Nechají mi miminko se mnou v nemocnici?

jana_toula
3. kvě 2019

Prosím o radu, je možné, že mi nedopadnou dobře výsledky krve a ja bych zůstala par dní hospitalizována v nemocnici. Konkrétně s trombozou. Mam 8m dceru, kterou stale kojím a samozřejmě chci kojit dál. Nevíte, jestli mi ji nechají? Případně pokud jste někdo takhle řešil trombozu, nechali vas doma? Pichat injekce si umim, tak soi říkám, že by v tom nemusel snad být problem. Děkuji

mimi1004
3. kvě 2019

@jana_toula Myslím si, že ti ji nedovolí s sebou. Nejsou na to zařízení a navíc 8m dítě už není na kojení životně závislé.

radecka1
3. kvě 2019

Myslím si, že ne, důvod je uveden výše. A ani bych už takto starší dítě v nemocnici nechtěla, ať tam ještě něco nechytí. Spíš bych se zkusila dohodnout, abys mohla být doma. Jinak byla jsem v nemocnici s jedním zdravým a jedním nemocným (operovaným) dítětem, ale to bylo 5 dní po propuštění z porodnice, takže oba jen kojení. Nebo můžeš v nemocnici odsávat, ať můžeš pokračovat v kojení po návratu domů.

uzivatelkapetra
3. kvě 2019

@mimi1004 no to bych si nedovolila tvrdit, můj téměř osmiměsíční syn sní dva příkrmy denně a zbytek je plné kojení. Z flašky by pít neuměl, jelikož ji v životě v puse neměl.
Asi bych je přesvědčila na léčbu doma, klidně zaplatit si nějakou službu, aby sestra chodila injekce píchat domů i za cenu, že bych se denně jela do nemocnice ukázat

ahyt
3. kvě 2019

Pokud není trombosa rozsáhlá,tak se lze léčit doma a bu´dete dodržovat vše, co doporučí,zásadní je aplikace těch inj. a pokud je zvládnete/ ono to opravdu nic není/tak by Vás mohli pustit.Jsem PL pro dospělé a běžně nám takhle pacienty pouští.Ale jak říkám, záleží na rozsahu a lokalizaci.

mimi1004
3. kvě 2019

@uzivatelkapetra Mluvila jsem obecně, opravdu neznám každé osmiměsíční dítě na světě. Taky bych radši volila domácí léčbu.

terry1512
3. kvě 2019

@jana_toula oni to nemají co povolovat. Dítě má nárok na vaši přítomnost 24/7 takže pokud budete chtít musí uzpůsobit tak aby tam mohla být.
Není čas problém že ,, nejsou na to uzpůsobeni " a to jestli kojit nebo ne je úplně vedlejší.

Záleží jak moc budete trvat na tom že tam zůstane. Nebo jestli podlehnete obecnému tvrzení že nemůže.

zahodila
3. kvě 2019

Neni tromboza jako tromboza. Tromboza na drobne zile na plosce nohy na hospitalizaci neni, tromboza dolni dute zily ano.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@terry1512 boze muj, jak ja nesnasim tohle hystericke a sobecke "mam narok". Osmimesicni dite neni novorozenec, aby musel jen pit mliko. A navic tahat takhle male dite do spitalu, kde je hromada infekci, na oddeleni, kde vubec nejsou na male miminko pripraveni a uzpusobeni jen proto, ze matka chce, to povazuju fakt za total ulet. A takto rozjecena matka pak pise hystericke posty na socialni site o tom, jak jsou nemocnice strasne.

v_erunka
3. kvě 2019

@terry1512 tady ale není nemocné to dítě, ale maminka. Pokud dítě, tak 24/7 chápu, ale jinak je to blbost. Nechápu, proč bych sebou do špitálu měla tahat zdravé dítě..

