Nechají mi miminko se mnou v nemocnici?
Prosím o radu, je možné, že mi nedopadnou dobře výsledky krve a ja bych zůstala par dní hospitalizována v nemocnici. Konkrétně s trombozou. Mam 8m dceru, kterou stale kojím a samozřejmě chci kojit dál. Nevíte, jestli mi ji nechají? Případně pokud jste někdo takhle řešil trombozu, nechali vas doma? Pichat injekce si umim, tak soi říkám, že by v tom nemusel snad být problem. Děkuji
@sudylichozrout do školky, na tábor jdou dobrovolně. A ano třeba do ozdravovny bych s nimi sla. Dokud to budou potřebovat, a chtít vždy budu s nimi.
Moje děti vi že se za ně vždy postavím a budu řešit jakékoliv porušení jejich práv. Nebo když jim bude kdokoliv ublizovat. Ať je to doktor,učitel,nebo jen prodavačka v obchodě.
Kdo jiný by to měl dělat?
Musí vědět že za svoje právo je potřeba bojovat. A ne sklopit hlavu jako 90% národa a nechat si na ni nasrat.
@bayt Dobre, ale nekdy to proste jinak nejde. Kdyz budes (a doufam, ze nikdy nebudes) lezet po nehode na ARU, taky tam s tebou miminko nebude moci byt. Pokud jde o banalni zakrok, tak muzes preci vzdy podepsat negativni reverz, jit domu a byt s ditetem. Pokud jde o nejake dlouhodobejsi leceni v radu tydnu, tak mi drzeni zdraveho kojence treba i mesic ve spitale prijde temer az jako tyrani. Asi se v tomhle fakt neshodneme. Ale to nevadi 🙂
@terry1512 Tak to je samozrejme normalni a nedelala bych to jinak. Za sve deti bych dychala, ale ted fakt ruku na srdce. Prijde do spitalu zena - matka, ktera jeste ani nema stanovenou diagnozu a uz rve neco o svych pravech. Na co vsechno ma narok, co ji smi lekari delat, co nesmi, co nesmi pod pohruzkou soudu, co naopak musi. Co bude jist, co jist nebude nikdy, jake diagnosticke metody a lecebne metody nikdy nepodstoupi... No nezabila bys ji?
Pamatuju na jednu takovou v poradne, kdyz jsem chodila pred porodem do porodnice. Afektovana hysterka, ktera neustale frfnala, jak je personal hrozny, protoze ji neplni seznam prani o sto osmnacti polozkach... Ze ma narok na to a na to, jecela tam, ze si bude stezovat, porad to opakovala. Nebyt lekarske etiky, kazdy by ji s chuti nakopal do prdele. To mi ver. Bylo mi tech lekaru a sestricek strasne lito.
@terry1512 Prosimtě a jak má nemocnice tohle zařídit? Je to místo určený primárně k léčbě nemocných. Těžko dají pacienta po infarktu na dětský, aby mohl být s miminkem, když mu tam nebudou třeba schopný zajistit nezbytnou péči. Není to hotel. Samozřejmě chápu, že není jednoduchý jít do nemocnice bez kojenýho dítěte, ale je to nemocnice! Lidi tam nechodí, protože chtěj, a dějou se jim tam i nepříjemný věci. Kapacita nemocnice není nafukovací. Proč v tomhle nemůže fungovat nějaká empatie vůči ostatním pacientům? Vůči zdravotnickému personálu, kterému to ztíží už tak těžké povolání, když krom nemocné matky budou zodpovědní ještě za zdravé batole? Co aspoň empatie k vlastnímu dítěti, brát ho do prostředí, které mu může způsobit vážné zdravotní problémy? Nehledě na to, že pacient má mít klid na lůžku a ne se starat o malé dítě, to už opravdu může zůstat doma. Já tohle fakt nechápu. Je jasný, že nikdo to primárně nechce, být bez dítěte kvůli hospitalizaci, ale zdraví máme jen jedno. Něco jinýho je, když je hospitalizovaný dítě.
