Lichen ruber planus - rady, zkušenosti, jak tišit svědění?
Ahoj, už měsíc mě trápí vyrážka, pořád se to rozlézá a dnes mi DR na kožní klinice řekl, že je to Lichen ruber planus, mám jít ještě na odběr vzorku kůže, protože DR, že to ještě nikdy neviděl. No mám to na celé pravé půlce těla. Svědí to šíleně a teď do odběru toho vzorku si nemůžu nic na to dát.... Máte někdo zkušenosti s léčbou?
Fotky,co jsem dala jsou uz mesic stare
Blbne me telefon,pisnu rano z pc
Ono prostě kožní problémy jsou nevyzpytatelné a ani doktoři si někdy neví rady, já musím pohledat fotky na externím disku. Dneska jsem do 13h ležela, měnil se asi tlak a bylo mě šíleně...
@lepsa ahoj, tuto diagnozu má můj otec, a obě moje sestry. Vysev se objevuje v cyklech cca po roce. Mají různé masti atd.... nic nepomáhá na 100%. Když už mají výsev nejhorší, jdou na 10 dní na kožní odd. do nemocnice, kdy jim za hospitalizace mažou masti + ATB penicilin do žíly nebo do svalu 3x denně. To vždy pomohlo, ale cca do roka se vše opakuje....
@nessik neděs se, já myslím, že to je u každého jinak, a myslím, že se to objevuje vždy, když se objeví stres, takže je to určitě i psychické. Ale jak bylo už řečeno, konopná mast taky zabírá.. Pigmentové skvrny mají, asi to souvisí.... u sester to je jen jemné, nemají to tak intenzivní jako otec, mimochodem dědičné to asi není, protože jedna ze sester je nevlastní - pro tátu.... určitě závisí na spoustě věcí, ale podle mě se jim to objevuje když mají stresové období.
Ahoj, tak včera jsem si byla pro výsledky. DR mi hned ve dveřích říkala, že budu muset před lékařské konzilium a na nějaké fotografování, že je to vzácné a že je to teda ten Lichen planus. No hned jsem ji utnula, protože už nic nemám, tak byla překvapená, že už to zmizelo. Ale ve zprávě mám uvedeno, že to nejde blíže určit, že to může být Lichen, ale taky je potřeba zvážit nějakou alergii... takže tak, přeji vem, ať se toho zbavíte co nejdříve a napořád

@lepsa oproti.tobe.to.moje je nic.. Toto je hodne, jsem zdravotnik, videla.jsem.dost koznich projevu, vcetne.meho.. Ale toto.je dost.. Hojeni.bude na.dlouho.. Souvisi.i s temi kortikoidy