icon

Křečové stavy, obrovská únava, lékaři si neví rady - má někdo zkušenosti?

nikoulinka
15. čer 2018

Ahoj holky,
píši za kamarádku, která zde nemá účet a je už nešťastná. Žije s přítelem, který momentálně leží v nemocnici. Už před cca měsícem na něj začala upadat abnormální únava (z celého dne byl vzhůru třeba jen 5 hodin). Nebyl už schopný chodit ani do práce a brával si dovolenou. Ale za posledních 14 dní, se jeho stav razatně zhoršil. Začalo to "návaly" do hlavy. To by ještě zvládl, ale pak přišly křečové stavy. Začalo to u nohou. Dostával takové křeče, kdy ho to až složilo na zadek. Bydlí ve 2.patře bez výtahu. Než se tam dostane, těch záchvatů má kolem 10. Jeli do nemocnice. První mudr. jej odmítla s tím, že si vymýšlí. Jenže při odchodu z ordinace dostal další křečový záchvat. Zde si toho naštěstí všiml neurolog a začal jednat. Momentálně je hospitalizovaný. Ale... Přidali se křeče i do rukou, dokonce i výpadky krátkodobé paměti, usíná už i při konverzaci a vydrží vzhůru už max 3 hodiny za celý den. Už vede řeči, že umírá, apod. Vyšetření už nějaká podstoupil - CT, RTG, EMG, magnetickou rezonanci, i odběr mozkomíšního moku. Vše negativní. A na tomto základě, jej chce mudr. v pondělí poslat domů. On není typ člověka, který by měl sklony k hypochondrii, apod. Naopak, doktora vyhledává, až když mu fakt "hoří" u zadku. Vím, že tady nejste lékařky, ale nesetkala jste se některá s podobnými symptomy?

Strana
z3
nikoulinka
autor
20. čer 2018

@katushenka uvidime no... on ma plánovanou hospitalizaci na psychiatrii, tak snad uz bude jasno

maudd
20. čer 2018

Ahoj, taky jsem to procetla. Zarazilo mne, že mu nedělali MR mozku, jen míchy. Ono totiž na CT toho prý moc není vidět - je to spíš orientační (jsou tam vidět velké věci jako krvácení nebo nádor) ale nějaké strukturální změny tam vidět nejsou...tak ať to taky zkusí konzultovat. Jinak psychika je mocná, může to být i tím...člověk nikdy neví

aneta15
20. čer 2018

Ja mela podobny stavy, nemohla jsem ani 3 mesice vstat z postele. Vsechno negativní dali mi antidepresiva a hotovo. Nakonec potvrzeny infekce...borelioza, helikobakter, plicni chlamidie, ebv virus....udelalo to ze me trosku, nyni jsem pres pul roku na antibioticke lecbe...jediny kdo mi pomohl a resil infekce byl Mudr. Klubal, medicinsske centrum praha. Jezdim k nemu 100 km ale podle me zkusenosti je jediny lekar v cr ktery opravdu leci infekce

normalnimatka
20. čer 2018

@aneta15 a z čeho ti prvně zjišťovali, jestli máš borelie? taky z mozkomíšního moku?

svetlanalana
20. čer 2018

@nikoulinka dobrý den, mám kontakt na jedného opravdu dobrého léčitelé. Nevím, jaký názor má vaše kamarádka na takové věci, ale i kdyby byla skeptický naladěná, za pokus nic nedá a to doslova, ten člověk si nebere žádné peníze, dokáže se podívat na člověka i na dálku a hned vidí, jakými nemocemi trpí, má také moc silnou modlitbu. Pokud by kamarádka měla zájem, mohu dát kontakt

aneta15
20. čer 2018

@nikoulinka Pozitivní EBV....hele pokud je opravdu ve sračkach jeďte ke Klubalovi...není to zrovna levná stranda, platí se tam za první návštěvu 8000 ale mě to zachránilo život. Jen jsem ležela, nebyla jsme schopná ani dětem namazet rohlík ke svačině. V medicínském centru udělají úplně kompletní testy všech infekcí. Já objela doktorů, léčitelu a všeho až tohle mělo smysl. Jsou to hrozný stavy...několikrát jsem fakt myslela, že umru

aneta15
20. čer 2018

@normalnimatka zjišťování borelie je v českém zdravotnictví příběh sám pro sebe. Nenechala jsem si ho odebrat. Záchytnost je jen 20%. Nechala jsem si udělat testy na samoplátce, protože mi udělali jen Elisu, která vysla pozitivní dali mi antibiotika na tri týdny a nazdar. Nyní jezdím na soukromou kliniku. Bojuju s tím již třetím rokem a poslední půlrok mám pocit, že zase trochu žiju.

normalnimatka
20. čer 2018

@aneta15 no to je právě vono...jak můžou teda vyloučit boreliózu, když ty vyšetření, který dělaj, jsou úplně na hovno? jasný no, ty, tkerý za něco stojej, tak sou moc drahý. proto uděláme všecky levný vyšetření, když by třeba bylo bejvalo stačilo jedno pořádný.

