icon

Očkování při kojení: Je bezpečné proti covidu?

martinatd
30. lis 2021

Ahojte, je tu někdo kdo se nechal ockovat proti covidu při kojeni? Situace začíná být už pomalu neunosna, chtěla jsem vydržet co nejdele ale chystám se přes hranice za rodinou a očkování hodně usnadni stále ale kojím a co jsem četla, prý není potvrzeno že se něco nemůže dostat do mléka.Takze se bojím..Děkuji

Strana
z3
marcicek84
30. lis 2021

@mamikry a ty neumis cist nebo kde mas problem?psala jsem o situaci ve FNO a dale i to tom,ze se musi 14 dni pockat zda se ten mirny prubeh omikronu potvrdi.Takze tvuj vylev byl de facto uplne zbytecny...

mamikry
30. lis 2021

@marcicek84 Mam problem s tebou. Porad papouskujes dokola totez, aniz bys na to byla tazana. Ockovala ses pri kojeni? Ne, tak zalez zpatky do sveta, kde Pfizer cilene zabiji lidi pro penize a nesir tu strach.

marcicek84
30. lis 2021

@mamikry jaký strach, pokud nedokážeš unést jiný pohled na to celé, tak to je tvůj problém. Doporučím ti tedy na mě nereagovat, stejně jako ty ses očkovala, tak já ne, každá snad máme právo na to vyjádřít svůj názor na věc, nevím proč ten tvůj by měl být lepší...studie na to pořádně nejsou a vždy vše ukáže až čas. A pokud máš osobní antipatii, je to opravdu jen a jen tvůj problém. Prosím tě, oprav si definici šíření strachu, toto tvé vyjádření je absolutně mimo mísu s cílem dehonestovat jiný názor než ten tvůj vlastní.

mamikry
30. lis 2021

@marcicek84 Unesu hodne a jsem zastancem diskuze, ale ty jenom porad dokola placas totez, protirecis si, neuvadis cela fakta a ani si je neumis overit, jen domnenky, casto davno vyvracene. Az prijdes s necim, co je podlozene, tak prosim, ale nic takoveho jsi tu zatim nepredvedla. Marcicek proti vsem!

montmirail
30. lis 2021

Nechci strašit, ale teď koukám na toto a je mi jich neskutečně líto 😓 hlavně toho miminka
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=197...

zrzinda
30. lis 2021

@montmirail Prosím, pročti si toto. Ať nešíříš dál hoaxy 🙏

montmirail
30. lis 2021

@zrzinda že je něco na fotce, neznamená realitu to mě pobavilo 😄
@hojda a o těch ostatních něco nevíš? Zvláštní že by tvrdili že to mají po očkování jednotně 🤷‍♀️
Já bych řekla že všechno co je proti očkování nemusí být nutně hoax.

amelia89
30. lis 2021

@marcicek84 keby som chcela byt zla napisem ze: nechapem myslienkovy pochod ale ja som si uz zvykla ze ked odargumentujem niekolkokrat vec na ktoru nemaju ludia odpoved zmenia od veci temu alebo to zahovoria.
Mohla by som zdielat studie,data, fakty ale vlasne načo? Ako som pisala uz predtym nase nazory su ine,myslim ze nepresvedcime jedna ani druhu ale ja som pisala do diskusie kvoli tomu ze sama som kojila a ockovana som - myslim ze to bolo viac k teme ako vase zdielane hoaxov. Hezky vecer este

hojda
30. lis 2021

@montmirail A proč si to nezkusíš ověřit sama??? To je dovednost, která se ti bude do života hodně hodit. Když vidím, kolik lidí stále naletí různým podvodníkům a proč? Protože si neumí informace ověřovat. 🙏 Padáš bohužel do kategorii šiřitel hoaxů.

marcicek84
30. lis 2021

@amelia89 tak pardon o zadnych hoaxech nevim,ty snad mas nejakou studii dlouhodobe bezpecnosti u tehotnych a kojicich?To bys nasdilet mohla,ale bohuzel si myslim,ze tento klicovy dokument nema zatim k dispozici nikdo na tomto svete...

marcicek84
30. lis 2021

@mamikry ale prosim tebe a ty neplacas?no uplne stejne,nebo mi teda vloz studie dlouhodobe bezpecnosti u tehotnych a kojicich zen u vakciny na covid.A jestli ji nemas,tak bych velmi vazila slova,protoze vlastne ani ty nevis,pracujes jen s predpoklady,ale ty v konecnem dusledku nemuseji byt pravdou.Takze kdyz chces fakta prosim,muzes dodat.Mne zase vadi,jak tady nekdo bagatelizuje mozna rizika a vydava neco za bezpecne,pritom se nevi,ze tomu tak skutecne je.Takze spis je to provax mamikry proti marcicek.

