icon

Odstranění žlučníku, žlučníkové kameny, máte zkušenost?

hanula11
13. lis 2014

Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s odstraněním žlučníku.
Už loni mi na ultrazvuju zjistili kameny ve žlučníku. Pořád mám nějaké "břišní" problémy.
Mudra říkala že příčinou bude nejspíš žlučník - kamínky, případně písek 😒 .
Kameny přivývají a rostou 😠 .
Asi půjdu na laparoskopické odstranění žlučníku.
MÁTE TU NĚKDO S TÍMTO ZKUŠENOST?
Co jíst, co nejíst, jak operace probíhá, jestli pomůže.
DÍÍÍKY !!!

Strana
z6
elinka89
4. zář 2016

@floresta už mám 5 týdnů po operaci a jím bez problémů všechno, i ovesnou kaši 🙂 ale dekuji za zprávu 😉

ferdulka
5. říj 2016

Ahoj všem,čeká mě operace žlučníku za 2 týdny už,chtěla bych se zeptat,jak vám bylo hned po operaci,po probuzení,po narkoze?Jdu na operaci v režimu jednodenní chirurgie=druhý den domů po vyndání drénu.Díky za reakce 🙂.

irena1111
5. říj 2016

@ferdulka já byla úplně v pohodě, jen mě píchalo v ramenou což bylo způsobeno zbytky plynu v těle. Snažila jsem se chodit hned jak mi to dovolili a do večera se to srovnalo, druhej den už jsem chodila po celém oddělení a třetí den jsem šla domů.

z_kopretinka
5. říj 2016

@ferdulka já byla na jednodenní a teda klidně bych si tam poležela ještě dva dny. Protože doma není postel co jde zvedat dle potřeby, a ta cesta domů ani ne po 24h byla autem fakt šílená, nadávala jsem sprostě při každém drncnutí. Jinak mě bolelo pod žebrem skoro měsíc a půlku jsem nemohla zvednout pořádně ruku nad hlavu. Na bolesti mi napsali Novalgin a ten byl k ničemu, na chvíli mi otupěl max mozek a spát nešlo. Na radu známé doktorky jsem si místo něj brala algifen a to už byl bylo lepší, jak jsem se mohla trochu vyspat. To pak už je více energie a pozitivního myšlení :D Hůř jsem nesla to, že jsem nemohla měsíc zvedat a nosit malou.

rainbow_x
5. říj 2016

Tak už i já jsem po operaci žlučníku. Na operaci jsem byla 13.9.2016 a musim souhlasit, díky bohu za polohovací postel pár dní po. Já měla velký problém vstávat i z té polohovací postele, natož doma z normální 😀 Ale abych to neměla až tak jednoduchý, tak týden operaci jsem jela na pohotovost, že mě to bolí a to jako dost ;) Byli mi zjištěny kameny v žluč. cestách, takže další opravdu nepříjemný vyšetření atd. následné zavedení stentu a před výnoci na vyndání..Kdo by řekl, že budu mít ze žlučníkem takové trápení ještě po operaci..

babanci
6. říj 2016

@rainbow_x Jejda. A kolik znám takových lidí. Šéfova manželka má dodnes, dva roky po operaci, průjmy a spoustu věcí nemůže jíst. Ještě víc než před operací. Lituje denně, že na ní šla.

ferdulka
6. říj 2016

@rainbow_x Teda takové komplikace,tak snad už bude klid!
Algifen beru teď,když mi je zle,tak si nechám i do zásoby,díky.
No jsem na to zvědavá,ještě máme doma WC v mezipatře :D ,tak to bude asi zážitek.

rainbow_x
6. říj 2016

@babanci
@ferdulka Díky. Ono to ted nebolí, jen musím ještě na to vyndání a to se mi móóóc nechce, kort když mám doma prcka. Já ani nelituju, že jsem na ni šla, ani mi nevadí držet tu dietu, můžu toho celkem dost, já sse hlavně modlím, aby mě to už nikdy nebolelo jako před tím, protože jsem nebyla schopná postarat se doma o dítě.. :( Ale věřím, že bude líp.. 🙂

babanci
6. říj 2016

@rainbow_x To znám,mívala jsem záchvaty každý týden. Pak jsem x krát udělala jaterní dietu,změnila stravu a dneska už o něm naštěstí nevím.