Hlavně tedy doufám, že zakladatelka bude brzy v pořádku a že trombóza nebude natolik závažná, aby vyžadovala hospitalizaci. Pokud ano, raději bych se jí podrobila než chodila domů na reverz, při péči o malé dítě lze klidový režim těžko dodržet, sraženina se může utrhnout a průšvih je na světě. Takže primárně bych řešila svoje zdraví a kojení dítěte (např odstříkáním) až dle toho.
Děkuji všem, kteří zde zareagovali, za Vaše odpovědi. Jsem ráda, že se zde našli i slušné odpovědi a rady, které mi k něčemu jsou. Těm, kteří nevědí, co je slušnost, přeji, aby jim bylo opláceno stejnou mincí. Já se ptala jen na radu, ne na názory. Názory typu, že jsem jako předchůdkyně matka, která kojí v bance atd. atd. mi jsou jednak úplně k ničemu a druhak s tím máte evidentně problém vy, ne já. A z pročtení této diskuse je zřejmé, že tady má dost lidí dost problémů, ale nejvíce sami se sebou.
Jinak děkuji i za názor, že dítě do špitálu nepatří. Popravdě, v momentě, kdy jsem psala svůj dotaz, mě toto nenapadlo a souhlasím s tím, že by tam mohlo dítě i něco chytit.
Jinak mě omluvte, ale nestíhám pročítat všechny odpovědi a reagovat na ně. Všem přeji hezký den.
@terry1512 a sestry a lékaři budou běhat pečovat a dělat vizity na dětské? Nebo se pediatři budou starat o matku s trombózou? Personál kolikrát nemá čas na toaletu a svačinu,je přetížený,sestra má sama na starost cca 25 pacientů a bude běhat přes areal nebo i kdyby o patro za pacientem co musí být se svým skoro ročním dítětem 😲. Co když zrovna na tom oddělení někdo zkolabuje? Nebo se ať matce nebo jinému pacientovi něco stane?
@radecka1 jj, také mě napadlo odsávávání. Ale napadlo mě to až po napsání dotazu. Každopádně děkuji za odpověd.
@sudylichozrout tak upřímně pokud např. Vím že z nějakého důvodu nechci třeba vnitřní vyšetření v těhotenství, tak ho prostě nepodstoupim.
Ja měla do porodnice DVP a odmítala jsem spoustu věcí, které jsou naprosto zbytečné.
Pokud vím že moje problémy budou takové že budu muset zůstat v nemocnici a budu mít kojene dítě budu řešit jeho přítomnost u mě. Třeba i za pomoci manžela aby tam byl s náma.
Pokud budu např. Vegetarián budu řešit svoji stravu.
O etice lékařů vím svoje. Většinou jednají dost neeticky. A dovolí si neskutečně věci.
A opravdu nevidim nic pohoršujícího na matce která je i formování, vi co chce a nenechá se nestlacit kam chce doktor. Jen proto třeba aby di zjednodušil práci, ušetřil čas nebo víc inkasoval od pojišťovny.
@marketa11112 Děkuji za zprávu od někoho z mé oblíbené skupinky 😉 A hlavně za slušnou zprávu. Taky mě napadl nadstandard. A malá sice už nějaké příkrmy sní, ale jinak také usíná u prsu.
@terry1512 je zajimavy, ze ti vsichni lekari ublizuji... Jestli ten problem nebude nekde jinde 🙂
@malanoha Také mě napadl nadstandard. Jen jsem to prostě nezmínila v příspěvku. V momentě kdy jsem to psala. A v ten moment mě nenapadla ani varianta odsávání.
@jana_toula ver mi, ze udelas fakt nejlip, kdyz to zkusis vyresit bez ditete sebou. Muzes odstikavat a pro mliko muze nekdo jezdit. Jak jsem psala nahore, nemocnice jsou extremne infekcni a navis jsou pro nemocne. Ne pro zdrava miminka. Hodne stesti.
