co si budou o mne myslet. Moje dite ma stejny narok na skolku jako dite pracujicich rodicu a je mi jedno, jestli tu je nejaky virus a “mimoradne” otevrena skolka.

odula
5. kvě 2020

https://zahranicni.ihned.cz/c1-66751780-v-new-y...
vs.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-nemo...
Tak co teda. Kolabující nemocnice, nedostatek míst pro pacienty, doktoři rozhodující se komu dají ventilátor, koho vůbec převezou do nemocnice a koho uz ne? Nebo prázdná nemocniční loď, skoro nevyužitá polní nemocnice a prebytecny ventilátory?? Bud je to tedy tak špatná organizace že to svět neviděl, nebo fakt nevím. Už jsem z toho jelen. 🤷

autor
5. kvě 2020

@betelgeuzz přesně 😉

autor
5. kvě 2020

Jak to je s tím plošným testováním? Kdy budou nějaké výsledky z toho?

autor
5. kvě 2020

@babanci no... Já nevím, ale k Tvým příspěvkům na předchozí straně, jak je vše ok a jak strašili a jak všechna opatření jsou k ničemu... mě napadá jen jedna jediná věta, a to: Po bitvě je každý generál 😉 kdyby nebyly opatření mohlo (ano a nemuselo) to vypadat jinak, daleko hůř. To se nedozvíme, ale s ohledem na to, co se dělo a děje v Itálii, Francii, Španělsku a VB si myslím, že to tady mohlo být daleko horší. Naprosto souhlasím s příspěvkem od @odula, kterym na Tvé komenty reagovala, jelikož ji nemůžu dát like, dávám ho aspoň sem 👍

babanci
5. kvě 2020

Já si ale opravdu myslím,že to byla zbytečná hysterie a myslím si to od začátku a taky to od začátku říkám nahlas. Před 8 lety mi zemŕela dcera na rakovinu a od té doby se jinak nahlížím na všechno. Pokud píší,že někdo si ani nevšimne,že nemoc prodělal,tak Ti to teda nevyděsí. Za to hromada lidí je teď na lopatě,bez práce,bez prostředků. Naší rodinu to takto nepostihlo,ale to neznamená, že mi to je jedno. A pak Tě tragédie změní v tom,že říkáš,co si myslíš narovinu. Některé státy taková tvrdá opatŕení vůbec nedělali,lidi tak nedusili /doslova/ a výsledek je totožný. Žila bych radši v takové zemi,byla bych radši,kdybychom byli statečnější.

babanci
5. kvě 2020

Šíleně mi vadí,jak lidi od sebe zděšeně odskakují,jako by měli lepru. Dneska jsem pomáhala staré paní do tramvaje a nikdo jí nepomohl,protože by se jí musel dotknout! Někdo mi dokonce nabádal,abych se k ní nepřibližovala. A bonzujou na sebe. Sledují dalekohledem,jestli mají rybáři roušky. No,hnus. A říkají moje rouška chrání Tebe.,krásná myšlenka..ale ve skutečnosti jde každému o jeho vlastní kejhák a dýchat vydýchaný vzduch pořád dokola nám každému na zdraví nepřidá.

marketka_m
5. kvě 2020

@odula kde se stala chyba soudruzi..žeby se nedomluvili?na tom jasně lze vidět jak se media dělají co chtějí...díkx za odkazy!!!

alcar
5. kvě 2020

Ja mam treba taky od zacatku stejny nazor jako @babanci. Od zacatku sleduji statistiky a divam se na to globalne a celkove. Ta cisla opravdu nejsou neco, co by muselo tak desit. Ano, desive byly...ale clanky v novinach. Uprimne nechapu, ze se nekdo boji jeste dnes (u nas v ČR). Ta cisla jsou za me (nikomu toto nevnucuji) uz smesna. Prumerne dva nakazeni na jeden region za den. To je fakt desive cislo! 😱🤪 A celkove svetova umrtnost vzhledem k poctu obyvatel planety (potazmo Italie ci Francie) neni taky desiva. Jo, je to smutne. Rado se argumentuje tim, ze to mohli byt moji pribuzni a skoda kazdeho zivota a bla bla bla. Ale to je holt zivot. Ze se nikdo nezajima, kolik umre denne lidi (deti!) v Africe na hlad a na jine infekcni nemoci.
A kdyby to bylo obracene (jakoze ze zacatku bylo, jak skakalo denne tech 300 nakazenych), tak jsem nejednou cetla nazor “ja vam to rikala!” (taky byl kazdy chytry jak radio a lidi, kteri byli skepticti se kritizovali. Tak ted je to zase takhle. Ted se zase “smejou” ti skeptici.

