icon

Nechají mi miminko se mnou v nemocnici?

jana_toula
3. kvě 2019

Prosím o radu, je možné, že mi nedopadnou dobře výsledky krve a ja bych zůstala par dní hospitalizována v nemocnici. Konkrétně s trombozou. Mam 8m dceru, kterou stale kojím a samozřejmě chci kojit dál. Nevíte, jestli mi ji nechají? Případně pokud jste někdo takhle řešil trombozu, nechali vas doma? Pichat injekce si umim, tak soi říkám, že by v tom nemusel snad být problem. Děkuji

malanoha
3. kvě 2019

Maximalne chtit nadstandard, aby tam manzel mohl s ditetem travit co nejvic casu a zbytek odasavat, aby si to mohli nosit domu a krmit nejak alternativne. Jinak snad nikdo pricetny nemuze myslet vazne, ze by vzal dite na bezny pokoj k jinemu pacientovi!

moly001
3. kvě 2019

@pavlina212 Tak já bych doporučila zůstat sedět doma na zadku s dítětem a do nemocnice vůbec nechodit....Pokud tak striktně někdo trvá na tom, aby měl 9m dítě u sebe...
Buďto se budu léčit, a tím pádem akceptovat nějaká pravidla v nemocnici, nebo tedy sedím doma a kojím a věnuji se dítěti🙂

bayt
3. kvě 2019

@sayast Osmimesicni dite neni novorozenec, aby prorvalo noci. No s tema nemocema je to fakt, ale uz sem byla i u detske, ktera mela ordinacni cekarnu propojenou se zbytkem nemocnice. min na kojeni ji ho ale prinaset musi...

bayt
3. kvě 2019

A pak mě napadá asi nejlepší řešení - domácí péče. Sice drahá, ale když to bude jen na pár dní...

rajani
3. kvě 2019

Ano, moznosti jsou. Než cist dojmologii a agresivni vykriky dam, doporucim ti skupinu na FB Podporite me v osvete. Pokud by to kvpailo, maji telefonni cislo. Ale najdes tam informace a prislusnou legislativu.
Sama mam zkusenost s hospitalizaci pro akutni operaci kolene s rocnim kojenym ditetem.

terry1512
3. kvě 2019

@sudylichozrout
@v_erunka
@poah
To že vy to nechápete je čistě váš problém.
Napsala jsem na co má matka potažmo dítě ze zákona nárok.
Už je na zvážení každé maminky jestli svoje právo a právo dítěte uplatní.

Nemocnice je dokonce povinna zajistit místo, i tak aby nebyli narušení soukromí a klid ostatních pacientů. To že na to serou není můj problém.
V případě dítěte budu klidně ten největší sobec na svete. A lidi okolo mě můžou tak akorát......!

Pokud po mě stát, úřad,nemocnice nebo kdokoliv jiný vyžaduje dodržování zákona, tak já vyžadují totéž od nich.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 Gratuluji, vyhravas zlateho bludistaka v kategorii sobec roku. Cenu a diplom si muzes vyzvednout na obecnim urade.

terry1512
3. kvě 2019

@sudylichozrout díky 🤣

Nepřestává mě udivovat jak prostá přítomnost matky s dítětem je označována za sobeckost.
Pro mě je sobecky člověk, který kvůli vlastnímu pohodlí, nebo názorů ,,mamynek" upře dítěti jeho základní potřebu.

verace81
3. kvě 2019

synkovi bylo 10 měsíců když jsem musela do nemocnice byl už z části na příkrmech a i když mi ho manžel přivezl do nemocnice protože mi bylo po něm smutno v mém stavu bych se ani o něj nedokázala postarat. Nic méně lékaři věděli, že mám doma prcka takže mi brali každý den krev aby mě mohli co nejdříve pustit domu bohužel pobytem v nemocnici skončilo kojení.

rajani
3. kvě 2019

@sudylichozrout ja si rikam, jak takove odlouceni muze prozivat detatko a je jedno jestli je mu 6-12-24-36 měsíců, at uz je kojeno ci nikoliv. Ale je bez maminky... Musí to byt náročný.