@vineta jak píše @rajani lékaři mají zodpovědnost pouze za léčbu. Ne za pacienta, natož za dítě.
@sayast nedostatek personálu a to že nemají uzposobeny prostory pro tuto situaci mě jako pacienta vůbec nemusí zajímat.
Z logiky pacient po infarktu nebude asi vyžadovat mít u sebe dítě že. Tedy toto právo neuplatnuje.
Pacient se zlomenou nohou třeba,nebo po malém zákroku který je schopen se postarat o sebe i dítě to vyzadovat bude zcela oprávněně,a na to nevidím nic divného.
@terry1512 Ach jo. Pacientka se zlomenou nohou bude mit vedle sebe pacienta se zlomenou nohou na sest kusu, sesroubovanou srouby a totalne bolavou. Ale hlavne, ze bude mit pacientka se zlomenou nohou narok na to, aby jeji dite obtezovalo toho chudaka, co to do nej napalil nejakej kokos s promile. Perfektni.
Vychovavej prosim sve dite ke ddravemu sebevedomi a schopnosti se ozvat, ale ne k sobeckosti a "mam pravo na".
@terry1512 Děkuju, že se tady s těmi některými takhle hádáte. A děkuju za informace o možnostech jaké mám.
Když tady čtu některé ty negramotné komentáře, tak nevím, jestli mám brečet nebo se mám smát.
Respektuji názor těch, kteří slušně napíší, že by dítě do nemocnice nebrali. Ale názory těch, kteří jsou agresivní a v hlavě si dedukují kde co, to fakt nemůžu.
Tak ještě jednou, velké DÍKY 🙂
@sudylichozrout to vůbec ne.
Žádný my neublížil, protože jsem to za svůj dospělí život nedovolila.
Jako dítě jsem si zkusila svoje. To my věř. 2 měsíce v nemocnici sama v 6 letech. Pri vzpomínce se osype ještě dnes.
@terry1512 nemusí. Ale pak to prostě stejně nemusí zajímat ani ten personál. Nebo si klient může jet třeba na druhou stranu republiky. A že se u nás vždy snažilo ve všem maximálně vyjít vstříc pokud to bylo mozne. Také se teda jinak vycházelo vstříc člověku co jednal slušně a s pokorou a jinak kdo jen řval a dupal já chci,já mám právo 😏
@jana_toula Helejt, tak to zase prrr... Mam. Jiny nazor, ale negramotna fakt nejsem. Coz snad vyplyva uz z podstaty toho, ze umim cist a psat, ne? 🙂
@sayast presne.
@jana_toula není vůbec za co.
Doporučuji spojit se s nemocnici kde bude zákrok, nebo hospitalizace probíhat. Nejlíp písemně.
Probrat s nimi ty možnosti.
Pokud by mohl manžel s váma určitě bych upřednostnila nadstandard.
Popřípadě pokud to půjde tak ambulantní léčbu,bez hospitalizace.
@terry1512 Helejt, jeste jsem tu od tebe ale ani jednou neslysela, ze mas i nejake povinnosti. Ty se vetsinou s pravy poji. Tak na to mysli.
@terry1512 vezmu to na příkladu. Měla jsem nocni víkend,umíral nám tam pan. Měl velmi slušnou rodinu,od samého začátku byli velmi příjemný,měli velký zájem. Když už pán byl hodně špatný,sama jsem ho s postelí a všema věcmá přestěhovala na zrovna volný pokoj a nabídla celé rodině že tam s ním mohou být 24 hod až do konce. Za předpokladu že teda nepřivezou hromadnou nehodu a nebudu pokoj potřebovat . Ještě jsem jim tam v noci nosila konvičky čaje. Rodina byla vděčná . Pokud bych měla plný stav,nevěděla kam dřív skočit a rodina by na mě jen stékala svá práva,tak bych se na hlavu nepostavila a oddělení nenafoukla. A z ohleduplnosti k ostatním na pokoji bych je tam take nonstop nechat nemohla
@sayast Presne tak to je. Kdyz nekdo jen cele hodiny jeci o svych pravech, aniz by chapal souvislosti vubec moznosti tech, na ktere jeci, nemuze se divit, ze se lidi sprajcnou.
