Nízký tlak, ale ne v těhotenství. Léčí se to nějak?

nikolina18
16. říj 2014

Ahoj Holky, moc ráda bych se zeptala, jestli někdo nemé co já: Nízký tlak,ale ne v těhu!!!! v těhotenství jsme měla vždy ukázkový až sestra říkala, že přesně dle tabulek. nedávno jsme byla darovat krev a tam mi naměřili 107/66 a dr se mě ptala, jestli mi není na omdlení,že by mi krev nebrali, to mi nebyla, říkala jsme, že kdyby mi neřekla,tak to ani nevím. od té doby se u mamky vždy měřím když jsem u ní a furt nízký,třeba včera 102/61. nějak se to léčí?? mám si dojít k praktickému?? Kafe bohužel nepiji. Na omdlení mi není, jen jsme stále unavená at dělám cokoliv, může to stím souviset? moc děkuji za rady a hezký den

lenicka07
16. říj 2014

@nikolina18 Já mám nízký tlak v podstatě celý život, myslím že to nijak nevadí. Alespoň mě nikdo nikdy žádnou léčbu nenavrhoval 🙂 S únavou se mi nezdá že by to nějak souviselo (alespoň u mě ne), kolikrát jsem měla naměřený hodně nízký a nic jsem nepozorovala. A kafe piju (kdoví kolik bych měla bez toho 🙂

aajda
16. říj 2014

Nízký tlak se neléčí. Já mívám normálně 80-90/60. Na krev jsem chodila, párkrát sebou švihla, ale jen mě tam pak víc hlídali, dávala jsem dál.
A kafe (a panáky už vůbec) mi na tlak nedoporučili, má jen krátkodobý vliv. Spíš víc pít vodu a tak.

kocour1
16. říj 2014

Já mám také nízký tlak a také téměř bez příznaků...rozhodně mi nebývá na omdlení, ale vypozorovala jsem, že mě často bolí hlava. Stačí podcenit pitný režim a migréna je na světě a nejvíc mi právě na tu migrénu pomáhá slabý střik, nebo kafe...prostě něco, čím si tlak zvednu. Myslím, že pokud nemáš nějaké potíže, že není nutné to nějak řešit...jen je dobré mít s sebou pohotovostně třeba nějakou miniaturu lahvičky s alkoholem, nebo placatku a v případě, že by se ti náhle udělalo šoufl, tak si ze zdravotních důvodů loknout🙂).

gwennie
17. říj 2014

@nikolina18 vklidu, to je prd nízký tlak 🙂

xpila
17. říj 2014

@nikolina18 Nízký tlak se nijak neléčí a ten tvůj podle mě není nijak extra nízký, mívám mnohem nižší. Chce to hodně pít (ideálně samozřejmě čistou vodu) a v případě nutnosti si dát kafe nebo panáka, který hned tlak zvedne. Nicméně doktorka mi vždycky říkala, že nízký tlak není nemoc, léčí se jen vysoký, který je samozřejmě nebezpečný.

ludmilad
17. říj 2014

Nízký tlak se neléčí. Buď ráda, že nemáš vysoký, to je pak větší riziko infarktu 😉 Taky mám nízký a neřeším to. Sem tam se mi motá hlava, když prudce vstanu, tak si sednu a je to lepší.