Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar a myslis,ze na podzim prijde ve vetsi vlne nebo to budou takove vlnky?Ty se pohybujes ve zdravotnictví ze? No a pokud myslis,ze tady bude,tak myslíš,ze se kazdy den bude testovat několik tisíc lidi jako ted? Ja si nedovedu představit jak to bude probíhat na podzim,kdy je spoustu viroz a spousta lidí chodí s nachlazením k lekari. A to nemluvim o malych detech,které jsou nemocne porad.
@30bar tak na tohle ti presne neodpovim. Takze ti reknu jen svuj (opravdu jen svuj laicky a jeste k tomu skepticky pohled 😃). Ja si myslim, ze na podzim zadna druha vlna nebude, ale ze budou, presne jak rikas, takove vlnky. Sledovat a testovat se to bude asi porad, ale pocet nakazenych nebude byvat vetsi nez 100 denne (mozna ani to ne). Ale tajne doufam, ze to behem leta ustane uplne a ti nakazeni budou jen v jednotkach. Hlavne se o tom prestane podle me tak silene psat. Lidi uz to prestane bavit cist. A cim dal, tim vice lidi se toho nebude tak bat. Kdyz si to tak vezmes, tak z tech nakazenych bylo opravdu minimalni procento s tezsim prubehem a hospitalizovanych.
Jaaaj a uz se tesim, az si tu ten svuj prispevek v rijnu prectu. To budu bud brecet nebo se za bricho smichy popadat. 🤣
@alcar diky za nazor. Ja doufam,ze na podzim nebude zadna velká vlna a příští rok uz na to budeme jen vzpominat a rikat si,ze to bylo neuvěřitelné co se to ve svete a u nas delo..ale myslim,ze ty obavy v lidech, aby se to nevratilo nejak masivne tady nejakou dobu budou...určitě mas pravdu,ze to lidi prestane bavit cist. To se ani z dlouhodobeho hlediska neda, cloveka (me teda určitě) to vysiluje a taky chce cist o necem jinem. Ja bych rada vyhledove otehotnela a tenhle hnus tady mi celkem kazi pripadne teseni se na tehotenstvi..
Ahoj, víte někdo, jak je to teď aktuálně s navstevami příbuzných, přátel? Už se může?
@radkan91 Nejsem si jistá, jak je to oficiálně, ale myslím, že je to na dohodě 🙂
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mame-... takže by peková měla pravdu, snad bude mít pravdu i v tom, že to do podzimu zdechne
@radkan91 omezení volného pohybu už neplatí, pouze to omezili na skupinky 10 osob...
@marcicek84 ale tam je 10 osob na veřejném prostranství, uvnitř v bytě není nic psáno...
@radkan91 taky by mě zajímalo, jak to je. Před tím to specifikovali že i v bytě max 10 osob a teď o bytech nepadlo ani slovo. Hodně lidí to bere tak, co není zakázáno, je povoleno. Takže asi záleží, jak to cítíš Ty, zda jsou pro Tebe dotyční potencionálně "nebezpeční" nebo Ty a Tvoje rodina pro ně
anonymní - pokud se vnitřek nereguluje, ještě lepší, ale myslím, že platí to co pro veřejné prostranství, protože není omezení pohybu...
@marcicek84 tak pokud si to nepamatuji špatně, tak původně udělali to, že v uzavřených místnostech max 10 osob a ještě ani nebyl omezený pohyb. Pak si lidé dělali, co chtěli, tak vyhlásili omezení pohybu. Tuším, že ve středu nebo tak nějak tohle vyhlásili a v neděli večer vyhlásili omezení pohybu. Teď, jak zrušili omezený pohyb, tak k této problematice neřekli ani ň.
Ty hnusné hadry na čenichu ať,proboha,už zruší. Venku je teplo, nedá se v tom. Už to nelze ani pokutovat, tak kdy nám dojde trpělivost? A co Prumyla?Nic z toho,co prohlašoval,nevyšlo. Strašil a vyhrožoval zavřením hranic na roky. Rouškami do podzimu. Velikonoce nárůstem nakažených. 15 tisícem nemocných. To je, panečku odborník.
@babanci hele já bych ho takhle negrilovala. Často bylo (je) obtížný cokoliv prediktovat, oni vycházeli z dostupných modelu vývoje situace v jiných státech Evropy, kde i když zavedli totální lockdown, tak ta situace se neustále zhoršovala. My to teď hodnotíme zpětné ale v době kdy tohle P. pronášel to byl jeho "educated guess" a teda naprosto legitimní.
@babanci hele my žijeme v zahraničí takže si dovedeš představit... ;) A ještě ve státě, který údajně buduje "stádní imunitu". 🤦 Každopádně všechny informace ohledně covidu, i ohledně opatření-neopatreni , je potřeba brát s velkou rezervou. Příkladně teď jo - před třemi týdny: "imunita po prodělání nemoci trvá pravděpodobně několik měsíců až rok". Před dvěma týdny - "můžete se nakazit znova v krátký době, hrůza děs, bla bla bla"... Po týdnu "nemůžete se nakazit hned znova, vadný testy, imunita trvá aspoň rok blablabla"... Je to fakt celý guláš 🤪🤪
@alcar Já jí dnes nasadila jen do MHD,jinak už rebeluju. Míjeli mě strážníci bez povšimnutí. Lidé se sice hlásí na hygienickou stanici,ale řešit se nebudou. Ale lidi,vyhysterčený,by mohli člověka kamenovat. Vyprávěla mi kamarádka,že běžela se sluchátky v uších po lese. Najednou slyší křik,tak sluchátka vyndá a vidí paní se psem,jak na ní sprostě huláká ,proč nemá roušku? Pak se tam dohadovaly asi půl hodiny, zatímco mohla za vteřinu proběhnou kolem bez jakéhokoliv nebezpečí.
Právě čtu rozhovor s hygieničkou Zdeňkou Jágrovou. Tvrdí,že chytrá karanténa bude navždy, u plošného testování se bojí,že budeme promoŕeni málo /přitom by nejradši všechno zakázala/, tak tomu teda nerozumím vůbec.

http://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-p... už vydali pravidla pro školky, tam není žádné omezeni na 15 dětí ve třídě....tak by se to mělo začít otevírat...