marketka_m
5. kvě 2020

@babanci souhlasím...jednomu pánovi jsem.nabídla pomoc u obi..byl bez ruky..koukal na mně jakobych spadla z višně..ze prej je korona..proc mu chci pomoct se zavazovanim zbozi na vozík...a dekoval a dekoval..lide se stiti jeden druheho...
zase z druhé strany..1.5. doslo pecivo..nejak jsem nemela silu pect..a tak jsem v poledne ve 12.00 vyrazila do kauflandu v naději že bude málo lidi..hele takové davy jsem dlouho neviděla..prislo mi ze se na sebe mackame i kdyz nechceme..a ja si rekla..ty vole..pokud korona existuje tak jsme v tom obchode vsichni jasni...

marketka_m
5. kvě 2020

@alcar me vice sokuji cisla za potraty.. ale tim nechci rozjet dalsi diskusi...jenom ze jsem byla ptrochu v soku jak velka cisla na svete to jsou..

alcar
5. kvě 2020

@marketka_m no jako me doslova nasr... ti Korejci. Jak pred mesicem vypustili “desivou zoravu”, ze se 150 lidi znovu nakazilo. Jeeeejda, to byla hysterie. A ja tehdy do diskuzi psala, ze maji beztak vadne testy a ze tomu neverim. A najednou...vida! Vadne testy (nebo spatna vysetrovaci metoda...nebo uz nevim, na co to svedli) a je vsechno jinak. Protilatky se tvori a znovu se clovek nakazit nemuze! A ja si rikam, ze vubec mel nekdo tu drzost neco takoveho vypustit do sveta!!! Tak si rikam, ze by ti Korejci za to meli dostat pokutu (vim, tohle je infantilni) nebo byt nejak potrestani. To bylo regulerne globalni sireni poplasne zpravy!

marketka_m
5. kvě 2020

@alcar je to chaos..clovek nevi co je pravda..ani ve svem state ..natoz v cizim

alcar
5. kvě 2020

@marketka_m ano a to je to, co me stve. Jeste porad je hora lidi, kteri veri kazdemu clanku a pak tu hysterii siri mezi ostatni stejne hystericke lidi a vysledkem je jeste vetsi hysterie a ti, kteri zustali lucidni a normalni jsou lyncovani.

odula
5. kvě 2020

@babanci a ja nevím hele. V jedné takové zemi žiju. A ne ze by se mi nelíbilo že můžu jít kam chci a nakoupit si a na kafe (do kavarny kde jsou stoly 2.5 m od sebe tedy), ale zdaleka tu nemáme takovou pohodu jako vy teď v Čechách. A ekonomický dopady jsou (a budou) taky hnusný, to mi věř. Spousta lidem v cr otrnulo, ale právě proto, že se uz relativně nic neděje.
Proto, že ta první vlna byla dobře zvládnutá. Dovedeš si představit reakce lidí, kdyby opatreni byla jiná a jeste i teď pocty potvrzenych nakazených stoupaly dál po stovkách a denně umíraly desítky -stovky lidí? Je strašně těžký celou tuhle situaci vybalancovat. Politicky, sociálně, ekonomicky. Nikdo nemá křišťálovou kouli a neexistuje (zatím) odpověď na to, jaký přístup je správný (správnější). Nebo jaky pristup by fungoval lip v te nebo jiné zemi. Na skepticismus i "odvahu" je imho ještě brzo. Vsechno ma svoje pro i proti. Jo a ještě dodam - moje mama patří do rizikový skupiny. Dnes se odvážila jet dal busem. Ven z města. Konečně. A víš co? Jsem fakt ráda , ze jela tim busem v Česku, kde jsou vsichni s rouskou , a sedí ob sedačku , a kde jsou 2 nakažení na kraj. Odvaha neodvaha.

odula
5. kvě 2020

@alcar no, přesně. To s tím znovunakazenim je úplně typický . Co Korejci. Ta zpráva mohla být uměřená a vědecky přesná. Ale média jsou shit fakt. Poslední dva měsíce je to zumpa smradlavejsi nez obvykle.

babanci
5. kvě 2020

@odula Já vím,že tam žiješ. A záviděla jsem Ti to.🙂 Jasně,na začátku to bylo dobře,zastavit hromadné akce a schovat se,ale teď? V našem krajském mêstě je aktuálně 13 lidí nakažených a všichni ostatní se dusíme v 24 stupních v hadru z trenýrek.Rodí se v rouškách a na svatby taky v rouškách. Všichni zarostlí. V úterý mohu konečně ke kadeřnici. Bude mít roušku,plexisklo a rukavice. A vydesinfikuje mě a sedadlo a umyvadlo...a opakuji,máme ve mêstě 13 nakažených. Tak to je prostě divadlo,to mi nikdo nevymluví. Říkají,jak jsme málo promoŕení a že to bude teda dlouho trvat než se promoříme. Tak ať nás nechají na pokoji. Ve světě se bouří a my jsme potichu. To mi vadí.

babanci
5. kvě 2020

@odula Tak to je Tvoje mamka odvážná. Ta moje sleduje TV,dramatická hudba a rudé podbarvení,i na zahradě,na samotě u lesa nosí roušku a drkotá zubama. Je tam vyděšená,že se bpjíme o její duševní zdraví. Nechce nás vidět,ani milovaná pravnoučata.

Strana