Menstruační kalíšek, ano nebo ne?
Ahoj holky,
nevím, jestli jsem můj dotaz zařadila do správné skupiny. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s menstruačním kalíškem? Váhám, jestli si ho koupit, nebo ne? Mám z toho i trošku strach ... 😕
Děkuji vám za odpovědi a vaše zkušenosti. 🙂
@magdalenax vydrž a nepropadej malomyslnosti. První měsíce jsou náročné, než si to všechno sedne.
@andelka Víš co mi napadlo? Trošku mě rozčiluje koneček..., jestli to nemůže být také tím, že mi s tím kalíškem hýbne k mému neprospěchu? Co myslíš?
@magdalenax no, to netuším. Já ho odstřihla docela záhy. Škrábalo mi to a vadilo a dost čouhalo ven.
@andelka No, já mám stejné pocity, jakmile bude venku, tak ho aspoň kousíček odstřihnu 😀
@magdalenax já tam už nemám nic, manikurníma nůžkama jsem tu stopku celou vypreparovala. 😅 Furt mi to tam zavazelo, rovně to nebylo, škrabkalo..tak pryč s tím. Vyndávám to normálně prsty.
@andelka No, uvidím, bude se prostě každopádě zkracovat, možná až taky úplně. Díky za rady, jsi fajn
@magdalenax není zač. 🙂
Ze by to byl tyghr? Zkrátila jsem koneček o polovinu a vypadá to nadějně
@fram já to mám stejně tak (teď ne no :D ) a kalíšek užívám přes dva roky a moc moc si ho chválím, protože vložka ani tampon právě tyto kusy nezvládnou, ale v kalíšku je to "v bezpečí" jen ho třeba častěji měnit než bezproblémové ženy a první dny pro jistotu ještě vložku ale jen pro pocit a přes noc hlavně, nedala bych ho za nic :D
@ema_s No, tak to máš pravdu! Nejvíc mě mohl vzít čert, ježiš, jak já byla vzteklá, když jsem se na wc oblíkala a v ten moment šup, já to ani nepostřehla a měla jsem to v kalhotech
Tak už mám Ladycup S, vybalila jsem ho..děcka to je tak malý 😀 jestli mi to nebude protékat, a nepropadne to rovnou dolů, tak sním svůj klobouk (který nemám, ale chápete 😉 😀 ). Si asi moc fandím a budu radši doporučovat věřit spíše tabulkám.
No, MS mi ovšem před týdnem skončila, a chci to zkusit až na čisto,takže na reference si budete muset počkat 🙂
Tak děcka, jedu další kolo..., snad bude úspěšněšjí, než posledně. Ustřihla jsem další dílek
@magdalenax já taky 😀 teda čekám MS,zatím spinim,tak jsem zkusila to Sko a dobrý. Ale při silnější asi hodim L ko a ke konci zas menší 🙂
@andelka Já se nemůžu zbavit pocitu, jako bych měla v sobě nějakou bublinu, nebo co, nevíš čím to je?
@magdalenax možná ten podtlak
@andelka Andělko, ještě jsem se Tě chtěla zeptat, ale zapomněla jsem..., prosímtě, ten kalíšek sedá, když je plný, stejně jako tampón, - jak bych tedy i já řekla, nebo je to tím, že jsem kopyto?
@magdalenax nerozumím otázce
@andelka Jak to napsat, - tampon prostě sedá, jde níž a níž, když je třeba jej vyměnit, zda je tomu taky tak u toho silikonovýho zmetka..... 😀
@magdalenax ne, neseda, ale proste pretece. Takze v dobe, kdy vim, ze mam silnejsi mestruaci., tak nosim i slipovou vlozku.
@magdalenax jo tak,to neznám ani u tamponu. A ne,kalíšek je stále na místě. Mně teda nikdy nepretekl. Ale mám to L a to je velké. Teď to S bych se asi bála,nejspíš ho budu dávat na začátek a konec, při těch silnějších dnech bych musela vylivat častěji než jsem zvyklá. A tomu většímu víc věřím aspoň v těch dnech.
No, já jsem tedy stačila zjistit, že mi na noc nestačí, protože jsem měla i vložku a protekla jsem a byl totálně plný, ale já mám takový standartní problém, každou třetí hezky silnou, mohla bych podle toho dělat DPH
@magdalenax tak snad ty dvě si aspoň kalíšek víc uzijes. Já teda OK,ale zas tak silné to nemám, plný jsem ho ještě nikdy neměla.
Ahoj, tak já musím říct, že jsem s kalíškem bojovala docela dlouho- asi 4 měsíce, ale stálo to za to....Nevím o něm, prostě jsem uplně v pohodě, nikde žádná šňůrka, ulepená vložka, fak super. Občas se mi teda stane, že ráno musím prát pyžamo:o(
OBNOVA DISKUZE : Holky, mám dotaz. Pořídila jsem si kalíšek Luv Ur Body ( medium ). Mám dva dny před menstruací a zkoušela jsem si ho zavést. Zavedení OK, rozvinul se pěkně a vůbec jsem jej necítila. Ale po pár minutách, když jsem ho vyndávala, bylo na něm trochu krve. Druhý den jsem ho zkusila znovu s lubrikantem a opět po pár minutách po vytažení opět krev. Je možné, že jsem se nějak poranila??
A nespinis náhodou před menstruaci?to by mohlo být ono... a nebo ti mohla prasknout zilka,to se obcas stava treba pri sexu,tak tim tlakem se to mohlo stat taky.

Děvčata, tak si říkám, že budu dřív v přechodu.... . Já to nechápu! "Instalace", záchranná brzda raději, že..., kdyby náhodou. Celkem ok, po hodině už ne. Na internetu jsem se dočetla, že nemá být nijak znát, já mám však pocit, nebo alespoň chvílemi takový, jako když začne tzv. "sedat" tampón. Bojuji už od rána a skóre je k mé nevýhodě buď 1:0 pro kalíšek, nebo maximálně 1:1 😀, - jakože alespoň ze strany kalíšku pár kapek.... . O noci ani nemluvím. Nemít vložku, tak jsem měla co prát