Polycystické vaječníky. Zkušenosti, rady, jak otěhotnět?
Ahoj holky...tak po 4 mesicich bez prirozene MS a dvou vyvolavackach, mi doktor zjistil polycysticke vajecniky. V loni v srpnu jsem vysadila antikoncepci s tim, ze se telo procisti a letos v lete se zacneme snazit. Tak nam to plany trosku znicilo 😐 byla bych moc vdecna za zkusenosti a rady, ktera z vas i s timto problemem otehotnela (pokud mozno prirozenou cestou)...
@andyskarsgard po hormonech se pribira hrozne rado a lehce...a proto bych se chtela pokusit se tomu nejak vyhnout a hormony brat jako tu posledni varientu...cemuz se stejne asi nevyhnu...
Holky kouknete na tohle..https://www.fertilup.cz/objednavka-fertilup/fer...
je to drahy jako prase ale me to zaujalo...hodne...po 2mesicnim rozhodovani sem to koupila zatim jen na mesic...je to neco jako fertiprona,fertilitiblend atd...tak uvidime...na Inositol sem taky slysela samou chvalu...premyslim o necm a jeste o maliniku...ale zas nechci bejt prekombinovana vseho moc skodi🙂
Ja uvazuju nad nosifol forte a serafinu...berete nektera?
pcos, to je věc.... Otěhotněla jsem po pěti letech snažení, s pomocí. Nejdřív jsem podstoupila 2x IVF, vždycky přestimulovaná, s hyperstimulačním syndromem, hospitalizovaná a na kapačkách. V prvním cyklu žádné vajíčko, ve druhém jsem jich měla 40, oplodnili jich 25 a šestidenní kultivaci zvládlo jedno jediné, to mi transferovali za čtvrt roku, když jsem byla v pořádku, a nic z toho nebylo. Pak jsem změnila centrum a v tom novém mi doktor řekl, když viděl všechny moje výsledky krve, všech vyšetření, jak si proboha mohli dovolit mě vůbec stimulovat k IVF, že mě mohli zabít. Jsem se trošku orosila, když mi tohle řekl... On na to šel úplně jinak, protože kromě pcos mám anovulační cykly, takže bylo potřeba ze mě nějak vymámit vajíčko - ale jinou cestou, než píchanými hormony. Dostala jsem Femaru, k tomu léky co se dávají na cukrovku, protože pcos má co dělat s metabolismem, Vigantol protože mi chyběl vitamín D, a Nosifol Forte. První cyklus nic, druhý už jsem měla dva folikuly - a k tomu mírný hyperstimulační syndrom. No a malá se povedla nakonec přirozeně z jednoho z těch dvou folikulů doma v posteli 🙂
Já jsem vůbec ale exemplář, protože jsme měli darované embryo, perfektně mě připravili, sliznice vysoká, dokonce jsem dvě hodiny před transferem dostala kapačku na potlačení imunity...... A nic. Ale takhle lepší, protože dcerka je opravdu naše 🙂
@katkatomaskova vzdycky kdyz ctu takovehle pribehy,uplne me mrazi...me na cukrovku zatim nikdo vysetreni neudelal...
Též mi v Gennetu nasadili Merformin
Teeeda holky, ja koukam jak blazen. Od puberty jsem mela doktorku gynekolozku, nic takovyho mi nikdy netekla, snazili jsme se skoro rok o mimco, o ktere jsme bohuzel prisli..zmenila jsem doktorku, rikala mi o polycystickych vajecnicich ale vubec to jako neuvedla jako nejaky problem...druhe mimco se zadarilo asi po pul rocea vse v poradku. Koukam, ze sem mela asi velke stesti nebo ta moje varianta nebude tak "agresivni"?
Drzim vsem moc peste, at se dockaji 🍀
@xmele004 asi existuje vic druhu...taky sem v tom nevidela nakej extra problem...a je pravda ze ja sem typ co vsechno studuje na internetu,sbiram info,rady,zkusenosti...a pak sem z toho nestastna a zoufala...mrzi me ze si o miminko prisla z tohohle ja mam nocni mury...drzim palce at ti taky vsechno dobre dopadne...
@nagojka V podstatě jde o to, že inzulinová rezistence, která nemusí být odhalena jako cukrovka (buňky odmítají přijímat inzulín) má co dělat s androgeny a LH, a ty právě ovlivňují ovulaci. Když pak hladina inzulínu při léčbě Metforminem klesne, sníží se i androgeny a odblokuje se ovulace 🙂
@xmele004 U mě první taková hláška padla ještě na střední, když jsem měnila gynekoložku a byla jsem u ní na celkové prohlídce. Dělala mi ultrazvuk a celá udivená řekla, že mám vaječníky plné vajíček, ale ani slovem se nezmínila, že by mohl být v budoucnu problém (říkejte to 16ti leté holce, že)

@lenka997 teda tak to je hodne vysoko...to ja mam v hormonalnim profilu 9,11 ale uz i to je docela problem...a co teprv ta takovouhle hodnotou...ja sem z toho normalne nestastna...nikdy bych neverila ze budu muset resit takovehle veci..je mi 28 a myslela sem si naivne ze musim mit jeste vsechno v cajku...ten hormon asi snizit nejakym zpusobem nejde coz?😢doufam ze se nam vsem co maji s timhle problemy jedno splni ten sen stat se maminkou..