makronka222
3. kvě 2019

Na pokoji urcite nebudes sama, dite ve spitale muze chytnout dalsich xy nemoci, maji vstup do spitalu do +-10 let zakazan asi z nejakyho duvodu. Vsm kojicim fakt leze mliko na mozek. Vem si sebou odsavacku.

makronka222
3. kvě 2019

Btw jelikoz ti to nedovolej, nezapomen z toho udelat aferu, jako ta tvoje predchudkyne s bankou :D at je sranda

luj89
3. kvě 2019

Ahoj, urcite na to mas narok. Zkus na fb skupinku Podporite me v osvětě. tam se to resi snad kazdy den.. Narozdil od teto diskuse tam narazis na pravdive informace, pochopeni a slusne jednani.

pavlina212
3. kvě 2019

Souhlasím s @terry1512 a @luj89. Ostatní holky ti tady bohužel radí jen své mylné dojmy. Není to ale jednoduché si to vyjednat. Podporou práv pacientů se zabývá třeba spolek Juno Moneta (Podpoříte mne v osvětě z FB ), nebo právnička Věra Jedličková - zkus pogooglit. Kopíruju sem část dokumentu od Petry Langové z právě z Juno Moneta:

DOTAZ:
Sestra hospitalizovaná na JIP FN Brno s prasklou cystou na vaječníku. Má syna 9 měsíců, plně kojený. Nechtějí ho ani manžela za ní pustit. Lékařka odmítla hospitalizaci malého s ní. Jak postupovat prosím?

Máte několik možností:
Kojené dítě či malé dítě a vy jste jedna jednotka.
1) Nadstandard, což bývá velice těžké jej dostat, ale nepsané pravidlo mnohde je, že kojící matky mají přednost. Chce to urgovat to. Především jde o to, že vás nikdo nebude rušit a vy nikoho vaším režimem.
2) Převoz jinam tam, kde to mají nastaveno lidštěji. (může být v rámci jedné nemocnice)
3) Domluva s ostatními na pokoji. Pokud to neomezuje a neohrožuje ostatní, pak personál nemocnice nemá vůbec co mluvit a zasahovat nadměrně do vašeho práva na rodinný život.
Pakliže osoba blízká nikoho neomezuje nebo neohrožuje...je to na domluvě se spolu-ležícím. Pakliže např. spolu-ležící se může vyjádřit a nemá otevřenou ránu, kam by návštěva mohla teoreticky něco zanést, je to prostě individuální, ale personál nemůže svévolně bez adekvátního důvodu, jako byl ten výše zmíněný, omezovat kontakt matky a dítěte v nemocnici na pokoji. To by mohli leda v případě, že:
*By si to výslovně nepřál spolu-ležící.
*Že by osoba blízká byla podnapilá, zfetovaná, agresivní.
*I když by to spolu-ležícímu nevadilo, mohlo by to dle adekvátního názoru lékaře jemu uškodit (např. právě díra do břicha).

Na tvém místě bych se snažila to vyjednat s lékařem předem a popřípadě oslovila s dotazem více nemocnic.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@pavlina212 Lidi v nemocnici jsou nemocni a chteji i mit klid. A ne cizi osmimesicni dite na pokoji. Takze cela ta tvoje zkopirovana zprava je naprosto bezpredmetna. Pokud nejde o detske oddeleni, nema zdravy kojenec na dospelem oddeleni co delat. Tecka.

aaaaandi
3. kvě 2019

Když byla dcera hospitalizovana v nemocnici, samozřejmě se mnou, tak vedle na pokoji byla maminka s miminkem a děťátko bylo zdravé, jen musela být maminka v nemocnici, takže ji dali na dětské, aby tam mohly být spolu a vše bylo přizpůsobeno dítěti, ale měla opravdu malé miminko.

poah
3. kvě 2019

@uzivatelkapetra verte,ze by se pit naucil,kdyz by nic jineho nebylo, hlady by urcite neumrel,mozna byste se divila,ze pak uz by zpatky prso nechtel 🙂
@terry1512 Vy jste sobec prvni kategorie, hlavne,ze vy mate "narok" . A co ostatni pacienti? V nemocnici jsou NEMOCNI! A potrebuji na lecbu klid,ne poslouchat rev ciziho mimina.

pavlina212
3. kvě 2019

@sudylichozrout No, já bych třeba do možnosti 3 osobně nešla, ale jsou tam ještě jiné dvě možnosti 😉 Toto je trochu kontroverzní téma a podle mě tu hraje i dědictví z dob minulých, ale zas jsme ušli dalekou cestu a situace se zlepšuje. Já třeba věřím, že časem vůbec takových dotazů nebude potřeba.

