icon

Lichen ruber planus - rady, zkušenosti, jak tišit svědění?

lepsa
14. čer 2018

Ahoj, už měsíc mě trápí vyrážka, pořád se to rozlézá a dnes mi DR na kožní klinice řekl, že je to Lichen ruber planus, mám jít ještě na odběr vzorku kůže, protože DR, že to ještě nikdy neviděl. No mám to na celé pravé půlce těla. Svědí to šíleně a teď do odběru toho vzorku si nemůžu nic na to dát.... Máte někdo zkušenosti s léčbou?

Strana
z3
sebestka
3. dub 2022

@elennka Já to mám v podstatě jen v puse, na zápěstí asi 3 pupínky, na kotníkách 5, ale v puse dost, na vnitřních stranách tváře. Začala jsem si po každém jídle čistit zuby, vypadá to, že to ustupuje, vyplachuji ústni vodou, kterou jsem měla doma... Děkuji.

sebestka
3. dub 2022

@elennka A můžu se ještě, prosím, zeptat, jak dlouho to trvali, než to ustoupil (hlavně v té puse) a jestli se to vrací?

elennka
3. dub 2022

@sebestka v puse se mě to vrací, po větším stresu, teď po covidu... Na těle se čas od času objeví spíše zvýrazněná pigmentace po stresu atd

sebestka
3. dub 2022

@elennka Já mám právě taky těsně po covidu, ale tohle jsem na sobě pozorovala už před Covidem. Asi oslabená imunita. A v té puse, když se ti to vrátí, nechávaly teda bez léčby a ono to samo zmizí? A za jak dlouho, mám to už tak 3 týdny určitě.

elennka
3. dub 2022

@sebestka nechává se bez léčby, respektive když je to moc tak nějaký ten gel apod. Počítám tak měsíc šest týdnů než se to úplně zklidní..

sebestka
3. dub 2022

@elennka Děkuji moc.🙂

sebestka
16. dub 2022

@elennka Ahoj, můžu se tě zase zeptat na ten lichen v ústech? Melas to na jednom místě nebo třeba v čele puse a jakým jídlem to podpořit?

elennka
16. dub 2022

@sebestka v celé puse, snížení po vyřazení mléka, pečiva....

sebestka
16. dub 2022

@elennka zkusím. A to pečivo i tmavý?

elennka
16. dub 2022

@sebestka ano všechno pečivo z pšeničné, žitné...

sebestka
16. dub 2022

@elennka Děkuji, zkusím cokoliv.

tynka_
27. říj 2023

Prosím, nemáte někdo zkušenosti i s lichen sclerosus? Už dva roky řeším urputné svědění dole...gynekoložka už mi dala vše možné, ale nic nezabralo. Na kožní ambulanci mi řekla doktorka, že nic nevidí a k další kožní jsem objednaná až na únor 2024...do té doby se asi udrbu...díky :(

tatanareznerova
1. srp 2024

Je vhodné se opalovat? Co vám radí lékař.Mne prý ano.

Strana
z3