Osvědčené rady na úlevu od ledvinové koliky?
Ahoj holky, v noci jsme s přítelem byli na pohotovosti má led. koliku, po 20 min má záchvat, je mu zle, furt zvraci, jist nechce… tak pije a dostal léky, ale nic extra… je to snad jako porod… máte nějaké osvědčené rady, co vám pomohlo?
Jak jste dopadli? Mě to chytlo v 6 měsíci a jela jsem rychlou, bolest silena, porod byl proti tomu pohoda. Jo a byl z toho týden na kapačkách.
@leymeaty jo to nevím jestli je možné aby se vrátil. 5mm jsem vycurala 7mm se mi zasekl a dávali mi stent, pak ho vytáhli, když opadl otok mocovodu.
Ten 5mm aby prolezl, tak byly ještě dvě koliky a propadl do močového měchýře a to že jsem ho vycurala vím, protože cinkl o mísu. Jenze jsem si myslela ze mi něco vypadlo z oblečení, tak jsem ho nehledala a když mi pak po ct dr řekl, že je pryč, tak se mi to spojilo 😃
Těžko říct jestli to na to působí, ale některé léky rozšiřují cévy a i právě mocovod (to mi říkala teta), tak je možné že prošel, kéž by, prala bych ti aby byl pryč, je to hrozná bolest. A dr určitě zavolej, kort jestli tě třeba občas tlaci nebo bolí ledviny.
@klarikikikiki to mám já, ten hajzlík se na CT schoval, ale jelikož jsem od hospitalizace musela čůrat do odměrky, tak je jasné, že nevyšel. I doktor se divil, kde je, když na utz byl krásně vidět. Teď jsou tomu 2 roky, kdy mě ta ledvina tlačí, tak se pořád přemlouvám k objednání se na urologii tam, kde jsem ležela. I když je fakt, že i přes to, co jsem si prožila, jsem lempl na pitný režim...
@klarikikikiki jeste chvili pockam a pak se asi fakt objednam, at me zkoukne. Doktor na pohotovosti rikal, ze klidne muze odchazet tyden, predepsal mi leky na bolest, hooodne pit, at skacu ze schodu, davam si horkou vanu a plzenskou dvanactku. Z tydnu jsou pomalu 3 mesice 😀 me kdyz to chytlo tak jsem byla sama doma s detma. Ja k doktorum normalne nechodim, ale tohle bylo fakt moc a chtela jsem na pohotovost. Zrovna nikdo nikde, nakonec mohla tchyne, prijela pohlidat deti a ja poprosila sousedku aby me odvezla. Myslela jsem, ze mam slepak nebo neco s vajecnikem. Ledvinova kolika me v zadnym pripade nenapadla. Bolesti zadny nemam, ledviny me taky neboli. Blby, ze kolika muze cloveka prepadnout z niceho nic. Jakto, ze se Ti tak moc tvori? Mne doktor rikal, ze jsem na kameny mlada a byl prekvapenej. Nejaka rada jak si od koliky ulevit? Horka vana, Algifenovy kapky? Jestli me to totiz jeste ceka tak at jsem pripravena, ted aspon budu vedet o co se jedna.
@amazonkajanik 2 roky? To je mazec.
@amazonkajanik určitě se objednej, me říkali, že kdyby nějaký tlaky, bolesti tak přijet. Jinak mam kontrolu celkovou jednou ročně. Na pitný režim už si dávám sakra pozor, stalo se mi, že jsem měla 4 koliky za den a to už fakt nechci 😀 přesto se mi občas stane, že úplně nestihnu vypít tolik, kolik mám.
@leymea jo mě to taky chytilo a hned jsem cítila jako ledviny, ale tak divně. Takze jsem hledala na internetu a rovnou jela na urologii a tam jsem jim sdělila diagnózu 🤣 i když jsem to předtím v životě neměla 😅 ano, dvanactku mi taky doporučili.
