Patří to k úzkostné poruše, tetanii?

18. lis 2022

Patri to k uzkostne poruse,tetanii?
Jsem na materske dovolene a v poslední dobe se mi stava, ze mam takove zvláštní myslenky. Mota se mi to v hlavě. Cetla jsem, ze clovek stravi 25% casu, ze mluvi sam se sebou v duchu a ja kdyz mluvim sama ze sebou, tak se tak v hlavě pletu..Vim, ze ma ke me treba prijit kamradka Zdenka a v duchu si to reknu a predtim me napadnou asi 2 jine jmena. Myslim na jeji dceru a napadnou me 3 jine jmena. Přitom samozřejmě vim jak se jmenuje. Nebo chci jit zavrit okno do loznice a v hlavě si reknu, ze pujdu zavrit okno do kuchyne ne do obyvaku ne do loznice prece. Jako je toho na me hodne, brala jsem kdysi i ad, ze pry mam uzkostnou poruchu a masivni tetanii. Nekdy se pletu i nahlas. Nemam to samozrejme porad. Spim malo,vyceroana jsem urcite. Navic me boli silene bederni a i krcni pater,za krkem me boli hodne. Nekdy mam sto chuti si zase nasadtit antidepresiva,ale celkove se mi do toho nechce.

merope
18. lis 2022

Jak máš staré dítě? Není to jenom to, že jsi absolutně mimo z nedostatku spánku? Já měla opravdu mega-problémy kolem 3 měsíců věku dítěte, kdy už fakt nešlo jít z rezerv, nebyly a pořád šílený kolotoč nespaní. Pak se to trošku začlo lepšit - a tím i psychika.

autor
18. lis 2022

@merope ja mam dve. Rocni a osmilete. Jako ja nespim prerusovane,spis malo. Chodim spat po pulnoci,kolem pul jedne treba. A rozhodně jsem ve velkem zaprahu,furt tak nejak v napeti bych rekla. Casto na vse sama. Ale i tak se mi to nezda,ja nevim...mela jsem covid na konci zari,tak si rikam jestli i to nema souvislost. Jsem i takova vice pláčtivá..ale to mozna i proto ze si rikam co mi to jako je.

merope
18. lis 2022

Já jsem po covidu extrémně unavená, tak nic nestíhám a mám sklony se přepínat. A já jak toho mám moc, psychicky to nedávám a jdu do "začarovaný spirály".