terry1512
3. kvě 2019

@moly001 takže kvůli tomu že mám kojene dítě ( i jen částečně ) nemám nárok na péči?
To jako vážně?
Nemocnice má POVINNOST toto umožnit a zajistit. A žádný provozní řád, vnitřní předpis atd... neni nadrazen zákonu.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 tady se nebavime o samoobsluze, kine, nebo restauraci, ale o nemocnici, kde jsou nemocni lide. Pacienti, kteri maji bolesti, jsou zeslabli, potrebuji klid a spanek. A ty bys mezi ne bez skrupuli vrazila zdrave mimino jen proto, ze jsi "matka" a mas narok byt se svym ditetem. Ano, mas. Ale ne vsude. V zivote by me nenapadlo tahat kojence do spitalu, kdyz bych tam potrebovala lehnout. Proste bude holt mimi chvili s tatinkem a ostatnimi z rodiny. Pokud bych mela novorozence, snazila bych se dostat treba na detske oddeleni, kde jsou na male deti pripraveni. Ale ne na beznou internu, kardiologii, nefrologii a podobne. Je to neskutecne sobectvi. To same jak ta dojnice z te kojici guerilly. Proste mliko v hlave a nevidi, neslysi. Ja jsem MATKA, kdo je vic... Omg.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 v reakci na tvou odpoved molly: dup, dup, dup. Zavaz mi strevicek, musis, musis! Jsi jak mala holka.

terry1512
3. kvě 2019

@sudylichozrout ale to je přesně ono.
Maminka vubec nemusí být na interne,kardio atd... může být na dětském, nebo jinem méně,,rizikové " oddělení. A to právě nemocnice musí umožnit.

A pak je to čistě na zvážení každé zda tam to dítě vezme nebo ne.
Ale prostě zakázat to nemocnice nesmí,a o tom to celé je. Musí dokonce nabídnout nadstandard a to zdarma, i kdyby tam chtěla mít celou rodinu aby ji s péčí o dítě pomohly.

rajani
3. kvě 2019

@sudylichozrout víš, ale že se to i takto dělá, že se dítě hospitalizuje taky, ale léčí se poouze žena. Nebo se to řeší cestou nadstandartů. A trošku mě mtzí, že pak ze všechn nenávistných textů, může kdokoliv pochopit, že je to naprosto nečřešitelná situace a ještě, když má žena být touhu z dítětem tak je nazývána vykojenou sobeckou krávou. To je tak nerespektující.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@rajani kdyz si "matky" pestuji zavislacky, tak to pak asi problem bude. A ze tech mamin je. Dite porad za zadkem, nebo na prsu, nedavaji ho ani manzelovi na hlidani... Deti, ktere jsou samostatne, to zvladnou. Ale to uz je na jinou debatu.

terry1512
3. kvě 2019

@sudylichozrout ano dup dup dup.
A možná proto že jsem právě VELKA HOLKA mě nerozhodi doktor co si myslí že je bůh. A může všechno.
A právě díky tomu moje dítě bude vždy se mnou pokud to půjde, a nikdy nebude samo v nemocnici, nebo jinde.
Pro někoho jsem mala holka, pro moje děti jsem supermama.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@rajani zivot je boj, zvykej si na to, ze te nebude kazdy respektovat jen proto, ze jsi matka. Respekt si musis zaslouzit svymi ciny. Je slusnost vxjit ti jako mame vstric, ale neni to povinnost a ty si to nemuzes vynucovat.

treasurka
3. kvě 2019

@terry1512
Mas moji podporu, ti co srazi paty a sklopi usi svet k lepsimu nezmeni. 🙂

rajani
3. kvě 2019

@sudylichozrout Holka život je boj, ale rozhodně ne ten můj :D jediný kdo v příspěvcích bojuje a ohání se siláckými řečmi si ty.
Já ti děkuji za přání, jak zvládnout život, ale asi moje cesty vedou někudy jinudy a jsem zde velmi spokojená. Takže zvykat si na Tvůj standart nebudu.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 Hm, budes s nimi i v ozdravovne, ve skolce, na tabore... A do kolika let jim chces takhle stat za zadkem? 🙂
Ted vazne. Ano, dovddu di predstavit to detske oddeleni, ale jinak je to opravdu silenstvi. Mama lezela mesic na neuroligii s nasledky spatne prelecene boreliozy. Bylo ji tak ukrutne, ze mnohdy nedavala ani nase navstevy. Predstava, ze by mela vedle sebe zenskou s miminem je naprosto silena. A to ty chces, respektive tvrdis, ze takova zena by mela narok na to, aby na tom pokoji s miminkem byla. Poslouchej se, prosim.