Me taky říkal, že jsem na ně mladá (25), vlastně jeho nejmladší 🤣 a ze mam fakt Pech, že to zažil jednou v životě, aby když mi spadl kámen z pravý ledviny do měsíce začaly padat z levé 😀 a že jsem musela být pěkná můra v minulém životě 🤣🤣 a pravděpodobně se mi nejvíc vytvořili v těhotenství spojené se špatným pitný režimem.
Pomohlo mi bud obrovský teplo, nejlépe vana, protože ta voda je po celém těle, samozřejmě nějaký prášek na bolest, ale ty moc nefungovali, kojila jsem takze jsem si vzala akorát Paralen. A pak pozice do klubíčka. Ale nejvíc opravdu zabírá to teplo. A ty jejich injekce, ty v ten moment miluju 🤣
@klarikikikiki kolika byla naštěstí jedna před 10lety. Jinak je to cca skroro 3 roky, kdy jsem pracovala na pozici, kde nebyl čas na jídlo, natož na to si dojít. A večer ze mě šlo cosi tmavého a smradlavého, což ledvinám rozhodně neprospívá. Pak jsem chytla jiné místo a k tomu nasadila kopřivový čaj. Jenže když byla hoňka, tak byl člověk rád, že je rád.. ale jinak popsat urologovi to co vám, tak mě sežere i s botama!
@leymea já vím, jsem magor! Třeba se zlomenou rukou jsem fungovala 8 měsíců, než mi řekli správnou dg 🤭
@veroniquecz Dopadlo to tak, že byl doma.. dnes je hospitalizován, opět se mu udělalo zle.. tak už leží.. 😔
Tak ať je brzy líp 🍀❤️ Ono kolika fakt není sranda, kapacky zaberou rychle 👍
@amazonkajanik ani koprivovy čaj je fajn, loni jsem vyplenila zahradu 😃 ještě mám jednu sklenici sušených kooriv a když si vzpomenu, tak si ho udělám.
@klarikikikiki jo, ten jsem si dělala, když mě pálily a slzely oči, je to jeden z příznaků, že ledviny nestíhají. Ale mě paradoxně tlačí ta jedna , když se snažím dodržet příjem tekutin v poměru s váhou min
@amazonkajanik aha, to jsem nevěděla že je příznak, dobré vědět, děkuji 👍
Někdy když to s pitím prezenu, tak mi taky bolí jedna ledvina. 🤯
@klarikikikiki mne prave pri kolice ledvina vubec nebolela, bolelo me na prave strane bricha. Proto jsem myslela, ze mam slepak. Z chirurgie me poslali na rtg a utz, hned na utz mi ten kaminek nasel. Pak jsem sla na CT a poslali me do Plzne na urologii. Ja i byla pripravena na bolesti, hlavne abych ho vycurala a nemusela na operaci. Tak nevim kde ten zmetek je 😀
@leymea a nešel by rozbit razovou vlnou? Pokud je vidět na rtg, tak by měl jít 🙂 ja mam bohužel ten typ, který je úplně na prd, není tam vidět, pouze na ct.
@klarikikikiki u nas mi chirurg rekl, ze ne. Urolog pak mluvil jen o operaci. 🤷♀️

@klarikikikiki ty brdo, to jsi chudak.
Urolog mi rekl, ze mam zavolat az budu mit bolesti. Mam teda chut mu zavolat i tak jestli by me zkouknul, protoze ta nejistota je nic moc. U nas v nemocnici mi ho zmerili na 6mm, v druhe nemocnici 5mm. Kdyz jsem mela koliku tak byl v mocovodu u ledviny. Napadlo me, ze se treba vratil zpatky do ledviny a proto nemam zadny problemy 🤷♀️ fakt se mi nechce verit, ze by prosel zbytkem mocovodu a pak jeste mocovou trubici bez povsimnuti 🤔 beru rowatinex, jedine, ze by to na kaminek pusobilo 🤷♀️