sadly
8. říj 2016

Chtěla bych se zeptat, zda měl někdo z Vás po operaci žlučníku-laparoskopie.
Hadičku v nose do žaludku. Říká se tomu nasogastrická sonda. Měla jsem to po slepáku a když jsem se probudila, tak jsem se dusila..omylem mi to dali do plic.. je to už řadu let..ale tenhle zážitek ve mě z dalších operací vyvolává paniku. Žlučník mi asi taky nefunguje, protože mi v roce 2007 na funkčním vyšetření HIDA zjistili..že se nekontrahuje..a občas tam cítím lehké pnutí.. nebo mám průjem když se přeplácám nevhodným jídlem.díky za odpovědi..předem..

irena1111
8. říj 2016

@sadly nic takového jsem neměla, po laparce jsem se probudila na normálním pokoji bez hadiček. Měla jsem jen dren.

ferdulka
24. říj 2016

Tak jsem úspěšně po operaci,kromě žlučníku mám i opravenou pupeční kýlu 😉 .Všechno se dalo zvládnout,narkoza úplná pohoda,nejhorší asi první noc,kdy mě bolely kromě břicha záda-nejsem zvyklá ležet na zádech,dnešní noc už o něco lepší.

kuliiiisek
28. bře 2017

Ahoj všem, v těhotenství se mi objevily bolesti v trojúhelníku. Dr říkala, že je to tím, že jsem těhotná a vše se mi tam roztahuje a napsala mi Helicid na žaludek, který nezabíral. No po těhotenství se mi bolesti objevovaly méně. A rok po porodu mi zjistili hyperfunkci štítné žlázy a objevily se i bolesti. Dr zase říkala, že je to hormonama. No až mě to ke konci února bolelo 4 dny v kuse. Někdy méně, někdy více. V pondělí už jsem se nemohla ani narovnat, tak že jsem jela na pohotovost. Tam mi dali něco na bolest a kapačku a hrozně se mi ulevilo. Na rentgenu zjistili, že mám ve žlučníku kamínky a že mám i ucpané žlučovody. Tak že mě čekalo ERCP. Vyšetření hadičkou do krku, No nedostali se do žlučovodů a já na to vyšetření musela po týdnu znovu. Nakonec se jim to povedlo a žlučovody mám volné. A druhý den mě pustili domu a od té doby držím žlučníkovou dietu. Jsem teď zhruba 14 dní doma a stále mě to tam přes den pobolívá. Ne celý den, ale sem tam. O víkendu to bylo, tak strašný, že jsem nemohla ani dýchat. Ale dá se to zatím zvládat. Teď mě v květnu čeká operace odstranění štítné žlázy. Tudíž žlučník musí počkat. Samozřejmě, že pokud bude nejhůř, tak se to prý nějak udělá.
Ale teď můj dotaz - jak to, že mám bolesti i když držím dietu? Snažím se i vyhýbat jídlům, který mi ten žlučník dráždí a přesto není den, kdy by mě to nebolelo. Nějaké rady? Mám 1,5 letýho syna a potřebuju fungovat. Jinak k dr jdu teď v pátek, tak že se jí na to zeptám, ale spíš mě zajímají vaše zkušenosti. Mockrát děkuji 🙂

olusenka
28. bře 2017

@kuliiiisek zkuste Rabanon.

vrabcak0007
29. bře 2017

@kuliiiisek me na zlucnik zabira cholagol..vzdycky...asi ho mas pekne podrazdenej, kdyz te porad tak moc boli...pak je otazka, jestli neuprednostit vyndani zlucniku a stitnou zlazu az pak...ale neznam vsechny detaily o tvem stavu, tak nejaky doktor snad ano a vi, co dela..

kuliiiisek
29. bře 2017

@olusenka Děkuji.

