Polycystické vaječníky a IVF

helena1033
16. črc 2020

Ahojky včera mi doktorka řekla že se u mne projevily polycysticke vaječníky. Ale prý to není zas až taková hrůza..... Snažíme se o mimi za měsíc bych měla jít na inseminaci, zkusíme max dvakrát a pak icsi....... Máte některá zkušenost s tímto problémem?
Když sem na internetu četla příznaky úplně to sedí téměř vše. Tak se snažím zhubnout ( je fakt že přez léto šla váha většinou dolů ale letos nic drží se to jim relativně zdravé chodím 2x týdne cvičit na hodinu a nic. Dle BMI i doktorky by stačilo 5-6 kg,Tak zkusím zabrat ale co víc poradite?
( PS ne stresovat se je řada nad zlato ale jak to udělat 🙈🙈)

sonnn
16. črc 2020

přidala bych cvičení na 2x týdně kardio + 1- 2x týdně silový trénink nejlíp s trenérem (pročistí to hlavu a nebudeš se muset tak omezovat v jídle) na dietu se mi osvědčila v jídle krabičková dieta a zapisování do kalorických tabulek (člověk tak ví, kolik čeho do sebe dostal a hlídá si i to, aby to nebylo moc nebo málo nebo třeba hodně sacharidů atd), ať ti to vyjde ;)

misisfilip
16. črc 2020

@helena1033 mam taky pcos na me to nohuzel take sedi.. ted jsem byla na prvnim ketu, kde jsem se bavila s jednou pani, ze ma take polycysticke vajecniky a vic jak 5kg nezhubne.. a to opravdu hodne sportuje..mne jde vaha taky hodne pimalu dolu a hodne s.ni bojuji..mam vetsi nadvahu.. ale hidne mi vaha kolisa.. nekdy mam najednou o 2kg min a pak zase hned vic..je to ruzne...
Drzim palce at se vam zadari.. doufám ze nad tim vyhrajeme.. 🙂

listopadka1
16. črc 2020

Já měla hodně silné, ale přitom jsem nikdy neměla větší nadváhu ani žádné další příznaky na mě moc neseděly... stejně se nepodařilo, až IVF. Ale po porodu se mi vše srovnalo a druhá dcerka se povedla přirozeně a dost rychle... prý se to stává, že těhotenství to "resetuje". Tak držím palce

brussali
16. črc 2020

@helena1033 ja mela slabe Pcos, žádné priznaky, ms vzdy normální a pravidelnou a prece se zjistilo, ze ovulace je tak jesnou rocne.. Nekonec byla komplikace i u muze a vyslo pak az ivf. Po prvnim po snizenem kojeni hned vse naskocilo jak ma a napoprve hned tehotenstvi. Jo a v dobe, kdy jsem hodne resila a googlovala, psaly holky casto, ze jim priznaky ustoupily po snizeni sacharidu ve strave.

marketanova
25. črc 2020

Dobrý den, já tento syndrom mám a klinika mi pomohla, byla jsem na Moravě a vyšlo to. Takže kdo takový syndrom má a nejde přijít do jiného stavu, kliniku bych navštívila. V ivf jsou specialisté.