icon

Pijete kravské mléko?

helena4444
14. únor 2017

Pijete kravské mléko? Hodnotíte jej jako nepotřebné a nevýživné? Proč? Děkuji

Strana
z3
helena4444
autor
14. únor 2017

Prominte, nejsem zadny troll🙂, ale normalni maminka deti, co se zajima o prospesnost ci neprospesnost urcitych potravin a po shednuti videa a porovnání vyzivove hodnoty mleka s jinymi rostlinymi zdroji jsem asi dosla k nazoru, ze mi kravske mleko opravdu nema co nabidnout.

dokument
14. únor 2017

@helena4444 kdybych si nemusela ted hlidat stravu, protoze se snazim jeste trosku zhubnout, tak bych pila mleko na litry. Chutna mi ve vsech formach. Ale nejvic piju neslazene kefiry, podmasli, jim tvaroh mekky, tvrdy, tvaruzky, tvrde syry, bile jogurty. Nekdy si dam sklenici mleka, ale nejradsi bych ho pila na litry. Manzel ten pije hektolitry plnotucneho mleka. Syn taky miluje mleko.

dokument
14. únor 2017

@vanea tu chut na mliko jsem mela kdyz jsem kojila. Citila jsem v tom tu sladkost, to mi nahrazovalo to jezeni cokolad.... ale taky to nebylo dobre. Jako az prehnanou a taky jsem ho prehnane moc pila, litr plnotucneho denne uplne bezne...

alcar
14. únor 2017

@helena4444 slava, tleskam, neni mozne, ze jsi taky do sve diskuze necim prispela. Pokud dobre vidim, mas cerstve zalozeny profil, ctyri prispevky na konte a zalozenou diskuzi (kterych jsou celkove na internetu mraky) o mleku, kterou jsi zalozila nejspis jen kvuli tomu, ze jsi videla minimalne rok stare zmanipulovane video a ted cekas co? Ze ti tady daji vsichni za pravdu? Nejak nechapu smysl teto diskuze (mimochodem uz tu urcite nejaka na piti/nepiti mleka je) vzdycky musis pocitat s dvema rozdilnyma reakcema. Fakt mi nejak unika smysl...

elchacz
14. únor 2017

@alcar já bohužel ano, tedy z doslechu...ono se složení mateřského mléka postupně mění, ale opravdu jsem slyšela o pediatře, která ne že by doporučovala kojení do 6 měsíců, ale maminku od kojení odrazovala s tím, že po tom 6. měsíci to mléko není tak výživné, tudíž kojení v podstatě nedůležité. Nu což, i takoví se najdou mezi námi...

elchacz
14. únor 2017

@alcar
Jinak tedy ještě mě zaujalo, s jakou vervou a nasazením sem přispíváte. Že vy děláte v kravíně 😉
Význam této diskuze je myslím zcela jasný. Byla položena otázka, jestli pijeme mléko nebo ne, nic víc bych za tím nehledala.

alcar
14. únor 2017

@elchacz tak to je asi fakt kapka v mori...nastesti. Ja treba chapu, ze od 6 mesicu jsou uz velmi dulezite ve stravovani prikrmy a od roka v podstate je dite "zivo" hlavne z normalni stravy. Ale kojeni je prospesne urcite porad. Samozrejme se nebavim o kojeni v peti letech. 😀 No ale to je na jinou diskuzi.

helena4444
autor
14. únor 2017

Aaa nejaka facebookova maminka, co ma cas sledovat cetnost prispevku jednotlivych uzivatelu. Ja jsem maminka tri deti na plny uvazek s firmou a dalsim vedlejsim zamestnanim. Nemam cas vysedavat u pocitace, ale pokud me neco zajima, vznesu dotaz a sleduji, jake jsou nazory ostatnich, protoze nazory ostatnich k tematu me zajimaji. Neberu to jako soutez o nejvetsi pocet napsanych prispevku.

alcar
14. únor 2017

@elchacz prispivam sem uplne stejne jako do jinych diskuzi, pokud me tema zaujme a myslim si, ze k nemu mam co rict. 🙂 Ale v kravine fakt nedelam. 😀

alcar
14. únor 2017

@helena4444 jsme na MK a ne na facebooku, ne? 😀 Pocet prispevku jednotlivych uzivatelu fakt nesleduju, ale tvuj profil jsem si rozklikla. A jaky nazor mas tedy na mleko ty, kdyz uz jsme u toho? 🙂

kocicinka
14. únor 2017

No mě tedy taky uniká smysl založení této diskuze....

