Osvědčené rady na úlevu od ledvinové koliky?
Ahoj holky, v noci jsme s přítelem byli na pohotovosti má led. koliku, po 20 min má záchvat, je mu zle, furt zvraci, jist nechce… tak pije a dostal léky, ale nic extra… je to snad jako porod… máte nějaké osvědčené rady, co vám pomohlo?
@margriet nenechali… dali mu injekci a teď dostal léky a zatím nic… děkuji zkusime 😔
Držím pěsti. Nicméně pokud se to nebude lepšit, jela bych do nemocnice. Ona to není legrace. A jestli je mu opravdu zle, tak asi není ani na co čekat… A řekli mu na pohotovosti něco?
@margriet nevime hlavně zda už nejet.. od 5 jsme doma, ani se nehne chytlo ho to až do přirození, klepe se, teplota 37..
@margriet řekli, ať pockame…
U mužů to tak je, že cítí tlak i ve varlatech. Za sebe bych asi chlapa naložila do auta a jela. Případně zkus zavolat na 155 a poradit se. Manžel tenkrát začal v autě kolabovat, když jsem ho vezla, takže jsem se mlátila do hlavy, že jsem mu nezavolala rychlou…
@margriet teď se obléká a jedeme, dam ti hned vědět..
Dobré rozhodnutí 👍 Držím moc pěsti!
@margriet Děkuji moc! Beru ještě dceru, jedeme jak velká rodina, snad to bude v pohodě je ji 15 měsíců, tak aby něco nechytla 😔
A nebylo by přece je lepší za těchto podmínek zkusit tu 155?
@margriet Já to odridim neboj se… máme nemocnici 10 min cesty autem. To zvládnu..
Dobře 🙂 Tak dej pak vědět, jak jste dopadli 🍀
@margriet Jsi zlato, moc děkuji.
Taky se divím, že si ho tam nenechali. Mě když na pohotovosti bylo řečeno, že ledvinová kolika a kámen v ledvině, hned hospitalizace, kapačka s lidokainem a ATB. Druhý den na CT. Měla jsem asi štěstí, že zrovna pohotovost sloužil primář urologie...
Tak co, něco nového?
@amazonkajanik Je to zvláštní postup. U manžela to byla hned kapačka a umístění na pokoj a jak se uvolnilo místo na CT, tak okamžitě na vyšetření. Já jsem mezitím musela dát souhlas s případnou operací, protože on byl vyřízený a jela mu domů pro věci. Byl to hukot a to jsme tam přijeli v noci.
@margriet my přijeli tehdá kolem 22h a muselo se volat mamce, páč jsem s přítelem byla něco kolem půl roku. Mamka pak i pomáhala zabalit nezbytné věci. Pamatuji si, jak jsem se snažila přesvědčit doktora, že není třeba hospitalizace, že už to tolik nebolí. Jeho výraz mě ale přesvědčil, že bych udělala chybu. Jediné, co mě stresovalo byl hlad. Měli jsme totiž jet po nákupu na večeři (chytlo mě to ve třetím obchodě), oběd byl minimální a já čekala skoro do 14h, než se udělalo místo na CT, tak mi sestra ve 12h přinesla aspoň polévku.
@margriet
@lilianapul30
Holky píšu až teď, mám toho plný brejle. Nakonec dělali nějaký rentgen nebo co, nechtěl tam zůstat, tak mu něco pichli a byl jak sjetý, bylo mu samozřejmě skvěle, normálně se najedl a dobrý, ale teď už to zase začíná🙄 doktor řekl, ze jak to opět začne, máme přijet a už si ho tam nechají, tak jsem zvědavá co nás čeká 😩
To jako vážně??? To je teda přístup :(
@amazonkajanik přesně, někdy je jen o tom, kdo má trička službu, a to je smutný 🙄
No to snad...! Máte malé dítě a nemůžete pendlovat sem a tam. Klasika při kolice je prostě hospitalizace, obzvláště když jste tam byli hned podruhé! Bych si stěžovala a chlapa praštila ještě do hlavy, když se nechal obalamutit!
Jo a jestli ho to fakt echt chytne, tak už volat 155. Zrovna jsem váš případ říkala muži a ten sám řekl, že to může být nebezpečné a mohl by si váš muž potom poležet déle, než kdyby ho přijali hned prvně. Měl hned dostat kapačku s ATB a něčím na bolest. Mmch já toho hajzla mám v ledvině stále a občas zabolí, ale není to nic ve srovnání s tehdejším stavem
@amazonkajanik Jak vidíš, tak na to úplně serou🙄
Rozhodně už nejezdit a volat rychlou a pak napište stížnost, tohle je fakt neskutečné...
Nestačím se divit a vlastně ani nevím, co na to říct. Snad jen ať je přítel v pořádku…
A přítel tedy odmítl hospitalizaci? Že tam nechtěl zůstat?
Taky me prekvapuje postup. Ja mela ledvinovou koliku na zacatku prosince. Bylo to hrozny, hlavne kdyz jsem nevedela co mi je. Zjistili mi kaminek v mocovodu a ihned prevoz do jine nemocnice (tady nemame urologii), ze me budou operovat. Tam mi teda rekli, ze kdyz uz nemam bolesti (prestalo to z niceho nic) tak at ho zkusim vycurat a poslali me domu. Jenze ten hajzlik tam evidentne stale je, protoze si nejsem vedoma, ze bych ho vycurala. A uz je to 2,5 mesice :-/
Me taky s kolikou poslali domů, jezdila jsem tam dva dny nez začli něco řešit, dokonce mi doktor který koukal na moje výsledky moči a ve kterých byla krev řekl že to mám asi od páteře 🤦 to už jsem vylitla a řekla mu jestli se neposral. Třetí den mě poslali na urologii kde sem v klubíčku s kolikou čekala v čekárně než přede mnou odbaví důchodce. Pak operace no a byl klid. Už to nikdy nechci zažít. Jo a je to horší než porod!
@leymea klidně jsi ho mohla vycurat 🙂 ja mam hotovy kamenolom (dle primáře) a občas mi nějaký kamínek zmizí. Uz jsem s tím byla 2x na operaci, další mě nemine, mám v ledvine kámen o velikosti 1,5cm x 1,5cm a spoustu dalších malých.
Jinak se taky divím, že ho dvakrát pustili domu.. me tehdy pustili na noc domu, ale protože jsem měla 2 měsíční kojenou dceru s nástupem v 7 ráno. Když ji byli 4 měsíce, tak už si mě tam nechali. A jak mu je, koukám že diskuze je starší. Jinak opravdu je to horší než porod a to mam dva za sebou 😃

A oni si ho nenechali v nemocnici? Dostal nějaká analgetika? Ať zkusí pít hodně vody, nadopovat se léky na bolest a skákat nebo hodně chodit. Dobré jsou schody, aby se ten kamínek pohnul. To byla tenkrát i rada od doktorky. Že to může pomoct a člověk se vyhne špitálu. Ale fakt se divím, že ho poslali domů. Manžela tehdy okamžitě hospitalizovali. Jinak obzvlášť pro muže jsou to opravdu kruté bolesti, asi jedny z nejhorších.