Mohu požádat o antibiotikum v perorální suspenzi?
Ahoj, je mi 19 let a mám problémy a polykáním prasku (doufám že nejsem sama). Chytl mě zánět mocaku a lékařka mi včera predepsala Forulin, ovšem nemohu spolknout, takže jsem si nevzala (zkoušela jsem). Mám zavolat lékařce ať mi predepise prášek v suspenzi? Je to možné i u dospělých? Bojím se, že se mi akorát vysměje a vyprdne se na mě s nějakými sirupy. Děkuji.
@martinatrg podle SPC se nitrofurantoin jinak než jako tableta na českém trhu neprodává. A na infekci močových cest je to antibiotikum první volby. Antibiotický stewardship beru vážně a jiné atb bych nepředepsala bez vážného důvodu, jak píše slečna výš, stačí rozdrtit a vypít v džusu/čaji.
Furolin v jiné formě na českém trhu dle SÚKL není, jen tablety, ani daná účinná látka není od jiného výrobce. Takže jedině rozdrtit a do tekutiny.
@drep jeee slečna, to si mě potěšila 😁
@martinatrg to jako fakt? Dospela zenska se pta na takovou kravinu na netu? 🙈
@evika_1105 myslím, že tu jsou daleko větší kraviny, otázky na které odpoví Google asi tak za 0.2 vteřiny. Nemusíš to otevírat pokud tě to obtěžuje.
To jako fakt? Si zas já říkám u komentářů jako je ten tvůj. Na otázku neodpovíš, jen jdeš prudit. Teď co je horší..🤷
@leniczka23 🙄
@drep
Miminkum nekdy necháváme připravit magistraliter nitrofurantoin sirup v lékárně. Ale je to pro kojence k zajistovaci preventivní léčbě, pokud majit třeba časté infekce mocovych cest pri nějaké vrozené vade močových cest, kdy tyto děti to berou ve tretinove davce třeba pul roku. Ale oro dospělé to asi vyrábět nebudou.
@leniczka23
@neomenia Tak já jsem si prášek rozdrtila, dala na lžičku s trochou štávy, polkla a zapila hodně. Bude to účinkovat stejně, že ano?
@martinatrg ano jistě,naopak ještě rychleji se vstřebá
@drep Slo, akorat ta cena bude trochu nekde jinde v porovnani s tabletami (to jen s ohledem na limitaci zdrav.poj.).
Mám stejný problém 😀 S tím že i část prášků vyzvracím, když už je do sebe dostanu.. Nadrcené hořké prášky jsem se naučila jíst s jogurtem nebo slazenou krupicovou kaší, prostě s něčím, co přebije tu pachuť..
@marti89 a funguje ten prášek pak opravdu stejně?
@martinatrg Co jsem brala, tak ano..

@martinatrg musela bys dostat asi tak 3 láhve. Takže pochybuju..Ale přece můžeš ten prášek nadrdit, dát na lžíci zalít džusem a pak zapít. Tak mi to dělala vždycky maminka když jsem byla malá.