rajani
3. kvě 2019

@sudylichozrout a co je ti lichozroute do toho, 100 lidí, 100 názorů a způsbobů života. Máš problém, že se v tom potřebuješ pitvat a vychovávat všechny k obrazu svému? Poslouchej se prosím!

moly001
3. kvě 2019

Nemocnice MA POViNNOST...
Všichni si v nemocnici sednou na zadek, protože někdo prostě chce a chce a chce...
Pak se není čemu divit, že už za chvíli nebude mit kdo léčit...s takovým přístupem😀...

sudylichozrout
3. kvě 2019

@rajani tak hlavne, ze se umis pochvalit. Na muj standarD si zvykat nemusis. Zvykni si na standarD fungovani ve spolecnosti. Opravdu nejsi neco vic jen proto, ze jsi mama.

werumka
3. kvě 2019

Jako malá jsem strávila v nemocnicích hodně času - jako pacient. To je situace, kdy jsem chtěla mít u sebe maminku. Ale ve chvíli, kdyby mi dal někdo vybrat, jestli budu v nemocnici na dětském, abych mohla být s nemocnou maminkou, tak ne. Nemocnice pro mě vždycky byla a bude prostředím, kde je stres. A mnohem lépe mi bylo doma s tátou, sourozenci. Byť tam mamka nebyla a museli jsme chvíli fungovat bez ní. Ale měla jsem svůj režim, svoje hračky, svoje blízké... zkusila bych se nad tím zamyslet tímhle způsobem. Co bude vůči tomu dítěti v tomhle směru přínosnější.

terry1512
3. kvě 2019

@sudylichozrout ale to není o vstřícnosti jejich.
Oni nemají právo ji to povolovat,nebo zakazovat. Oni to musí respektovat. Není to na jejich rozhodnutí.
A v neposlední řadě je to právo dítěte 😉

Zajímalo by jak by ses postavila k tomu kdyby tvoje právo omezil, nebo primo porušil nějaký úřad, policista nebo tak.
To věřím tomu že by ses dokázala spravedlnosti všemi možnými prostředky.
Proč tady to má být jinak?

sudylichozrout
3. kvě 2019

@rajani a co je tobe do toho, v cem se ja svobodne potrebuji ci chci pitvat? 🙂

Tady alespin vidis, jak nejapnou otazku jsi mi polozila.

rajani
3. kvě 2019

@sudylichozrout myslíš stejně nejapnou jak ty? ...víš co sama, si říkám, jaký jsem pošuk že se tady bavím s takovým manipulátorem :D

bayt
3. kvě 2019

@sudylichozrout Tady si dovolím s tebou nesouhlasit, byť se jinak shodneme. Ale že dítě nevydrží být tři dny samo (myslím bez matky) v osmi měsících neznamená, že je závisláček. I kdyby nebylo kojené, natož když kojené je. Já si nedovedu představit, jakou úzkost by syn byl, nezvyklý na flašku, kdybych najednou na tři dny zmizela a jemu zbyl Sunar, v lepším případě odstříkané mléko. Takovou separaci takto malé a nezvyknuté děti těžko v pohodě snesou.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 Moje prava uz porusilo tolik lidi a instituci, ze kdybych mela kazdou jednitlivost resit, musela bych se stat profesionalni aktivistkou, abych na to mela cas. Umim si vyrvat leccos, ale pouzivam u toho porad jeste rozum. Vyrvat si to, abych mohla mit vedle sebe v dospelym spitale zdraveho kojence, to bych si pripadala jako naprosta blbka.

Strana