kuliiiisek
29. bře 2017

@vrabcak0007 děkuji. Zatím si kapu Algifen a ten trošku zabírá. Beru si ho teda jen když už to není k vydržení. No a štítná žláza mi právě dělá taky pěknou paseku. Vůbec mi nezabírá léčba. Teď mi ji změnili a je to trošku lepší. Obvodní mi říkala, že ta štítná má právě přednost z nějakýho medicínskýho hlediska, že se dělá nepdříve náročnější operace. Tak já nevím, už jsem z toho celá nešťastná :-X.

floresta
30. bře 2017

Rady ze zkušenosti:1. jist jen to, po cem mi neni špatně. Moje maminka jela třeba i víc dni hlavně nebo pouze kaši z ovesbych vloček s merunkovym kompotem. 2. tvé zlucnikove bolesti jsou podle popisu slabe. Zazila jsem nekolik hodin obrovských bolesti a zvraceni. 3. nekdo doporucuje srovnat si vztahy s okolim, respektive srovnat si svuj vztah k ostatni
, protoze vsechno souvisi se vsim... 🙂

sadly
30. bře 2017

Zkus rowachol před každém jídle,jsou to kapky a hlavně klid, žlučník je stresovy orgán. Z psychosomatického hlediska - vztek,zloba

kuliiiisek
31. bře 2017

@floresta dekuji za rady 🙂. Nastesti teda nezvracim :-O.

kuliiiisek
31. bře 2017

@sadly dekuji 🙂. Je pravda, ze ted v klidu moc nejsem. Budu se snazit 😀.

ferdulka
21. dub 2017

Mně moc pomáhal PM žlučníkový elixír a Algifen v tabletách a taky Febichol a dobré jsou i žlučníkové kapky od Grešíka,taky mám vyzkoušené,taky jsem si užila svoje...držím palce.

kuliiiisek
27. dub 2017

Ahoj, tak jsem týden po operaci. Na utz jsem měla hodně malých kamínků a proto ty bolesti a hrozilo, že zase vypadnou do žlučovodů. Naštěstí se obvodní zná s primářem, tak operace byla hned za týden. Pobyt se mi ještě prodloužil, protože jsem měla v krvi zvýšený zanět a beru atb. Chtěla bych se zeptat, kdy jste nosili svě dětičky? 🙂 Malej má 10kg. A kdy jste byli úplně v pohodě? Já ještě moc toho neujdu a chodím ohnutá :D. Ale už je to čím dál tím lepší 🙂.

tulikiss
27. dub 2017

@kuliiiisek mela sem zakaz mesic zvedat tezsi veci kvuli kyle v jizve. takze sme to i se dvema detma musela zvladnout a nezvedat.

kuliiiisek
27. dub 2017

@tulikiss taky se snažím, malej si to moc nenechá vysvětlit, je mu rok a půl :D. Ale manžel pomáhá 🙂.

tulikiss
27. dub 2017

@kuliiiisek v te dobe mel syn 3 a dcera rok a 2 mesice, byl to boj, ale da se to zvladnout nejhorsi byl zachod, to sem resila nocnikem a odpoledni spanek na postely a ne do postylky, zbytek musel zvladat manzel.

z_kopretinka
27. dub 2017

@kuliiiisek moje malá měla v době operace 8kg a dr mi zakázal nosit a zvedat minimálně měsíc.

kuliiiisek
28. dub 2017

@tulikiss
@z_kopretinka
Děkuji, tak to nachystáme postel, to bude asi nejlepší 🙂.

tulikiss
28. dub 2017

@kuliiiisek on kazdy vek u deti ma svoje, ja ted byla na mensi operaci srdce a taky sem nesmela zvedat, tak i kdyz uz maji 3,5 a 5 tak to problem byl. davat do autosedacky, do vany. clovek si ani neuvedomuje kolikrat za den ty nase zlaticka bere do naruce.

kuliiiisek
28. dub 2017

@tulikiss no to máte pravdu 🙂.

Strana
z6