barchen
15. únor 2017

@elchacz
Dobrý den, jelikož to s tím kojením je z doslechu, tak tomu nemůžu věřit, maminka to zřejmě nepochopila a tak podávala i dál. Min. týden u naší pediatričky v sesterně jsem byla svědkem situace, kde maminka ani v 8mi měsících nedávala dítěti příkrmy, pouze ho kojila. Denně se sama setkávám se "zaručenými" informacemi, že už nad tím jenom mávnu rukou. Mým oborem je potravinářství a chemie a některé maminky jsou dnes schopné ledačeho. Na jednu stranu dnešní maminky kroutí hlavou nad tím, jak se někdy kojencům a batolatům dávalo kravské nebo kozí mléko, na stranu druhou dnes je to sójové a mandlové mléko (silné rostlinné alergeny a hodně GMO - i když to EU vyhlášky nepovolují ale je silná lobby to změnit ), spousta žen a můžu se dnes staví do role "výživového či nutričního poradce" a chybí jim základní informace a vzdělání. Na mnoho věcí není možné mít dnes ještě studie, protože první výsledky uvidíme až za nějakých 20-30 let, stejně tak, jako to bylo v minulosti.

astyna
15. únor 2017

Ne

blahova_andrea
15. únor 2017

@prostejina pan suchánek, ať si tvrdí co chce. s mým tělem nežije 😉 mě nejde o pocit povlaku na jazyku. že by mléko obsahovalo hlen snad neřekl nikdo nikdo 😀 nikomu neříkám, že nemá pít mléko, že ho bude zahleňovat. jen tvrdím, že na vzdory moderním studiím, jsou i lidé, kterým prostě mléko úplně dobře nedělá. hádat se o tom nebudu
@alcar já neříkám, že je zmanipulované vždycky všechno, ale je toho hodně a laik se nemá šanci orientovat. každý si holt vybere, čemu se mu věřit chce. co je mu bližší

astyna
15. únor 2017

Neni nad osobni zkusenost. Moje mama nikdy mleko nepila,neni ji potom dobre,max taveny syr. Kosti ma pevne jako skala,zboznuje mak, a tam je ohromne mnozstvi vapniku 🙂 Ja jsem si vsimla,ze po vypiti mleka mi neni dobre taky,nadyma me, navic jsem porad popotahovala, mela jsem tahle rymy. Od te doby,co ho nepiju,jsem rymu nikdy nemela.

dokument
15. únor 2017

@blahova_andrea dnes je spousta lidi alergickych, nemocnych, prirozeny vyber neni... (priroda), takze urcite spousta lidi ma s mlikem problemy, ktery vyplyvaji z jejich zdravotniho stavu. Ja to plnotucny mliko tak nepiju jenom proto, ze je tucny a sladky v dalsi strave mam tuku a cukru taky hodne, takze to neni uplne v poradku, abych se prepijela mlikem (i kdyz bych si ho kolikrat dala rada vic 😀 )

luckaamilan
15. únor 2017

@elchacz
Vas prispevok na strane 2, je velmi vystizny. Plne s Vami suhlasim.

Tiez kravske mlieko nepijeme, vyrobky nekupujeme. Nechceme sa podielat na tej brutalite. A je mi smutno, ze tolko ludi pred tym zatvara oci.
Je uplne jedno ci mlieko zahlenuje, ci ake studie vyvratili/ dokazali to ci ono....FAKT je bohuzial ten, ze naozaj su kravicky znasilnovane, drzane v halach, odoberaju im teliatka...
A pritom bez mlieka sa da zit.

Pouzivame domace makove mlieko, ovesne mlieko ...napr do kolaca, inak mi pride, ze mlieko ani nie je potreba.
Jogurty a zmrzliny kupujeme z kokosoveho mlieka a jaka je to dobrota!

Z velkochovu nekupujeme nic.

lili_k
15. únor 2017

@luckaamilan dáš prosím tip na zmrzliny z kokosového mléka? To jsem nikdy neviděla. 🙂 Jogurty ani podobné "dobroty" děti neznají, ale v létě zmrzlinu chtějí a já též. Doposud jsme to řešili vodovými, ovocnými. 🙂 Děkuji. ❤

luckaamilan
15. únor 2017

My kupujeme " The coconut collaborative". I jogurt i zmrzlinu. Ale neviem ci sa to da kupit i v cr.
Je to mnamka.

barchen
6. bře 2017

10 nejrozšířenějších mýtů o mléku 🙂
http://invivomagazin.sk/10-najrozsirenejsich-my...

zuzineckah
6. bře 2017

ano, mléko piju, nejen kravské teda, občas i kozí. Kravské mi ale chutná nejvíc, nicméně jedině to z farmy. Ty krabicové blafy ze supermarketu použiju maximálně na pečení.

kituska20
6. bře 2017

Ne, já i dcera máme alergii na bkm.

Strana
z3