@jana_toula Ještě odkaz na dotaz z webu férovánemocnice.cz
http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/deti-a...

j.a.n.i
3. kvě 2019

@pavlina212 No, jak je videt z odpovedi, kterou sem kopirujes, tak narok na to rozhodne neni...

sayast
3. kvě 2019

Řekněme že vám to dovolí a budete na nadstandartu. Dítě (nejspíš lezoucí) si vezměte sebou. Na stejném oddělení budou lidi nemocný,těžce nemocný,umírající. Budou potřebovat hlavně klid,protože každý hluk jim třeba způsobuje nepředstavitelnou bolest. Budou chtít hodně spát nebo třeba číst. A vy tam budete mít mimino,které 24 hod bude všechny rušit. Bude rušit při vyšetření ostatních pacientů,bude rušit až lekari budou třeba poskytovat příbuzným umírajících,mrtvich. Nehledě co vás klidový režim důležitý při léčbě trombózy?Bude tam smejdit po podlaze,olizovat věci ze země atd. Co na tom že před vámi tam třeba ležel člověk se žloutenkou nebo mrsou. Hlavně že si dítě,relativně velké dítě bude moct cucat prso. Nepřijde vám to sobecké když už ne kvůli ostatním,tak kvůli tomu dítěti? Nebude mu líp s tatínkem nebo babičkou ve svém prostředí,volným pohybem a za vámi přivedené krom noci klidně na pravidelné kojení? Kde je nějaká úcta k ostatním a nevidět jen sebe a prso za každou cenu?

sudylichozrout
3. kvě 2019

@pavlina212 ne, to neni nase omezenost z dob minulych, to je poste obycejna slusnost. Kdyz si predstavim, ze je mi blbe, jsem ve spitale a na pokoji se mnou bude miminko, ktery zakonite bude jecet, tak bych byla hodne nastvana.

jaja01k
3. kvě 2019

Na nadstardu v pohodě, to chápu, tam to nejspíš ničemu nevadí, ale na bězném pokoji, kde je víc pacientů? To myslíte vážně? To je zase “Já jsem matka, já mám práva!” A co práva ostatních pacientů? Já si to vůbec nedokážu představit. Kdo se o to dítě bude starat? Nemocná matka, která má ležet, asi těžko. Fakt nechápu a je mi smutno z toho, že někdo, matky malých dětí, uvažují takhle bezohledně a sobecky.

sayast
3. kvě 2019

@jaja01k nechápou ani nadstandart na běžném oddělení. Sice budou mít svůj pokoj,ale slyšet bude vše co bude hlasitější než běžný hovor. V noci je slyšet i běžný telefonni hovor za zavřenými dvermi

bayt
3. kvě 2019

@jana_toula Máš právo být s kojeným dítětem, ještě takto malým, Vždyť v tu dobu můj syn ani nejedl příkrmy. Jako fakt žádný. Určitě se dá zařídit nadstandard, ne? Samozřejmě na pokoji po více lidech s miminem, to by byl úlet, to ano....