rendulik82
30. lis 2021

@martinatd já se chtěla nechat naočkovat, ale pediatrička nedoporučuje s kojením, tudíž do toho nejdu. Malá bude mít 5 měsíců.

amelia89
30. lis 2021

@marcicek84 mam aj dalsie a ano pises hoaxy: pises napr: co kdyz se dite bude ockovat hexou a ty proti covidu co to udela? To je hoax- predsa ak si rozumny clovek tak chapes ze ockovanie sa nevie prenasat z cloveka na cloveka. Prenasaju sa mliekom iba vytvorene protilatky nie samotna vakcina.

kamiiisek
30. lis 2021

Nechala sem se naočkovat po šestinedělí jednodavkovou vakcínou, syn v pohodě, žádná změna. Mě to semlelo na dva dny, horečka,zimnice,bolest ruky. Nemohla sem vůbec stát, strašně se mi motala hlava.

me_druhe_ja
30. lis 2021

Byla jsem na očkování, když bylo malé 6m. Obě naprosto bez problémů. Nechala jsem se naočkovat kvůli tomu, že jsem letěla do ČR a nechtěla jsem řešit karanténu a testy. Jinak bych se neockovala. Ne proto, že věřím hoaxum, bojím se vakcíny atp, ale proto, že mi to přijde zbytečné.

veru181
30. lis 2021

Mám po první dávce, dva dny mě bolela ruka, jinak jsem změny u sebe ani malého nepozorovala. Taky jsem dlouho váhala. Synovi je 18 měsíců a je kojený 3x denně. Nám akorát pediatricka doporučila odložit jeho očkování alespoň o dva týdny.

marcicek84
1. pro 2021

@amelia89 ne, to byl muj logicky dotaz,proste se nad tim zamyslim a odpoved neznam a nevedi to ani lekari,takze oznacovat to hoaxem je mimo misu...navic stsle jsou takovi lekari,kteri kojicim ockovani na kovid stale nedoporuci,tedy ani zde nejsou za jedno...
Studie douhodobe bezpecnosti jsem chtela a to u tehotnych a kojici rozhodne nemaji,kdyz je nemaji ani u dospelych...takze jestli je mas prosim vloz,ale neni co vkladat,kdyz ockuje teprve rok a na toto potrebujes k vyhodnoceni nekolik dalsich let po ockovani,toz tak...

marcicek84
1. pro 2021

@amelia89 jo a proc jde o tu studii dlouhodobe bezoecbosti nebot u deti lze diagnostikovat neurovyvojove piruchy az kolem 3 let a vznikaji prave v prenatalnim obdobi nebo v prvnim roce zivota ditete,nektere poruchy se daji diagnostikovat i mnohem pozdeji ve skole...

amelia89
1. pro 2021

@marcicek84 odpoved NEZNAS. Prepac ale uz mi nepis mna to uz nebavi. Ty si myslis ze ockovanie sa prenasa mliekom- nad tymto sa zamyslis a odpoved neznas ok. Tak potom NEPIS zene ktora sa rozhoduje lebo odpoved neznas ok?
Lekari vysokoro odporucaju ockovanie tehotnym aj kojacim.
Ake neurovyvojobe poruchy? Ty rozumies tomu ako funguje vakcina ? Rozumies tomu ze do 7 dni sa odbura a uz ostava len imunitna odpoved schopna reagovat na covid? Co si ako myslis ze za 10 rokov zrazu zacne napadat mozog alebo zase nechapem myslienkovy pochod a tu tuzbu po dlhodobych vysledkoch. Co sposobuje hexa,bexsero, prevenar po 10 rokoch? 🙄

marcicek84
1. pro 2021

@amelia89 uz mi nepis ty a neco si o tech neurovyvojovych poruchach najdi,i u blbeho povinneho ockovani dochazi k jejich vzniku je to i v pribalovych letacich,takze tak.A to ze neznam odpoved ani ja a zatim ani nikdo jiny,protoze studie neni,tak to je FAKT,takze nevim co te na tim pohorsuje.U mRNA se vubec nevi jak to je,vse se zkouma za pochodu,tedy co se muze kde vylucovat NEVI NIKDO.Ja chapu,ze pro nektere je to uplne vakcinacni nabozenstvi a je pro ne nepochopitelne,ze to ma i stinne stranky a pak jim vadi,zejsou lide,kteri nesdileji jejich nadseni a poukazuji na ne.Vsichni nejsme stejni,nastesti mame vsichni pravo na svuj nazor bez pohrdani a take na svou volbu.Takze se mej,zjevne netrpim slepou virou jako nekteri zde pritomni.