Fakt mam kliku, ze nedelam ve sluzbach, zdtavotnictvi ci skolstvi, tedy v oblastech, kde se clovek denne setkava se rvouny. Nemela bych na to a obdivuju vas, ze to davate.
@sudylichozrout jistě že mám povinnosti. A myslím na ně, to se neboj.
Mám třeba povinnost se řádně starat o svoje děti, a to i v nemocnici. Mám povinnost dodržovat zákony CR, atd...
A stejnou povinnost mají i ti doktoři a všichni ostatní.
O ničem jiném to není.
Víš třeba že když necháš dítě samotné v nemocnici a nepůjdeš za ním vůbec třeba proto, že ti sestra řekne že na JIP,ARO nesmíš, může být považováno za opuštění dítěte?
@terry1512 Helejt, ja nevim. Fakt nejsem profesionalni stezovatelka, aktivistka a bojivnice za lidska prava, takze opravdu nevim. Nicmene je rozdil mezi tim, kdyz je nemocne dite na detskem oddeleni. To samoztrejme do urciteho veku doprovod potrebuje. A mezi tim, kdyz je nemocna matka a CHCE mit zdraveho kojence u sebe na beznem oddeleni.
Mam pocit, ze si tyhle dve situace proste nechces v hlave oddelit.
@sudylichozrout děkuji,mě to moc baví,je to poslani. dělám to srdcem. Bohužel je každý rok znát,jak úcta k nám je horší a horší. Všichni jen stékají,myslí si že jsou tam sami,ohánějí se jen svými pravý, ale neumí ani pozdravit,poprosit a podekovat. vždy si moc vážíme výjimek. Nevím jak je to jinde,ale u nás jsme se vždy maximálně snažili vyjít vstříc pokud to bylo aspoň trochu možné. I maminku s dítětem (větším) po autonehode jsme měli na jednom pokoji,ač tam děti nemame a nejsme na ně vybaveny. Ale tehdy k tomu byli podmínky,snažili jsme se. Ale když by to nešlo,tak prostě nešlo. Pokoj nepristavime a personál na stromě neroste a ani za branami neceka

Mam 21 mesicni hodne kojenou holcicku ( proste to vyzaduje. a pokud vim,pediatri do dvou let kojeni vylozene doporucuji). Synovi jsou 4 roky. Cekame na operaci. V nemocnici jsem rovnou hlasila,ze bud nastoupime i s dcerkou, kterou kojim a vyhradne se o ni staram ja (nas tatka chodi domu vecer a hlidani nemame. tak fakt nevim, jak to udelat, aby na me deti nebyly zavisle) nebo se synem bude tatinek. Problem pry je oboji. Nakonec schudnejsi bylo nechat v nemocnici naseho tatku. Nasli nakonec termin pro nas a jeste pro druheho tatinka. Takze budou na pokoji nakonec 4 chlapi (2 maly a dva velci) . jinak bychom sli na nadstandart,klidne si ho zaplatili. Dcerka je hodna,se synem jsou na sebe hodne fixovani a syna neceka tezka operace,ale lehci zakrok. Dva dny po operaci se jde domu. Takze bychom to zvladli takto a nikoho nerusili.
U tebe je situace jina. O dite by jsi se nejspis postarala,ale chtelo by to jedine nadstandart. Bud by tam bylo s tebou. Nebo mozna lepe by s prckem tatka prisel hned rano a odesel co nejpozdeji. Ale chapu te, nase mala usina u prsa, nekdy nechce jist a chce jen mlicko. kdyz treba boli zoubek,uhodi se, lekne se a pod. Je jasne,co bude chtit. Stale kojim 10 x za 24 hodin a nevidim duvod,proc ji to odpirat.