normalnimatka
20. čer 2018

@aneta15 sem myslela, že z toho moku je to daleko jistější, než z krve.

loole
20. čer 2018

Nečetla jsem jiné odpovědi, ale zkusila bych ještě vyšetření na histaminivou intoleranci. Doktoři s ní nemají tolik zkušeností a dost často je ani nenapadne. Příznaků má spoustu a stane se, že člověk skonci na psychiatrii, protože se všechno svede na psychosomatiku.

katushenka
20. čer 2018

Jinak ještě kromě toho, že jsem padala ( v noci jsem si chtěla třeba odskočit a najednou jako bych přestala cítit nohy tak jsem se složila, nebo doslova jako by se mi podlomily...) tak jsem měla i obrovský křeče do zad takže reálně to vypadalo jako bych měla velkou skoliozu. Byla jsem zoufalá protože i když jsem byla jak paragraf a ještě ke všemu takhle padající na nic se nemohlo přijít a přitom to bylo tak evidentní! Opravdu hrozné období. Měla jsem fůru rehabilitací a fůru vyšetření. Nicméně asi bych se tady u vás zaměřila na infekce ale pak bych asi kamarádovi poradila aby zkusmo začal brát i antidepresiva. A uvidí se....

nikoulinka
autor
20. čer 2018

Holky, všem vám moc děkuji za nazory aa zkušenosti. Všechno predavam Denči. Momentálně se rozhodli, ze počkají na nejaketo posledni vysledky. Jak je budou mit, budou jednat. Zatim je teda Honza rozhodnuty, že zkusi tu psychiatrii. Jakmile mu.nepomuzou ani tam, budou vymyslet, co dál.

nikoulinka
autor
20. čer 2018

@svetlanalana pěkný den, mohu teda poprosit o nejaky ten kontakt? Klidně do zpravy. Ona skepticka neni prave. Sama sebe leci "cinskou medicinou", apod. Horsi je toto prave s nim. Tak kdyby jej premluvila, vyuzila by toho 🙂

normalnimatka
20. čer 2018

@nikoulinka tak se ho ptát nemusí:D stačí, když někdo mrkne na dálku a dá tip, jestli ty borelie jsou pravděpodobný kupř...

nikoulinka
autor
20. čer 2018

@normalnimatka ja prave s tim "lecenim na dalku" nemam.zadnou zkusenost. Tak vubec netusim, jak to chodi :D

aneta15
20. čer 2018

@normalnimatka jestli Tě zajímá téma infekcí a boreliozy na facebooku je skupina

Lymská borelioza, chlamydie,koinfekce, paraziti, viry a RS, tam chodí spoustu chroniku a je tam spoustu typu a rad

svetlanalana
20. čer 2018

@nikoulinka manžel večer přijde z práce a napíšu Vám do správy kontakt na pána léčitele. U nás to bylo tak, že jsme mu napsali SMS a on až měl čas, tak nám zavolal. Má denně stovky lidí, proto nemůže vždycky mluvit. A jak volal, tak na dálku řekl, co s náma je, my měli banalitu- vyčerpání, bolesti ledvin, já myslela, že mám tam písek nebo kamínek a on řekl, že tam nic není, akorát málo piju a je to tím. Může mu napsat manželka a přes ní se "podívá" na manžela. Za pokus to stojí.

svetlanalana
20. čer 2018

@svetlanalana a tu vyčerpanost a psychickou zátěž zmírnil jak se modlil. Najednou jsem se cítila, jako kdybych se do růžová vysypala, měla jsem fajn náladu a energii.

nikoulinka
autor
20. čer 2018

@svetlanalana dekuji, budete.moc zlata 🙂

svetlanalana
22. čer 2018

@nikoulinka píšu Vám zprávu

nikoulinka
autor
12. črc 2018

Psala jsem, ze Vam dam vedet, jak to dopadne... holky, zkratka neuveritelne. Ti doktori a vsechno... nebudu ani vypisovat, kde vsude byli a jak si ho vsichni jen prehazovali jak horky brambor. Až včera... vzal si jej "pod kridla" primar nasi nemocnice. Sli na konzultaci, pri které dostal 4x ten svůj záchvat. Začali mu uz povadat i oční víčka. Primar se zhrozil, ze toto jeste nikdy nevidel a okamzite s nim zacal pracovat. Takze se to konečně hybe. Podle vsech vysledku, to zatim (na 80% vypada na diagnozu - myastenia gravis. Snad jsem to dobře napsala... a tak malá rada. Nikdy se nenechavejte odbit aa bojujte!

normalnimatka
12. črc 2018

@nikoulinka tyjo, no mazec...hlavně, že to někoho trklo..přitom ty obtíže jsou docela takový typický, bych řekla. ale asi to bylo zjevnější až u toho padání víček...tak doufám, že se pán brzo uzdraví!

svetlanalana
12. črc 2018

@nikoulinka díky Bohu, že se veci hýbou, bylo mi pana hodně líto, jak jste psala, že jo plánují dat na psychiatrii. Držím mu palce a přeji rychle uzdravení

Strana
z3