surikata131
3. kvě 2019

Záleží, kde ta tromboza je lokalizovaná, pokud je např na lýtku, tak hospitalizace není nutná, event. vždycky se dá podepsat neg. revers, ale pokud by to byl život ohrožující stav, tak to není nejlepší nápad. Předpokládám, že hospitalizace by byla na interně, opravdu není vhodné tahat tam tak malé dítě, jedině že by to dovolili, kdyby byl volný nadstandard (což někdy nemusí být, i když to někteří nedokážou pochopit) možná by dítě hospitalizovali na dětském a vozili ho na kojení, což ale taky není podle mě nejlepší nápad, tahat zdravé dítě mezi nemocné ať ještě něco chytí....a mít s sebou dítě na dospělácké JIP, tak to už je úplný úlet, ať se na mě aktivistky nezlobí, ale ti zdravotníci se tam musí postarat o pacienty v ohržení života a neřešit ještě nějaké děcko...pokud bych takto musela zůstat v nemocnici, tak nechám dítě doma na starost tatínkovi a odsávám MM

claire90
3. kvě 2019

Pokud mas pevne nervy, asi by sis mohla pritomnost ditete "vydupat", doporucuju skupinu na fB Podporite me v osvete?.
Za sebe bych si zkusila domluvit domaci leceni, pokud by to fakt neslo, zkusila bych spis zaridit nadstandart, kde by treba mohl byt i partner - ditko bys mela u sebe, partner by pomohl a zaroven by i ostatni pacienti meli klid. Sice to neco stoji, ale pro me by to byla zlata stredni cesta.

bayt
3. kvě 2019

@sayast Já bych tím hlukem v nemocnici moc neargumentovala, při tom klasickém buzení v šest ráno, sestry, lékaři, uklízečky, hekání jiných pacientů atd. Nemocí bych se bála spíš, ale na nadstandardu osamotě ne. To už je horší jít na běžnou prevenci k pediatře do ordinace.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@bayt pribuzny je biochemik imunolog a dela ve spitale. Kdyz jsme chteli s malou jit navstivit jinou pribuznou, ktera v temze spitale lezela, tak mi to fakt hodne rozmlouval. Nemocnice je jedno z nejvice infekcnich mist vubec. U pediatry mas v cekarne jen urcite typy bakterii, v beznem spitale uplne vsechny.

sayast
3. kvě 2019

@bayt a v noci tam mas jaký randal? Ano,ráno začínají odběry,vizity atd. Ale noční klid se krom akutních příjmu a agresivních pacientů plně dodržuje. A do toho tam bude řvát mimino. Sen všech ostatních pacientů. I sester které toho mají dost i bez toho. Nemoci jsou tam úplně jiné než v dětské čekárně,tím bych moc neargumentovala. nosokomialni nemoci u dětského lékaře běžné nepotkas. Ne nadarmo se na internu do 10 let návštěvy nedoporučuji a já jako zdravotník bych si tam dítě teda nevzala

cherris
3. kvě 2019

Já jsem musela do nemocnice s těžkým zápalem plic. Syn měl taky 8 měsíců, kojit jsem ho vzhledem k nasazen lékům ani nemohla, ale laktace se dá udržet. Moc nevím, kdo by se tam o dítě staral, když třeba budeš na vyšetření nebo napichla na kapačce. Ale naprosto chápu, že tam brouka chceš, mě to rvalo srdce být bez něj...

ariadna12
3. kvě 2019

Ja si osobne nedokazu predstavit peci o dite osobou s trombozou v nemocnici, dite uz jen nelezi, dozaduje se pohybu, komunikace, prebalovani, rostou zuby, boli brisko, je pekne slyset na cele oddeleni. Co kdyz se nedejboze stav maminky zhorsi, tromboza neni rymicka. Predpokladam, ze budou podavany ruzne leky na redeni krve, kdovi, jestli treba i v kapackach, mamince z nich muze byt pekne blbe, a hospitalizovana maminka i dalsi nemocni by meli mit klidovy rezim na posteli. Kdyz si nekdo chce neco vydupat, je velka sance, ze si to vydupe, ale za jakou cenu. Ja bych zvolila tu cestu, ze by tatinek nosil odstrikane mleko domu k diteti nebo dite za mnou (pokud by nevadily podavane leky).