amelia89
1. pro 2021

@marcicek84 dobre👍🏼

alice180
1. pro 2021

@marcicek84 tak Mengele byl taky doktor....

martinatd
autor
1. pro 2021

No nenapadlo mě , že mým dotazem rozpoutam takovou diskuzi. Moc děkuji všem za nazory. Upřímně, nejsem zastancem očkování proti covidu, v dnešní době je opravdu těžké zjistit co je a není pravda a tak si každý věří své teorii a tak by to mělo i zůstat, neměla by se ta naše pravda nutit jiným, protože každý jsme jiní a každý věří něčemu jinému a i přesto a zvláště v této době , kdy se lidé dělí na dva "tábory " bychom mělo držet při sobě a respektovat každého názor a pohled na věc. Tímto bych chtěla i diskuzi uzavřít. 😊 blíží se svátky, čas kdy bychom měli od všeho vypnout a chvíli neřešit ten chaos kolem, tak se zkusme i k ostatním chovat slušně😊 hezky den 🌻🍀

marcicek84
2. pro 2021

A doporčuju stránku na fb zákony bohatství, čte tam paní Peková z odborného časopisu International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research takže je to ozdrojované, není to nic pěkného, rozepisovat to tady ale nebudu, ať si zájemci najdou a udělají si obrázek sami...

hojda
13. pro 2021

The International Journal of Vaccine Theory, Practice and Research
Poprosím o posouzení knihovnici významné vědecké instituce: „Časopis je založen regulérně v mezinárodní databázi ISSN, s předmětem Pharmacology. Therapeutics. Toxicology. V žádné další databázi není, hlavně proto, že je nový, a také proto, že pro případné zařazení musí splňovat určitá kritéria a pouhá existence ISSN je opravdu málo. Je nový, takže má zatím jen 2 ročníky a celkem vydaná 2+1 číslo v těchto ročnících. Poslední číslo vzniklo formou call for papers na zadané téma, o druhém čísle 2021 zatím zmínka není. Časopis je vydáván formou open access, poplatky za publikaci vybírají, což je běžné. Běžná není výzva ke sponzorování časopisu, ke kterému vybízejí na svých stránkách (měli by si na sebe jako každý slušný časopis vydělat). Pokyny pro autory jsou nevyvážené – řeší spíše technickou a právní stránku podání/podaného příspěvku. Poslání či zaměření časopisu je sice správně v About the journal, ale zase jsou do něj chaoticky namíchané pokyny pro autory. Časopis neuvádí obvyklý řádný kontakt na vydavatele (i když je tam mail a telefon, p. o. box je neobvyklý). Články až na několik výjimek píší členové redakční rady (kteří by vlastně i měli vybírat recenzenty, což je také nestandardní…). Časopis se sice sám označuje jako peer review a ještě k tomu scholarly časopis, ale zároveň vyzývá k podávání příspěvků, které by vedly k civil debate – ne vědecké či odborné. Obávám se, že takový časopis se nikdy nemůže posunout do nějaké databáze, natož renomované, aby mohl být hodnocen jako běžné odborné či vědecké časopisy.“

No a když se pak pro sichr zeptám ještě významného univerzitního profesora, zda je to takzvaný „predátorský časopis“, falešný vědecký časopis, kde za peníze otisknou i nesmysly, ale jejich autoři je pak v reálných časopisech vykazují jako vědecké publikace, odpoví temně: „Ne, je to horší. Tohle není dělané pro peníze, to je antivaxerská propaganda.“
https://www.forum24.cz/mudr-pekova-mame-zachran...

marcicek84
13. pro 2021

Jasne aktivista publicista a novinar Jiri X.Dolezal zas jede po Pekove jako slepice po flusu...no jeho odbornost je rozhodne min nez kterou ma dr.Pekova to za prve a za druhe jeho neodborne reci (kvalifikovane jako vlastni nazor),ze strhaji vedecky casopis???Ha ha ha,to neklapne,mozna ma strach, neni to tam pekne cteni a mozna jen potrebuje sirit propagandu stejne jako clenka iniciativy Snih,ktera propaguje nazor pana JXD na MK.

Strana
z3