Odstranění osmičky. Jak vážně se musí spěchat?
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti.
V zimě mě zubařka dala poukaz na chirurgické odstranění osmičky (mám ještě 3, všechny v dásni). Z více důvodů jsem termín přesunula a jsem objednaná na půlku června.
Ale... hrozně se mi do toho nechce. Zub nijak nezlobí, za ten půlrok se nehnul (naopak mi přijde, že povylezla jedna nahoře). Byli jsme teď dětmi dlouho nemocní a spoustu věcí přesouvám právě na červen (doktory s dětma, ale i jiné události) a prostě se mi hrozně nehodí být kvůli tomu delší dobu mimo provoz. Čtu totiž, že to občas dá třeba i na pár týdnů zabrat (a já zrovna blbě snáším bolest, i trhání vylezlé osmičky mě na pár dní vyřadilo), takže počítám spíš s tou horší variantou. Do toho ještě kojím dceru (čili nechci do sebe dávat pak moc léků) a noci jsou někdy náročné (neodpočinu si).
Čili můj dotaz je - nevíte, jak moc je nutné zub odstranit co nejdřív? Začalo to třeba někoho zlobit? Nebo můžu třeba opět posunout termín až třeba na podzim?
Kdyz jsem ho posouvala poprvé, psala jsem zubařce mail, kde jsem se snažil zjistit, jak moc na to musím spěchat, ale odpověděla mi jenom stručně, ať to klidně posunu, takže z její strany nemoc nevím, jak to spěchá. Na prevenci jdu až právě pár dní před plánovaným zákrokem.
Tak jen sbírám zkušenosti druhých.
Moc děkuji!
Moji zubařce se také jedna osmička "nelíbí" (presne nevim proč, ale vždy me premlouvá na vyndání). Já s ní žádný problém nemám, zkažená také není, tak ji nechávám být. Jednu zdravou už mi vytrhli protože mi dřela o ústní dutinu a mela jsem z toho boláky a žádná hruza to nebyla, ale byla vylezlá, řezat dobrovolně bych se nenechala, na to jsem velký posera 😁
@fifinka2020 Držím pěsti, ať se rozhodneš dobře. Mě by nervovalo jenom to, že už to rok odkládám. Já čekám cca 5 týdnů a těším se, až to budu mít za sebou.
@levandule_k děkuju, já právě dosud byla v klidu (prostě jsem to jen 2x odlozila), ale teď už taky začínám chytat nervy, že se to vleče...takže se přikláním k tomu to spíš zkusit a doufat, že rekonvalescence bude ok.
@te_reza Mám za sebou vyndání té druhé osmičky. Myslím, že jsem tě trumfla časem, který jsem strávila na křesle. I s kontrolním RTG jsem byla v ordinaci dvě a čtvrt hodiny. Ale naštěstí mi nepoškodili nervy a sedmička také není poškozena, tedy aspoň to říkal... Chvílemi jsem přemýšlela, jestli ten zub dává víc zabrat mně, nebo doktorovi.

@levandule_k vybrany mesic ani nechci, jen to proste odkladam uz pomalu rok - na podzim jsem dostala zadanku, prvni termin byl v prosinci (ten jsem nakonec zrusila), dalsi mi dali v dubnu a kvuli povinne rodinne akci jsem ho musela v lednu zrušit také. No a třetí termín mi dali právě v červnu... Tak je mi blbe to zas rušit, na druhou stranu je skoro všechno "proti" (teplo, dovolená koncem června, spousta presunutych doktorů, závěr roku, manžel hodně práce....,). Tak uvidíme, jak to dopadne. V úterý jdu na preventivku k zubařce a ve středu bych měla jít na zákrok...