icon

Můžou mě bolet dutiny i bez rýmy?

17. led 2026

Uz cca pátý/šestý den me pobolívají dutiny, respektive celo tlačilo a nos bolí/tlačí.

Není to nic co by se nedalo vydržet, cca čtvrtý den mam sunupret forte, a druhy den beru Clarinase. Nos mam ucpaný jen po ránu většinou, a trosku ale průhledná rýma. Jinak se mi dýchá dobre, sem tam citim jak mi tece asi ryma do krku ale ne uplne nejak moc.

Dneska rano mi to prislo uz uplne dobry, pres den byla situace jedna kdy jsem plakala a klasika k tomu patří trosku popotahovani, a uplne nejsem v teple a nelezim, musim fungovat ale cepici nosim.

Jak dlouho ty dutiny muzou tlacit takto? Mela jsem antibiotika v prosinci, takze bych to radsi zvladla nejak doma…bez navstevy ORL, hlavne mi to neprijde nejak akutni…jenbzw vecer je to vzdycky horsi🤷‍♀️ Mate nekdo radu?

biciklissie
17. led 2026

Ja uz mela zanet dutin nekolikrat a z toho nekolikrat temer bez rymy. Radu moc nemam. Akorat splichat a kapat do nosu, smrkat a neco na bolest. A bud to prejde nebo ne. A ja s tim chodim k prakticke, pise mi na to atb, nazev uz ale nevím.

autor
18. led 2026
@biciklissie

Ja uz mela zanet dutin nekolikrat a z toho nekolikrat temer bez rymy. Radu moc nemam. Akorat splichat a kapat do nosu, smrkat a neco na bolest. A bud to prejde nebo ne. A ja s tim chodim k prakticke, pise mi na to atb, nazev uz ale nevím.

@biciklissie ja prave bych se rada antibiotikum vyhnula, mela jsem je o vanoce na anginu a strasne me sejmuli pak na zaludek…ja mam rymu nulovou…Minuly vikend jsem byla na vecernim lyzivani asi hodku sobotu/nedeli, sice jsem mela cepici ale kuklu ne a foukalo mi do obliceje, i omrzlice padala takze pocitam ze to mam z toho. Nic jinyho me nenapada…jako ja vim, ze bych mela byt doma v teple ale jsem pedikerka a proste klienti necekaji…Zitra to bude tyden co to zacalo, sazela jsem na sinupret ze pomuze😔

biciklissie
18. led 2026
@anonym_autor

@biciklissie ja prave bych se rada antibiotikum vyhnula, mela jsem je o vanoce na anginu a strasne me sejmuli pak na zaludek…ja mam rymu nulovou…Minuly vikend jsem byla na vecernim lyzivani asi hodku sobotu/nedeli, sice jsem mela cepici ale kuklu ne a foukalo mi do obliceje, i omrzlice padala takze pocitam ze to mam z toho. Nic jinyho me nenapada…jako ja vim, ze bych mela byt doma v teple ale jsem pedikerka a proste klienti necekaji…Zitra to bude tyden co to zacalo, sazela jsem na sinupret ze pomuze😔

@anonym_autor Jo, Sinupret je fajn. Jinak asi nejaky zazracny lek neznam. Me atb nevadi, ale taky je nechni pouzivat zbytecne moc. U me ani nemusi byt nejaky extra duvod, proste na to trpím.

miryp
18. led 2026

Nezahrávala bych si s tím, abys neskončila jako já - já to tak dlouho léčila doma, až jsem si uhnala takový nános v dutinách, že na to atb nestačila, musela jsem denně dojíždět na odsávání pod lokálním umrtvením a nakonec jsem skončila na kortikoidech, která to konečně uvolnila.

autor
18. led 2026
@miryp

Nezahrávala bych si s tím, abys neskončila jako já - já to tak dlouho léčila doma, až jsem si uhnala takový nános v dutinách, že na to atb nestačila, musela jsem denně dojíždět na odsávání pod lokálním umrtvením a nakonec jsem skončila na kortikoidech, která to konečně uvolnila.

@miryp a mela si rymu? Ja se tak bojim jit na ORL😔

miryp
18. led 2026
@anonym_autor

@miryp a mela si rymu? Ja se tak bojim jit na ORL😔

@anonym_autor první dny ano, pak už jen ucpaný nos a sem tam pocit zadní rýmy. A k tomu pokašlávání.
Běžné vyšetření na ORL není nic, čeho by se člověk musel bát.

autor
18. led 2026
@miryp

@anonym_autor první dny ano, pak už jen ucpaný nos a sem tam pocit zadní rýmy. A k tomu pokašlávání.
Běžné vyšetření na ORL není nic, čeho by se člověk musel bát.

@miryp ja prave rymu nemam, nebo jako rano lehce, pres den se mi obcas ucpe jak kdyby nos ale nic nevysmrkam a pak sam povoli…sem tam mam pocit jak kdyz mi malicko tece ryma do krku ale fakt minimalne…ale strasne me tlaci a boli nos, a mezi obocim celo….

petramana
18. led 2026

konvicka, naparovani? ja konvicku nemuzu, ale ostatni si ji nemuzou vynachvalit... Nebo naparit nad horkou vodou s trochou soli?

autor
18. led 2026
@petramana

konvicka, naparovani? ja konvicku nemuzu, ale ostatni si ji nemuzou vynachvalit... Nebo naparit nad horkou vodou s trochou soli?

@petramana konvičku jsem zkousela, ale ja mam nos cisty, myslim ze to mam v tech celních dutinách a ty neproplachnu😔🙈

autor
20. led 2026

Tak jsem vyrazila na ORL, nahodou jsem narazila i na ceskeho doktora zrovna (ziju v DE)…. Pan doktor milej, dostala jsem nejaky inhalace, spreje dva a nejaky tablety…Rikal, ze zajimavy ze nemam rymu🤷‍♀️🙈Tak jsem z toho docela blazen, praktik zase rikal po telefonu ze muze bejt i bez rymy….Pan doktor z ORL rikal, ze mam dost suchou sliznici nosu🤷‍♀️co to znamena nevim, kazdopadne kdyz by to nepreslo, mam prijit ze by udelal CT dutin…coz me celkem vydesilo, ja myslela ze se dela rentgen.

klar_tek
20. led 2026

Samozřejmě, můžeš tam mít zánět nebo ložisko nějakého hnisu.

autor
21. led 2026

Ja se omlouvam, uz jsem sama sobe a tim otravná ale ono to vubec nepovoluje…Nos boli stridave pres den, celo tlaci….ryma zadna…Jednou denne na doporuceni nahrivam, prostrikavam nos, beru leky…Uz mam uplne depky z toho ze to nejsou dutiny ale nejaka srazenina, nebo nador😔Muze to zhorsovat i to, ze chodim ven?